Şimdi Ara

metal dedektörü ! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet açıkcası bende böyle bir makina aruyırum.hamerhaedin ve dfxin fiyatı nedir.
  • slm...
    mail adresini vermemişsin dostum. Fiyat konusuna burada girmeyi ben kendi açımdan doğru bulmuyorum.... Başkalarını bilmem....Bu arada elbombacı arkadaşımızı da bir yokla..... o da iyi makinalar çıkartır....
    görüşmek üzere.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MASTER HUNTER -- 16 Haziran 2006; 14:03:42 >
  • özür.... adresin profilde varmış... gerekli bilgileri gönderdim.
  • Master Hunter, bende yaptıgınız ürünlerden satın almak istiyorum ama kimse satmak istemiyor galiba hiç cevap gelmedi, email adresimide yazdım ama.. Sen bu konuda bana yardımcı olabilirmisin?
  • yaw siz kimsiniz ki goldscan ı taklit ediyorsunuz?

taklit ederek nereye varacaksınız...bildiğiniz bi bok yok onun bunun devresini taklit ediyorsunuz...biliyorsanız bişeyler kendi devrenizi yapın...onlarca mühnedisin o imkanlarla yapamadığını siz mi yapacaksınız...elektronik bölümü okuyup okumayan kendini bir halt sanıyor...koskoca whites,garret,fisher,c.scope gibi firmalar 25-30 cm lik dedektörleri hala aşamadılar o kadar para o kadar imkan en iyi mühendisler...siz kalkmış burda hiçbir dedektörü beğenmiyor, 20 yıllık snifer denen boktan dedektörü övüyorsunuz...

hırsızlıkla bir yere varamazsınız...ya adam gibi kendi devrenizi yapın...yada boş yere vaktinizi harcamayın...ha madem çok iyi taklit yapıyorsunuz, sıkıyorsa GP3500 ü taklit edinde görelim!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: nepenthes

yaw siz kimsiniz ki goldscan ı taklit ediyorsunuz?

taklit ederek nereye varacaksınız...bildiğiniz bi bok yok onun bunun devresini taklit ediyorsunuz...biliyorsanız bişeyler kendi devrenizi yapın...onlarca mühnedisin o imkanlarla yapamadığını siz mi yapacaksınız...elektronik bölümü okuyup okumayan kendini bir halt sanıyor...koskoca whites,garret,fisher,c.scope gibi firmalar 25-30 cm lik dedektörleri hala aşamadılar o kadar para o kadar imkan en iyi mühendisler...siz kalkmış burda hiçbir dedektörü beğenmiyor, 20 yıllık snifer denen boktan dedektörü övüyorsunuz...

hırsızlıkla bir yere varamazsınız...ya adam gibi kendi devrenizi yapın...yada boş yere vaktinizi harcamayın...ha madem çok iyi taklit yapıyorsunuz, sıkıyorsa GP3500 ü taklit edinde görelim!!!

ulan önce terbiyeni takın ...
    sen onun bunun markasını övecegine taklitde olsa bir icraatını görelim.ayrıca bugün taklit eden yarın
    kendi projesini yapar.yani o söylemiş oldugun minelab gp 3500 e 7000 ytl verince iyimi olmuş oluyor.
    hem senin sıfatın nedir.elektronik bilgin nedir.daha çok şey diyecegim fakat konumum ve aldıgım terbiye
    buna müsade etmiyor.birdaha görüşmemek üzere cehenneme kadar yolun var.

• lan senin elektronik tecrüben ne asıl?

kimsin olum sen? ben ingilterede c.scope, whites ın fabrikalarını gezdim. Sen hayatında evinden dışarı çıktın mı ki? orada kaç mühendis çalışıyor sen bilyon mu? kalkmışın burda sen daha yokken dedektör üreten şirketlere dil uzatıyorsun!!!

basitse o kadar kalk kendin yap olum!!! sizin yaptığınız maldan bi bok olmaz... kandırmayın milleti...

