Merhaba arkadaşlar bugün avukat bir arkadaşım ile tartışma konusu oldu ve biraz düşüncelerim değişti açıkçası ki konu şudur, bazı meslek grupları örneğin öğretmenlik doktorluk askerlik itfaiyecilik bunların kutsal meslek olarak düşünüldüğü biliniyor halkımız tarafından gün içerisinde bir şey olduğu zaman polislik kutsal meslek askerlik kutsal meslek Doktorlar zaten baştacı dokunulmazlar her konuda öğretmenler de aynı şekilde ama arkadaşım böyle olmadığını düşünüyor tezi de şu şekilde karşılığında ücret aldığın hiçbir iş kutsal olamaz bu tamamen insanın hayatını sürdürmek için tercih ettiği bir meslek grubudur bu baktığınız zaman günümüzde açıkçası artık her şeyin kutsalda sorgulanabilir her şeyinde bir ticari bir ekonomik karşılığı söz konusu ise artık bazı şeylerin kutsalları değil de gerçekten o mesleği yapan hak ediyor mu karşılığını verebiliyor mu nitelikli mi bunu konuşmamız lazım her Doktor acaba gerçekten işini iyi yapabiliyor mu her asker her polis ve her öğretmen İyi bir öğrenci yetiştirebiliyor mu veya yetiştirdiği öğrenci öğrencilerin yüzde kaçta kaçı başarılı bunları konuşmamız lazım ama biz nedense halkımız olarak öğretmene gelince kutsal eve bitiremiyoruz ama öğretmenlerin kalitesini sorgulamıyoruz hepimiz biliyoruz ki öğrenciye falan nefret edilen hiçbir öğrencisinden tam anlamıyla verim alamayan öğretmenler de mevcut aynı şekilde doktorların da çok fazla başarısız Doktor hatalarından dolayı kaybedilen hastaların olduğunu da biliyoruz bu aynı şekilde birçok meslek grubunda da söz konusu acaba meslek gruplarını kutsal olarak değil de işi yapan kişinin niteliğine göre mi değerlendirirsek artık siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Mesleğin Kutsalı Olur mu?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bence doktorluk sonucta hayat kurtariyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doktor isteyerek hata yapıp hayatını kurtarmaya çalıştığı kişiye zarar vermez. Bence avukatlar falan da yargılanmalı. Gününden önce ödediğim nafakaya bile zamanı geldiğinde haciz işlemi koyduruyor. Bir defa bile zamanını geciktirmedim, hatta mayıs nafakasını nisan'da yatırdım. Ama eski eşimin avukatı sırf eski eşimden çocuklarım için o ödediğim paranın %25'ini almak için beni zor durumda bırakıyor ve her ay icra dairesine zorla bir dünya eksta para ödettiriyor. Eski eşimle konuşmadığımı bildiği için yapıyor avukatı ve onu da kandırıyor, sanki o ödettiriyormuş gibi yalandan hava atıyor sahtekar. Birine dokunulacaksa önce hukukçulara dokunulmalı.
İcra dairesinin memuru da kendisine ödendi dekontunu yolladığım halde eski eşimin avukatı ile anlaşmalı olup nemalandığı için ben ödendi dekontu atmama almama rağmen sözde "alacaklı taraf ödendiğini doğrulasın" diyerek icra ve haciz kararı alıp durarak görevini kötüye kullanıyor.
Hukukçulara dokunulmadan bu ülkede doktorlara vs dokunulması yanlıştır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 24 Mayıs 2024; 9:25:47 >
-
kutsal meslek diye bir şey yoktur, işini severek ve düzgün yapan insanlar vardır. yeri gelir belediye işçisi ya da temizlikçi, lokanta garsonu komisi herkes olabilir. para alıyor diye yaptığı emek sayılmayacaksa cuma'ya da gitmeyin yemek de yemeyin bir kovuk buılup girin orada ölümü bekleyin. soda şişesi opsiyonel.
-
kim tarafından kutsanmış
-
En kritik soru. Bu sorunun cevabı tartışmayı bitirir.
-
İşini severek yapan için her meslek kutsaldır..
-
Hiçbir mesleğin kutsallığı yoktur.
-
Karşılığında para aldığın ve kariyer planladığın mesaisi olup gelir elde ettiğin bir iş nasıl kutsal olabilir ?
Meslek için kutsal denmiş, mesleği icra eden ya da ettiği düşünülen için değil. Kutsallık atfı da mesleğin öneminden dolayı. Şimdi mesela beyin cerrahıyla kasiyerin yaptığı işi bir tutamazsın, önem olarak. Hepsi gerekli o ayrı ama arada zorluk, risk, bilgi birikimi, beceri bakımından dağlar kadar fark olan 2 iş mevcut.
kut ne demek bak istersen?
