Öncelikle hepinizi tebrik ederim. Ben SDÜ hukuk fakültesi mezunuyum ve halihazırda Isparta Barosu'na bağlı bir stajyer avukatım. SDÜ, Isparta ve hukuka ilişkin merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. |
SDÜ Hukuk Mezunuyum, Soruları Alabilirim

-
-
Merhaba, Fakültenin eğitim kalitesi - sosyal ortamı - öğrenci portföyü nasıldır acaba... Hocaların eğitim kalitesi özellikle
-
Merhaba öncelikle,hukuk konusunda herkes kötü konuşuyor.Ben Marmara Hukuk kazandım bazı endişelerim var. Siz gelecek için umutlu musunuz ? Stajyer avukatlıktan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz ?
-
Isparta nasıl hocam güzeli SDÜ Ceng geldi bana da
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
merhaba,derslere nasıl çalışmalıyız tavsiyeleriniz var mı ve gönüllü staja kaçıncı sınıftan itibaren başlamalıyız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamga -- 31 Ağustos 2021; 14:12:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: dedex1277Merhaba, Fakültenin eğitim kalitesi - sosyal ortamı - öğrenci portföyü nasıldır acaba... Hocaların eğitim kalitesi özellikle
Verilen hukuk eğitimi kesinlikle kaliteli. Üst sıralarda yer alan birkaç hukuk fakültesi (isimlerini vermeyeyim) ile ilgili öyle şeyler duyuyorum ki inanılır gibi değil. Elbette öğrencinin ciddi anlamda kendini adaması gereken bir bölüm. Ciddi çalışma temposu gerektiriyor. Bölümü okurken, hukukun içinize işlediğini ve giderek gerçek bir hukukçu olduğunuzu hissediyorsunuz. Akademik kadrosu sağlamdır, hocalardan yana genel anlamda memnun kaldığımı söyleyebilirim, özellikle birkaç hocamız vardır ki bu hocalardan ders almak gerçekten gurur verici.
Öğrenciler ise ülkenin dört bir yanından gelmiş insanlar. Her görüşten, her tipten insan var. Herkes bir süre sonra kendisine uygun olduğunu düşündüğü kişilerle bir araya geliyor. Sosyal ortamı, üniversitenin ve şehrin sunduğu imkanların yanında arkadaş çevreniz de belirliyor. Isparta küçük bir şehir olduğu için maalesef ki bazı noktalarda geri kalabiliyor. Ancak eğer etkinlikler, okul topluluklarının faaliyetleri vs. takip edilirse yeterli denebilecek kadar sosyal faaliyetlerde bulunulabilir. Geriye dönüp üniversite yıllarım güzel geçti diyebiliyorsam bunda aldığım eğitimle birlikte arkadaşlarımla geçirdiğim güzel zamanların da payı var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Lord.HazretleriVerilen hukuk eğitimi kesinlikle kaliteli. Üst sıralarda yer alan birkaç hukuk fakültesi (isimlerini vermeyeyim) ile ilgili öyle şeyler duyuyorum ki inanılır gibi değil. Elbette öğrencinin ciddi anlamda kendini adaması gereken bir bölüm. Ciddi çalışma temposu gerektiriyor. Bölümü okurken, hukukun içinize işlediğini ve giderek gerçek bir hukukçu olduğunuzu hissediyorsunuz. Akademik kadrosu sağlamdır, hocalardan yana genel anlamda memnun kaldığımı söyleyebilirim, özellikle birkaç hocamız vardır ki bu hocalardan ders almak gerçekten gurur verici.
Öğrenciler ise ülkenin dört bir yanından gelmiş insanlar. Her görüşten, her tipten insan var. Herkes bir süre sonra kendisine uygun olduğunu düşündüğü kişilerle bir araya geliyor. Sosyal ortamı, üniversitenin ve şehrin sunduğu imkanların yanında arkadaş çevreniz de belirliyor. Isparta küçük bir şehir olduğu için maalesef ki bazı noktalarda geri kalabiliyor. Ancak eğer etkinlikler, okul topluluklarının faaliyetleri vs. takip edilirse yeterli denebilecek kadar sosyal faaliyetlerde bulunulabilir. Geriye dönüp üniversite yıllarım güzel geçti diyebiliyorsam bunda aldığım eğitimle birlikte arkadaşlarımla geçirdiğim güzel zamanların da payı var.
Alıntıları Gösterçok teşekkür ederim hocam
-
quote:
Orijinalden alıntı: erhanreo123Merhaba öncelikle,hukuk konusunda herkes kötü konuşuyor.Ben Marmara Hukuk kazandım bazı endişelerim var. Siz gelecek için umutlu musunuz ? Stajyer avukatlıktan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz ?
Gerçekten fazlaca hukukçu mezun ediyoruz, bu bir gerçek. Genel anlamda herkes için ortak bir umudum olduğunu söyleyemem. Çünkü kişinin kendisi ciddi bir faktör. Ne hukukçular var, hasbelkader bir yeri kazanmış ve mezun olmuş ama hukuku içselleştirememiş. İyi bir eğitim almak, kendinize bir şeyler katabilmek çok değerli çünkü evet yakın gelecekte elde tutulan hukuk diploması yeterli olmayabilir. Şu an hukuk mezunlarının iş yapamaması, parasız kalması gibi bir durum söz konusu değil. Avukatlık, hakimlik-savcılık dışında birçok alanda hukuk mezunları iş yapabilmekte. Ama her geçen yıl piyasa kızışıyor.
