Şimdi Ara

metal dedektörü ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu kitabı dedektör sitelerinde çok tavsiye ediyorlar. Baya bi şema varmış. Bu kitabı temin etmenin bir çaresini bulalım inşallah. Ne dersiniz? Hiç merak etmeyin bu işi halledicez. Bu arada Elbombacı arkadaşım sınavlarında başarılar diliyorum.

Elektronik metal dedektörleri konusunda her türlü öneri,soru ve bilgi paylaşımı için mail adresim.

mhunter@mynet.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MASTER HUNTER -- 14 Aralık 2005, 20:06:53 >
  • OLABİLİR ASLINDA... BU KİTABI TEMİN EDEBİLİRSEK İYİ OLUR.. BELKİ İNTERNET SİTESİNDEN SİPARİŞ VEREBİLİRİZ. PEK SANMIYORUM AMA BEN İSTANBULDA KİTAPÇILARI DA BİR ARAŞTIRAYIM BELKİ ORALARDA VARDIR. HEM BELKİ KİTAPÇILAR DAHA KOLAY GETİRTEBİLİRLER...
  • arkadaşlar elbombacının dediği devreyi inceledim işe yarar birşey. ( sniffer XR71)
    aşağıdaki linkten incelemek isteyen baksın
    bu devrenin yapımına bende başladım
    herkese kolay gelsin

isurek_2006@hotmail.com

http://thunting.com/geotech/forums/showthread.php4?t=10999

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail surek -- 16 Aralık 2005, 16:08:59 >
  • xr 71'in tamamlanmış halini ve hakkında birkaç bilgide veriyim dedim.

Çalışma frekansı: 100 Hz.
    Darbe (pulse) gücü: max. 210 Watt.
    Çektiği akım: 180-220 mA
    Batarya : 12 V. 2.2 Ah

• bu devrenin bobin sarımları detaylı bir şekilde anlatılmışmı henüz inceleyemedimde
  • Arkadaşlar arama derinliği sadece devrenin profesyonel olmasına bağlı değil. Bütün iş şemayla bitmiyor.
    Arama bobinin çapıda enaz şema kadar önemli. xr71'in detaylı arama derinliği istatistikleri gönderdiler Türkçeye çevirip sizinle paylaşıcam inşallah.
    Anladığım kadarıyla derinlik isteyen profesyonel bir avcı 1m2'lik bobinden aşağısını kullanmamalıdır.
    Bu arada şemayla baskı devre arasında uyumsuzluk olduğu ve bazı sorunların olduğunu söylüyorlar. Böyle bişey var mı elbombacı arkadaşım...?

Görüşmek üzere.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MASTER HUNTER -- 18 Aralık 2005, 20:03:15 >
  • Evet bobin çok önemli... Hakkında detaylı bilgi lazım..
  • Thunting.comdaki bazıları xr 71'i scorpion adı altında skalasız olarak satıyorlar. xr 71 temelli diyorlar ama başta devresi dahil potların durumlarına kadar hep aynı. Fotoğrafınıda gönderdiler. Sattıkları cihazın fotoğrafını sizlerede veriyim dedim. Yapım aşamasında olanlara fikir verebilir. Fiyatınıda gönderdikleri ingilizce orjinal yazılarından aktarıyorum.

I manufacture Hi-Power Professional Pulse Induction Metal Detectors -
    Scorpion PI, based on Sniffer XR-71.

Prices:
    Scorpion PI Full Set (control box, 1x1 search coil, cables,
    rechargeable 2,2mA battery pack, 220V wall charger, other
    accessories,1 year warranty):
    - 1 Unit: 250Euro; 2 Units: 220Euro; For more - negotiable;

Scorpion Main PCB, fully adjusted and working perfectly, without box, battery, coil and accessories. Price - 130E per unit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MASTER HUNTER -- 20 Aralık 2005 12:40:03 >

• Arkadaşlar şu şema hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum. Bir bakın iş görür mü?
    Fena bi şey değil sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MASTER HUNTER -- 20 Aralık 2005 13:10:33 >
  • ben daha önce bu şemayı incelemiştim. iyi bişeye benziyor. bende pcb leri falan da var. ama programı yok. eğer program işi hallolursa yapmayı göze alabilirim.
  • kullanıma hazır devre kitin varmı zooteknist..? kuru kuruya şemanın çok bir esprisi olmasa gerek....
  • büyük bir define cıkarsa bende pay isterim
  • kullanacağınız 1m2'lik başlık ve diğerleri resimdeki gibi olabilir...

