Şimdi Ara

metal dedektörü ! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hammerheadla uzun suredir ilgileniyorum. 60*120 cm'lik metale havada 260 cm civarından sinyal verdi. Şimdiye kadar benim yaptığım cihazlar içerisinde mesafe olarak rekor bir değer. Delta pulste bile bu derinliği yakalayamadım. bobin capını dahada büyütmeyi düşünüyorum. 1m2'lik bobinle 3 metreyi aşacağımı düşünüyorum. Thunting.com'daki Hammerhead formunda derinlik olarak 350 cm'yi yakaladığını söyliyenler var.Ve cihazlarının fotoğraflarınıda koymuslar. Ama ben bu derinliği henüz yakalayamadım.
    Hatta taşrada olupta malzeme ve pcb temininde kimi güçlük yaşayan amatör definecilere ister pcb bordunu isterse elemanlarıyla birlikte bordu cüzi bir ücret karşılıgında gönderebilirim.
    Hammerheadın tanıtım yazısını tercüme ettim.Ama bu çeviri beni oldukca kastı. Çünkü orijinal yazıda olabildiğince teknik detaylara girilmiş, bilindiği üzere tüm teknik cevirilerde tek basına yabancı dil bilmek yetmiyor. Konu hakkında oldukca kapsamlı bir bilgi ve tecrübe gerekiyor.Birçok yerlerde yorum yapmanız gerekiyor. Ama cihazı verimli olarak kullanmak isteyenler için bu teknik verilerin mutlaka bilinmesi gerekir. Yoksa cihazdan verim alınamaz veya minumum düzeyde verim alınır.
    Ben cihazda 11 tane pot kullandım. Şimdiye kadar yaptığım cihazlarda pot sayısı en fazla cihaz. Ama bu sayede cihaza her yönden hükmedebiliyorsunuz. Tabiki bu tip cihazların mantığını iyice bilmek şartıyla bu dediklerimi yapılabilir. Çok acemilerin hammerheadi fonksiyonel olarak kullanabileceğini sanmıyorum. Kullanıcının Pİ detectorlerin mantığı hakkında bir parca bilgisi olması şart.
    Hammerhead tek yüz pcb olması nedeniyle diğer cihazlara göre oldukca fazla avantajı var. Mesela bir delta pals ve xr-71 çift yüz bord kullanıyor.
    Çift yüz bord, tek yüz bordlara göre hem maliyeti 3-4 katına cıkarıyor, hem eleman lehimlemesi, ve gerekse arızalı bir entegreyi söküp yenisi takması ise oldukca zahmetli. Bir entegreyi sökmek istediğinizde aşırı ısıdan pedler ve baglantı yolları kalkıyor. Ben delta pulsta hiçbir entegreye soket kullanamadım.Bord buna imkan tanımıyor, zira entegrenin hem üstten hem alttan lehimlenmesi gerekiyor.Ben illede soket kullanacağım diyorsanız baya bir zahmeti göze almanız gerekir. aynı durum xr-71 içinde gecerli tabiki.Oda çift yüz...

Ama hammerheadde ise istenirse bütün elemanlara soket kullanabilirsiniz .Yaptığım cihazın fotoğraflarını çektim yakında sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. Cihazın picli versiyonu yakında çıkacak.Zahmete gerek yok. (Bu arada ben cihazın non-VCO'lu versiyonunu yaptım)

Hammerhead Pulse İnduction Metal Detector hakkında her türlü teknik soru,bilgi paylaşımı, bord temini ve önerileriniz için:

mhunter@mynet.com

adresinden bana ulaşabilirsiniz.

En iyi dileklerimle.....

