arkaşalrım siz metal dededektörünün kafasını nasıl olmasını istediğini bir hayli problemler içinde sunmuşsunuz yaptığınız herhangi bir metal detectöründe istediğiniz tip bobin kullana bilirsiniz hatta bir metrelik kablo bile yeterlidir sarım sayısını artırmak tabiki yeterlidir fakat bobinibesleyen transistörden kaç akım akıyor bu önemli genelde 0.30 mm lik bakır teli ile 30 sarımlık çapı bir karış kadar olacak bir daire bobin kafası ideale yakın sonuçlar verir istersen iki karış yap ozman büyük metale daha iyi öter kafa küçüldükçe metal boyutu küçülür erine inme mesafesi azalır önemli olan oradaki transistör ve devreyi besleyen pil buda çok önemli iyi amper vermelisin devreye öyle 9 v pil ile iyi sonuç alamassın 1,5 lik pilden 9 volt elde et yani amperi biraz artır yada ışıldak bataryası kullan ozman iyi sonuç alacağından eminim devrelerin çoğu aynı ve çalışma prensipleri farklı değil biliğiniz gibi 2 tip çalışnı var en iyisi heterodin oolanı işte burada bobinin kafası büyük rol oynar bunu yapmak kolay değil ama öteki tipli olanı kolay bas düğmeye toprak ayarı yerde nevar neyok topla velhasıl kemal bende 2 tane dedektör var biri white biride alaman shfer satılıktır whites 1 milyar alaman shafer 750 ytl ilgililere engüzel dedektör yapma yolu öyle site site gezmeyle olmaz onların çoğundan daha çoğu üfürmedir bul birinden bir dedektör tabi yurt dışından gelmiş aynısını kopyala öyle milletin lafınada kanma benden sana bir er tafsiyesi bukaddddddddddddddddddaaaaaaaaaar
Saygıdeğer arkadaşlar digger dedektör devresinde kullanılan PIU adaptörünü nereden temin edebilirim.Sitede satıldığı ifade edilmiş fakat defalarca e-mail ve fax göndermeme rağmen sonuç vermedi.Bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olsun diğer tüm parçaları temin ettim.Saygılarımla.PIU şeklini gösteren teknik detayları yazan adres aşağıdadır.Şimdiden teşekkürler.
dostlarım SNIFFER XR 71 in şeması lazım daha önce de mesaj attım yardımcı olursanız sevinirim yanılız bendeki p modeli değil benimkinde hibrit var yanı delay bobini. bir de ismail beye cihazın fotoğrafını gönderdim mail adresine yardımcı olursa sevinirim
fotoğrafları buraya da vereyim download edin lütfen bu konu hakkında yardımcı olun hepinize iyi çalışmalar..
*** yerine hemen paylas yazınız hemen+paylas bitişik yazınız sonra dosyayı indir linkine tıklayınız ben yazınca link gözükmüyor *** çıkıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: aemre
dostlarım SNIFFER XR 71 in şeması lazım daha önce de mesaj attım yardımcı olursanız sevinirim yanılız bendeki p modeli değil benimkinde hibrit var yanı delay bobini. bir de ismail beye cihazın fotoğrafını gönderdim mail adresine yardımcı olursa sevinirim
Cihazın tam olarak sorunu nedir? İsterseniz buraya belirtin. Şema bulunamasa bile belki cihazın sorununa çözüm bulunabilir.
kardeş şemasız olmuyor ya transistörler arızalı şase ile oynanmış numaraları okunmuyor ondan şema lazım
Anladım.....
Sizden bişey rica edebilirmiyim.. Acaba devrede hangi entegreleri kullanmışlar ismlerini buraya yazabilirmisiniz? Xr71p ile benzerlikleri falan nasıl merak ettim.
Saygılar..
