Şimdi Ara

Meslek Lisesimi özel lisemi ? Fikrimde çok yeriniz var lütfen dikkatsiz kalmayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben meslek lisesi okuyorum lise 2 yim Bilişim Teknolojileri alanındayım ve şuan 10. Sınıflar arasında benden iyisi yok pcleri severim ama asıl beni darda bırakan şudur;

Devlet lisesi İyi yanları:
    × Çok fazla mesleki bilgi alıyoruz bu lehimize oluyor,
    × Okul bitişi iş yeri açma belgesi veriliyor,
    × Okul bitişi üniversite direk geçiş, (kötü üni)

Kötü yanları:
    × Sınıfta aşırı ses oluyor ders hiç dinlenmiyor yani dikkatimizi veremiyoruz anlamıyoruz,
    × Arkadaş ortamı kötü sigara alkol sürekli para isteme bıçak vs var okulu sevemiyorsun,
    -_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Özel okul;

İyi yanları:

× gitmedim lakin giden çok arkadaşım var ses az derse kolay konsantre olabiliyorsun diyolar,
    × üniversiteye hazırlık yapılıyor. 2 sene bizi bırakmayacaklar
    × Arkadaş ortamı çok iyi sigara vs nadir var

Kötü yanları;
    × meslek bilgisi alamıycam Bilişim seçicem ünide bu aleyhime yansıyabilir. Yani bi meslek lisesi okumuş kadar bilgim olmayacak

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-
    Sorular
    × Eğer özelde okursam gerçekten iyi bir üniversite kazanmış olacağım okusammı?
    × Dershaneler artk özel okul + dershane olucak bunlarla meslek dersi olurmu diyelim var varsa meslek okuyup kötü üniversite kazanıp yüksek bilgi sahibi olmakmı daha iyi yoksa az bilip iyi yerde okumakmı daha iyi? Gene özel okula gidicem ama

-_-_-_-_-_- dershane değişmeden okul olcak-_-_-_-_-

LÜTFEN DİKKAT ALINIZ BU SORULAR CEVAPLANMASI BENİM HAYATIM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ YER KAPLAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugcan2626 -- 27 Şubat 2015; 1:08:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kendi alanında tercih yapıcaksan yani bilgisayardan kendi lisende kal. Yok ben alan dışı iyi bir bölüm istiyorum 400 üstü falan o zaman özel lise çok daha faydalı olur. İkisi birden olmuyo maalesef bizim arkadaşlarda var böyle arada kalan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne seçim yaptın bilmiyorum ama bilgilendirmek istedim.Bilişim alanında meslek lisesi yerine özel liseye gidersem çok şey kaybedeceğim diye gitmiyorsan kendine yazık edersin. Meb'in müfredatındaki yazılım eğitiminin seviyesi belli.Ve ne yazık ki şöyle bir şey var her alanda olduğu gibi.Bu yazılım alanında da üniversite kalitesi öğrencinin seviyesini belirliyor.Her ne kadar yine azim,emek işidir öğrenme ama arada ciddi bir tecrübe farkı,hoca farkları var.Şimdi bir celal bayar var bir de bilkent var.Bilkent'e gelen hocaların çoğu ya Amerika'da iyi üniversitelerde okumuş yada yüksek lisans,doktora yapmış adamlar.Yani bilgisayar teknolojisinin üretim yerinden,kalbinden eğitim alan insanlar.E bu insanların tecrübesi,bilgisi ile Türkiye'de bilgisayar üzerine üniversite okumuş ve yine yüksek lisansını,doktorasını en iyi 2-3 üniversite dışında yapmış insanların bilgisi bir olur mu?Kendini aşırı derecede geliştiren,aşığı olan insanlar vardır ama onların da verdiği emeklerin yanında haddi hesabı yoktur.

Bunları ne için diyorum.Aselsan,Turkcell vb. gibi büyük şirketler Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden mezun alır.Kişisel bilgiye de bakarlar yanlış anlaşılmasın ama zaten ilk en iyi 3-4 üniversiteden oldukça yeterli miktarda mezunlar çıkıyor.Elbet aralarından 5-10 kişiyi seçerler.Yani iyi bir üniversiteye girdiğinde şu an okulda gördüklerimizin nasıl deve de kulak kaldığımızı görmüş olacaksın.Şimdi hesap makinesi yapıyorken çok iyi bir üniversitede minik bir işletim sistemi yapma ödeviniz olacak belki.Hedefleri sırasıyla uygula.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 1 Nisan 2015; 21:32:39 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.