(Burada hammerhead ve delta pulse hakkında yazdığım teknik veriler bizzat kendi denemelerim sonucunda elde ettiğim gözlemlerimdir.Bir başkası değişik denemeler yapabilir)

• Hocam nerelerdesin sen yaa çoktandır ortalıklarda yoktun. Hoşgeldin!
  • Saygıdeğer arkadaşlar bu adaptörü nasıl temin edebilirim.Eğer bu adaptörü alabilirsek olayı detaylı bir şekilde çözdük demektir.Hem dijital,tuşlu,ayrımlı,LCD ekranlı süper bir dedektör yapabiliriz.Saygılarımla.Şimdiden teşekkürler.
    http://www.pulsdetektor.de/piu/piu_tech.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky762005 -- 25 Mayıs 2006; 13:36:44 >

• Sayın sky762005 uzun zamandır bu parçanın peşindesiniz. Burdan bi sonuç çıkacak gibi görünmüyor. Sayın untayk' a pm ile ulaşırsanız belki yardımcı olabilir. Elektronik malzeme temininde forumun bir numarasıdır.
  • Sayın elbombaci arkadaşım gerekirse almanyadan getirteceğim yada gidip kendim alacağım,daha sonra isteyen arkadaşlar ile paylaşacağım.Bunuda başarabilirim biliyorsun.Daha önce piyasada olmayan ATMEL4433 entegreyi üretilmediği halde bulmuştum.Bunuda kendim halledeceğim gibi görünüyor.Kurda sormuşlar neden ensen kalın diye, kendi işimi kendim görürümde ondan demiş.Yinede herşey için çok teşkkürler.Sayglıarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky762005 -- 26 Mayıs 2006; 0:54:27 >
  • Hoşbulduk Elbombacı arkadaşım....Nasılsın....İyisindir inşallah.....
    Goldscanin pcbsi var mı elinde onu soracaktım. Bu cihaz bayadır aklımda, aklımda kalacağıma ardımda kalsın diye düşünüyorum.
    Bir de goldscanin marifetini görelim.
    ........................
    Devrelerin çiziminde baya emek vermişsin seni tebrik ediyorum. Birde şu pcb işini hallet bakalım.Yalnız devre kapsamlı bişey öyle zannediyorum ki pcbsi çift yüz olacaktır.Tek yüzlü pcbsini çıkartmaya bi zorlasan diyorum nasıl olur acaba....
    ..................................
    Birde bütün katılımcılardan birbirimizi kıracak tarzda yazılar yazmamalarını rica ediyorum. Burada herkes elinden geldiğince bilgilerini aktarıyor. Belki bu foruma ençok emeği geçen dostumuz elbombacıdır. Bunları yeni bir tartışma ortamı yaratmak için yazmıyorum. Sadece iyi niyetle düşüncelerimi aktardım.
    ................
    Öte yandan İsmail arkadaşıma vatani görevinde başarılar ve hayırlı teskereler diliyorum.

Herkese başarılar............