seninde allah belanı versin...terbiyeliymiş....
  • selam........
    Bu şahsın yazısına gülüyüm mü, ağlayım mı doğrusu şaşırıyorum. Böyle salya sümük saldırmakla ne yapmaya çalışıyor anlamak güç. Zira söylediklerinin neresini tutsanız elinize geliyor. Bir sabote girişimi olduğu belli...31 Mayıs tarihli yazımdan sonra sözkonusu bazı üretici firmalardan mail adresime taciz mesajları gelmeye başladı. Ellerinden gelse bir kaşık suda boğacaklar.İpliğinizi pazara çıkartıyoruz diye mi oluyor bunlar...?. Buda onun gibi bişey... Heralde arkadaş elektronik bilgisine oldukça güveniyor. Ve bizi bu işi anlamadığımızla, cahillikle itham ediyor. Kendisiyle her platformda elektronik ve dedektörler konusunda tartışmaya hazırım. Ama bu işi böyle forumda polemik tarzında yapmam. Kiralıyalım bir salon bütün yerli dedektör üretici firmaları,on tane elektronik mühendisi ve bu işle ilgilenen amatörleride çağıralım ve seninle birebir istediğin konuda tartışalım sonrada hangimiz bir b.. bilmiyormuş yorumunu katılımcılara bırakalım, sıkıyosa gel bakalım. 24 yıldır dedektör yapıyorum. Belki senin yaşın yoktur bu kadar. Sen bu işle kaç yıldır ilgileniyosun söylede istifade edelim.Daha whites,garret piyasada yokken biz Anadolunun dağlarında tasarımınıda kendimizin yaptığı BFO dedektörlerle arama yapıyorduk. O sıralar belki sen daha dünyada yoktun. Bir insan birşeyi biliyorsa konuşacak bilmediği sularda kulaç atmayacak. Böyle ezbere, çala kalem konuşturmazlar adamı..... Şu an dedektör sisitemleri ve ayrım konusunda uzun bir yazı çalışmam var. Yakında forumda yayınlıycam. Bak bakalım ordaki bilgileri başka bir yerde bulabilecekmisin. Ve görülecekki hep bizden aşıracaklar....Aşırsınlar helal olsun. Sözünü ettiğin firmaların derin arama cihazları da var.25-30 cm'yi hala aşamadılar diyerek yalan söyleme. Hem nette yüzlerce dedektör şeması bulabilmek mümkün ve herkese açık... Kim neyi taklit ediyormuş...!? Adam tasarlıyor devresini ve nette paylaşıyor. Buna kimse karışamaz. Bazı dedektör üreticileri bir üst model cihaz çıkarttıkları zaman eski versiyon makinalarının devre şemasını yayınlıyorlar. Sanki whitesin garretin firmasına gizlice girip devre şemalarını çalmışızda burada yayınlıyormuşuz gibi bizi hırsızlıkla suçluyorsunuz. Sen kimsin ki bizi hırsızlıkla suçluyorsun? Bu ne küstahlık....?
    Sniffer,delta pulse,goldscan ve hammerheadin şemalarının gizlisi saklısı yoktur isteyen nette birkaç saniye içinde ulaşabilir. Kim neyi aşırıyor. Hem dedektör beğenmediğimizi kim söylüyor. Sözünü ettiğin şemaların hemen hepsini beğeniyoruz. yirmi yıllık snifferi övdüğümüzü söylüyorsun bak şunu iyi bil birçok hazır dedektörün sniffer kadar profesyonel bir devresi yoktur.
    GP3500 DVT teknolojili yani güçlendirilmiş pi sistem bir cihazdır. Toprak ayarı track speed, eşik ayarı sıradan bir pi sistemle mantığı aynıdır. GP3500 12 V. yüksek amperli bir batarya ile çalışıyor.Elektronikteki temel kurallardan birisi bobin üzerinden ne kadar yüksek değerde bir akım geçirilirse manyetik alanda o derece artar. Şu kadar varki her iletkenin kaldırabileceği bir akım sınırı vardır.Onu üzerinde bir akım tatbik edemezsiniz. GP3500'ün astronomik fiyatına bakarak yorum yapılırsa hata yapmak kaçınılmaz olacaktır.İşte biz bunlara karşıyız. Fiyat hiçbir zaman kalitenin göstergesi değildir.Bu cihazın 3000-3500 dolar edecek hiçbir yeri yoktur. Hem küçük başlıkla derinlik sınırlıdır. İşi bilen profesyonel avcılar hiçbir zaman küçük başlığı tercih etmezler.GP3500de olupta bizim yaptığımız cihazlarda olmayan özellik nedir?
    Adresime elektronik bölümü öğrencilerinden her hafta enaz 2-3 mail geliyor. Kimisi teknik konuda yardım istiyor, kimisi şema istiyor elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Aslında bu şahsı ciddiye alıp yazı yazmam bile hata....Bu şahsı daha fazla muhatap almak istemiyorum. Konu benim açımdan kapanmıştır.

