Şimdi Ara

MESLEK LİSELİYİM YGS LYS YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim üzere meslek liseliyim.Kapasitemin olduğunu düşünüyorum yanlız bir şekilde düştük bu okula.Lise hayatımda eğitimim ''sıfır'' denilecek kadar zayıf,sadece bölüm derslerine yoğunlaştık.Matematik hocası derste uyur ,kimya ,fizik yok.Sizin anlayacağınız yok oğlu yok.Gelecek olursak ygs denilen sınava.Bu yaz hiç çalışmadım eylül ekim ve son günlerinde olduğumuz kasım ayında da aynı şekilde hafif çalıştım.Temelim zaten olmadığı için temel aldım diyebilirim.O bile şüpheli bazı konuların temeli dahi yok.Şuan 3 ay gibi kısa bir süre kaldı önümde ve kafam çok karışık.Denemelerde 40 50 net yapabiliyorum.10 matematik yaptığım zaman seviniyorum.Türkçe 26-30 net arası yapabiliyorum.Sosyala gelicek olursak sürem kalmadığı için sadece 14 tarih görüyorum ve ondan da 12 13 doğru yapabiliyorum.Kısacası sözelci gibi bir sayısalcıyım.Size soruma gelecek olursak bundan sonra 3 ayım kaldı bunu dolu dolu geçirmek istiyorum neler yapmalıyım ?Nasıl çalışmalıyım? 3 ay içinde 40 50 netten kaç nete çıkarabilirim?Elimde kaynak olarak Karekök Mps 0 Matematik , Fizik,Geometri var ve 3 dersimde olumsuz matematiğim geometri ve fiziğe göre prof. düzeyinde düşünün.Eksen yayınları tüm dersler soru bankası,meslek liseliler dershanesi tüm dersler soru bankası,Fem ilk adım fizik,güvender kimya,birey biyoloji tarzı soru bankaları var.Antremanlarla matematik 1,2,3,4 var.3 ay içinde konu anlatımı ve testi bir arada götürerek neler yapabilirim.Önerebileceğiniz başka kaynaklar,süre sıkıntısından dolayı kaynaklarımda heba olacak gibi görünüyor.İnşAllah olmaz.Konu çok karışık oldu ama malesef forumlarda yeniyim.Pazartesi,Salı,Çarşamba 16:00-23:00 arası ;Perşembe,Cuma 21:00-24:00 ve Cumartesi 16:00-24:00 Pazar 09:30 - 13:30 arası boşum.Tavsiyeleriniz neler her konuda tavsiye bekliyorum siz anladınız :)).Hedefim Ygs sayısal 300 üzeri ham puan,Lys 300 ham puan (MTOK) Mekatronik mühendisliği istiyorum.

• bos zamanlarında calıs yazarak calısmanı tavsiye ederim sürekli calıs test coz denemelere gir hedefini tuturursun inşallah iyi calısmalar :)
  • istiklal35 İ kullanıcısına yanıt
    Aslında 3 ay içerisinde yapılabilecek bir hedef ama çok çalışmam gerekli tek sorun matematikte nasıl bir çalışma uygulamam hangi konular nasıl 20 net üstü yapabilirim.
  • Bende Geçen sene meslek lisesinden mezun oldum.Mal gibi 2 yıllık tam burslu bir bölüme gittim.Tekrar sınava girip koü yada saü inşaat müh tutturmak için ter dökecegim bu sene olmazsa seneye.EN BÜYÜK HATAM MESLEK LİSESİNE GİTMEK GİBİ MAL GİBİ DERSLERİME CALIŞSAM SIRADAN BİR ANADOLU LİSESİNDE OLSAYDIM COK RAHAT HEDEFLERİME ULAŞIRDIM AMA İŞTE İNSAN ARKAYA DÖNÜP DEGİŞTİREMİYOR BAZI ŞEYLERİ
  • Meslek liseleri kapatılmalı bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackcat67

Meslek liseleri kapatılmalı bence.

bence meslek liselerine her önüne geleni almamalılar. ama fırsat eşitliği yüzünden gelmemesi gereken öğrenciler geliyor. meslek liseleri, üniversiteden aşağısını beğenmeyenler için değil, gençlerin boyunlarında iple sokaklarda gezdirilerek aşağılanmadan veya taciz edilmeden meslek öğrenmeleri içindir.

