Şimdi Ara

metal dedektörü ! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elbombacı Teşekkür ettim, Kardeşim.
    pulse dedektörü denerken kola kutusunu 1 m den alıyor iken,
    kutuyu bobine yaklaştırdığında cihazın tepkisinde ne gibi değişiklikler
    oluyordu belirtebilirmisin.
    kolay gelsin.
  • metal dedektörlerinin ses çıkışında tık jeneratörü adı verilen bir osilatör devresi var. bu osilatörün ürettiği tık sesinin frekansı, metali dedektöre yaklaştırdıkça yükseliyor. metal uzaktayken bu tık sesini sayabiliyorken çok yaklaştırınca sesin frekansı 2-4KHz (ıslık sesi) e kadar çıkabiliyor. fakat bazı dedektörlerde böyle bir sistem yok. tek çeşit ses var. metali algılıyorsa ses var algılayamıyorsa ses yok. ama çoğu dedektörlerde ilk anlattığım sistem geçerli.

• dostum paylaşım için çok sağolasın işe yarayacaktır
    ama bunlar zaten elimizde olan şemalar farklı değil
    birde şunu ekleyim
    matchesi bende yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail surek -- 31 Ocak 2006 2:41:56 >
  • arkadaşlar kusura bakmayın ne zamandır bu sayfaya bakamıyorum metal dedektörü hakında
    yeni bilgiler varmı varsa bizimle paylaşır mısınız
    şimdiden hepinize teşekkürler saygılar......

İYİ ÇALIŞMALAR

ARKADAŞLAR
  • selam arkadaşlar bana şöyle el radyosu gibi antenli metal dedektörü lazım içinizde böyle bir dedektör yapan varsa satın alabilirim yalnız mineralli toprakta çalışan ayrımlı olursa karakan115@hotmail.com çalışmalarınızda başarılar dilerim
  • Arkadaşlar merak ettimde.. Bu iş için nek adar para harcıyosunuz? ve birşey bulabildinizmi? hani hevestir olurda bana pahalı bi hobiymiş gbi geldi.. aletleri vs temin edene kadar bikaç cumhuriyet alınır sanırım =) gömer gömer bulurum olmazmı (şaka tabi şimdi kızmayın =)) Gerçekten ortalama maliyet nedir ve birşey bulan oldumu hiç?

Saygılar...
  • bu başlığı takip eden en fazla 5 kişi falan var. fakat bakıyorum da okunma sayısı 11000 i aşmış cevap sayısı ise 200 lerde. ben bazen görüyoum hiç görmediğim isimler dedekör forumunu okuyorlar.
    bu konuda bilgisi olan kişilerin bildiklerini buraya yazması lazım ,
    ne biliyorsa ... az ya da çok

şu an türkiyeden bu konu hakkında bir araştırma yapan birisi google den metal dedektörü diye arattırınca ilk sayfada bu topic çıkıyor
    bilgisi olanlar lütfen yazsın

birde şunu ekleyim hobinin pahallısı olmaz
    ben bu güne kadar bu iş için harcadığım para ile 2 adet sıfır dedektör alırdım ama ben kendi yaptığım makineyi kullanmak istiyorum
    hem bu konuda ve elektronik temelleri konusunda bilgim gelişiyor
    bu işin hobisi bile pahallı oluyor diye kendini köreltmemeli
    türk toplumu kendini geliştirmeli...
  • Merhaba,
    Bir arkadaşımla beraber metal dedektörü yapmak istiyoruz. Arkadaşım tv tamircisi, temel elektronik bilgisi var, ben de pic işlemcilerden anlıyorum. Önce Clone PI dedektörünü yapıp becerebilirsek geliştirmeyi düşünüyoruz, malzemelerinin tamamını bulabilirsek başlayacağız. İçinizde Clone PI'yı çalıştırıp deneyen var mı? Performansı nasıl?
    Bir de BandidoIIuMax ile uğraşan oldu mu? Piyasada satılan Spectrum XLT ile karşılaştıracak olursak derinlik ve ayrım yapma özellikleri yeterli mi?
  • bandido ile uğraştım
  • Merhaba İsmail,
    Biz ClonePI'yı yapmaya başladık. MCP3201 dışında dışında tüm malzemeler tamam. Onu da bulalım sonuçları yazarım. Sen Bandido'yu çalıştırıp denedin mi? Mesela 2.5gramlık bir iyi metali 15cm uzaklıktan ayırabiliyor mu? Kullandığın başlığın çapı ne kadar? Yapacak olursak malzemeleri kolay bulunuyor mu?
  • selam
    foruma yeni katıldınız sanırım hoşgeldiniz bu 4 sayfa süren tartışmaları başatan sona okumanızı tavsiye ederim
    bandido adlı makinem benim tamamen bitti yanlız mc33178 ile tlc2262 denen entegreleri bulamadım arkadaş gönderecek istanbuldan
    o da bulamamış yazıcıoğlunda yılmazoğluna bakacaktı bugün yarın sanırım gönderir.
    rafiertan sen clone pi adlı devreni foruma eklesende görsek ya... bende sadece onun overlay varmış...
    herkese iyi çalışmalar
    isurek_2006@hotmail.com
  • Clone PI benim devrem değil. fandy.front.ru/ClonePI.htm adresinden alıntı.

