Şimdi Ara

Orta Öğretim Başarı Puanı-ÖSS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya şu oöbp çok canımı sıkıyor lise 2yim(dil bölümü)öss den yaklaşık 70-80 net çıkarıyorum sözel bölümden(1 kere 58 olmuştu...)yds den de 70 civarı şimdilik ki bunu 90 küsür yaparım seneye bunlar tamam ama gelin görünki okulda dersler pek iyi değil ve çok telaşlıyım...sorum şu oöbp öss için çok önemli midir?(lütfen netlerime bakarak yorum yapın.Cevap vernlere teşekkür ederim)

• Moral bozmak gibi olmasın ama, inan bana tahmin edemeyeceğin kadar Öss'le bi derdin olacağını zannetmiyorum sonuç olarak 45 türkçeen 40, 30 tane de sözel yapsan barajı geçiosun sanırım yada biraz daha fazlası.
    Bi örnekle açıklamak gerekirse, bana okuldan 73 gelio. Sıra arkadaşıma ise 78. EA'cıyız ikimizde, 40 mat, 40 türkçe, 40 sözel istediğim yere ulaştıracak beni. bu 3 x 40 işi pek kolay değil tabi ama ona 40 40 35hatta 40 40 30 yetio. İşte bu kadar şey fark ettiriyo. Henüz 2 deymişsin, korkacak bişi yok (!). Geçen seneyi unutup bu ve önümüzdeki seneyi sıkı tutacaksın. Herkesin benzer şeyler söylediğini tahmin edebiliyorum ama inan bana başka yolu yok. Umarım istediğin olur.
    Çok karamsar konuşmuş gibi gelebilirm ama, elinden geleni yap için rahat olsun gerisi fıs.! Sie kolay gele.!

• ayvayı yedim o zaman tabir-i caizse benim 360 puan alıp dil tarih coğrafyaya girmem için neyi ne kadar yapmam lazım yaklaşık?
  • Ben de moral verim birazcık..
    Ankara Gazi Anadolu Lisesinden mezun oldum.. Ortalamam okul ortalamasının altındaydı.. 4 civarı bir ortalamam varken okul ortalamsı 4.44 imiş. Lise 3 e kadar da serserilik tabir edilen klasik öğrenci davranışlarını sergiledim.. Ama lise 3 e geldiğimde sıfırdan başladım herşeye.. Geceyi gündüze kattım, 85 sayısal 86 sözel doğrusu ile şu an Boğaziçi İşletme'de okuyorum
    Son sene herşey bunu unutma, hatta oöbp yi düşünme bile, sen çalışmana bak kardeşim hakeden alır merak etme
  • kardeş... üzmek gibi olmasın ama acayip önemli.. fakat netlerine bakarsak seni çok kötü yönde etkilemez bence.. okuldan 60-65 civarı geliyorsa öp başına koy.. 60 altında ise durum vahim bence...
  • Bende de öyle bi dert var. Bizde en yüksek ile en düşük arasında 7-8 puan oynuyormuş zaten oradan telaşlanacak bişi yok da. Yine de 70+ alırım diye tahmin etmekteyim. Buraya kadar herşey normalde, diploma notu düşük gelebilir. Eğer 4.50 nin altında gelirse en iyi üni. lere gidememe olasılığım varmı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada pardon tabi okulun durumu da önemli.. Bizim okulda da en yüksek ile en düşük arasında çok fazla fark yoktu bunun da önemi var
    Sen yine de boşver çalışmana bak
  • Diploma notuna bakıyorlarmı girerken. Yani diploma belli bir barajın altında olunca giremiyormuyuz
  • kardeşşler.çok büyütmeyin okul ortalamasının altında kalsanız bile öss sınavında okul ortalamasının üzerine çıkarsanız ii puan alırsınız... korkmayın üniversiteye girememe riski yok.. geçen seneden tecrübem var. bu sene gene hazırlanıyorum. o yüzden stress yapmıyorum aobp yi... sizde yapmayın...arkadaşlar 2. senesi olan varmı.. varsa say. ea. hangisi??? netleriniz nasıl bide?
  • Tübitak projelere de puan veriyor sanırım ekstradan. Yanılıyormuyum öyleyse söyleyin.
  • ya diyorum ki en düşük aobp okuldan okula fark eder mi yoksa 50 puan mıdır?bana 50 puan gelse yaklaşık 361 gibi 1 puan alıyorum(netlerimle 2004 öss+yds ye göre hesaplarsak)ki bu da istediğim üniye girmem için yeterli ama 50 puan altında gelme ihtimali varsa yani...son olarak bizim okuldan geçen sene 34 kişi falan üni kazandı okulun düz lise bölümü tamamen sreserilik için gelmiş 2-3 kişi açık öğretim falan zor kazanıyo...süper liseden de(bende süper lise bölümündeyim okulun)işte kasanlar giriyo 2 yıllığa 4 yıllığa falan öss başarımız düşük...ki bu galiba az puan gelecek demek oluyo offff kafam karıştı ya