• quote:

Orjinalden alıntı: futi_fincir

büyük bir define cıkarsa bende pay isterim

taabi nedemek. hiç senden pay esirgenirimi........sen de kimsin kardeeeşşş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 23 Aralık 2005 19:14:33 >
  • 1 kilo altın versek işini görürmü futi fincir...Sen hiç meraklanma biz sana haber ederiz
    gelir alırsın olmaz mı.
  • pi sistemlerde metal ayrımı mümkün değildir. Çalışma mantıkları buna müsait değildir. Kim ki pi sistemler
    ayrım yapar diyorsa yalan söylüyordur. vlf sistemlerde bile mümkün değil. biraz biraz bfo sistemlerde var onlarda mineralli topraklarda çuvallıyorlar ve kesin olarak ayıramıyorlar. vlf ve bfo sistemlerin çok komik derinlikleri var. adama yaptığı veya satın aldığı makinayı kırdırtır. çift bobinli sistemlerin bobin ayarı ve yapımı zaten apayrı bir işkence. piyasada sadece altına sinyal verdiği iddia edilen cihazlar satılıyor. Hepsi yalan. Halep ordaysa arşın burda. Bu savımı her ortamda ispat etmeye hazırım. en basitinden gümüş ile bakırın tepki karakteristikleri tıpatıp birbirinin aynısı. Altınla nikel birbirine çok yakın. Bir makinanın farkedemeyeceği kadar küçük farklar var. Diğer metallere girmiycem. peki ne olacak şimdi.dolayısıyla ayrım işini kafanızdan güzelce bir silin.ama ben ayrımsız cihazı ayrımlı diye üretip vatandaşa kakalarım diyosanız
    onu bilmem.
    pi sistemlerde de pulse ayarı çok mühimdir. uzuna ayarlanırsa derinlik düşer ve birçok metali hissetmez. kısaya ayarlanırsa mineralli zeminde bile metal sinyali verir.ilerde yeri geldikçe teknik konulara gireriz.
    Hadi eyvallah.

defineavcilari@mynet.com

• foruma hoşgeldin define avcısı..şu uzun kısa meselesini tam olarak anlayamadım.yabancı sitelerde ayrımlı pi cihazlar var.bu nasıl oluyor. bu arada konuşma tarzını pek beğenmedim.
  • kardeş ben bu devreyi ve bobinini yıllar once meslek yuksekokulundayken yapmıştım o zamanlar elektor diye bir dergi wardı su an war mı bilmiyorum ve dergide baskı devre şeması ve bobinin nasıl yapılacağı ve alet bittikten sonra kalibrasyon ayarına kadar 20 sayfaya yakın bir dokuman da verilmişti ve devreyi yaptım 70cm den bir bileziği algılayabiliyor ama bu gune kadar defile aramaya hiç cıkamadım o aletle, alet halen bizim depoda durmakta kutu bile ayarlamakta ne zorlanmıstım heves işte...
    Ama bence define aramak için çok daha profesyonel araçlara ihtiyaç war ...Bunlar tabiri caizse tırışka...
  • "plazma" arkadaşım yaptığın devrenin dökümanları elinde varsa bizimle paylaşabilirmisin. devre mantığını anlamada yardımcı olur bize... bir bileziği 70cm den algılıyorsa bence süper bişiy. bu arada "define avcısı" arkadaşım hoşgeldin. bize teknik konularda yardım etmenizi sabırsızlıkla bekliyoruz.
  • iyon dedektörü diye birşey duydunuzmu arkadaşlar bilgisi olan yazsın
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.