Avrupa'nın dev kulüplerinin transfer gündemindeki Mesut Özil, Premier Lig'e sıcak bakıyor. "Kendimi Alman olarak hissediyorum" diyen Mesut, her maç öncesi Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuduğunu söyledi.
2010 Dünya Kupası'nda Almanya formasıyla yıldızı parlayan Mesut Özil, Premier Lig devlerinin ilgisini çekti. Adı Chelsea ve Manchester United gidi takımlarla anılan Mesut, Premier Lig'e yeşil ışık yaktı.
İngiliz The Sun Gazetesi'ne açıklamalar yapan genç yıldız, İngiltere'de futbol oynamanın kendisi için cazip bir seçenek olduğunu söyledi. Transferle ilgili gelişmeleri dünya kupasının ardından değerlendireceğini ifade eden Mesut, “Büyük oyuncular için Premier Lig oldukça çekici. Manchester United veya Chelsea'nin son 5 senede yaptıklarına bakarsanız, her iki kulüpte de başarılı olmanın daha kolay olduğunu görebilirsiniz. Michael Ballack'ı örnek olarak verebilirim. Chelsea'de ne kadar başarılı olduğu ve ne kadar kaliteli futbolcularla oynadığı ortada. Bu durum beni çok etkiliyor. Ben de artık şampiyonluklar yaşamak ve kupalar kaldırmak istiyorum” dedi.
22 yaşındaki Mesut, dünya kupasında Almanya Milli Takımı'nın oynadığı 4 maçta da ilk 11'de forma giydi ve 1 gole imza attı.
"KENDİMİ ALMAN OLARAK HİSSEDİYORUM"
Mesut, Bild Gazetesi'nde yayımlanan röportajında ise "Birçok oyuncunun kökü yurt dışında. Bir milli gurur yaşıyor musunuz?" şeklindeki soruya, "Kökleri Brezilya, Gana ya da Polonya'da olsun fark etmez. Biz kendimizi Alman olarak hissediyoruz. Almanya için gurur ve tutku ile oynuyoruz. Milli formayı giymek bizim için onurdur" yanıtını verdi.
Barcelona'nın kendisini almak istemesinin hatırlatılması üzerine Mesut, İspanyol ekibinin Avrupa'nın en güçlü takımlarından biri olduğunu belirterek, "Bunu ben de okudum ve onur duydum. Ancak şimdi Dünya Şampiyonası önemli. Bremen'deki sözleşmem 2011 yılına kadar sürüyor" ifadelerini kullandı.
Arjantin'i yeneceklerinden emin olduğunu dile getiren Mesut, "Tekme atmalarından korkuyor musunuz?" sorusu üzerine, Arjantinli oyuncuların kışkırtıcı tutumuna fırsat vermemeleri gerektiğini dile getirerek, ancak korkmadığını, Arjantin'in çok sayıda dünya klasında oyuncusu bulunduğunu ve onlarla kendisini ölçmek istediğini söyledi.
Messi'nin çok üstün bir oyuncu, diğer oyuncuların da büyük potansiyele sahip olduğunu, maçta her oyuncuya dikkat etmeleri gerektiğini anlatan Mesut, "Alman Messi, Arjantinli Messi'yi yenecek mi?" şeklinde soruya da, "Evet, takımdakilerin birçoğu bana 'Messi' der. Bu benim lakabım. Messi'yi yenmek istiyorum. Takım olarak Messi'yi yenmek istiyoruz" diye yanıt verdi.
"HER KARŞILAŞMADAN ÖNCE KURAN OKUYORUM"
Mesut, Hamburger Morgenpost Gazetesi'nde yayımlanan röportajında da, "Her karşılaşmada başlama düdüğü çalmadan önce Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuyorum. Sonra tümüyle oyuna konsantre oluyorum" dedi.
Almanya'nın Arjantin'i yeneceğine inandığını ifade eden Mesut, "Takımımızın morali şu anda çok iyi. Arjantin'in güçlü bir takım ve güçlü oyuncuları olduğunu biliyoruz. Ama yine de korkmuyoruz. İngiltere'ye karşı oynadığımız gibi oynarsak, Arjantin'i de yeneceğimize inanıyorum" şeklinde görüş belirtti.