En iyi dileklerimle.......

mhunter@mynet.com

• ulan kimsenin milleti kandırmak gibi bir niyeti yok.ayrıca o söylemiş oldugun firmaların gerçegi yansıtmadıkları ortada ve ayrıca o söyledigin yerleri rüyanda mı gezdin.çünki seni fabrikasında
    niye gezdirsinki adamlar.neyse master hanter arkadaşında dedigi gibi gelirsin er meydanına ne
    biliyorsun veya bilmiyorsun ortaya çıkar ve derdin neyse anlamış oluruz.
  • selamlar

IB yöntemi ile çalışan bir devre yaptım ama bobin kısmında cok takıldım
    sormak istediğim birşey var

2 adet tel i eşit sayıda (12.5 cm cap 120 tur) sardım ve yalıtkan bant ile yapıştırdım
    üzerine aliminyum folyo ile sardım 10mm lik açıklık var folyoda.
    sonra folyo yu yalıtkan tel ile bir daha sarıp bunları faraday kafesine yerleştirip faraday kafesini de topraklamam gerekli.

düşündüğüm şey bu.teori de bir hata varsa lütfen söyleyin
    ya da ne yapmam lazım
    devre bobinsiz olarak gayet güzel çalışıyor bobinli olarak test edilmesi gerek.

teşekkür ederim
  • aloooo kardeeeşşş noluyor burda yaww yaw behçet abi şu iti köpeği muhatap alıyosunya sendede iş yok yaw .nepenesmisin ne karınağrısıysan vatandaş sanamısoracak lan nerden makina alcanı asıl senin boktan konuşmalarına karnımız tok
    sanane lan millet naparsa yapar
    eşşekcibaşımısın lan sen.senin boktan kafan kadar bizimki çalışmıyomu.Bak ben başkalara benzemem oyarım adamı.
    erkeksen ev adrsini meyilime gönderrsin.gerçek dunyada kozlarımızı paylaşalım
    behçet abiyle dün uzun telefon
    konuştum babacan adama benziyomn.
    tecrubeli adam babam yaşında adam elektronikten filan anlamam ben burdaki

yazılarını bilenkere okutum begendiler.behçet abi benim hameri yarın gönder abi...
  • hepinize selam arkadaşlar sizi çalışmalarınızdan dolayı kutlarım gerçektende başarılı kişilersiniz bazı kendini bilmez kimselerin terbiyesiz yazılarına aldırış etmeyin bunlar diğer firmaların oyunu olabilir ben şahsen başbakan olsam size eniyi olanakları sunardım diğer devletler bilim adamına mucidine destek veriyor ve kolluyor bizimkilerde ayağını kaydırmaya çalışıyor çok ayıp inşaallah forumda böyle bişeyle karşılaşmayız saygılarımla.
  • eline saglık çok bilgilendirici ve ögretici bir çalışma olmuş.sizden ricam
    pi sistemlerle ilgili daha geniş bilgi vermeniz.ayrıca pi sistemlerde ayrım
    mantıgıyla ilgili bilgi vermenizdir.birde derinlik tespiti nasıl yapılabilir?
    çalışmalarınızda başarılar diler,yardımlarınızın devamını bekliyoruz.
    kolay gelsin.
  • behcet abicm coştun yine yaa bilgi bombarbıdamına tutuyın valla siteyi. internettek en kaliteli dedetkör sitesi bura heralde.
    makina kargodan şimdi elime geçti abi alah razı olsun
    akşam dokuz gibi seni arıycam abi
  • arkadaşlar PI sistemde ayrım mümkün.ben o sistemde krom ve jelatini sildim.ayrıca bir deneyimde sadece gümüşü algıladım.diğer metaller üzerine devam ediyorum.bu 3 yılımı aldı bıkmadan devam edin .başarılar
  • sakin ol...bu siteyi ya sev ya terk et
  • mehmet hoca verecegin bilgi bukadarmı? neye göre ayrım yaptın? 3 yıllık çalışmalarından biraz
    anlatırsan yararlı olacagını sanıyorum.kolay gelsin.
  • JANTEMİRKAN ,ÇALIŞMALARIM UZUN SÜRDÜ NEDEN BİLİYORMUSUN AYRIM İÇİN ELEKTRONİĞİ KURALLARINA GÖRE UYGULAMAYA ÇALIŞTIM DAHA SONRALARI KURALLAR DIŞI TASARIMIMLA BİR MODULATÖR(4-555,,5-741 İLE) VE ONA EKLEDİĞİM KENDİ TASARIMIM BİR DEVREYİ YAPTIĞIM CİHAZDA ÇALIŞIR VAZİYETTE BAĞLANTILARI ORTALAMA 6000 KEZ DENEDİKTEN,11TANE KENDİ İMALATIM KARTI YAKTIKTAN SONRA BU SONUCA ULAŞTIM. CİHAZ GÜMÜŞÜ ALGILARKEN BAKIR DEMİRVE ALTINIDA HİSSETMEDİ BİLE.YANİ BİR NEVİ TESADÜFTE DİYEBİLİRSİN.DİĞER AYRIMLARA UĞRAŞIYORUM.İYİ ÇALIŞMALAR
  • Herkese merhaba…