Türk tarihinde kut ne demek?
Kut inancı, Türk devletlerinde başta olan insanların, kendilerine bu görevin Tanrı tarafından verilmiş olduğu inancıdır. Herhangi bir kişinin yönetici olmayı hak etmesi için Tanrı'nın ona “kut” vermesi gerekir.
kutlu olsun mutlu olsun diye kalmış işte dilimizde. pagan inancı bunlar kut diye bir şey yoktur.
-
Alıntı
metni:pagan inancı bunlar kut diye bir şey yoktur. kutlara tapmayız biz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi august landmesser -- 24 Mayıs 2024; 14:34:40 > -
bilmiyorum kaç kişiyi temsil ettiğini düşünüyorsun ama binlerce yıldır kut almış şeylere taptı insanoğlu. aradığın kelime bence, biz değil.
-
gazeteciler de kendilerine kutsal diyolar.
Ekrem Dumanlı gözaltına alınacağını öğrenince bir hafta Zaman gazetesi binasından dışarı çıkmayıp eve gitmedi. kasıtlı yaptı, polis gelsin ofisten alsın diye. polis bunu ofisten alınca da: "kutsal mesleği yaparken polis ofisimden aldı, tüm gazeteciler bana destek çıkmak zorunda yoksa mesleğin kutsallığı kalmaz" diye feryad etti.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yüzbinleriz
kutalmışoğlu jake lockley efendi
-
Yürü git ne zırvaladığını bile bilmiyorsun geyik peşindesin.quote:
Orijinalden alıntı: august landmesseryüzbinleriz
kutalmışoğlu jake lockley efendi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
çok ciddi bir konuda mı konuşuyoduk
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi august landmesser -- 24 Mayıs 2024; 15:12:27 > -
Noktalama işaretlerini de kullanaydın keşke yav? Tek nefeste niye yazıyorsun arkadaşım, araya virgül atsana.
Kutsal meslek yoktur bence de. Mesleğin önemi değişir tabii ama o da baktığın açıya bağlı. Neticede herkes yaptığı iş ile bir işe yarıyor, bir değer üretiyor veya bir hizmet ortaya koyuyor. Zaten o işin yapılması gerekmese o meslek ortaya çıkmaz. Demek ki gerekliliği var.
Çok idealist olup canla başla öğretmenlik, doktorluk vs. yapan var mıdır? Herhalde vardır. Ama neticede herkes bu işi parası karşılığında yapıyor. İmamların maaşını azalt veya "hocam bundan sonra senin maaşını cemaatin topladığı bağışlarla vereceğiz" de bakalım, göreve devam ediyor mu etmiyor mu?
-
eski inanca pagan inancı diyemezsin.araştırırsan eski türk inancını öğrenirsin.
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Doktor isteyerek hata yapıp hayatını kurtarmaya çalıştığı kişiye zarar vermez. Bence avukatlar falan da yargılanmalı. Gününden önce ödediğim nafakaya bile zamanı geldiğinde haciz işlemi koyduruyor. Bir defa bile zamanını geciktirmedim, hatta mayıs nafakasını nisan'da yatırdım. Ama eski eşimin avukatı sırf eski eşimden çocuklarım için o ödediğim paranın %25'ini almak için beni zor durumda bırakıyor ve her ay icra dairesine zorla bir dünya eksta para ödettiriyor. Eski eşimle konuşmadığımı bildiği için yapıyor avukatı ve onu da kandırıyor, sanki o ödettiriyormuş gibi yalandan hava atıyor sahtekar. Birine dokunulacaksa önce hukukçulara dokunulmalı. İcra dairesinin memuru da kendisine ödendi dekontunu yolladığım halde eski eşimin avukatı ile anlaşmalı olup nemalandığı için ben ödendi dekontu atmama almama rağmen sözde "alacaklı taraf ödendiğini doğrulasın" diyerek icra ve haciz kararı alıp durarak görevini kötüye kullanıyor. Hukukçulara dokunulmadan bu ülkede doktorlara vs dokunulması yanlıştır. |
Benzer içerikler
- sözcü tv digiturk"te neden yok
- dream games maaş
- google maps bulanık giderme android
- esad neden sevilmiyor
- hyperbon sakız boykot mu
- trendyol kime satıldı
- ruhi çenet ne kadar kazanıyor
- kara kutu nedir
- cep telefonu operatörleri
- noter bilgi ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X