Şimdi Ara

Mesut Özil : Kendimi Alman Olarak Hissediyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
6.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gayet doğal bir seçim sen orada doğup büymüşsün.yurt dışında bir sürü mesut var ama önemli olan ülkemizdeki mesutlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mucha

Dunya'da boyle seyler kalmadi artik, bi bizim gibi geri kalmis ulkelerde var bu tartismalar.

evet vatan sevgisi geri kalmışlıksa ben geri kalmış bir alemin çoçuğu en azından başkaları gibi ne olduğu belirsiz insanların çoçuğu değilim....
    her zaman türkliğimle onur ve gurur duydum ve ömrüm boyunca da duyacağım...

evet biz geri kalmış bir vatanız çünkü tüm avrupanın ve diğer büyük güçlerin gözü bizim vatanımızın üzerinde tarih boyunca bir çok defa saldırdılar katliamlar yaptılar ama yine güçleri yetmedi o zamanlarda benim gibi vatanseverler tarafından canları malları ve namusları pahasına kurtarıldı çanakkalede ve türkiyenin her yerinde yatan ejdatımla gurur onur duyuyorum o zaman başaramadılar şimdide 35yıldır PKK ile bizi yıkmaya çalılşıyorlar bizim gelişmemize engel oluyorlar...

ben vatanımı her türlü seviyorum ben fenerbahçeliyim ama arda sabri serveti bile milli forma aldınta severim varsıın mesut gibi kansız insanlar benim o güzel ay yıldızlı forma mı giymesinler

• Nsıl kendini Türk hisseden herkes Türk'se Mesut'un da kendini Alman hissetmesi doğaldır. Kimse kimseyi yargılayamaz.
  • püfff.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jack Bauer 24

çok şey yazmak gerek ama böyle insanlar için gerçekten değmez

sadece kansız

Bu tarz'da hakaret etmek yanlış. seçimi bizi hiç ilgilendirmiyor /bağmalazda. isteyen istedigi ülkeyi , din'i , seçme hakkına sahiptir bu kimseyi ilgilendirmez.
    ben Mesut'a veya İsviçredeki türk asıllı oyuncularada kızmıyorum veya tepki göstermiyorum. banane kendi seçimleri sonuçta. orda doğup büyümüşler. arkadaşları çoğunlukla almandır.
    Almanyayi seçmeside çok normal.
    Beni kızdıran tek konu Türk basını.Yorumcular. Gazete yazarları vs vs . . .

ayrıca ben çok merak ediyorum inşallah o günleri görürüz.
    2012 Avrupa elemelerinde Grubumuzda Almanya olursa ben bizim basini cok merak ediyorum. hele Mesut bize gol'de atarsa aynı şeyleri diyecekler mi (tam bunu yazdim acaba kuralar belli oldumu diye harbiden içime doğmuş arkadaş ya)

2012 Grupları.
    (A) Grubu: Almanya, TÜRKİYE, Avusturya, Belçika, Kazakistan, Azerbaycan

o Günleri çoookk merak ediyorum.

• Bırakın herşeyi iş ne vatan sevgisinde ne de büyüdüğün ülkenin aşkında..
    Mesut, Alman Milli takımını seçerse daha çok ün yapar...
    Mesut, Alman Milli takımını seçerse çift pasaportlu olur...
    Mesut, Alman Milli takımını seçerse Almanlar üstüne daha çok titrer(Bundesliga da oynuyor zaten)...

Herşey burada PARADA!!!

Milli takım nedir?
    Milletlerin takımı değil mi? Başta herkes buna karşıydı Mesut gibilerin yaptığına..
    Ama anladılarki kendilerine de fayda..Futbolcuyada fayda..
    Yahu Kazım Türkçe bilmiyor daha ne diyim.Ama brezilya milli takımı onun için hayal olduğu için ve milli takımlar futbolcular iyi çok iyi reklam kaynakları olduğu için iş böyle oluyor.
    Almanların Mesut gibi oyuncusu mu var ortasahada.İşine gelir tabi Kuranyi yi,Mesut u alır.
    Dünyanın en ırkçı toplumu olsada oradaki Türklere karşı antipatik davransalarda onlarda çıkarını gözetir.