Saygıdeğer arkadaşlar benim yaptığım dedektörlerin resimleri burada. yorumlarınızı bekliyorum nasıl olmuş, estetik bir görüntü vermeye çalıştım.Bu yaptığım devrelerin,işlevleri iyi,daha iyilerini yapacağım,yardımlarınız olursa, bulamadığım parçayı bulursam çok sevinirim.Saygıdeğer arkadaşlar digger dedektör devresinde kullanılan PIU adaptörünü nereden temin edebilirim.Sitede satıldığı ifade edilmiş fakat defalarca e-mail ve fax göndermeme rağmen sonuç vermedi.Bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olsun diğer tüm parçaları temin ettim.Saygılarımla.PIU şeklini gösteren teknik detayları yazan adres aşağıdadır.Şimdiden teşekkürler. http://www.pulsdetektor.de/piu/piu_tech.html ( bulamadığım parça )
bencede temiz iş ama keşke yazıları türkçe olsaydı
Arkadaşlar bence burada en önemli yazı bu olmalı bende 20 senelik meslek hayatımda onlarca Metal dedektörü yapan ş alan gördüm bir tanesi bile kayda değer birşey bulamadı ( bulsalar sana mı söyleyecekler dersenin : o gün ne ise bu günde aynılar ) ve hala dedektör arıyorlar. Bu işe yatırdıkları para zaten hazine etti.
quote:
Orjinalden alıntı: ayaramis
arkadaşlar ben jeofizik mühendisiyim ben 4 sene toprak altında ki mineral ve metallerin çeşitli yöntemlerele aramayı öğrendim sizin yapmaya çalıştığınız dedktörlerin envayi çeşidini kullandım bunlar whites, garret,nokta,maksell vb.. bu aletlerin hepsi zaman kaybı size tavsiyem yeni çıkan 3 boyutlu radar teknolojisi yerin altını 3 boyutlu olarak modelliyo yer altındaki gömünün yerini enlem boylam ve derinlik olarak size noktalıyıp haritasını şekliyle gösteriyo bu gösterme birebir değil onun şeklini madenin cinsine göre kırmızı yeşil mavi ve sarı olark gösteriyo ve yanılma paylarıda çok düşük bizim okulda bu cihazdan var ve bu cihazla vanda yer altı şehri buldular hocalarım bu cihazı yere göğe sığdıramıyorlar okuldaki isviçre malı ama benzeri cihazları piyasada bulmak mümkün fiyatları biraz pahallı ama bunun şemasını bulup yapmaya çalışırsanız kısa zamanda zengin olursunuz
Evet Melih abi, sonuna kadar haklısın. Ben bunun başından beri farkındayım. Hatta bu başlığın ilk sayfasındada belirtmiştim. Benim amacım kazı yapıp bişiyler bulmak değil, amacım bunu satmak. Söylediğin gibi dedektörlere milyarlarca lira verenler var. Bu kişileri ben de çok iyi tanıyorum. Zaten olayda burda kopuyor.. " O milyarlarca lirayı bana niye vermesinler?" Piyasadaki iyi diye bilinen bir dedektöre eşdeğer bir devre yapıp tanıtımını da yaptıktan sonra elyapımı dedektör diye satarım. Zaten şu an bir sürü kişi benden dedektör istiyor. Ben dedektörümü satayımda onlar bişiyler bulmuş-bulamamış beni hiç ilgilendirmiyor. Ben bu forumda sadece dedektörlerin elektronik aksamıyla ilgileniyorum.
selam arkadaşlar öncelikle bizlere böyle bir imkan tanıdıgınız için sizlere çok ama çok tşk ederim foruma yeni üyeyim sizlerden bir ricam olacak bende elektronikciyim ama uydu sistemleri üzerine bir tane whites ountom 2 modeli bir dedektör var bu çihaz 12 voltluk ama nedense bu çihaz 12 voltla çalışmıyor voltaşı düşürürsek ekranda yazılar çıkıyor ozaman çalışıyor ama 12 volt oldugu zaman ekranda sadece birçizgiler çıkıyor açaba ana kartamı yoksa displaydemi arza ben açtım çihazı voltaşları ölçdüm displaye +5 volt falan geliyor bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa şimdiden çok tşk ederim.tüm arkadaşlara hayırlı işler dilerim saygılar
Merhaba...