• arkadaşlar ben jeofizik mühendisiyim ben 4 sene toprak altında ki mineral ve metallerin çeşitli yöntemlerele aramayı öğrendim sizin yapmaya çalıştığınız dedktörlerin envayi çeşidini kullandım bunlar whites, garret,nokta,maksell vb.. bu aletlerin hepsi zaman kaybı size tavsiyem yeni çıkan 3 boyutlu radar teknolojisi yerin altını 3 boyutlu olarak modelliyo yer altındaki gömünün yerini enlem boylam ve derinlik olarak size noktalıyıp haritasını şekliyle gösteriyo bu gösterme birebir değil onun şeklini madenin cinsine göre kırmızı yeşil mavi ve sarı olark gösteriyo ve yanılma paylarıda çok düşük bizim okulda bu cihazdan var ve bu cihazla vanda yer altı şehri buldular hocalarım bu cihazı yere göğe sığdıramıyorlar okuldaki isviçre malı ama benzeri cihazları piyasada bulmak mümkün fiyatları biraz pahallı ama bunun şemasını bulup yapmaya çalışırsanız kısa zamanda zengin olursunuz
  • ismail bey, elbombacı bey sniffer xr71 p bilgilerini(bobin,şema,psb, varsa resimi) hayreddin1970@hotmail.com gönderirmisiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: astsb

Bende Astsubayım. arkadaşlar bende metal dedektörü ile ilgileniyorum. şuana kadar yaptığım dedektörlerden hiç memnun olamadım. ya bende yada metal dedektöründe sorun var. pek anlaşamıyoruz. İSMAİL ve ELBOMBACI kardeşler xr71p konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. zaten beni buna siz yönlendirdiniz.

SAYGILAR. BİR İSTEGİNİZ VARSA İLETİRSENİZ SEVİNİRİM.

hayreddin1970@hotmail.com

http://****.de/files/12042065/ismail_surek_tosya_elektronik_teknikeri_dedektoerler__ema_ve_pcb.rar.html
    ** yerine rapid share

http://www.****.com/download/140588/dedektorler.rar.html
    ** yerine hemen paylas
    --------------------------------------------------------------------------------------

• İSMAİL BEY ÇOK TEŞEKKÜRLER. BEN VERMİŞ OLDUGUN BU SAYFALARA ULAŞAMIYORUM.BANA YARDIMCI OLURSAN SEVİNİRİM. BU DEVRE YAPMAYA DEGERMİ.
  • bakın arkadaşlar nette gezerken gördüm. oldukça güzel bir dizayn...

http://img367.imageshack.us/my.php?image=enteresan3ss.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 26 Şubat 2006; 20:01:32 >
  • ahmetciğim devre güzel bişeye benziyor ama boinlerin birbirinee yakın olması daha iyi olur
    yani pcb üzerine çizilmiş bobin toplu halde sarılmış olan sarım kadar verimli olacağını sanmıyorum.
    yinede güzel
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.