Ben Mesutu sevmem.Türksen Türkiyeyi seçersin.Kazımında Milli takımımızda olmasından nefret ediyorum.Diğer oyuncularımız ülkesi için at gibi koşup mücadele ederken Kazım gibi disiplinsiz Fb de gözden çıkarılmış bir futbolcu hala milli takımda.Bu milliyetçi bir tutum veya çağdışı kalmışlık değil.Çağımız milli takımları kötü durumda da ondan.

• Bence Milli takımlar klüp takımlarına benzemeye başladı, benim hoşuma gitmiyor.
    Adı üzerinde Milli takım, o ülkenin evladı, ülkesinin başarısı için mücadele etmeli, başarı için bazı şeyler ödün verilmemeli

sadece futbolda değil, atletizmde de öyle. Ben Elvan Abeylegesse madalya kazandığında sevinemiyorum mesela
  • messiyi türk yapsak oynatsak bize maç kazandırsa sevinirim fakat gurur duyamam o yüzden en azından bizim takımımızın hepsinin türk olmasını isterim başarısızlıkta onlarla gelsin.
  • İsminide değiştir o zaman mesut efendi.
  • Bu adamla övünen Ömer Üründül ve benzerleri utansın ne diyeyim ki.
  • yorumlarınız iyi güzelde ama duruma birde objektif bakın:

Hepimiz Türküz Allahın izniyle...ama sporu politika yapmak doğru değil...

bu adam ( Zonguldak Devrek ) Türk Milli takım ile ne başarabilir...
    Milli Takımımız 98de yoktu,2004 de yoktu,2006da yoktu ve bu Afrika ülkesinde yok..

eeee, birde Almanlara bakın...son 50-60 yılda hic bir turnuvayı kacırmadılar...

bence o ülkenin dilini bilmek , konuşmak önemli..bizim hiyar Aurellio
    kac yıl Türkiyede top koşturdu, 3 kelime Türkce bilmiyor...

Mesut Almanyada doğdu büyüdü..o ülkeyi secmesi en tabi hakkı...inşallah cizgisini
    ve disiplinini kaybetmez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozcan35

quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

peki ben anlamiyorum bu adam hiçbir şekilde Türkiyenın adını bile anmiyor. kendide Alman hissediyorum kendimi diyor. peki bize ne oluyor (Türk basınına) yok mesut öyle, yok böyle, yok evladımız, yok cocugumuz. neymiş gurur duymaliyiz ? duymuyorum kardeşim ben. neyiyle gurur duyucam ALmanyayı temsil ettiği için mi gurur duyucam. bırakın kardeşim bana hiç sempatık gelmiyor. Türk basınıda üstüne titriyor. yorumcular zaten ayrı telden çalıyor yok efendim onu izlerken heyecanlaniyorum vsvs...

bi ben mi böyle düşünüyorum bilmiyorum ama iş Milliyetçilige gelince hemen "vatan millet sakarya" derler. bunun ebeveyn'leri türk ise ne farkeder adam ALMAN. adı TÜRK olsa ne yazar.

sonuna kadar haklısın..ulan adam almanyayı seçmiş nesiyle gurur duycaz..birde diyolar orda doğmuş büyümüş ekmeğini yemiş..ulan bu adamın anası babası Türk olduğu halde bizi seçmiyor..
    Colin Kazım melez , anne babasından biri kıbrıslı biri ingiliz , o adam bile Türk milli takımını seçiyor..

Bize mesut gibi adamlar lazım değil..bizim milli takımımıza gerçekten yakışan , milli forması için oynuyan adamlar lazım..

Kazım da yanıp tutuştuğu için seçti Türk Milli takımı için emin ol.

• her ne kadar yanlış konuşsa da onu biz yetiştirmedik bunu söylemesini doğal karşılamalıyız.onlar 3 milyon türkten bir mesut özil yetiştirebiliyor ve biz 70 milyon türkten bir mesut özil yetiştiremiyorsak kabahati biraz da kendimizde aramalıyız
  • Adam Almanyada doğmuş oranın havasını içine çekmiş suyunu içip ekmeğini yemiş ne diyecek yada ne demesini bekliyorsunuz

Almanyada doğacak, büyüyecek hayatı orası herşeyi orası olacak sonrada Dünya Kupasına bile katılamayan bir Milli Takıma neden seçmedin diye soracaksın ki üstüne Almanya Milli takımına gitme şansı varken. Bence okları Mesut'a değil bizim Milli Takıma çevirin.

