< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
valla forumda her şeye ukalaca yanıt yazan, dalga geçen tipler var ama benim durumum biraz ilginç, yazayım.
ortaokuldan beri mühendislikle uğraşıyorum, nasıl demeyin, yalvar yakar arduino seti; php, python kitapları aldırıp, linux sürümleri gibi şeyler üzerinde çalıştım. mahallemiz pek hoş değildi ben de ister istemez bilgisayara mahkum kalıyordum. fakat bilgisayar da kötüydü öyle her oyunu oynatmıyordu. bilenler bilir, bilim ve teknik bir dönem abonelerine pardus dvd'si dağıtmıştı. ben onu kurup bilgisayara ilk linux distromu yüklemiştim. tabi sonra aileden azarı işitip sadece windows olacak şekilde silmeye çalışmıştım pardusu fakat grubu düzgün kaldıramadığım için bilgisayar kullanılmaz haldeydi. liseye kadar kendimi bilgisayar, sunucu, elektronik (basit arduino ve avr,pic projeleri) yazılım gibi alanlarda geliştirdim, hobi olsun uğraş olsun diye. sonra lisedeki hocam seni olimpiyatlara sokalım dedi, ortaokulda da uğraşmıştım fen ve biyoloji ile. neyse girdik olimpiyata bir şeyler oldu, o alana da ilgi duyduğumu ve becerebildiğimi fark ettim. liseyi yatılı okuduğum için gene pek eğlenceli zaman geçirecek aracım olmadı. o sırada django, nginx, sunucu konfigürasyonu, softether vpn server kurup bf3 oynamaya çalışmakla geçiyordu zaman. sözlük klonu yazmıştım ve okulda geyiğine birkaç ay sözlük kullandık. bu olimpiyat serüveni, türkiyedeki malum durumlar ve mühendislik, matematik, fizik gibi şeylere doyunca hayatım boyunca bu işi yapmanın bana uygun olmadığına karar verdim. ben de zamanında buradaki fanatik mühendissporlar gibi mühendislik okuma taraftarıydım ve sağlıkçılara geçiriyordum. uğraştım, hayatımı öyle geçiremeyeceğime karar verdim. üniversite sınavına girdik falan filan derken sadece tek fakülte tercih ederek tıp fakültesine giriş yaptım şimdi orada devam. bakalım sonumuz ne olacak tl;dr: büyük konuşmamak lazım. belli olmuyor. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W00DPECKER -- 25 Haziran 2019; 21:54:53 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 25 Haziran 2019; 22:8:56 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lax Guy -- 25 Haziran 2019; 22:57:57 > |