Şimdi Ara

Meslek Lisesinden düz liseye geçiş..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bir sorum var size lütfen dalga geçmeyin benim için çok önemli.

Ben Kırıkkale Endüstri MesLek Lisesi Makina Bölümü Lise 2 ye gidiyorum.

En iyi bölüm olarak Makina diyolar. En çok meslek Makina da var hemen hemen çoğu şeyin mühendisi felan olabiliyoruz.

ve okulum pek sevmiyorum çünki hiç kız yok vede atölye dersleri çok ağır.

o yüzden kırıkkale lisesine geçmek istiyorum ama 2. sınıfım. Şu anda veya 2. dönem felan geçebilirmiyim? Sene sonuna kadarda bekleyebilirim

Ben gayet iyi çalışıyorum derslerim felanda güzel 55 den aşağı düşmüyor. Annem diyorki bilseydim böyle okuyacağını seni düz liseye gönderirdim diyor. Zaten benimde canıma tak etti hep sap heriflerin içinde okumaktan canım çıktı.

benim aklıma birşey takıldı.. Biz şu anda lise bittikten sonra üniv sınavına giricez. Üniv. de örn. düz liseli 450 puan aldığında makina mühendisliği seçemior ama biz 400 bile aldığımızda Makina mühendisi oluyoruz. Ama alan dışı tercih yaptığımızda puanımız çok düşüyormuş doğrumudur ? Ben meslek lisesine gidiyorum diye illaki Makina öğretmeni - tekniker - mühendis olacam diye birşey yok dimi ? Makina bölümü sayısal bir bölüm zaten. Ben başka meslekler seçmek istiyorum ama meslek lisesine gidiyorum. vede eğer düz liseye geçemezsem 3. ve 4. sınıfta dershaneye gidecem. Katsayı farkıda kalkmış zaten. Sizce düz liseye geçeyimmi geçmeyimmi? Daha doğrusu Geçebilirmiyim ?

Derslerim felanda iyi ama sadece kız yüzünden ve atölye derslerinin çok ağır geldiği için değiştirmek istiyorum..

Beyler dalga geçmeyin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeNghis - KhaN -- 3 Kasım 2010; 20:00:53 >

• Yanlis biliyorsun cogunu. Teknik lise olmadigin icin muhendislik secemezsin, secersen eger alandisi tercihe girer ve puanin kirilir. Suanda lise 2 de oldugun icin belki torpil(referans) bulabilirsen eger lise 2 duz den baslayabilirsin, ama zor yinede. Sana tavsiyem duz liseye gecmen olucak, ben de anadolu meslek bilgisayar bolumu mezunuyum. 1 yilimi kaybettim bu sebepten dolayi, belki daha fazla olucak muhendislik istedigim icin.
    Katsayi olayi sallantida durur durur birden degisebilir ona guvenme sakin.
  • eğer geçme imkanın varsa hiç durma derim. öyle meslek lisesinden mühendis falan olmak kolay değil. itü odtü hatta kocaeli gibi üniler zaten hayal olur... + alacağın eğitim kaliteside düşük olur. hemen geç düz liseye. kardeşim meslek liseli bin pişman olduk valla.
  • evdekiler beni ayartdılar meslek lisesinde kalıyorum. En azından garantim var oda liseden sonra okuyamasam bile elimde bir mesleğim olacak ve Kırıkkalede Makina Kimya da işe girebilecegim. Oradada en az 1.500 lira alıyoruz.

Ama ben kendime güveniyorum lise 3 de ve 4 de dershaneye gidicem sınavada girdiğimde adam gibi bir bölüm gelmezse 1 sene sonra daha sıkı çalışıcam ne olursa olsun ya mühendislik yada daha başka şeyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeNghis - KhaN
    evdekiler beni ayartdılar meslek lisesinde kalıyorum. En azından garantim var oda liseden sonra okuyamasam bile elimde bir mesleğim olacak ve Kırıkkalede Makina Kimya da işe girebilecegim. Oradada en az 1.500 lira alıyoruz.

Ama ben kendime güveniyorum lise 3 de ve 4 de dershaneye gidicem sınavada girdiğimde adam gibi bir bölüm gelmezse 1 sene sonra daha sıkı çalışıcam ne olursa olsun ya mühendislik yada daha başka şeyler.

iyiymis biz de meslek okusaymisiz aslinda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 4 Kasım 2010; 19:51:34 >
  • Ben Anadolu Meslek lisesi makine bölümünü bitirdim 2005 yılında. Dediğin gibi hiç kız yoktu sınıfta ama bence bunu pek sorun etme. Diğer sınıflardan bulursun bitane. Daha sonra dikey geçile 2 yıllı makine bölümüne geçip 2007 de bitirdim. Şu anda 4 yıllık Aöf işletme okuyorum. İş olayına gelirsek, ben işsiz kaldığımda en geç 2 haftada iş bulabiliyorum. Hatta 2 sene çalıştığım bi yer vardı. Ayrıldım ve 6 ay içinde 5 iş değiştirdim. Beyenmediğim için çıktım. Çok rağar iş buldum anlayacağın. Ama sadece bir şey için keşke dedim. Keske 2 yıllık seçerken mekatronik okusaydım. İş olanağından değil ama robot ve buna benzer şeyler hoşuma gidiyo. Bunun dışında eğer ki 2 yıllıktan sonra DGS (dikey geçiş sınavı) ye gireceksen şunun bilincinde başla okula. olabildiğince not ortalamanı yüksek tut. ilk 5 içinde olmaya çalış. Böyle yaparsan DGS yi kazanırsın. Eğer DGS düşünürsen mekatroniği tavsiye ederim çünkü mesela makine bölümünün DGS için geçişi olan istanbulda 1 tane özel üniversite var. Devlet üniversitelerinin puanı çok yüksek. Eğerki mekatronik okursan elektronikl, makina, mekatronik ve bir çok mühendisliği okuyabilirsin ve özel üniversitelerde de bolca elektronik mühendisliği var, puanları oldukça düşük.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.