Şimdi Ara

metal dedektörü ! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saygıdeğer elbombaci arkadaşım, SNIFFER XR-71 devresinde kullanılan malzemelerin neredeyse aynıları kullanılarak ayrım özelliği olan GOLDSCAN IV adlı bir devre var. Bu devrenin PCB' si varmıdır.Gerçekten ayrım yapıyor mu?

sky76@mynet.com

• selam herkese...

arkadaşlar ilk önce bişeyi açığa kavuşturalım. ben bu konu hakkında çok fazla bir bilgiye sahip değilim. sadece fazla dedektör devresi yaptım o kadar

sky762005 arkadaşım, maalesef benim de yazılım bilgim yok. az bişiy pic programlıyorum. bu da yeterli değil tabiki. ben açıkcası şu pı sistemlerde ayrım işinin nasıl yapıldığının hala mantığını anlamış değilim. bfo sistemlerde belki yapılabilir ama pı sistemlerde nasıl bilmiyorum. belki pı sistemlerde bu ayrım mantığının anlatıldığı (benim için türkçe) bir kaynak bulabilsek bi ihtimal program bilgisi iyi olanlara bu işi yaptırabiliriz. xr71 in ayrım özelliği yok. sadece devresi gösterişli olduğundan ilgimi çekti. goldscan ı bi aralar yapmaya karar vermiştim. ama xr71 i görünce vazgeçmiştim. maalesef bende goldscan ın pcb si yok. ama pcb sini çizip yapmayı düşünüyorum.

pulsediscriminator ün videolarını izleyince fakındaysanız bobini hiç göstermiyor. belki de o an metali bobinin içine sokuyor adam. satınalmadan önce bunları iyice araştırın derim.

bendeki tüm şemalar bunlar: http://****.de/files/10199241/metal_dedektoerleri.rar.html

• selam milletimin aziz dedektörcüleri...
    Sky762005 arkadaşım sana ben açıkçası ayrım yapan makine yapmanı değilde ekranı olan ve yeraltını gösteren makine yapmanı tavsiye ederim
    çünkü topraktan kaynaklanan makinenin verdiği yanlış ikaz olayı birkere ortadan kalkar o yüzden bunu düşün
    ayrım işine pek yanaşmanı istemem doğrusu ama
    bir tavsiye daha vereyim
    ayrım senin için çok önemliyse yapacağın makinenin şemasını bir incele
    eğer DİSC diye bir ayar verme potu varsa onu yap
    Aslında pic programlı ve ekranın bulunduğu makineler nekadarda entegre transistör sayısı diğerlerine göre az olsada içindeki programla diğerlerine göre daha iyi sonuçlar veriyiyor
    birde sana üstte verğim linkteki pulsededektor.de isimli siteye bakmana tavsiye edeceğim
    aslında ben ordaki dedektörleride yapcağım ama AT90s serisi entegreyi programlamak nasıl bilmiyorum aslında bu konuda Melih Yanardağlar abimiz yardımcı olacağını söyledi sağolsun. Ama şu an bu devrenin yapımına hemen başlayamayacağım
    Bu arada arkadaşlar ve sky762005 şu şemayıda bir gözden geçirin

herkese iyi çalışmalar

isurek_2006@hotmail.com

• xr 71 metal arama detektörün nerede satılıyor ben almanyadayım..lütfen yardımçı olunuz
  • xr 71 türkiyede nerede tamir yaptırabilirim
  • ismail surek arkadaşım,şema için teşekkürler, inceleyeceğim.AT90S2313 programlayıcı devresini gönderdim.Hex hazırsa çok kolay,güç gerektirmeden programlayabilirsin.Daha kapsamlı devre göndereceğim.
    www.pulsdetektor.de sitesindeki ayrım yapan basma tuşlu devreyi yapmanı tavsiye ederim,iyi bir şeye benziyor.Şimdilik kolay gelsin.Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky762005 -- 15 Ocak 2006 1:45:19 >

• digger adlı devre mükemmel gibi,fakat sadece hex olarak yazılımı verilmiş.Bu site aynı zamanda satışta yaptığı için yazılımlar demo olabilir.Ayrım yapma özelliği varmıdır ,deneyip görmek gerekir,en azından bir tecrübe olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: atabeyli

xr 71 metal arama detektörün nerede satılıyor ben almanyadayım..lütfen yardımçı olunuz

xr71 biraz eski bir cihaz. biz bu zihazı geliştirmeye çalışıyoruz. şu an piyasadaki cihazlar hep LCD ekranlı veya mcu kullanılrak yapılmış cihazlar. analog cihazlar da vardır ama xr71 i hiç sanmıyorum. eğer bu cihazı yapabilirsek biz satıcaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 14 Ocak 2006 19:55:02 >
  • bu devre baya iyi geldi bana denemeye değer sanırım
  • devrenin tamamını link halinde veriyorum arkadaşlar rarlı olarak
    benim gördüklerimin içinde en iyisi bu.
    denemeye gerçektekten değer sanırım.
    inceleyip görüş yazarsanız sevinirim

pi metal süper
  • özür dilerim arkadaşlar yanlış verdim sanırım.

açık yazayım bari.

http://free.7host06.com/ufukorhan/pi metal süper.rar
  • herkese selam
    sky762005 sana çok teşekkür ediyorum
    bana lazım olan
    AT90s2323
    AT90s8535
    AT90s4433
    ATmega163
    yinede mantık aynı olmalı ama bunlar içinde elinde bilgi varsa sevinirim .

