Şimdi Ara

MESLEĞİNİZİ NASIL SEÇTİNİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
2.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• valla forumda her şeye ukalaca yanıt yazan, dalga geçen tipler var ama benim durumum biraz ilginç, yazayım.

ortaokuldan beri mühendislikle uğraşıyorum, nasıl demeyin, yalvar yakar arduino seti; php, python kitapları aldırıp, linux sürümleri gibi şeyler üzerinde çalıştım. mahallemiz pek hoş değildi ben de ister istemez bilgisayara mahkum kalıyordum. fakat bilgisayar da kötüydü öyle her oyunu oynatmıyordu.

bilenler bilir, bilim ve teknik bir dönem abonelerine pardus dvd'si dağıtmıştı. ben onu kurup bilgisayara ilk linux distromu yüklemiştim. tabi sonra aileden azarı işitip sadece windows olacak şekilde silmeye çalışmıştım pardusu fakat grubu düzgün kaldıramadığım için bilgisayar kullanılmaz haldeydi.

liseye kadar kendimi bilgisayar, sunucu, elektronik (basit arduino ve avr,pic projeleri) yazılım gibi alanlarda geliştirdim, hobi olsun uğraş olsun diye. sonra lisedeki hocam seni olimpiyatlara sokalım dedi, ortaokulda da uğraşmıştım fen ve biyoloji ile. neyse girdik olimpiyata bir şeyler oldu, o alana da ilgi duyduğumu ve becerebildiğimi fark ettim. liseyi yatılı okuduğum için gene pek eğlenceli zaman geçirecek aracım olmadı. o sırada django, nginx, sunucu konfigürasyonu, softether vpn server kurup bf3 oynamaya çalışmakla geçiyordu zaman. sözlük klonu yazmıştım ve okulda geyiğine birkaç ay sözlük kullandık.

bu olimpiyat serüveni, türkiyedeki malum durumlar ve mühendislik, matematik, fizik gibi şeylere doyunca hayatım boyunca bu işi yapmanın bana uygun olmadığına karar verdim. ben de zamanında buradaki fanatik mühendissporlar gibi mühendislik okuma taraftarıydım ve sağlıkçılara geçiriyordum. uğraştım, hayatımı öyle geçiremeyeceğime karar verdim. üniversite sınavına girdik falan filan derken sadece tek fakülte tercih ederek tıp fakültesine giriş yaptım şimdi orada devam. bakalım sonumuz ne olacak

tl;dr: büyük konuşmamak lazım. belli olmuyor.
  • Yukarı

• Ailem küçük yaştan beri coaching hizmeti alıyor. Koçlarımdan biri matematik, soyutsal kavramlar hızlı kavrama, analitik düşünebilmede yetenekli olduğumu görüp TU Berlin'de Informatik önerdi. Almancam iyi olduğu içinde hemen kabul aldım. Şu an Siemens'te çalışıyorum AI Engineer olarak.
  • AI Engineer kullanıcısına yanıt
    Bu doğruysa, Sen çok iyisin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seçemedik ki... küçüklükten beri doktor olmak istemem öğretmen olmam dedim, daha ilkokuldan. lisede bilgisayar mühendisliği istedim ama hacettepe.
    ona puanım çok az farkla eksik kalınca tıp geliyor diye herkes doktor ol dedi ben olmam dedim, ortada kaldım.
    memur oldum.
    çok şükür ekonomik açıdan ülkenin büyük çoğunluğundan iyi durumdayım. çok şükür bugün sevinçli bir haber de aldım görev değişikliği konusunda. kısmetse yüksek yerler beni bekler
  • Lise zamanlarında karar verdim sonra lise üniversite okuyup işe başladım

Edit : uçak teknisyeniyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W00DPECKER -- 25 Haziran 2019; 21:54:53 >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Hocam memur da tam olarak ne yapıyorsunuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Siz Olsanız Ne Alırdınız?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • W00DPECKER kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de hayatım bir bölümünde pilot olmak isterdim ama malesef göz tembelliği var

Uçak teknisyeni tam olarak ne yapıyor hocam

• Mesleğim beni seçti
  • TheYips kullanıcısına yanıt
    Mesleğiniz ne hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: .Tolstoyevski.