eğer temelin kötü ise, gelecek sene için çalışma planı yapman daha sağlıklı olur. bu sene hem şansını denemek için, hemde sorulan soruları tanımak için sınava gir. gelecek sene içinde düzenli bir çalışma planını yaparsın. benimde dahil olduğum pek çok kişi ilk seferde üniversiteyi kazanamadı.(ben 3. kez sınava gidiğimde, üniversiteyi kazandım.)
  • Haklısınız arkadaşlar ben ilk okulda bilgi yarışmalarına özel okul sınavlarına istekle gönderilen bir öğrenciydim.6,7,8 devamsızlık ve sınavlara girmeme sonucu meslek lisesine kayıt oldum ,etrafımdaki insanlar insan gibi değiller.Herkesin elinde tesbih ,oyun havaları ,karı kız muhabbeti anlayacağınız hayattan bir beklentisi olmayanlar yuvası.Şuanda 10 matematik neti yapan birisi 3 ay icinde 20 yapamaz mı ?İmkansız mı ?
  • E.M.L Den mezun olup aldığı eğitim doğrultusunda mesleğine atılan oranı %10 u geçmiyor .Aslında pahalı bir eğitim.Yazık onca para ve eğitime.İlginç olan şu ki kendi branşım için Piyasa iyi bir kalıp ustası için bir çoğumuzun aldığı ücretden fazlasını vermeye de hazır.CNC içinde öyle.Ancak yukarıdada dediğim gibi verilen emekler çoğu zaman heba oluyo.ç Öğrenci aza tamah edip işinde ustalaşmak dan çok temiz ,rahat ücreti bol iş peşinde gibi geliyor bana. Haklılarmı bilmem.
    E.m.l den üniversiteye gitme haliyle zor.Staj dönemi .Mat,fizik,Dil .dersleri saatleri az.Ancak yılmamak lazım.Ben sanayide çalışarak hem dershane pramı kazandım .Plan lı ve sıkı çalışarak da Üniversiteyi.En başta neleri ne kadar yapabileceğimizin tespitini yapmak gerekiyor. Örneğin ben hazırlanırken (tabi uzun zaman oldu) Geometri den 4 soru,üstlü sayılardan 5 soru vb.. gibi hedefler koyup bazı eksik olduğum konularda(yapamayacağım kesin olan) sorusunu dahi okumayıp geçtim.Taban puanla:) teknik eğitimi kazandım. Ha buarada 3. girişimde
    Sonuç:Başarmak için Planlı ve sıkı çalışma ,Kazanamassan dünyanın sonu değil.Meslek lisesinde aldığın mesleki eğitimin hakkını ver.
    dip not O dedğin tipler hayatımızın her aşamasında var.

• Dediklerinizi katılıyorum,eğitime yazık demişsiniz yanlız ben Otomasyon öğrencisiyim Cnc,Plc,Mikroişlemci PIC,Solid ve birazda Cad kullanabiliyorum fakat ben bunların operatörlüğünü yapmak için meslek lisesini 4 yıl okumadım.Ben sahada başarılı bir Mühendis olmak varken neden operatörlük hedefleyeyim biraz da bana hak verseniz ?
  • sahada başarılı bir mühendis olmayı pek çok kişi hedefliyor. ama herkes bu hedefe ulaşamıyor. buradaki ayrımı yapan şey, sadece test çözme sıklığı olmayacaktır. ygs ve lys'deki başarıyı getiren şeylerin bazıları, soruyu okuyup, yorumlama, zamanı kontrol etme, stres ile başa çıkma gibi konu dışı etkenlerdir. ideal bir ortamda bulunmasan bile, ama seni başarısız yapan şey, bunu bahane olarak kullanmaktır. başarılı insanlar, engellere değil, çözümlere odaklanır.
  • Gayet tabi haklısınız
  • E.m.L Lerinin amacı ,kuruluş amacı piyasaya ara eleman (tekniksyen-yok bana göre direk işçi)yetiştirmektir Teknik lise okuyorsan yüksek öğrenim biraz daha yakın.Ancak son 100 öğrencimden biliyorum ki bir üst öğretimprogramına (aklınna yüksek okul gelmesin) geçen öğrenci %8-9 u geçmiyor. Neden bu dilimde olmayasın. Ama baştan da dediğim gibi farzetki olmadı(Tüm kalbimle umarım, dilerim olur) Ne diyeyim aldığın eğitimin hakkını ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KÜÇÜK DEV ADAM -- 2 Aralık 2014; 0:46:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.