• Bir uzman olarak açıklama yapayım bari
    1. OBP eskiden kullanılıyordu, artık AOBP kullanılıyor.
    AOBP, OBP'nin ağırlıklandırılmış hali demek. Her okul, o yıl mezun olacak öğrencilerinin not ortalamasını büyükten küçüğe doğru sıralar. Daha sonra bu notlar en küçüğü 50, en yükseği 100 olacak şekilde bir puan aralığına dönüştürülür ve OBP olara ÖSYM2ye gönderilir.
    2. Hepiniz sınava girersiniz ve sınav derecelerinizle şekillenecek BİR KATSAYI İLE (Kİ BUNA AĞIRLIKLANDIRMA DENİYOR) yukarıdaki OBP'ler AOBP'lere dönüşecek.
    Burda önemli olan sizin ve sizin okuldaki öğrencilerin alacağı ÖSS puanları. Bu puanlar ne kadar yüksekse sizin katsayınız da o kadar yüksek olacak, ne kadar düşükse sizinki de düşük olacak. Bir Örnekle açıklamak gerekirse,
    Adana Fen Lisesi'nin (okul ort=4,5) ve Borsa Lisesi'nin(okul ort=2,5) 2005 yılında mezun olacak 100'er öğrencisi olsun.
    A öğrencisinin not ortalaması 3,50 olsun ve 100. sırada mezun olsun (yani en düşük ortalamayla)
    B öğrencisinin not ortalaması da 4,00 olsun ve 25. sırada mezun olsun.
    *Bu durumda bile bile A öğrencisi 92.000 (*0,8) civarında AOBP alacakken,
    B öğrencisi 82.000 (*0,8) civarında AOBP alacak.
    Yani okul ÖSS ortalaması yüksek olan Fen Lisesi, Anadolu Lisesi gibi okulun öğrencileri çok daha avantajlı durumdalar. Sen düz lisede (öss ortalaması genelde düşük olur) isen okul notlarını da yükselt derim. çünkü Aobp'de 100 ile 50 arasında değişen bir puan aralığı aslında. Adana Fen lisesinde en yüksek 100, en düşük 92 olurken (adana fen lisesi'nden daha aşağı bir ortalama tutturan diğer fen liselerinde daha da düşer), düz lisede en düşük 55'lere kadar sıralanır. Notun yüksekse, mesela 5.00 ise hiç etkilenmezsin bu durumdan sana direkt 100 AOBP gelir. ama düz lisenin en düşük not ortalamasına sahip biri isen (ör, 2.00) 55*0,8 civarında puan alırsın bu da facia demektir.
    Her ikisini birlikte yürütebilen öğrenciler kazanıyor artık, zaten seçmedeki amaç da bu, en dayanıklı ve en başarılıları seçmek. Bu yüzden birine ağırlık vereyim diğerini önemsemeyim olmaz. Böyle yaparsan yanılırsın. Moralin de bozulmasın ama ortada bir gerçek varsa ve ben de sana sırf üzülme diye olayı süsleyip, değiştirip, güzel ya da önemsizmiş gibi aktarırsam KAYBEDEN SEN OLURSUN!

• EMİNİM SORU SORMAK İSTEYECEKSİNİZ BU YAZIMIN ARDINDAN AMA FENERBAHÇENİN MAÇIBAŞLAMIŞ, O BİTTİKTEN SONRA SORULARINIZI YANITLAYABİLECEĞİMİ EHEMMİYLETLE BELİRTİRİM.
  • Hemen ilk soruyu sorayım. Puanım çooook yüksek aşmış fakat ortalamam 4.00 olursa yani düşük olursa herhangi bir yere girmeme ihtimalim varmı yani kısacası öss puanı değilde, ortalama barajı varmı? Korkuyorumda bundan
  • öyle birşey yok diye biliyorum.mesela benim diploma notum 3.80 ama aobp 74 geldi.ham puanım düşük olduğu için istediğim yere giremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trouble -- 23 Kasım 2004, 22:42:33 >
  • Ortalama barajı yok yani hiçbir üni. de?
  • ilk önce öss den yüksek bi puan alın
    aoöbp çok önemli, ama eğer okulunuz iyiyse korkmanıza gerek yok.
    Misal benim girdiğim sene, İzmir Fen Lisesi 1. di türkiye genelinde ve o lisenin sonuncusu yaklaşık 77 78 falan alıyodu.

Ama eğer okulunuzun durumu iyi değilse iş size kalır. Çalışmak gerekir
  • valla ben öyle birşey duymadım.düz lise mi senin?
  • Benimki pertevniyal lisesi. Birinciyle sonuncu arasında fazla oynama yokmuş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.