Arkadaşlar sonunda osülaskobumu aldım. İlk işim PI sistem çalışan bir dedektörümü çalıştırıp, osülaskop
    ölçümlerine bakmak oldu. Baştan söyleyim bu konuda pek fazla bir bilgim yok. Sadece size ilk izlenimlerimi
    aktarıyorum. Yanlışlarım varsa affola. Biliyorsunuz bu forumda yaklaşık 9-10 aydır beraberiz. Bu süre içersinde hiç
    kimse kalkıp “bakın arkadaşlar PI cihazlarda metal ayrımı şöyle şöyle olur” diye buraya yazmadı. Bakalım bu çok
    değerli bilgi neymiş hep beraber görelim ,öğrenelim…

Biliyorsunuz PI cihazlarda ilk önce arama bobininden kısa süreliğine yüksek bir akım geçirilir. Daha sonra da aynı
    bobin elektronik devreler aracılığıyla dinleme devrelerine bağlanır ve ortamdaki manyetik alanın sönmesi dinlenir.
    Tabi bu sönme metal bulunan ortamlarda daha farklıdır. Elektronik devrelerde bu farklılığı değerlendirerek kullanıcıyı
    uyarır.

Bir darbe ve sonrası…

Arkadaşlar mantık aslında basit. Arama bobinine bir darbe gönderildiğinde çevresindeki metallerin
    elektriklendiğini söylemiştik. Olay, darbe sonrası her metalin üzerindeki manyetik alanın sönme sürelerinin farklılığı.
    Ama bazı metaller var ki sönme zamanları birbirine çok yakın. Hatta bunları ayırt etmek neredeyse imkansız. Bir de
    araya toprak girince bunları ayırt etmek iyice imkansızlaşıyor. Bu farklılıkları osülaskoptan çizdiğim resimlerle hep
    beraber inceleyelim.

Ortamda herhangi bir metal yok iken manyetik alan sönüşü bu şekilde:

metal dedektörü !

Ortamda demir varken:

metal dedektörü !

Ortamda bakır varken:

metal dedektörü !

Ortamda gümüş varken:

metal dedektörü !

Ortamda altın varken:

metal dedektörü !

İşte olay budur arkadaşlar.

Benim aklıma şöyle birşey yapmak geldi. Fikirlerinizi bekliyorum.

Şimdi ben darbe sonrası ortamda metal yokken ölçtüğüm normal sönmeyi yazdığım programdan sıfırlayıp
    belli aralıklarla bu sinyalden ölçümler alsam ve bunları ayrı ayrı stunlarda göstersem...

metal dedektörü !

Bu şekilde az da olsa metal ayrımını elde etmiş oluruz gibime geliyor. Sizce mantıklımı?

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 24 Haziran 2006; 15:53:29 >

• elbombacı arkadaşım öncelikle şu yan taraftaki reklamlardan yazının
    tamamını okuyamıyorum.fakat osiloskop degerlerini vermişsin.
    bu degerler her ortama göre aynı kalıyorsa söylemiş oldugun
    yöntem mantıklı ve bunu yazılı mesaj olarakta verebirsin diye
    düşünüyorum.böylece daha kullanışlı bir cihaz elde etmiş olursun
    diye düşünüyorum.ayrıca osiloskobunda hayırlı olsun güle güle
    kullan. bende şu clone pı devresini yapıyorum.herşeyi bitti sayılır.
    fakat 12 bit adc olan mcp 3201 entegresini bulamıyorum.
    istanbul'a sipariş verdim bulurlarsa gönderecekler.deneme sonuçlarını
    buraya yazıcam.birde kondansator degerleri hakkında takıldıgım noktalar var.
    eger bu kondansator degerlerini anlayabilecegim şekilde verebilirsen sevinirim.
    benim degerlerle karşılaştırmak için.çalışmalarında başarılar dilerim.kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jantemirkan -- 24 Haziran 2006; 12:12:19 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.