meslek lisesi değil ki onlar meslek yüksek okulu. 2yıllıklarda sıralama olmaz. yerleştirme önceliklerinde 3,i,3,95 gibi şeyler varsa o bölümleri meslek lisesiler sınavsız geçişle doldurmuştur.yanındaki puan orta öğretim başarı puanıdır. ------- bu şekilde ise yanındaki puan ygs puanıdır normal lise mezunları girmiştir.
BNSF
kullanıcısına yanıt
ben düz liseden mezunum .. benm istedigim yer 260 puan benm puanım 269 sence tutar mı.hiçbi fikrm yok henuz hocalarla konusmadm. mesleklern onceliği nedir bi bilgilendirirsn sevinirm.tesekkürler
handegez1H
kullanıcısına yanıt
istediğiniz yerin yerleştirme öncelikleri ----- şeklinde değil mi? çünkü diğer türlüyle girme şansınız çok çok düşük olur. meslek liseliler kendi alanlarının devamı niteliğindeki bölümlere sınavsız geçiş ile obp puanlarıyla yerleşebiliyorlar. 2 yıllıkların öğrenci alım şekli şu şekilde. öncelikle sınavsız geçişle başvuru yapanlar arasında üniversitenin bulunduğu şehir içindeki başvuru yapanları mezuniyet yılı ve okul türlerine göre (anadolu teknik-teknik eml) sıralayıp alıyor. yer kalırsa diğer şehirden baş vuranları sınavsız geçişlileri alıyor yine yer kalırsa bu seferde düz lise anadolu lisesi veya alan dışı tercih yapan meslek lisesi öğrencilerini ygs puanlarıyla sıralyıp alıyor.
BNSF
kullanıcısına yanıt
mesela benim 13,2,İ,95 bu sıralamada 2 hariç hepsı tutuyor
onların tutması sizin için birşey ifade etmez o meslek liseliler için geçerli. yani o bölümü o şehirde ki meslekliseliler doldurdurdu diyor.sizin bu bölüme girme şansınız oldukça düşük bir ihtimal. ama gönderdiğiniz ekran alıntısında ki diş proteze girme şansınız daha büyük. açıkta kalmamak için alternatif olarak ya istediğiniz bölümü başka üni ve şehirde bakın yada başka bölümlere de göz atın
BNSF
kullanıcısına yanıt
cok tesekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme