Şimdi Ara

Metástasis(Breaking Bad'in Kolombiya Uyarlaması)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Metástasis(Breaking Bad'in Kolombiya Uyarlaması)

Metástasis(Breaking Bad'in Kolombiya Uyarlaması)

ufak farklılıklar hariç konu aynı olucakmış

http://www.imdb.com/title/tt3190448/?ref_=ttfc_fc_tt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hüznü Şenlendiririm -- 7 Ekim 2013; 17:12:38 >

• Ne gerek var anlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.Rendroy

Ne gerek var anlamıyorum.
    Oturur izler güleriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castamere

Oturur izler güleriz

Alıntıları Göster
    Baştan mı başlıyor yoksa devam mı edicekler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bureact

Baştan mı başlıyor yoksa devam mı edicekler ?

Alıntıları Göster
    keşke türkiyede de yapsalarda bol bol gülsek
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusei

• quote:

Necat İşlere yakışır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bureact

quote:

Necat İşlere yakışır

Alıntıları Göster
    Saçmasapan işler.

• Turkiyede yapilsa bas rol Selcuk Yontem, Jesse de Kivanc Tatlitug olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mob Associate

Turkiyede yapilsa bas rol Selcuk Yontem, Jesse de Kivanc Tatlitug olurdu.
    bu kadar birebir aynı yapıp para harcayacaklarına kendi dillerinde dublajlayıp yayınlasınlar diziyi.şu saçmalığa bak arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: 'Boyz N Da Hood

Beren Saat eksik
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdiqeCaLe

quote:

Orijinalden alıntı: 'Boyz N Da Hood

Beren Saat eksik

Alıntıları Göster
    Aynen bize de gülmek düşer
  • Breaking Bad'i izlemedim de, bunu izlerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Artizt

Breaking Bad'i izlemedim de, bunu izlerim
    Neden gülünecek birşey olarak değerlendiriyorsunuz ki? Belli ki telif hakkı alınarak yapılmış bir dizi. Bu da Braking Bad ekibinin rızasının alınmış olduğu anlamına geliyor.

Birçok dizinin farklı ülkelerde veya farklı kanallarda yeni versiyonları çıkıyor en basit örneği Coupling. Shameless. House of Cards. Battlestar Galactica. Yakın zamanda Prison Break'in yeni versiyonu çıkacak diye haberler dönüyor. Örnekler çoğaltılabilir.

İzlenip izlenmeyeceği, kaliteli olup olmayacağı ayrı bir tartışma konusu ki bu izlendikten sonra değerlendirilecek birşey. Ancak çıkıp ''çakmasını yapmışlar ya sanki orijinalini geçecekler bah bah'' demek de bir snopluk bana göre.

Diğer yandan zaten Breaking Bad senaryosu daha önce Türk dizi sektöründe işlendi. Abuzer Kömürcü ve Erdal Kömürcü'yü araştırmanızı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Neden gülünecek birşey olarak değerlendiriyorsunuz ki? Belli ki telif hakkı alınarak yapılmış bir dizi. Bu da Braking Bad ekibinin rızasının alınmış olduğu anlamına geliyor.

Birçok dizinin farklı ülkelerde veya farklı kanallarda yeni versiyonları çıkıyor en basit örneği Coupling. Shameless. House of Cards. Battlestar Galactica. Yakın zamanda Prison Break'in yeni versiyonu çıkacak diye haberler dönüyor. Örnekler çoğaltılabilir.

İzlenip izlenmeyeceği, kaliteli olup olmayacağı ayrı bir tartışma konusu ki bu izlendikten sonra değerlendirilecek birşey. Ancak çıkıp ''çakmasını yapmışlar ya sanki orijinalini geçecekler bah bah'' demek de bir snopluk bana göre.

Diğer yandan zaten Breaking Bad senaryosu daha önce Türk dizi sektöründe işlendi. Abuzer Kömürcü ve Erdal Kömürcü'yü araştırmanızı öneririm.

Alıntıları Göster
    Tutan bir konseptin çok uzun yıllar sonra çekilmesi veya yakın zamanda başka bir ülkenin kültürüne uyarlanıp çekilmesi ayrı birşey; popüler dizinin biter bitmez tıpkısının aynısının çekilmesi ve oyuncuların bile benzer seçilmesi ayrı birşey.

Mesela In Treatment. Orijinal İsrail versiyonu ile Amerikan versiyonu aynı hikayeleri anlatıyor ama uyarlama var ve Amerikan versiyonunun hem oyuncuları hem çekimleri bile çok çok önde.

House of Cards ve Battlestar Galactica gibi dizileri saymıyorum bile. Onların 1990 ve 1978 yapımı versiyonları ile yeni yapımları arasında dağlar kadar fark var. Eski versiyonları lise tiyatro oyunu gibi, yeni versiyonları ise büyük Hollywood yapımı gibi.

Meksikalılar eğer bu diziyi Breaking Bad bölümlerini esprili olarak komedi dizisi olarak değil, gerçekten birebir kopyası olarak çekiyorlarsa hakikaten ezik bir milletmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: signore

Tutan bir konseptin çok uzun yıllar sonra çekilmesi veya yakın zamanda başka bir ülkenin kültürüne uyarlanıp çekilmesi ayrı birşey; popüler dizinin biter bitmez tıpkısının aynısının çekilmesi ve oyuncuların bile benzer seçilmesi ayrı birşey.

Mesela In Treatment. Orijinal İsrail versiyonu ile Amerikan versiyonu aynı hikayeleri anlatıyor ama uyarlama var ve Amerikan versiyonunun hem oyuncuları hem çekimleri bile çok çok önde.

House of Cards ve Battlestar Galactica gibi dizileri saymıyorum bile. Onların 1990 ve 1978 yapımı versiyonları ile yeni yapımları arasında dağlar kadar fark var. Eski versiyonları lise tiyatro oyunu gibi, yeni versiyonları ise büyük Hollywood yapımı gibi.

Meksikalılar eğer bu diziyi Breaking Bad bölümlerini esprili olarak komedi dizisi olarak değil, gerçekten birebir kopyası olarak çekiyorlarsa hakikaten ezik bir milletmiş.

Eziklik ile ne alakasi var?

Illa aradan zaman mi gecmesi lazim ''senin'' diziyi kabul etmen icin?

Homeland de Israil dizisinden esinlenme hatta konusu ayni ama tutan bir dizi. Bunun yaninda dizinin izni alindi ise ortada bir sikinti da yok Breaking Bad senaristleri acisindan.

Sirf dizi populer diye koruma ic gudusu gelistiriyor izleyici. Aradan zaman gecince bu gudu de kayboluyor boylece yeniden cekilen diziler ''ezikce'' olmuyor sanirim.

Adamlar basmis parayi almis telif hakkini cekiyorlar diziyi. Biz niye rahatsiz oluyoruz?

• quote:

quote:

Homeland de Israil dizisinden esinlenme hatta konusu ayni ama tutan bir dizi. Bunun yaninda dizinin izni alindi ise ortada bir sikinti da yok Breaking Bad senaristleri acisindan.

Sirf dizi populer diye koruma ic gudusu gelistiriyor izleyici. Aradan zaman gecince bu gudu de kayboluyor boylece yeniden cekilen diziler ''ezikce'' olmuyor sanirim.

Adamlar basmis parayi almis telif hakkini cekiyorlar diziyi. Biz niye rahatsiz oluyoruz?

Alıntıları Göster
    enteresan bir yapım olacak belliki herşey benzer ... çıkınca ilk bölümü izlemek lazım

• Insanlar orjinalini bildiğinden ister istemez tebessüm eder

• quote:

Eziklik ile şöyle bir alakası var : Başarı sağlayan bir yapımı, geliştirmek ve ileriye taşımak için değil, oyuncuları bile benzer görünümde seçerek ve daha basit düzeyde taklit etmek "bence" yapımcının aciz olduğunu gösterir ve orijinalin parodisi olmaktan öteye geçemez.

Hatufim (Prisoners of War), yani Homeland dizisinin orijinal yapımı İsrail'de yerel bir dizidir ve global düzeyde takip edilmez. Homeland ise tabi ki öncelikle Amerika için çekiliyor ancak daha büyük bir yapım olarak aslında tüm dünyaya hitap ediyor.