• Herkese Merhaba....
    Mail adresime bir süredir yoğun bir şekilde piyasadaki hazır dedektörlerden almayı düşünen ve bu konuda benden fikir almak isteyenlerin mesajları geliyor. Öteden beri bu konuyla ilgili forumda birşeyler yazmayı düşünüyordum.
    Konu hakkında görüşlerimi merak edenler buradan okuyabilirler. Zira herkese aynı cevabı yazmaktan bende bıktım.
    Herşeyden önce benim bu forumda asıl ilgilendiğim iş kendi dedektörünü yapmak isteyen amatörlere teknik konularda, bord ve malzeme temininde yardımcı olabilmektir. Vaktiyle bunun epey sıkıntısını çektiğim için ne demek olduğunu bilirim. Zaten bu platformun formatıda bu şekilde. Teknik konularda yardımlaşmak...
    Şu kadar varki dedektörler hakkında herşeyi bildiğimi iddia etmiyorum.Her ustanın bir ustası vardır. Bununla beraber piyasaki dedektörlerden hiç anlamam demiyoruz. Sonuçta yaptığımız dedektörlerin farklı versiyonları. Benzer sistem mantıkları kullanılıyor. Bütün samimiyetimle söylemeliyim ki, el yapımı bir dedektörün piyasadaki gösterişli hemcinslerinden aşağı kalır hiçbir yanı yoktur. Hemen hemen aynı neticeyi hatta daha iyi bir performans alabilirsiniz. Ve piyasadakilerden 5/1; yerine göre 10/1 daha düşük fiyata mal edersiniz. En azından ben kendi makinalarım için bunu iddia edebilirim. Böyle bir cihazı buradaki birçok arkadaşımda yapabilir. Sadece bir estetik için milyarları dökmeyi ben şahsen doğru bulmuyorum.
    Bana gelen maillerden birtanesi: "Selam... Yav üstad bir makina alacazda sana sitenin adresinide veriyorum. Burada ........ marka bir cihaz var tavsiye edersen
    alacaz. bize bir meil atıver..." ve buna benzer birçok mail....
    Şimdi arkadaşlar nasılki bir doktor hastayı muayene etmeden ve birtakım testleri yapmadan teşhis koyamıyor reçete yazamıyorsa buda böyle. Bir makinanın sadece dış görünüşüne bakarak yorum yapmak doğru olmaz. Sadece çok kabaca bir fikir verebiliriz. Ne varki buda çok sağlıklı olmaz.
    En başta sözkonusu cihazın hiç olmazsa devre şemasının görülmesi gerekir. ama ben hiçbir satıcının cihazının devre şemasını göstereceğini açıkcası sanmıyorum. Bunun çeşitli nedenleri olabilir elbette.Sahtekarlığının meydana çıkmasını istemeyenlerde olabilir. Yetmez... elektronik aksamın kaliteside önemlidir. Daha sonra bir dizi testten geçirilmesi gerekir. Tüm bu verilerden sonra cihaz hakkında esaslı bir değerlendirme yapılabilir. En azından ben bu gibi veriler elimde olmadan ağzımı açmam. Zira milyarların benim yüzümden boşa gitme ihtimali var. Durduk yerde beddua almanın alemi yok.
    Ben piyasada şahsen beğendiğim bir cihaz göremedim. Ayıp olacak ama yalan konuşuyorlar. Bununla beraber elbette iyileride vardır.
    Mesela hepinizin bildiği yerli bir ekranlı dedektör üretici firma var (ismini vermiycem) 43 cm'lik başlıkla 6 metreden algıladığını iddia eden makinalar satıyor. E yani yapmayın Allah aşkına yav.... Yazılarına bakılırsa en iyi ayrımlı LCD ekranlı cihazı satıyorlar.
    Cihazlarının tanıtım yazısının bir yerinde şöyle deniliyor.
    Ekranlı cihazlarda yeni bir boyut yüzde değil yüzdeyüz metal ayırma özelliği...
    Her zaman söylüyorumki dedektörlerde kesin ayrım diye bişey olmaz.Hele pi sistemlerde mümkün değil. Şu ayrım işini unutun arkadaşlar.Deniliyorki pic programlarsak bu işi aşarız. Öylede mümkün olmaz arkadaşlar. Hangi donelere göre programlayacaksınız. Sözkonusu dedektör satıcısı arkadaşlarımız birde üniversiteden rapor almışlar.Ama bakın rapor yüzde yüz ayırımlı dedikleri şatafatlı bir LCD ekranı olan makinaya ne diyor.
    ..........................................
    ........................................................
    9- Çelik, galvanizli teneke, krom, nikel kaplanmış metallere kıymetli veya altın sinyali verip vermeme özelliği

XXXXX denemeleri sırasında çelik, galvanizli teneke gibi metaller kıymetli metal olarak algıladığı, bazı algılama denemelerinde bu metalleri altın olarak sınıflandırdığı görülmüştür.
    Oysa aynı cihaza kendileri şöyle diyor.

b]Şu ana kadar bizim bildiğimiz hiçbir LCD ekranlı cihaz xxxx gibi net ifadelerle ayrım yapamamaktadır

Somut örnek olması açısından bu yazıyı kendi sitelerinden aldım. cihazın markasına xxxxx işareti koydum.Şimdi senin en iyi ayrımlı dediğin makinan tenekeye altın sinyali verirse, krom ve nikele kıymetli metal sinyali verirse artık en kötü makinanız ne sinyali verir bilmiyorum. Böyle bir rapor varken ve kendi sitenizde yayınlanıyorken cihazınıza hala daha yüzde yüz metal ayrımı vardır,net ifadelerle ayırır diyebiliyorsunuz. Metali yüzde yüz ayırıyorda tenekeye niye altın sinyali veriyor. Bu raporu ben yazmadım yani. Rapor ne diyor, siz ne diyorsunuz.Yani vatandaş bu kadar saf yerine konulmazki canım.

Bir başka yerinde:
    ..............
    XXXX, 6 metre net derinliğe sahiptir (mikroişlemci kontrollü).
    ............
    güya mikroişlemci kontrolüyle (yani pic entegresinin gücü sayesinde) bu derece bir derinlik elde ediliyor. Derinlikle pic entegresinin ne alakası olabilir.Herneyse bunları geçelim.....

Alan tarama cihazı diye satılıpta tabir caizse içi boş olan cihazlarmı ararsınız,neler ararsınız. İthal dedektörlerdede farklı bir durum söz konusu değil. Uzatmamak için daha fazla detaya girmek istemiyorum. Yani sizin anlayacağınız bu sektör kelimenin tam anlamıyla kurtlar vadisi...
    Madem cihaz almaya karar verdiniz o zaman yanınızda bu işlerden anlayan birisinin olması size büyük fayda sağlayacaktır.Cihazı bizzat açık arazide kendiniz deneyin öyle alın. 15-30 gün para iade garantisiyle alın. Herşeyden önce ne arayacağınıza karar vermelisiniz.Alacağınız cihaz amacınıza uygun olmalı. Küçük para avcılığımı yapmak istiyorsunuz. Yoksa büyükçe parçalarla mı uğraşmak istiyorsunuz.Her ikisi birden olmaz. Bunu niçin söylüyorum. Metal dedektörlerde şöyle bir durum var. 20-30 cm dolaylarında bir arama başlığıyla küçük metalleri paraları tespit edebilirsiniz. Ama derinliğinizin düşük olacağını unutmayın. Bu bobinle derindeki büyük metalleri algılayamazsınız. 1m2'lik bir bobinlede derinliğiniz artmakla birlikte küçük parçaları algılayamazsınız.
    Ben şahsen bir delta palsı veya hammerheadi hiçbir ekranlı cihaza değişmem. Ben açık konuşuyorum benim yaptığım cihazlarda ayrım yok. Ayrımlı dediğiniz LCD ekranlı pic kontrollu, şatafatlı cihazların durumunuda gördünüz.
    Bu gibi sorulardan anlaşılıyor ki forumumuzu baya bi takip eden var. Öyle kendi aramızda 5-10 kişi değiliz yani:) Vede ziyaretcilerimiz güvendiği kişilere danışma ihtiyacı hissediyor bu gayet normal. Ben kendi hesabıma düşüncelerimi yazdım.Daha bir bu kadar daha yazacaklarım var onlarda başka sefere.... Diğer arkadaşlarımda konu hakkında yazabilirler. Özellikle elbombacı arkadaşımın konu hakkında bir iki söz etmesini isterim. Bu arada yazıyı baya uzattığımın farkındayım. Forumdaki arkadaşlarımın hoşgörüsüne sığınıyorum, yazılarımı sabırla okuduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.

En iyi dileklerimle.......

mhunter@mynet.com

• Herkese Merhaba...