Avukatlık stajım bitirip ruhsatımı aldıktan sonra meslek hayatıma avukat olarak devam edeceğim gibi görünüyor. Alternatif seçeneklerim var ama şu an pek düşünmüyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: AlPacino.
Isparta nasıl hocam güzeli SDÜ Ceng geldi bana daIsparta küçüktür ama öğrencilik yaşamı için idealdir. Büyük bir yerden gelenler başta ben nereye geldim diye düşünebilir ama zamanla kendisine bağlayan bir şehir. İyi bir arkadaş çevresi ile mutlu mesut zaman geçirilir.
Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Isparta'da da ev sahipleri çıldırmış bir şekilde kiralara zam yaptı. Esnafın da öğrenci dostu olduğunu söyleyemem.
-
hocam peki okula devam ederken aynı zamanda bir büroda staj yapmak sizce mantıklı mı ?
eğer öyleyse Isparta için önerebileceğiniz bir hukuk bürosu var mı acaba çünkü bunu ciddi ciddi düşünüyorum özelden de yazabilirsiniz
anlayışınız için teşekkür ederim
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mamgamerhaba,derslere nasıl çalışmalıyız tavsiyeleriniz var mı ve gönüllü staja kaçıncı sınıftan itibaren başlamalıyız
Derslere katılmak bence değerli. Devam zorunluluğu yok ancak derse gitmekte fayda var. Sınavlara 2-3 hafta belki bir ay kala, bu süre çalışma metodunuza ve temponuza bağlı, çalışmaya başlanabilir. Hocalar kitap tavsiyesinde bulunacaktır. Düzenli okumalar yaparak, arkadaşlarınızla beraber çalışarak ve hatta konuyu birbirinize anlatarak çalışabilirsiniz.
Gönüllü staj demişsin onu da cevaplayayım. Genelde 4. sınıfta öğrenciler, bir hukuk bürosunda çok büyük ihtimalle ücret almadan çalışıyorlar. İşi öğrenmek, o atmosferde bulunmak vs. mutlaka faydalıdır. Ben okul döneminde herhangi bir yerde çalışmadım. Bir yıllık avukatlık stajı zaten okul sonunda sizi bekliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord.Hazretleri -- 31 Ağustos 2021; 15:29:54 >
-
Memleket neresi hocam ben Ağlasunluyum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: dedex1277hocam peki okula devam ederken aynı zamanda bir büroda staj yapmak sizce mantıklı mı ?
eğer öyleyse Isparta için önerebileceğiniz bir hukuk bürosu var mı acaba çünkü bunu ciddi ciddi düşünüyorum özelden de yazabilirsiniz
anlayışınız için teşekkür ederim
Eğer böyle bir düşüncen varsa bunu muhtemelen 4. sınıfta yapabilirsin. Genelde hukuk büroları öğrenci almak istiyorlarsa 4. sınıf öğrencisi istiyorlar.
Ben okul bitmeden önce herhangi bir yerde çalışmadım. Çalışan arkadaşlarım oldu, ücret almıyorlardı. Öğrenciye ücret verecek pek büro da yoktur muhtemelen, verirse de harçlık niyetine verir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Lord.HazretleriEğer böyle bir düşüncen varsa bunu muhtemelen 4. sınıfta yapabilirsin. Genelde hukuk büroları öğrenci almak istiyorlarsa 4. sınıf öğrencisi istiyorlar.
Ben okul bitmeden önce herhangi bir yerde çalışmadım. Çalışan arkadaşlarım oldu, ücret almıyorlardı. Öğrenciye ücret verecek pek büro da yoktur muhtemelen, verirse de harçlık niyetine verir.
Alıntıları GösterPeki Isparta için önerebileceğiniz bir büro var mı acaba gerekirse özelden de yazabilirsiniz teşekkür ederim
-
quote:
Orijinalden alıntı: Lord.HazretleriDerslere katılmak bence değerli. Devam zorunluluğu yok ancak derse gitmekte fayda var. Sınavlara 2-3 hafta belki bir ay kala, bu süre çalışma metodunuza ve temponuza bağlı, çalışmaya başlanabilir. Hocalar kitap tavsiyesinde bulunacaktır. Düzenli okumalar yaparak, arkadaşlarınızla beraber çalışarak ve hatta konuyu birbirinize anlatarak çalışabilirsiniz.
Gönüllü staj demişsin onu da cevaplayayım. Genelde 4. sınıfta öğrenciler, bir hukuk bürosunda çok büyük ihtimalle ücret almadan çalışıyorlar. İşi öğrenmek, o atmosferde bulunmak vs. mutlaka faydalıdır. Ben okul döneminde herhangi bir yerde çalışmadım. Bir yıllık avukatlık stajı zaten okul sonunda sizi bekliyor.
Alıntıları Gösterhocam cevaplayıp vakit ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum,gönüllü staj derken birinci sınıftan itibaren her yazı kastetmiştim aslında ve her şey planladığım gibi giderse zorunlu stajımı bırakmak zorunda kalacağım galiba o yüzden erkenden başlayıp yinede o ortamı göreyim istemiştim.
başarılar dilerim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Konuyu yukarı alalım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X