Şimdi Ara

metal dedektörü ! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yav şimdi bunun konumuzla ne alakası var. dediğin cihaz havadaki iyon atomlarının değişkenliğine duyarlı bir cihaz. bunlara gaz dedektörleri duman dedektörleri de denir. genellikle yangınları önlemede bu tip cihazlar kullanılır. duman veya gaz fazlalaştığı ve ortam ısısının belli bir miktarın üzerine çıktığı zaman bu cihaz aktif olur. çokda basit bir devresi var. zaten "dedektör" demek tarayıcı, algılayıcı anlamına gelir güzel dostum. yüzlerce dedektör çeşiti var. biz burada metalleri algılayan dedektörler kısmıyla ilgileniyoruz.
    bilginize.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: metal dedektörcü

yav şimdi bunun konumuzla ne alakası var. dediğin cihaz havadaki iyon atomlarının değişkenliğine duyarlı bir cihaz. bunlara gaz dedektörleri duman dedektörleri de denir. genellikle yangınları önlemede bu tip cihazlar kullanılır. duman veya gaz fazlalaştığı ve ortam ısısının belli bir miktarın üzerine çıktığı zaman bu cihaz aktif olur. çokda basit bir devresi var. zaten "dedektör" demek tarayıcı, algılayıcı anlamına gelir güzel dostum. yüzlerce dedektör çeşiti var. biz burada metalleri algılayan dedektörler kısmıyla ilgileniyoruz.
    bilginize.....

ARKADAŞIM BENDE BİLİYOM METAL DEDEKTÖRÜ İLE İLGİLİ OLDUĞUNU
    AMA metal demek minaral demek uzun süre toprak altında kalan metaller
    atmosfere doğru iyon salallarımış ee iyonu dedekte eden iyibir cihaz olsa
    toprak altındaki bulmak istediğimiz metalleri uzaktan bulabiliriz o yüzden
    iyon dedektörü ile bilgisi olan yazsın diye yazdım konumuzla alakası var bence TEŞEKKÜR EDERİM

• metal dedektörcü arkadaşım foruma hoşgeldin.Eminim paylaşarak iyi bir makina çıkarmayı başarırız.
    Hazır payylaşmadan konu açmışken
    .
    .
    elbombacı kardeşim ;
    XR71 i yapacağım ama senden bir ricam var. benim elimde bu makineye ait PCB yok.
    Protel99se için yardım ettin bana teşekkür ediyorum unutmadım ama ben bu programı internetten download edemedim.
    sana zahmet XR71 e ait PCB eğer elinde varsa hep beraber burdan paylaşsak
    .
    .
    master hunter arkadaşım senden de bir ricam olacak. son vermiş olduğun devrenin hakkında sana bişey sorcaktım
    hangi adresten bu devreyi bulmuşsan linkni paylaşabilir miyiz_??
    .
    .
    arkadaşlar burada lütfen foruma abuk subuk yazı yazanlara aldırış etmiyelim.Teknik konuda yazalım
    .
    .
    murhak sana demiyorum ama malesef iyon dedektörü ile konumuzun pek bir alakası yok
    ,,,,,
    ,,,,,
    arkadaşlar hepinize iyi günler iyi çalışmalar

• soruyu kapsamlı sormuyorsun.şu yazdığın açıklamayla sorsan iş değişir.herneyse...
    bir gömü veya metal toprak altında kaldığı sürece kendi etrafında hale şeklinde bir miktar iyon yayılımını zaten gösterir. bir metal, toprak altında kalma sürersi ne kadar eskiyse iyon yayılımıda o derece fazla olur.ve dedektörlerde daha derinden algılar. bu biliniyor. ama mineraller çok fazla olursa zaten toprağın rengi değişik olur kırmızıya veya griye çalar rengi. buradada bir maden damarının olduğu anlaşılır. ama küçük metallerde durum ne olacak. mesela tek madeni altın paranın yayımı ne kadar olur bu yayım atmosfere doğru gider mi gitmez mi giderse ne kadar gider bu konuda bir fikrim yok. hangi metal ne kadar iyon yayar, hangisi daha çok hangisi daha az, toprağın çeşiti, sertliği veya kaba olması vs. bu yayılıma tesir edermi bunların hep bilinmesi gerekir. pi sistemli makinalarda bile toprağın durumu çok önemlidir. toprağın direnci fazlaysa pulse dalglarının gitmesi ve metalin bu pulsi yansıtması zorlaşır.plajlarda ve kaba topraklarda araştırma yapılırsa dernlik maxımum olur. metallerin atmosfere iyon yayımı hakkında bir bilgiye ulaşamadım.sen bu bilgiyi nerden duydun okudun bilmiyorumn.esasen pi sistemler bir bakıma bu mantıkla çalışıyor.metali tepki vermeye zorluyor.yansıtmaya zorluyor.belki metalin kendisi normal şartlar altında bu kadar yayım yapamaz. Benden bu kadar . Hadi eyvallah....