Master Hunter hocam herşeyi açıkça ve tüm gerçekliğiyle anlatmışsın. Gerçekten bu forumu takip edenlere yararlı bir yazı olmuş. Teşekkür ediyorum.

İlk zamanlar metal ayrım olayını çok araştırdım. Çünkü benden dedektör isteyenler yaptığım dedektörde hep metal ayrımıda olsun istiyorlar. Dediğin gibi metal dedektörlerinde ayrım olayı özellikle de PI sistemlerde %100 yapılamıyor. Ben şuanki teknolojiyle metal dedektörlerinden, metali algılaması dışında birşey beklenmemesi taraftarıyım. İnternette ufak bir araştırma yapıldığında da dedektör kullanıcılarının bu konudaki şikayetleri karşımıza çıkıyor. Ben bir dedektör kullanıcısı olsaydım bırakırdım metal ayrım olayını, yapardım babalar gibi delta pulse yi veya Hammerheadı çıkar gezerdim. İnanın piyasadaki iyi diye bilinen dedektörlere eşdeğer derinlikleri var bunların. Fakat benden dedektör isteyenlere bunları anlatamıyorum işte.

Goldscan adlı devrenin açık şemasını önceden çizmiştim. PCB sinin de %50 sini falan çizdim ama bu aralar çok yoğun olduğumdan pcb çizimini profesyonel olarak yapan bir arkadaşa devrettim. Şu an arkadaşım pcb yi çiziyor. Bir aya kadar bitirir heralde. O zaman dediğin gibi bir de goldscan ın marifetini görürüz. :)

Birde benim uğraştığım henüz tasarım aşamasında olan bir devre var. Pic kontrollü, LCD ekranlı, piyasadaki ayrım yapabildiği söylenen PI sistem dedektörler kadar ayrım yapabilen bir devre olacak. Analog devresi hazır. Zaman buldukça yazılım olayını geliştirmeye çalışıyorum. Aslında dediğim gibi sadece bana kalsa ayrım olayı ile hiç uğraşmazdım ama isteyenler olunca boşu boşuna uğraşıyorum işte. İnşallah hazirandan sonra yepyeni projelerle buradayım.

Saygılarımla…

elbombaci@mynet.com

• Türkiye seninle gurur duyuyor elbombaci arkadaşım.Çalışmalarını sabırsızlıkla bekliyoruz.Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky762005 -- 2 Haziran 2006; 1:14:58 >
  • gerçekten master hunter kardeşimiz çok güzel yazmış.ben piyasada satılan cok cihaz gördüm.şuanda uğraştığımız cihazlar onlardan aşağı kalır yanı yok. inanıyorumki yaptığımız cihazlar daha güzel olacak.
  • Arkadaşlar öncelikle tüm çalışmalarınızı okudum. Hakikaten çok başarılı çalışmalar. Sizlere teşekkür ederim. Elbombacı ve ismail kardeşim galiba kastamonulu bende uzak sayılmam karabüklüyüm. Bi aralar merak salmıştım bu dedektör yapımına. Lisedeyken baya bi elektronik devre yapmıştım. Yıllar geçti. Yine anılarım depreşti. Ben verdiğiniz linklerden hammehead, delta pulse ha bide goldscan4 arasında kakarsız kaldım. Bir usta vay yanımda elektronik bilgi ve tecrübesi baya ii. İnşlalah beraber yapacaz. Bu aralar yakın takipteyim fakat uzun zamandır forma kimse takılmıyor sebebi nedir.? yoksa başka bir forma mı takıldınız hemen bende geleyim. Bu arada bana, yazdığım dedektörler hakkında en sağlıklısının hangisi olduğu hakkında bilgi verirseniz sevinirim. İyi çalışmalar sabırsızlıkla bekliyorum.
  • Galiba goldscan4 kapsamlı bir devreye benziyor. bunu yapmaya karar verdim desem ne dersiniz bide bu arada bu devrenin pcb si olan varmı elinde gönderirseniz çok sevinirim. Şimdiden kolay gelsin.
  • arkadaşlar merhaba, formu uzun birsüredir takip ediyorum. Hobi elektronikcisiyim. Ama çok sayıda dedektör kullandım. Burdaki çoğu arkadaş gibi piyasada satılan makinaların sadece para tuzağı olduğunu gördüm aynı zamandada onaylıyorum. Gerçi pek haddim değil ama. Yaklaşık 6 - 7 aydan beri bu devreleri kontrol ediyor ve sizlerin görüşlerini biriktiriyorum. Bende bu arada 5 devre yaptım isimlerini daha sonra yazarım elimdekinide bitireyim hepsinin raporlarım sizlere. Ama kısaca in güzel devre dediğim bile ancak ortamda 50 - en fazla 75 cm mesafe de 45 cm lik coil ile algılıyor. Benim ve genelin amacı daha derine inebilme, bu iş te ancak toprağa belli mesafeler de çubuklar çakmak ve toprağın direncini ölçme bu ölçüleri de pc ye aktarma( eartmetre) elimdeki iş biter bitmez bu devre üzerinde çalışaçağım sizlere de bilgi vereceğim. Ancak bu arada bu sistem ile ilgili bilgisi olan varsa ve benimle paylaşırsa işin başlangıcında doğru adım atmış olurum. Boşa vakit geçirmem.