Mesleğiniz ne hocam
    Radyoloji teknisyeni
  • quote:

Hocam memur da tam olarak ne yapıyorsunuz
    masam var odam var oturuyorum bilgisayar başında; iş geldi mi yazı yazıp üst makamlara alt makamlara başka kurumlara falan gönderiyorum sistem üzerinden, gerekirse alt personeli görevlendirip iş yaptırıyorum, iş gelmedi mi böyle foruma takılıyorum film izliyorum oyun vs zaman geçiriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 25 Haziran 2019; 22:8:56 >
  • quote:

Hocam ben de hayatım bir bölümünde pilot olmak isterdim ama malesef göz tembelliği var

Uçak teknisyeni tam olarak ne yapıyor hocam
    meslek kapsamı çok geniş ; kısaca motorlara yağ ikmalinden tutta tamamen parçalanıp bastan toplamasına kadar

• TheYips kullanıcısına yanıt
    Sevmiyor musunuz hocam

• kaptan olmak istedim puanım yüksek gelince gemi inşaatını yazdım şimdi kaptanlığa yatay geçiş yapacağım :,(

• quote:

Orijinalden alıntı: birvarmışbiryokmuş

Sevmiyor musunuz hocam
    Ne iyi ne kötü ...

Çalışmama bağlı olarak maaşım artmayacak. Bu en sevmediğim durum. Çalışmama bağlı olarak iyi konuma gelebileceğim ve yurtdışı opsiyonu olan bir iş isterdim. Ayrıca benim meslektaşlar küçük düşünen küçük hayalleri olan insanlar. Hayalleri 1 ev 1 araba. Benim hayalim dünyayı dolaşmak.
  • ilk okul ve orta okul dönemlerinde subay olmak isterdim zaman geçtikçe bu isteğim son buldu, lise döneminde futbolu meslek olarak görüp lise bittiği dönemde profesyonel olup eğitime tamamen ara vermiştim. Kariyerimde gereken sıçrayışı yapamayınca futboldan erken yaşta emekli olup ne yapacam ne yapacam diye düşünürken üniversiteye başlayıp pazarlama okudum sonra bir firmaya girdim ve sevkiyata bakar oldum zamanla daha iyi konuma geldim. Yani mesleğim beni seçti hiç aklımda olmayan bir iş. Rızık işte geldi buldu...
  • Hiç bir şeyi seçemedim. İmkânımız yoktu.

• valla forumda her şeye ukalaca yanıt yazan, dalga geçen tipler var ama benim durumum biraz ilginç, yazayım.

ortaokuldan beri mühendislikle uğraşıyorum, nasıl demeyin, yalvar yakar arduino seti; php, python kitapları aldırıp, linux sürümleri gibi şeyler üzerinde çalıştım. mahallemiz pek hoş değildi ben de ister istemez bilgisayara mahkum kalıyordum. fakat bilgisayar da kötüydü öyle her oyunu oynatmıyordu.

bilenler bilir, bilim ve teknik bir dönem abonelerine pardus dvd'si dağıtmıştı. ben onu kurup bilgisayara ilk linux distromu yüklemiştim. tabi sonra aileden azarı işitip sadece windows olacak şekilde silmeye çalışmıştım pardusu fakat grubu düzgün kaldıramadığım için bilgisayar kullanılmaz haldeydi.

liseye kadar kendimi bilgisayar, sunucu, elektronik (basit arduino ve avr,pic projeleri) yazılım gibi alanlarda geliştirdim, hobi olsun uğraş olsun diye. sonra lisedeki hocam seni olimpiyatlara sokalım dedi, ortaokulda da uğraşmıştım fen ve biyoloji ile. neyse girdik olimpiyata bir şeyler oldu, o alana da ilgi duyduğumu ve becerebildiğimi fark ettim. liseyi yatılı okuduğum için gene pek eğlenceli zaman geçirecek aracım olmadı. o sırada django, nginx, sunucu konfigürasyonu, softether vpn server kurup bf3 oynamaya çalışmakla geçiyordu zaman. sözlük klonu yazmıştım ve okulda geyiğine birkaç ay sözlük kullandık.

bu olimpiyat serüveni, türkiyedeki malum durumlar ve mühendislik, matematik, fizik gibi şeylere doyunca hayatım boyunca bu işi yapmanın bana uygun olmadığına karar verdim. ben de zamanında buradaki fanatik mühendissporlar gibi mühendislik okuma taraftarıydım ve sağlıkçılara geçiriyordum. uğraştım, hayatımı öyle geçiremeyeceğime karar verdim. üniversite sınavına girdik falan filan derken sadece tek fakülte tercih ederek tıp fakültesine giriş yaptım şimdi orada devam. bakalım sonumuz ne olacak

tl;dr: büyük konuşmamak lazım. belli olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lax Guy -- 25 Haziran 2019; 22:57:57 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.