• buyrun beyler bu konuyla ilgilenen herkese hediyem olsun. elimdeki çizim budur. fakat bi sorun var. bu pcb taslak bir çizim. büyük bir ihtimal hatalar vardır. yapmadan önce bi kontrol edin derim. ben bu aralar baya bi meşkulum. bu pcb yi ilerde pcb fabrikasına çıkarttırıp hataları bu pcb üzerinde düzelticem. daha sonra profesyonel bi şekilde çizip üretime geçicem inşallah....... herkese kolay gelsin..

http://www.megaupload.com/?d=F6P0RR8P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 29 Aralık 2005 21:22:55 >
  • selam arkadaşlar aşağıda link'ini verdiğim dosyada "eart resistivity meter" adlı bir alan tarama cihazını yapımı var.
    ilk sormak istediğim devre işe yarar bir şeymi ?
    ikincisi ise bu devre bilgisayara bağlanıp programla eş güdümlü çalışabiliyor anladığım kadarıyla. acemi elektroniki olduğum için olsa gerek bilgisayara bağlanacak bağlantı yerlerini tespit edemedim. hatta probların bağlantısının nasıl olduğunu bile anlamadım. bu bağlantıların nasıl yapıldığını anlatabilirmisiniz. bu devreyi hayata geçirmek istiyorum. ama yapamıyorum. bilgim yeterli gelmiyor.

http://www.thunting.com/geotech/pages/geo/projects/erm1/erm1a_300.pdf

teşekkür ederim

• elbombacı kardeşim sana helal olsun valla
    çok güzel uğraşmışsın
    bu devreyi tek yüzde pcb çizimini acaba bulabilir miyiz_?
    sana kolay gelsin
    ve diğer forum arkadaşlarımada başarılar dilerim.
  • ismail kerdeşim bu pcb yi ilk başta çizerken tek yüzlü çizmeye çalıştım.açıkçası beni baya bi kastı. hem bir sürü atlama teli kullandım hemde kartın ebatları baya bir arttı. anlıcağın işin içinden çıkamadım. ama belki ilerde bidaha denerim tek taraflı çizmeyi

bu arada zamanotesi arkadaşım ben bu tür devrelerin bek verimli çalışmadığını okumuştum. istersen alttaki adreste bi yazı var bir gözat

http://tartemizer.tripod.com/cubuk.htm

• buyrun arkadaşlar benden size bi sürü metal dedektör devre şemaları....

http://rapidshare.de/files/10199241/metal_dedektoerleri.rar.html
  • helal olsun sana elbombacı arkadaşım.bu yardımının baya bi faydası olacaktır. devamını bekleriz.
  • paylaşım için çok teşekkürler elbombacı.senin verdiğin linkten dedektörleri indirdim
    sağolasın güzelce uğraşmışsın
    sana bişey sorcaktım
    metal_dedektoerleri\metal dedektörleri\karışıkkk\son dedektor\dedektörler (forumdan)/anaplaket
    adlı resimdeki devre benim baya bir ilgimi çekti
    picin programınıda bulursak en iyi dedektör bu olur
    sana zahmet bu devrenin adı geçtiği forumun linkini verebilirmisin_?

herkese iyi çalışmalar
    isurek_2006@hotmail.com
  • o dedektör devresi değilki. pic deneme kartı. antraktan indirdiğimi hayal meyal hatırlıyorum. ama gönderdiğim şemaların içinde pic li devreler vardı.......Dedektorlerin arasına nasıl karışmış o ya