Colin Kazım'da çok sevdiğin seçmedi Milli Takımı acaba İngiltere teklif sunsaydı kabul edermiydi cevap belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 3 Temmuz 2010; 3:21:07 >
  • Kansız vb. gibi hakaretler etmek yanlış, onun durumuna kendinizi koyun, ben açıksözlülükle açıkçası alman takımını seçerdim.. Zaten orda doğmuşum, büyümüşüm, e birazda yeteneğim var, çatır çatır almancada konuşuyorum, anlaşma derdim yok (röportajlarını dinledim) Almanya da bunca sene ses çıkarmamış, yeteneği görmüş, işine geldiği gibi kullanmak istemiş, ehh turnuva özürlü Türkiye'yi ne yapayım cidden?

Ama şunu da belirtmek isterim: Mesut iyi oynadığında, gol attığında herhangi bir şeye sevinmiyorum, beni veya ülkemi bağlamıyor, Müller de gol atsa, Mesut da atsa benim gözümde aynı şeydir, herhangi bir heyecan veya gurur oluşturmaz bu noktadan itibaren TÜRK değildir zaten benim gözümde, banane Almanya milli takımındaki mesuttan, öbür türlü Lugano için de konvoy oluşturmamız lazım adamlar yarı finale çıktı takım kaptanı bir türk takımında oynuyor boru mu

• hepimiz dünya vatandaşıyız

• bu guru duyma mevzusunu da anlamış değilim.adam seçimin yapmış,almanyayı seçmiş,kendimi alman olarak hissediyorum demiş.ben niye gurur duyacağım bununla?
  • E bizim milletin genel hali.Fazla takılmamak lazım ne hissediyor neyi tutuyorsa tutsun çok lazım ya :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

quote:

Orijinalden alıntı: ozcan35

quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

peki ben anlamiyorum bu adam hiçbir şekilde Türkiyenın adını bile anmiyor. kendide Alman hissediyorum kendimi diyor. peki bize ne oluyor (Türk basınına) yok mesut öyle, yok böyle, yok evladımız, yok cocugumuz. neymiş gurur duymaliyiz ? duymuyorum kardeşim ben. neyiyle gurur duyucam ALmanyayı temsil ettiği için mi gurur duyucam. bırakın kardeşim bana hiç sempatık gelmiyor. Türk basınıda üstüne titriyor. yorumcular zaten ayrı telden çalıyor yok efendim onu izlerken heyecanlaniyorum vsvs...

bi ben mi böyle düşünüyorum bilmiyorum ama iş Milliyetçilige gelince hemen "vatan millet sakarya" derler. bunun ebeveyn'leri türk ise ne farkeder adam ALMAN. adı TÜRK olsa ne yazar.

sonuna kadar haklısın..ulan adam almanyayı seçmiş nesiyle gurur duycaz..birde diyolar orda doğmuş büyümüş ekmeğini yemiş..ulan bu adamın anası babası Türk olduğu halde bizi seçmiyor..
    Colin Kazım melez , anne babasından biri kıbrıslı biri ingiliz , o adam bile Türk milli takımını seçiyor..

Bize mesut gibi adamlar lazım değil..bizim milli takımımıza gerçekten yakışan , milli forması için oynuyan adamlar lazım..

Kazım da yanıp tutuştuğu için seçti Türk Milli takımı için emin ol.

colin kazımın emin misin milliyetçi olmadığına..adam kendini Türk hissetmese Türk milli takımını seçmezdi..Biyolojik olarak tam Türk olmasada , kendini Türk kabul etmiş , ben Türk'üm diyen herkes Türk'tür..Ne mutlu Türk'üm diyene..

(Babası Rodney Richards Antigua kökenli , annesi Emine hanim ise Kıbrıslı Türk'tür. Colin Kazım Richards bu yüzden Kâzım orta ismine sahiptir.)

Not : Adam kendi resmi web sitesinin girişinede Fb formalı resmini değil , Milli takım formalı resmi bulunmaktadır.. http://kazimrichards.com/

Aurelio nun durumu farklı..O direk brezilya kökenli olduğu için , milli takımı para uğruna seçmiş olabilir..

• Mustafa İzzetin tırnağı olamaz.. İngilterede yaşayan türkler, daha vatan sever..Muzzy çok iyi olduğu zaman ingiltere yerine Tr yi seçmişti..

Mesut Özil : Kendimi Alman Olarak Hissediyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.