Oyunda rakiplerini fazla düşünmediğini kaydeden Mesut, "Oyunda rakibim kim olursa olsun ya da kim beni oyunda engellemeye çalışırsa çalışsın, o kadar ilgilenmiyorum. Rakibime saygı duyuyorum. Ancak ben, oyunda her zaman rakibimle nasıl başa çıkabileceğimi ve takımıma nasıl yardımcı olabileceğimi düşünürüm" diye konuştu.
"Messi ile karşılaştırılmanızı nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine de Mesut, "Kimisi Messi diyor, kimisi Mess. Schalke döneminden biliyorum, kim bir yerlere ulaşmışsa hep böyle karşılaştırmalar yapılıyor. Benim için böyle karşılaştırmalar sorun değil, bunu sorun olarak görmüyorum" karşılığını verdi.
Diego Maradona'yı nasıl değerlendirdiği sorulan Mesut, ''Onun oynadığı bazı oyunları Youtube'den izledim. Hatta bazı sansasyonel gollerini gördüm. Hep kazanmak isteyen bir tip. Nasıl tepki gösterdiği görünüyor. Sonuç ne olursa olsun hep sevinmek isteyen bir tip. Eskisi gibi iyi oynadığını düşünmüyorum. Benim idolüm Zinedine Zidane" ifadelerini kullandı.
"BABAANNEMİN ÖLÜMÜNE ÇOK ÜZÜLDÜM"
Mesut, geçen hafta babaannesini kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu da belirterek, "Ölüm de yaşamın bir parçası. Takımım ve teknik direktörüm beni teselli etti, tabii ailem ve arkadaşlarım da. Ancak o an işime, maçlara konsantre oldum. Dünya Şampiyonası sonrası babaannemin mezarını ziyaret etmek için Türkiye'ye gideceğim" dedi.
Başarılı futbolcu Mesut ayrıca, her karşılaşma sonrasında Türkiye'deki arkadaşlarından telefonla SMS mesajı aldığını kaydederek, onların da aynı heyecan içinde bulunduğunu söyledi.
Kaynak NTVSpor
Türkiye'ye sokmayın lan bunu.Vatan haini
quote:
Orijinalden alıntı: wildsould
adam almanya da doğmuş büyümüş oranın ekmeğini yemiş,doğal
quote:
Orijinalden alıntı: Re-1
adam almanya da doğmuş büyümüş oranın ekmeğini yemiş,doğal
Alıntıları Göster
Doğal değil diyen mi oldu zaten hemen savunmaya geçtiniz
quote:
zaten o yüzden almanyayı seçti adam.Ama Türk olduğunu unutmamalı en azından
quote:
Orijinalden alıntı: Zeen
zaten o yüzden almanyayı seçti adam.Ama Türk olduğunu unutmamalı en azından
Alıntıları Göster
Nasıl Alman olarak hissediyorsun arkadaşım. Besbelli Anadolu apaçisisin işte.
quote:
Orijinalden alıntı: Hellmarch!
Yerinde bir tespit
Hayko'ya benziyor la bu
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Bulenttt324
quote:
Yerinde bir tespit
Hayko'ya benziyor la bu
Alıntıları Göster
zaten tip olarakta Türk değil. sokakta görsen bu ecnebi dersin yani.
quote:
Orijinalden alıntı: talaria
zaten tip olarakta Türk değil. sokakta görsen bu ecnebi dersin yani.
Alıntıları Göster
Dunya'da boyle seyler kalmadi artik, bi bizim gibi geri kalmis ulkelerde var bu tartismalar.
quote:
Orijinalden alıntı: The Red Fox
Dunya'da boyle seyler kalmadi artik, bi bizim gibi geri kalmis ulkelerde var bu tartismalar.