ama yanındaki dedektor devresi de benim ilgimi çekmişti. yazı-tura atıp xr71' i yapmaya karar vermiştim
  • micron elektroniğin delta palsını yapan var mı aramızda?
  • ben yaptım. 1m karelik metali max 1,5 metreden algılayabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 2 Ocak 2006 19:12:38 >
  • zaten senin yapacağınıda tahmin etmiştim. bu formun bayrağını sen taşıyosun buna emin olabilirsin.
    yalnız arkadaşlar bu arada yeni farkettiğim bişey var, xr71 ile delta palsın
    devre dizaynından tut parçalarına kadar parça değerlerine kadar hemen hemen aynı.hatta üşenmedim saydım xr71de 121 eleman delta palsta 124 eleman var. 71 de fazladan bat85 şotki diyotları var entegreleri statik elektrikten yükek gerilimden korumak için kanımca bunlar olmasada olur.onun dışında neredeyse tüm parçalar aynı. yani demem o ki niye 71 üzerinde yoğunlaşıyoruz ki. hazır yapmışsın çalışmış.belki elinde demonte kitte vardır.71inde delta palstan daha fazla derinlik verecweğini samnıyorum.xr71in extradan bir özelliğini goremedim. çünkü herşeyi aynı.. bu konuda siz ne düşünüyosunuz elbombacı ve ismail arkadaşım.....?
  • bence arkadaşım bak burda kullanılan malzemelerin sayısına değilde kullanılan yarı iletkenin özelliğine bakarsak konuyu daha iyi anlayabliriz
    ben şöyle izah edeyim
    xr71de kullanılan BC 184(npn) 280MHz ve BC214(pnp) 350MHz
    transistörlerinin çalışabilme frekansları -deltapulsta kullanılan BC 546 300MHz ve BC 557 150 MHz

burada kurulan mühendislik oranları farklı sadece.Ama bu olay bize xr71de yarar sağlıyor
    ve de
    benim gördüğüm bütün pı. dedektörlerde en çok kullanılan da BC 214 ve 184 var.
    malzemeyi 3-4 tane yarıiletken kullanarak ta makine yapabilirsin ve de burda yapmaya uğraştığımız Xr 71 den de daha iyi olur .
    nasıl mı kimse bu konu hakkında üzerinde durmadı
    daha öncedende bahsettim
    omnitron makine
    içinde kullanılan pici programlıyorsun 2 transiistör bir display gerisi direnç condansatör felan
    ama işte o pic programlanacak programı bulunacak felan.....

• bu kitabin almancasi almanyada bulunuyor fiati44 euro
  • yani ismail arkadsaşım 71in transistörlewrini delta palsada kullanabilirirz dimi.neticede npn ve pnp transistorler ve karakteristikleri birbirine uygun. gorebildigim kadarıyla 71de ve palsta transistorlar frekans olarak degil anahtlama olarak calışıyor.herhangi bir npn ve pnp transistor olabilir.birde pic programlanarak nasıl alan taramaya dönüşüyor bi makına anlayamadım yani bütün keramet lcd ekranda ve pic programdaysa diğer elemanların o kadar fonksiyonu yoksa ona dönelim.ama dogrusu zannetmiyorum.
    baz kollektor arası kısa devre 71dede var ve çok o konuda bir sorun yok.elbombacıda delta pulsı başarıyla çalıştırdığını söyluyor.demekki devre faaliyette.acaba en derine ulaşabildiğimiz makina şimdilik delta palsmı.?
    bu konuyu iyice anlamak istiyorum ki neyi yapacaksak emek verdiğimize değsin. öyle değilmi arkadaşlar.
    hepinize selam.
  • Acaba neden kimse magnetometrelerle ilgili çalışma yapmayı düşünmüyor merek ettim. Herkes dedektörler üzerine çalışma yapmayı düşünüyor anladığım kadarıyla. Bi yerde okumuştum Bulunan definelerin %50 si magnetometrelerle bulunmuş. belki yalandır ama genede dikkate almak lazım gibi geliyor bana.
    eğer söylenildiği kadar iyi cihazlarsa üzerine eğilmek lazım. siz ne dersiniz.
  • evet haklısın ama benim demek istedeiğim transistörlerin çalışma yapısındaki farklılıtı.
    omnitron makineye konu gelince ben pic programlamadan çok anlamıyorum ama bizim uğraştığımız delta pulse ve xr71 makineler eski teknolojilere dayanıyor.
    omnitron dediğim makine yeni çıktı bu konuda ancak yoğun araştırmalar yapabilirsek bir sonuca ulaşılabilir
    biz yinede Pİ dedektör üzerinde yoğunlaşalım
    yeni makine yapacaksak bu mutlaka pulse indiksiyon olmalı zaten xr71 ve deltada pulse induksiyon
    ama
    mutlaka yapımında bir mikrokontroller (pic veya atmel vs...) kullanmamız gerekir
    ve bunun programını da bulmalıyz
    ben size bir sitenin linkini vereyim burada anlattığım gibi bir çok makineler var

soldaki downloads kısmından bu devreleri ve ayrıca atmel HEX dosyalarını indirebilirsiniz.

http://www.pulsdetektor.de

isurek_2006@hotmail.com

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.