Şimdi Ara

Meslek lisesi mi anadolu düz lise mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok kararsızım geçen sene TEOG sınavından 315 puan alıp Çukurova Elektrik mesleki ve teknik anadolu lisesine geldim fakat okuldan memnun değilim okulun fiziki durumu olsun, akıllı tahtalar olsun, kendini okulun reisi sanan saykolar olsun hepsinden rahatsızım haa kortuğumdan değil o yüzden 9 sınıfı burada bitirip 10 sınıfa geçmeden ve bölüm şeçmeden düz liseye geçebilir miyim? Gideceğim lise 290 puan ama çok iyi lise benim 315 puan ve 9.sınıf ortalaması 72 sizce gidebilir miyim? Hangisi benim için iyi olur. Fakat okulda öyle iyi arkadaşlıklar edindim ki onlardan da vazgeçmek istemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaş durumunu takma liseden sonra adını bile hatırlamıcaksın merak etme. EML olarak meslek okuyorsan 11.sınıftan itibaren sayısal ders görmeyeceksin 12.sınıfta stajın var.
    Ben kendime güveniyorum calısırım ederim dersen düze git
  • Düze git ben olsam öyle yapardım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önerin için sağol

• bu ikileme düşen varsa kesinlikle düşünmeden meslek lisesine gitmesin ancak çok zorda kaldınız eğer meslek lisesine gitmezseniz annenizi babanızı öldüreceklerse o zaman gidin , onun harici uğramayın bile
  • Meslek lisesi seçersen üniversiteyi unut
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaraXan

Meslek lisesi seçersen üniversiteyi unut

ne anadolu lisesi üniversiteyi garantiliyor, nede meslek lisesi imkansızlaştırıyor. anadolu lisesinden mezun olup, üniversiteyi kazanamayanların olduğu gibi, kazanan öğrencilerinde oldu. okul türü avantaj sağlasa da, asıl etken her zaman öğrencinin kendisi olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi Öğretmenlik mi
    13 yıl önce açıldı
    Öğretmenlik mi, Mühendislik mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bugüne kadar anadolu lisesini tavsiye ettim ancak şöyle birşey var Teknik Meslek Liselerinde MF dersleride veriliyor ve ayrıca meslek lisesi mezunu olacağın için M.T.O.K ile alan üniversitere düşük puanlarla girebilirsin.Normal mesleklerde bu dersler yok son sinifta 8 ay staj yaparlar. Teknik Meslekler 1.5/2 ay staj yaparlar o da yaz tatilinde maalesef. Bana soracak olursan 8 ay staj yapmaktansa yaz tatilinde staj yapmayı tercih ederim. Ve eğer kaldırılmadıysa meslek liselerinin 2 yıllık bölümlere geçiş hakkı var ( Ama 2 yıllık bölümleri YGS ile kazanmakta kolay :D )

Anadolulara gelecek olursak 10. Sınıfa kadar bütün dersleri görürler 11.sınıfa geçerken Sayıdal, Sözel yada eşit ağırlık alanlarından birisini seçip yollarına devam ederler. M.T.O.K gibi hakları yoktur.

Mesleğinde Anadolununda avantajlarını yazdım uzun lafın kısası seçimi sen yap.

• eyvallah düşünürüm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.