Mesela In Treatment, İtalyanlar tarafından da çekildi. Biraz baktım ve sıkıntıdan patladım. Ne çekim, ne oyuncular hiçbiri iyi değil, son derece sıradan ve boşuna yapmışlar dediğim bir dizi olmuş. Gerçi Amerikan versiyonu da 2.sezondan sonra bozdu ama, yine de birçok açıdan diziyi ileride taşıdı.

Breaking Bad'i korumaya çalışmak hele hele şu günlerde en son yapacağım şeydir. Artık "gelmiş geçmiş en iyi dizi" laflarından gına geldi, diziden nefret edeceğim neredeyse, ismini duymak bile istemiyorum. Ayrıca ben neden rahatsız olayım ? Yayından kaldırılsın diye imza kampanyası mı düzenledik ? Sadece bir dizi hakkındaki görüşlerimi belirttim.

• quote:

quote:

Eziklik ile şöyle bir alakası var : Başarı sağlayan bir yapımı, geliştirmek ve ileriye taşımak için değil, oyuncuları bile benzer görünümde seçerek ve daha basit düzeyde taklit etmek "bence" yapımcının aciz olduğunu gösterir ve orijinalin parodisi olmaktan öteye geçemez.

Hatufim (Prisoners of War), yani Homeland dizisinin orijinal yapımı İsrail'de yerel bir dizidir ve global düzeyde takip edilmez. Homeland ise tabi ki öncelikle Amerika için çekiliyor ancak daha büyük bir yapım olarak aslında tüm dünyaya hitap ediyor.

Mesela In Treatment, İtalyanlar tarafından da çekildi. Biraz baktım ve sıkıntıdan patladım. Ne çekim, ne oyuncular hiçbiri iyi değil, son derece sıradan ve boşuna yapmışlar dediğim bir dizi olmuş. Gerçi Amerikan versiyonu da 2.sezondan sonra bozdu ama, yine de birçok açıdan diziyi ileride taşıdı.

Breaking Bad'i korumaya çalışmak hele hele şu günlerde en son yapacağım şeydir. Artık "gelmiş geçmiş en iyi dizi" laflarından gına geldi, diziden nefret edeceğim neredeyse, ismini duymak bile istemiyorum. Ayrıca ben neden rahatsız olayım ? Yayından kaldırılsın diye imza kampanyası mı düzenledik ? Sadece bir dizi hakkındaki görüşlerimi belirttim.
    Bu dizinin çekilmesi çok ezikçe demek, dizinin çekilmesinden rahatsız olduğunu gösterir ki dizi hakkındaki görüşlerin de bu yönde.

Diziyi geliştirmek veya ileri taşımak alınan telif hakkı veya izin için olmazsa olmaz bir şart değildir. Dizinin tamamının yayın haklarını almanın daha masraflı olacağını, dublajlı yada altyazılı bölümlerin yöre halkı tarafından izlenmeyeceğini, veya Amerikan dizisinde yaşanan bazı olayların kendilerine uygun olmadığını düşünerek kendi imkanları ile dizinin yeni versiyonunu çekmek istemiş olabilirler. Bu onların bileceği iş.

Prisoners of War'ın izleyicileri de Homeland'i izleyip, beğenmemiş, sevmemiş, fazla Amerikan-vari bulmuş olabilirler. Bu Homeland'i ne ezik bir dizi yapar, ne de senaristlerini aciz kılar.

Bunun yanında izin verildiğine göre Breaking Bad ekibinin de bundan rahatsız olmadığı açık. Rahatsız olsalardı izin vermezlerdi. Ama ortada bir izin yok ise, o zaman eser fikri çalınmasından ötürü eleştirilebilir elbette.

Ancak dizinin aslını izleyenlerin diziye karşı koruyucu tavır takındığı özellikle sanal alemde çokça rastlanılan bir durum. Yeni version dizinin takibi yapılıp aslı ile karşılaştırılabilir, dizi ile ilgili çekimdeni oyunculuktan kaynaklı olumlu olumsuz eleştiriler yapılabilir ancak, yasal olarak hiçbir ihlal yokken, asıl eser sahiplerinin de onayı, rızası alınmışken, Breaking Bad izleyicilerinin çıkıp ''nasıl çekerler ya bu nasıl bir acizliktir nasıl bir ezikliktir.'' demesi hatta dalga geçilmesi tuhaf bir durum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.