Ben lise son sınıfım bilgisayar bölümünde okuyorum. oklun verdiği puan diğer liselerdeki gibi söyle hesaplanıyor. örneğin: diploma notu 70; 70*5=350 buda 0,12 ile çarpılıyor. 350*0,12=42 buraya kadar sıkıntı yok. Ancak meslek liseleri kendi alanına giderlerde ek puan geldiği söyleniyor. Ancak açıklamalarda şu ifade var. Teknik meslek liselerin okul puanı 0,6 ile çarpılacakmış. 0.12 ile gelen puana ek olarak eklenecekmiş. Ben teknikte değilim sınıfta kaldığım için giremedim. Düz endüstri meslek lisesindeyim. bana ve benim gibi düz meslek lisesinde okuyanlara ek puan gelmiyecek mi ??
sizede geliyordu ama bu sene kimseye ek puan gelmeyecek.
Ne olacağı hiç belli değil sınav zamanına kadar daha çok değişir sistem.Ama düz mesleklere geliyormu bilmiyorum ama Tekniklere Bilişim Tek. için YGS-1 de ek puan veriyor.
Hayret bişiya zaten meslek lisesiyiz diye sınava 1-0 yenik başlıyoz. bari bi kaç puan verselerdi.
Ben Teknik okuyorum, bildiğim size de geliyor. Ek puan kaldırıldı ama okula 2013 ten önce kayıt yaptıranlar yani bu sene 10,11 ve 12 de okuyanları etkilemiyor diye biliyorum. Bu arada ek puanın ygs1 ve ygs6 ya geliyor.
Ek puan ne zaman kaldırıldı?Bundan 1 hafta öncesine kadar vardı.Okulumuz rehberlik servisinin verdiği seminerde 2013'ten itibaren anadolu,teknik ve meslek liselerine yerleşenlere ek puan gelmeyeceğini söylediler.10,11,12.sınıf ve mezunlara ek puan veriliyor. Ek puanlı notu hesaplamak için formülü de verdiler; Diploma notunu önce 5 ile carpıyorsunuz, cıkan sonucu daha sonra 0,12 ile çarpıyorsunuz çıkan sonucu da 0,6 ile çarpınca ek puanlı ortaöğretim başarı puanı oluşuyor:)