Merhaba arkadaşlar. Bir fikir olması açısından ve aklımdakilerin cevabını bulma açısından konu açayım dedim. Keenetic Viva ve City 2 yıldır çok memnun bir şekilde kullanıyordum.Taşınma durumu oldu ve yeni evin düzeni bayağı ters geldi.Altyapı farklı olarak tekrar Keenetic sistemi sıfırdan kurdum ama bağlantı hızları ve kaliteleri yerlerde idi resmen. Bağlantım 100 Mbps. Şekil düzen şu şekilde.Dışarıdan gelen internet kablosunu modeme bağladıktan sonra kiler tarafında modem yanında 92 Mbps ,salona geçince kablosuz olarak 40-50 arası , televizonda kablolu olarak 60-65 ,balkona çıktığımda 20-30,arka odalara özellikle 3.odaya geçtiğimde 10-20 alıyordum.Bunlar çok düşük kaliteli bağlantılar.Hele hele Keenetic kullanan için.Araştırdığımda 3.modem alıp mesh sisteme +1 eklemem gerecekti.Keenetic Viva üstünde model seçmem gerekiyordu dolayısı ile Giga veya Ultra alacaktım.Fiyatları uçmuş gitmiş.1.500-1600 arasıydı. Deco modellerine uzun zamandır bakıyordum.M4 2'li sistem 1.300 liraya bulunca yine bakındım.Deco almam daha mantıklı göründü. Ve Deco aldım.2'li sistemi kurdum.Biraz ayar değiştirdikten sonra farklı değerler aldım.En sonunda genel değerlerim modem yanında kilerde 93-95 , salonda kablosuz 70-90.Salonda televizyonda kablolu 80-94 ,kablosuz 70-90 ,balkonda 70-80 ,arka odalarda 40-60 arası alıyorum.Yani öyle çoğu kişinin yazdığı gibi her odada full çekim olmadı maalesef.Ama evin şekli yine önemli tabi.Fakat 3 katlı evlerde bile 2 tane Deco yetiyormuş bizim 3+1 eve yetmemiş mi oluyor şimdi ben anlamadım. Neyse toparlayacaksak Keenetic değerlerinden çok daha iyi tabi ki.Ama daha iyisi ,arka odalarda 80-95 arası almak istiyorum.Bunun için 3.deco'yu sisteme dahil etmek zorunda kalacak mıyım ? Salona kablolu bağlantı lazım çünkü hem Apple tv var hem Nas var.Ama kiler tarafı salona yakın durumda ve bu deco sistemlerde modemlerin uzaklığı ne kadar uzarsa bağlantı o kadar iyi oluyor deniyor.Acaba 2.Deco cihazı arka odaya alsam daha sağlıklı bir dağılım olur mu ? Zaten şu anda bile salonda kablolu 95 üstünü göremedim.Kablosuz olarak bile belki 90 görebilirim yani ? O zaman modemi orada harcamış olmak mantıksız geliyor sanki ? Deco kurulum yaparken Telekom modemi ana modem olarak kullandım,bunun yerine boşa çıkan Keenetic Viva modemi ana modem olarak kullansam etkili olur mu ? Ve Deco ayarlarını yaparken ISS bilgilerini girmedim Dinamik IP seçtim.Bunun olumsuz etkisi olur mu ? Bunları sormak istedim,ayrıca zaman zaman çıkan Deco Keenetic seçimi konusunda tercih yapacaklara fikir olur diye düşünüyorum.Keenetic cihazlardan çok memnun idim.Ama işte olmayınca ve fiyatları artınca farklı tercih yapmış oldum.Tabi Deco cihazların içeriği o kadar detaylı değil , ince ayarlama yok ve port sayısı az bunlar dezavantajları. |
Mesh sistem Keenetic / Deco kullanım sonrası izlenimler.
-
-
Kimse yazmamış ama ben güncel durumu yazayım...
*Deco cihazlardan salonda kablolu bağlı olanı oda 3 tarafına aldım.Sinyal dolaşımı daha fazla olduğundan verilen değerler daha yüksek oldu.Salonda 70-90 arası arka odada 70-90 arası alıyorum.Bazen 30-50 gibi değerler alıyorum ama pek üstünde durmadım vardır bir nedeni.
Şimdi salondaki Apple TV cihazına kablolu bağlantı yapmak isteyeceğim için 3.bir cihaz almam gerecek.Bakalım sinyal dolaşımına olumsuz etki edecek mi ? Muhtemelen tek cihaz M5 alır ana cihaz olarak seçerim böylece o cihazın sağladığı ağ güvenliğinden faydalanmış olurum
-
Selamlar,
e4 yerine m4 tercih etme sebebiniz nedir?
Bildiğim kadarı ile e4 kablo ile modemden en fazla 100 mbit bağlantı alabiliyor. Uzun süre 100 mbit üstüne çıkmayacağımdan e4 almayı düşünüyorum. Ne dersiniz? Başka bildiğiniz fark var mı?
İnterneti üst kata elektrik hattı üzerinden taşımayı düşündüm ama o şekilde yeterli performans alır mıyım emin olmadım. Genelde mesh öneriyorlar sanki. Benim için önemli olan maksimum hızlara çıkmak değil, Voip üzerinden telefon görüşmeleri yaptığımdan, kopma olmaması :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ensarrrrr -- 12 Ağustos 2022; 2:55:22 > -
Selam . Şu anda 100 en hızlı zaten. Altyapım en fazla 100 destekliyormuş.M5 Wi-Fi 6 desteği olsa verirdim az daha fazla onu alırdım . ama olmadığından fazla vermek istemedim
takibe aldım yine indirim olursa 1 tane m5 daha güvenli ağ kurmak İçin alırım o kadar. 1m5 2m4 uyumlu çalışır ki destek ekibinden aldığım bilgiye göre
ben kopma yaşamadım ama öyle yazıldığı gibi her noktadan her zaman 95 üstü vermiyor . Tabi o ana bağlı eve bağlı cihazlara bağlı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 12 Ağustos 2022; 13:30:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X