Şimdi Ara

Meslek Liseleri Dikey Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • meslek lisesi mezunuyum 20 tercih yaptım yaptığım tercihler içersinde açıkta kalmamak için açıköğretimde yazdım istediğim üniversite çıkmadı açıköğretim okumak istemiyorum.Dikey geçiş hakkından yararlanmk istiyorum.Kendi alanımla ilgili 2 yıllık direk geçiş nasıl yapabilirim
    2.Tercih tarihi ne zaman

• Boş kontenjan kalırsa geçersin
  • kardeş tekrardan tercih yapmama gerek varmı nası nası olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dursunaga -- 13 Ağustos 2009; 14:15:05 >
  • bilen yok heralde canınız saolsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: dursunaga

bilen yok heralde canınız saolsun

bende aynı durumdayım.. 2. tercihler çok geçe kalıyor açıklanması taa ekim ortasını buluyormuş sanırım. Bide 2. tercihlere yerleşemessek dershaneye gittiğimizde çok geç kalmış olacağız...
  • ne okumak istiyordun, açıköğretimde ne kazandın, meslek lisesindeki bölümün neydi de şimdi ona geçmek istiyorsun. bunları açıklarsan iyi bir cevap veren çıkabilir.
    yalnız ben benim başımdan geçen olayı anlatayım. and. tic. mesl. lisesi bilgisayar prog. bölümünü bitirdim, edirne'de yıllık bilg. tek. ve prog. okudum ama ben bilgisayardan nefret ediyordum, hala da ediyorum. o iki yıl benim için öyle berbat geçti ki, 2 yılda bitirdim ders bırakmadım ama öyle berbat bir zaman geçirdim ki anlatamam. istediğim bölüm hep siyaset bilimi, uluslararası ilişkilerdi. bu yıl öss'ye girdim, tabbi kahrolası puanlarımız düştüğünden benle aynı ham puanı alan düz liseli arkadaşım kocaeli ünv. uluslararası ilişkilere girdi, ben gazi ünv. işletme öğretmenliğine kayıt hakkı kazandım. şimdi burayı kazandım diye memnun muyum, inan bilmiyorum ama en azından alanımı EA'ya çevirdim, istediğim muhasebe ve hukuk derslerini de alacağım, kendimi de biraz geliştirip, 4. yılda ALES'e gireceğim, burdan da Siyaset bilimi yüksek lisansı yapmayı düşünüyorum. önümde engel yok, gittiğim yol biraz zahmetli ama Ankara'da okumak, istediğim dersleri almak yine de benim için bir çıkış yolu.
    istemediğin bölümse sakın gitme, kendini harcarsın; belki seversin ama pek sanmıyorum :) ua da 1 sene kendini iyi hazırla ve salma. seneye puan da düşmüyor, belki istediğin bölümü bu sefer tutturursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: marmara59

ne okumak istiyordun, açıköğretimde ne kazandın, meslek lisesindeki bölümün neydi de şimdi ona geçmek istiyorsun. bunları açıklarsan iyi bir cevap veren çıkabilir.
    yalnız ben benim başımdan geçen olayı anlatayım. and. tic. mesl. lisesi bilgisayar prog. bölümünü bitirdim, edirne'de yıllık bilg. tek. ve prog. okudum ama ben bilgisayardan nefret ediyordum, hala da ediyorum. o iki yıl benim için öyle berbat geçti ki, 2 yılda bitirdim ders bırakmadım ama öyle berbat bir zaman geçirdim ki anlatamam. istediğim bölüm hep siyaset bilimi, uluslararası ilişkilerdi. bu yıl öss'ye girdim, tabbi kahrolası puanlarımız düştüğünden benle aynı ham puanı alan düz liseli arkadaşım kocaeli ünv. uluslararası ilişkilere girdi, ben gazi ünv. işletme öğretmenliğine kayıt hakkı kazandım. şimdi burayı kazandım diye memnun muyum, inan bilmiyorum ama en azından alanımı EA'ya çevirdim, istediğim muhasebe ve hukuk derslerini de alacağım, kendimi de biraz geliştirip, 4. yılda ALES'e gireceğim, burdan da Siyaset bilimi yüksek lisansı yapmayı düşünüyorum. önümde engel yok, gittiğim yol biraz zahmetli ama Ankara'da okumak, istediğim dersleri almak yine de benim için bir çıkış yolu.
    istemediğin bölümse sakın gitme, kendini harcarsın; belki seversin ama pek sanmıyorum :) ua da 1 sene kendini iyi hazırla ve salma. seneye puan da düşmüyor, belki istediğin bölümü bu sefer tutturursun.