Alıntıları Göster
Bu herifte nasıl bir tip var bende onu anlamıyorum. Eroin bağımlıları gibi.
quote:
Oksijenle sarartmıştır kesin
quote:
Orijinalden alıntı: The Red Fox
Alıntıları Göster
peki ben anlamiyorum bu adam hiçbir şekilde Türkiyenın adını bile anmiyor. kendide Alman hissediyorum kendimi diyor. peki bize ne oluyor (Türk basınına) yok mesut öyle, yok böyle, yok evladımız, yok cocugumuz. neymiş gurur duymaliyiz ? duymuyorum kardeşim ben. neyiyle gurur duyucam ALmanyayı temsil ettiği için mi gurur duyucam. bırakın kardeşim bana hiç sempatık gelmiyor. Türk basınıda üstüne titriyor. yorumcular zaten ayrı telden çalıyor yok efendim onu izlerken heyecanlaniyorum vsvs...
bi ben mi böyle düşünüyorum bilmiyorum ama iş Milliyetçilige gelince hemen "vatan millet sakarya" derler. bunun ebeveyn'leri türk ise ne farkeder adam ALMAN. adı TÜRK olsa ne yazar.
quote:
Orijinalden alıntı: McCarty
peki ben anlamiyorum bu adam hiçbir şekilde Türkiyenın adını bile anmiyor. kendide Alman hissediyorum kendimi diyor. peki bize ne oluyor (Türk basınına) yok mesut öyle, yok böyle, yok evladımız, yok cocugumuz. neymiş gurur duymaliyiz ? duymuyorum kardeşim ben. neyiyle gurur duyucam ALmanyayı temsil ettiği için mi gurur duyucam. bırakın kardeşim bana hiç sempatık gelmiyor. Türk basınıda üstüne titriyor. yorumcular zaten ayrı telden çalıyor yok efendim onu izlerken heyecanlaniyorum vsvs...
bi ben mi böyle düşünüyorum bilmiyorum ama iş Milliyetçilige gelince hemen "vatan millet sakarya" derler. bunun ebeveyn'leri türk ise ne farkeder adam ALMAN. adı TÜRK olsa ne yazar.
Alıntıları Göster
Polonya basını Podolski, Klose hede hödö diyor mu acaba? Ya da Boşnaklar Zlatan hede hödö diyor mu? Sanmıyorum.
quote:
Adı mesut değil de hans olsaydı kimse mesutla ilgilenmezdi. Türk kökenli olduğu için doğal olarak ismi de türkçe. Bu yüzden üstünde titriyoruz.
Mesut dünya kupasında aslında farkında olmadan Türkiye' nin reklamını yaptı. Çünkü dünyanın en büyük kulupleri olduğu kadar taraftarlarda kendisini seyrediyor ve merak edip hakkında araştırma yapıyor.
quote:
sonuna kadar haklısın..ulan adam almanyayı seçmiş nesiyle gurur duycaz..birde diyolar orda doğmuş büyümüş ekmeğini yemiş..ulan bu adamın anası babası Türk olduğu halde bizi seçmiyor.. Colin Kazım melez , anne babasından biri kıbrıslı biri ingiliz , o adam bile Türk milli takımını seçiyor..
Bize mesut gibi adamlar lazım değil..bizim milli takımımıza gerçekten yakışan , milli forması için oynuyan adamlar lazım..
quote:
Orijinalden alıntı: mucha
kimliğini kaybetmiş, ibiliyetini, cibiliyetini kaybetmiş insanlar önemsemez tabi bunları. herkesin düşüncesi kendine. ancak "bizim gibi geri kalmış ülkelerde" dersen orda dur derim. amerika ve dünyayı yöneten küresel sermaye tek tip insan yaratıp, insanları robotlaştırmaya çalışıyor ve sen de buna ilericilik ve uygarlık diyorsan o senin problemindir ancak koca ülkeyi en azından bu sebeple geri kalmışlıkla itham etme.
quote:
Orijinalden alıntı: ozcan35
quote:
sonuna kadar haklısın..ulan adam almanyayı seçmiş nesiyle gurur duycaz..birde diyolar orda doğmuş büyümüş ekmeğini yemiş..ulan bu adamın anası babası Türk olduğu halde bizi seçmiyor.. Colin Kazım melez , anne babasından biri kıbrıslı biri ingiliz , o adam bile Türk milli takımını seçiyor..
Bize mesut gibi adamlar lazım değil..bizim milli takımımıza gerçekten yakışan , milli forması için oynuyan adamlar lazım..
İkinize de katılıyorum
çok şey yazmak gerek ama böyle insanlar için gerçekten değmez