• bu arada ismail arkadaşa da hayırlı teskereler dilerim.
  • Sayın arkadaşlar yaptığım devreyi paylaşmak istedim.Nasıl olmuş.

• buda ikincisi.

• Merhaba

quote:

Orjinalden alıntı: ste_ganos

Arkadaşlar öncelikle tüm çalışmalarınızı okudum. Hakikaten çok başarılı çalışmalar. Sizlere teşekkür ederim. Elbombacı ve ismail kardeşim galiba kastamonulu bende uzak sayılmam karabüklüyüm. Bi aralar merak salmıştım bu dedektör yapımına. Lisedeyken baya bi elektronik devre yapmıştım. Yıllar geçti. Yine anılarım depreşti. Ben verdiğiniz linklerden hammehead, delta pulse ha bide goldscan4 arasında kakarsız kaldım. Bir usta vay yanımda elektronik bilgi ve tecrübesi baya ii. İnşlalah beraber yapacaz. Bu aralar yakın takipteyim fakat uzun zamandır forma kimse takılmıyor sebebi nedir.? yoksa başka bir forma mı takıldınız hemen bende geleyim. Bu arada bana, yazdığım dedektörler hakkında en sağlıklısının hangisi olduğu hakkında bilgi verirseniz sevinirim. İyi çalışmalar sabırsızlıkla bekliyorum.

Şu an Türkiye'de metal dedektörlerinin elektronik aksamı hakkında en çok konuşulan ve her gün yaklaşık 150-200 kişinin takip ettiği bir forum bu. Ama her nedense bu forumu takip edenler bildiklerini veya tecrübelerini buraya yazmıyorlar. Ben de tek başıma bu başlığı güncel tutabilecek kadar bilgiye sahip biri değilim. Bu yüzden BU FORUMU TAKİP EDENLERİN KATILIMI gerekli.

MASTER HUNTER arkadaşımız hammerhead ı yapmış. Ben de deltapulse yi yaptım. Benim yaptığım cihazların arasında deltapulse en iyisiydi. Bilgisayarın kasasının kapağını havada 1.5 - 2 metreden algılıyodu. MASTER HUNTER arkadaşımız yaptığı cihazın 60*120 cm'lik metale havada 260 cm civarından sinyal verdiğini söylüyor. Tabi bir de meşhur xr71 var ama ben bu cihazı yapmadım. Goldscan4 ü ben de yapmayı düşünüyorum. Gerçi metal ayrımı yapabileceğini pek sanmıyorum ama yine de denemede fayda var.

quote:

Orjinalden alıntı: terazi01

arkadaşlar merhaba, formu uzun birsüredir takip ediyorum. Hobi elektronikcisiyim. Ama çok sayıda dedektör kullandım. Burdaki çoğu arkadaş gibi piyasada satılan makinaların sadece para tuzağı olduğunu gördüm aynı zamandada onaylıyorum. Gerçi pek haddim değil ama. Yaklaşık 6 - 7 aydan beri bu devreleri kontrol ediyor ve sizlerin görüşlerini biriktiriyorum. Bende bu arada 5 devre yaptım isimlerini daha sonra yazarım elimdekinide bitireyim hepsinin raporlarım sizlere. Ama kısaca in güzel devre dediğim bile ancak ortamda 50 - en fazla 75 cm mesafe de 45 cm lik coil ile algılıyor. Benim ve genelin amacı daha derine inebilme, bu iş te ancak toprağa belli mesafeler de çubuklar çakmak ve toprağın direncini ölçme bu ölçüleri de pc ye aktarma( eartmetre) elimdeki iş biter bitmez bu devre üzerinde çalışaçağım sizlere de bilgi vereceğim. Ancak bu arada bu sistem ile ilgili bilgisi olan varsa ve benimle paylaşırsa işin başlangıcında doğru adım atmış olurum. Boşa vakit geçirmem.

Arkadaşım ben daha çok PI dedektörleriyle uğraştığımdan yaptığın proje hakkında bilgiye sahip değilim. Fakat nette konuyla ilgili bir bilgiye rastlarsam buraya eklerim. Çalışmalarında Başarılar

Sayın sky762005, yaptığın cihazlar çok güzel olmuş. Bunların modelleri , sistemleri , performansları hakkında da bilgi verebilir misin? Bir de bu Lcd ekranlı olan (kırmızı) hakkında bişey soracaktım. Bunun ön leksanını kaça yaptırdın acaba?

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 10 Haziran 2006; 18:30:49 >

• Resimde gördülerinizin hepsini kendi elimle yaptım.Fotoğraf yazıcıdan çıktı alıp yapıştırdım.İstersen sanada yapıp gönderebilirim.Kullanacağın plastik kutunun ebatını söylemen gerekli.Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky762005 -- 15 Haziran 2006; 1:11:12 >
  • LCD ekranın performansı fena değil fakat çalışma prensibini pek beğenmedim devamlı öten, metale yaklaştırdığında ötme işlemi duran bir özelliğe sahip.Diğeri sadece metale yaklaştırdığımda ötme özelliğine sahip.Derinlikler 1-2 metre olarak büyük maddelerde, küçük metallerde algılama 20cm. 50cm civarına düşüyor.Saygılar.
  • Arkadaşlar herkese merhaba, öncelikli olarak hepinizi tebrik ediyorum. Benimde mesleğim elektronik ama ben ticaretle uğraştığım için zamanım olmuyor, ayrıca bu kadar da bilgim yok. Daha öncede bir çok konuda geçtiği üzere bende dedektör almayı düşünenlerdenim, konuyuda baştan sona okudum. 1 saatten fazla sürdü ama değdi... ben 3-4 m. derinlikte arama yapmak istiyorum, eğer aranızda yaptığı ürünlerden satmak isteyen olursa benimle temasa geçerse sevinirim. Yoksa bile bile gidip piyasadan bi alet alıcam... Ankara'da oturuyorum, bu civar olursa daha iyi olur.

Birde arama sitesinde 'ankara+dedektor' yazdıgınızda çıkan firmanın profesyonel dediği aletten alan veya kullanan yada bu alet hakkında bilgisi olan varsa, bu bilgisini paylaşırsa sevinirim.. Hepinize başarılar ve teşekkürler...

ayrıca irtibata geçmek isteyenler için mail adresimde: ertpmuh@gmail.com.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertp -- 15 Haziran 2006; 14:53:01 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.