aslında benimde aklıma bu geliyor. ek tercihle uğraşacağıma başlayıp bi dershaneye adam gibi çalışayım. ama 1 yılımın boş geçmesinide istemiyorum. 2. tercihler açıklanana kadar oldukça zama uzuyor ki yeni sistemde ilk sınav nisan ayında yapılacakmış. 5 aylık bir süreç kalıyor. kafam çok karışık şahsen ne yapsam bilmiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıpta Yatay Geçiş
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seca2

quote:

Orijinalden alıntı: marmara59

ne okumak istiyordun, açıköğretimde ne kazandın, meslek lisesindeki bölümün neydi de şimdi ona geçmek istiyorsun. bunları açıklarsan iyi bir cevap veren çıkabilir.

aslında benimde aklıma bu geliyor. ek tercihle uğraşacağıma başlayıp bi dershaneye adam gibi çalışayım. ama 1 yılımın boş geçmesinide istemiyorum. 2. tercihler açıklanana kadar oldukça zama uzuyor ki yeni sistemde ilk sınav nisan ayında yapılacakmış. 5 aylık bir süreç kalıyor. kafam çok karışık şahsen ne yapsam bilmiyorum.

vallaha istemediğin bölümü okuyup tüm hayatını mahvetmektense, 1 yılını tüm hayatın için mahvet daha iyi bana kalırsa. ben diyorum ya :) benim tam 4 senem gitti. sırf ticaret lisesine gitmemden dolayı üzerine bilgisayar okumamdan dolayı. yine istediğim yeri tutturamasam da en azından derslerinden dolayı rahatlık yaşayacağım bir bölüme girdim. bundan sonrası benim elimde, siz de geleceğinizi elinize alın, istemediğiniz bir yerde okuyup da gerçek hayatta yükselmek çok zor ;)

• bilgisayar donanım mezunuyum 2007 bilgisayar üzerine okumak istiyorum puanım 200 direk geçiş hakkım var diye biliyorum nasıl bi 2 yıllık bilgisayar üzerine okıcam 2. tercih tarihinide bilmiyorum saol
  • açıköğretim çıktı 1.tercihte gitmek istemiyorum açıköğretim okumak istemiyorum gerekirse özel üniversiteye gidicam 2.tercih yapabiliyormuyum lütfen yardımcı olun
  • quote:

açıköğretim çıktı 1.tercihte gitmek istemiyorum açıköğretim okumak istemiyorum gerekirse özel üniversiteye gidicam 2.tercih yapabiliyormuyum lütfen yardımcı olun

evet. açıköğretim programları hariç yerleşenler 2. tercih yapamazdı. özel deme boşuna, devlet üniversitelerinde bak hatta bulunduğun ildeki bilgisayar teknolojisi ve programlama bölümünde açık olanlara bak. eminim ki seni de hesaplayarak açılan kontenjanda boşluk vardır. en başa kendi ilindeki ve ilçelerindeki açık kalmış bilgisayarları yaz, sonra diğerlerini yaz ;) şansın var geçiş için. ftp://dokuman.osym.gov.tr/2008/OSYSEKYER/KILAVUZ.pdf burda da bakabilirsin. kimler başvurabilir ek yerleştirmelere ;)

• hocam kusra bakma cahiliz bu konularda yani şuan 2. tercih yapabilirim deme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dursunaga -- 13 Ağustos 2009; 15:37:26 >
  • quote:

hocam kusra bakma cahiliz bu konularda yani şuan 2. tercih yapabilirim deme

eet yapabilirsin.
  • peki 2. tercih tarihi belirlendimi arkadaşım
  • quote:

hocam kusra bakma cahiliz bu konularda yani şuan 2. tercih yapabilirim deme

evett :) yani ösym klavuzunu da verdim :) için rahat olsun diye. 1. sayfadaki 2. başlığa bak hemen 1. madde de kimler başvurabilir yazıyor.
    ek yerleştirmelere imkanın var. geçiş yapacaksan kendi ilindeki ve ilçelerindeki bilg.ları en üste yaz ;)
  • quote:

peki 2. tercih tarihi belirlendimi arkadaşım

benim bildiğim eylül ortasında oluyomuş sanırım. çünkü üni kayıtları 7 eylül de bitiyor. ondan sonra boş kalan kontenjanlar belirlenecek ve ardından tercihler başlıyacak açıklanması EKİM bşını bulur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seca2 -- 13 Ağustos 2009; 15:42:46 >
  • saolun yardımlarınız için acele heycan sitrest bocalıyoruz eyvallah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.