Öncelikle aramıza hoşgeldin. Cihaz hakkında bu şekilde herhangi bir yorum yapmamız çok zor. Buraya cihazın besleme devresinin şemasını çıkarıp koyabilme imkanınız varsa daha net taminler yürütebiliriz. Ama cihazın regüle devrelerinde belki bir sorun olabilir veya cihazın PI sistem çalışıyorsa gerilim 12v ken bobinden fazla akım geçeceğinden, pilinin akımının düşüklüğünden dolayı gerilimdeki çökmeler cihazın çalışmasını engelleyebilir. Siz cihazınızın hangi sistemde çalıştığını ve şemasını buraya koyabilirseniz daha iyi olur. Kolay gelsin..
bende söyleyim önceikle aramıza hoşgeldin cenk kardeş elbombacının dediği gibi aslında yorum yapabilmek zor şimdi şemada karşımızda olmayınca sana birşeyler söyleyebilmek çok zor ama yinede şöyle bir kabatataslak olarak yorum yapacak olursak; ben yine elbombacının dediğine katılıyorum ama farklı bir düşüncem daha var cihazın regüle devresinden olan çıkışa sanırım siz 5 Volt yerine fazla volt vermişsiniz ve buda reüle entegresinin out ile şasa ucu arasındaki empedansın azalmasına neden olmuş yani kısacası sizin regüle entegrenizde ( genelde kullanılan 78L05 yada LM317) bozulmasına neden olmuş. dolayısıyla senin verdiğin 12 volt + ve - ucun kısa devreye yakın çalışmasından cihazınız kararlı çalışmıyor birde regüle devrenizde Out ile GND ucu arasında bulunan Condansatoru ve İn ile GND arasında olan Condasatorleri bir ölçün. ama şunu tekrar söyleyim bu bilgileri size kaba taslak veriyorum çünki elimde sizin devrenize ait herhangi bir şema yok.!!! size ve herkese başarılı çalışmalar dilerim
çok tşk ederim arkadaşlar ilgilerinizden dolayı şemasını bulmam imkansız ancak ana kartın resmini çekebilirim ama ne kadar saglıklı olur onu bilemiyorum yinede yardımlarınızdan dolayı çok tşk ederim bir kaç yere aradım telefonla baya eski model masraf ettigine deymez dediler bende boş zamanımda bir söküp tek tek kontrol edeyim olmassa çalışmalaranızda başarılar saygılar
arkadaşlar goldscanIV devresini yapmayı hiç düşünen varmı?ayrıca bu devre hakkında bilgisi olan varmı?birde pi sistemlerde ayırma özelliginden daha çok gerekli olan bulunan objenin derinliginin bilinmesi diye düşünüyorum.derinlik ölçmeyide gerçekçi olarak çalışan bir devre ile düşünüyorum.yani giden sinyal ve dönen sinyal arasındaki süreyi hesaplayıp derinliği ekranda göstermeyi.nokta elektronigin yapmış oldugu dedektörde derinlik bilgisi tamamen sanal ve tahmin üzerine.önce objenin çapını tahmini hesaplıyor ve geri dönen sinyal gücüyle karşılaştırıp tahmini bir derinlik hesabı yapıyor.burada objenin yogunlugu ve yüksekligi göz ardı ediliyor.bunu kendi sayfalarında yayınladıkları mahkeme kararı söylüyor. eger bu konu üzerinde bilgisi olan varsa bizimle paylaşsın.ben kablo uzunlugu ölçen bir devre bulup bunu dedektöre adapte etmeyi düşünüyorum.veya IR mesafe ölçerde olur.yeterki ışık hızında çalışan birşey olsun.düşüncemde yanlışlık varsa beni uyarın arkadaşların bilgisine ihtiyacım var.herkese kolay gelsin.
Merhaba
PI sistem çalışan metal dedektörlerinde derinlik, aranan cismin boyutları bilindiği sürece "(tahmini cisim boyutu) / (alınan sinayalin genliği) = (derinlik)" kaba formülünden bulunabilir. Tabi bu formül ne aradığını bildiğin sürece geçerli. Alıcı-Verici şeklinde çalışan dedektörlerde (örnek) sinyalin gidip geliş süresi ölçülerek derinlik bulunabilir. IR ise ne de olsa bir ışık. Yani toprağa nüfuz edemez. Kablo uzunluğu olayını ise anlayamadım. Saygılar...