birde digger adlı makine konusunda şunu söyleyim m1_2 digger ile aynı
    yani o makine...aslında güzel dediğingibi ama verilen yazılımları denemekten başka çare yok

bu arada zamanötesi adlı arkadaşımın verdiği linki düzeltelim
    bu makineyide yapacağım ama önce aradan 1 ay gibi bir süre geçmesi gerek

http://free.7host06.com/ufukorhan/pi%20metal%20süper.rar

isurek_2006@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail surek -- 15 Ocak 2006 0:12:03 >

• _AVR ATMEL PROGRAMLAYICI DEVRESİ
    4 :2 C8,C7 47uF/16V
    5 :4 D1,D2,D3,D4 1N4001
    6 :1 D5 RED LED (PROGRAM)
    7 :1 D6 GREEN LED (POWER)
    8 :3 D7,D8,D9 1N4148
    9 :3 D10,D11,D12 Zener 5V1
    10 :1 J1 CON10 (Ponyprog ISP)
    11 :1 J2 Power Jack (12-15V)
    12 :1 J3 2-pin Jumper (JUMP1)
    13 :1 J4 3-pin Jumper (JUMP2)
    14 :1 P1 Connector DB9 FEMALE
    15 :2 Q2,Q1 BC547
    16 :3 R1,R4,R5 10K
    17 :1 R2 1K
    18 :1 R3 1K5
    19 :1 R6 15K
    20 :3 R7,R8,R9 4K7
    21 :1 U1 20-pin DIP (AT90S1200/2313...)
    22 :1 U2 LM78LO5
    23 :1 U3 40-pin DIP (AT89SXX-AT90S4414/8515...)
    24 :1 U4 8-pin DIP (AT90S2323//2343Tiny12...)
    25 :1 U5 40-pin DIP (AT90S4434/8535...)
    26 :1 U6 28-pin DIP (AT90S4433/2233...)
    27 :1 Y1 Crystal 4MHz

• slm arkadaşlar siteye yeni kayıt oldum elektrik elektronik son sınif ogrcisiyim.en son verilen adreste hammerhead diye deneme asamasında devre var ama bir direncin yeri yanliş verilmiş.yapmaya deger diye düşünüyorum.devreyi bord üzerinde aşana asama kurmak lazım.
  • ben sitedeki konuları takıp yapıyorumnedense site isimleri hemen sonra kapatılıyor
  • arkadaşlar bende zamanında bu işle bayağı ilgilendim. ama iyi bir sonuç asla alamadım. şimdi diyeceksiniz senin beceriksizliğin ama öyle değil. burada bahsi geçen evrelerin bir çoğunu yaptım. ancak sonuç arzu edilen gibi asla olmadı. hazır dedektörler bile reklamlarında anlatılanlar gibi değil yoksa şimdiye köşeyi dönen bir çok insan olurdu. Bence bu işten vazgeçelim ya da beklentilerimizi sınırlayalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaysam

arkadaşlar bende zamanında bu işle bayağı ilgilendim. ama iyi bir sonuç asla alamadım. şimdi diyeceksiniz senin beceriksizliğin ama öyle değil. burada bahsi geçen evrelerin bir çoğunu yaptım. ancak sonuç arzu edilen gibi asla olmadı. hazır dedektörler bile reklamlarında anlatılanlar gibi değil yoksa şimdiye köşeyi dönen bir çok insan olurdu. Bence bu işten vazgeçelim ya da beklentilerimizi sınırlayalım.

bana bu sözleri söyleyenler çok oldu ama ben halen daha yılmadım , vazgeçmeyeceğim de.....
    aksine beni daha fazla merak sarıyor
    her olduramadığım makineden ben birşey öğreniyorum bu da .... " neden bu şekilde çalışmadığı"
    bana belki bu yüzden yardımetmek bile istemiyorlarda hatta..
    ama sonuçta birde şu var elektronikte metal dedektörünün yeri hobby elektroniğidir
    lütfen bu tip yazıları tekrar bu sayfaya koymayalım

• quote:

Orjinalden alıntı: elbombacı

merhaba arkadaşlar. Ben bi devre bulmuştum. bu devrenin pcb sini falan çizdim. ama yapmaya korkuyorum açıkcası. daha önce taraftar arkadaşın devresinin aynısını yapmıştım. fakat tam istediğim gibi çalışmadı. acaba bu devre nasıl .devre baya büyük bişi. acaba sizin fikriniz nedir? teşekkürler.

Elbombacı meslektaşım Ben Kayseriden Hasan Galip 1966 lıyım.Elektronikçiyim.
    Forumu uzun zamandır dışardan takip ediyorum.XR-71. PI dedektörlerin ilk uygulamalarından biri
    pcb sinin olmaması opamp sayısının az oluşu diğer komponentlerin fazlalığı caydırıcılık arzetmekte
    yinede sen bilirsin.
    Forumdaki diğer arkadaşlar dahil , Metal ayırımı olan, Programlama gereksinimi olmayan
    GOLDSCAN-4 ün PCB sini elde etmeye veya PCB çizimini yapmaya çalışalım. Bir öneri ne dersiniz.
    Teşekkürler Kolay Gelsin.

• benim 125 watt hoparlörüm vardı ve cızırtı yapıyor yeni bobin sarmak istiyorum ama nasıl yapılıyor bilmiyorum fikri olan varmı içi nasıl açılırır kimi kaynakla kesilecek diyor o kadar büyük iş yapamam yanıt bekliyorum
  • ABİ SİZE BİR SORUM VAR BİZDE ORJİNAL SNİFFER İN 2 METRE OLANINDAN VAR BUNA BÜYÜK BOBİN KİM SARABİLİR NE KADARA SARABİLİR_? SARJLI PİL PERFORMANSI ARTIRIR MI İYİ GÜNLER
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.