Şimdi Ara

metal dedektörü ! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • WHITE'S CLASSIC II METAL DEDEKTÖRÜ 350 YTL SATILIKTIR.ÇOK TEMİZ İLGİLENENLERİN MAİLLERİNİ BEKLİYORUM.
  • WHITE'S CLASSIC II METAL DEDEKTÖRÜ 350 YTL SATILIKTIR.ÇOK TEMİZ İLGİLENENLERİN MAİLLERİNİ BEKLİYORUM.
    E-mail: mylife1965@gmail.com
  • ELEKTRONİK KOMPONENT ARAYAN ARAKADASLAR!!!

BEN AŞAĞIDA LİNKİNİ VERECEĞİM SİTEDEN DEVAMLI MAİL YADA TELEFONLA SİPARİŞ VERİYORUM ERTESİ GÜN SİPARİSİM KARGOYLA GELİYOR.burada reklam yapmıyorum sadece amatör arkadaslara ve tasradaki arakadaslara yardımcı olabilmek için.

FİRMANIN AÇKLAMASI
    Çeşit açısından zengin stoğumuz, kaliteli malzemelerimiz, hızlı servisimiz ,uygun fiyatlarımız ve ödeme kolaylıklarımızla hizmet verdiğimiz değerli müşterilerimizin memnuniyeti sürekli kılmaktır.

Her türlü elektronik yarıiletken malzemeler için bizi çekinmeden arayabilirsiniz.
    Elektronik malzeme tedariği ve ticareti yapan firmalar
    Elektronik ekipman üretimi yapan endüstriyel kuruluşlar
    Tüketici elektroniği, otomotiv, otomasyon, telekom,, radiocom, tıbbi elektronik ile ilgili kuruluşlar
    Araştırma-Geliştirme yapan müesseseler
    Bakım onarım servisi veren işletmeler
    Amatör çalışmalar yapan kişiler
    Kısaca elektronikle ilgilenen herkesin ve kuruluşun ihtiyacı olabilecek malzeme de ilk akla gelecek firmalardan biri olmaya gayret etmekteyiz.
    VE LİNK ADRESİ AŞAĞIDA

http://www.dorukan.com/index.aspx

• aklıma gelen son bir konu..............
    arkadaşlar ben dijital makinalarla hiç ilgilenmedim desem yeridir. Açık konuşmak gerekirse Pic proğramlama, kodlar vs. anlamam. Ben analoglar üzerine yoğunlaşmışım........
    Ayrım filan işlerine güvensem giricem bu alana.... ama emek verdiğime değmez diye düşünüyorum şahsen ben. Tabi bu görüş sadece beni bağlar, farklı düşünen arkadaşlarımın düşüncelerine saygı duyarım. sadece kendi durumumu açıklamak için yazıyorum. Dolayısıyla bu yönde gelen sorularınıza maalesef yardımcı olamıyorum. Ama forumda bidiğim kadarıyla dijital makinalarla iigilenen arkadaşlar var. Heralde elbombacının böyle bir projesi var...en azından bu konuyu benden daha iyi bilir.. Dijitaller konusunda size bu arkadaşımın yardımcı olacağını düşünüyorum............

Herkese iyi günler.........................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MASTER HUNTER -- 10 Ağustos 2006; 21:11:40 >
  • Merhaba zooteknist2000 verdiğin linklere giremedim tam adresini verirsen sevinirim teşekkürler.Birde baskı devresi de varmı içinde.
  • Merhaba verdiğin devre çalışıyormu. devre hakkında biraz bilgi verirmisiniz. çalışma frekansı kaç hz. kaç cm den metallere cevap veriyor. teşekkürler...
  • Hammerhead ın dijital versiyonu.
    http://thunting.com/geotech/forum/tech/images/?N=D

• Arkadaşlar yukarıda GOLPİC için verilen asm dosyasında pic16c84 kullanılmış devre şemasında ise p16f84var 16c84 ile 16f84 birbirlerinin yerine kullanılabilir mi? Ya da programda değişiklik yapmak gerekir mi?
  • zooteknist2000 verdigin bilgi yanlış olmasın...

o linkler zatenwww.thunting.com sitesinde mevcut.ama sen başka bir pic programını almıssın ve goldpic devresinin yazılımı diyorsun olmadı böyle.hem baskı devresinide çizmemişsin nasılyapacaklar.bende baskı devresi var...yazılımını yazmak isteyen arkadaşlar varsa bana mail atsınlar beraber yazmaya çalışalım.asm kodlarıyla degilde microbasic programında yazalım....

o yazılım o devrenin degil...bu linke bakın...
    http://www.thunting.com/cgi-bin/geotech/pages/common/index.pl?page=metdet&file=/projects/stuart2/index.dat

verilen yazılım dosyası burda...
    birde hammerhead ın dijital versiyonunu yapan varmı.digerinden nasıl bir farkı var....

• arkadaşım 16f84 ile 16c84 arasında hiçbir fark yok yanlız yüklenirken hangi pic se ona göre yüklenecek...16c84 bir kere yazılır..tek fark bu...ama o yazılım ona ait degil...
  • selam arkadaşlar bu adresteki devre ve yazılımları doğrumu bunu yapıpta çalıştıran var mı ben de bu işe yeni girdim fehul kardeş sen vermişsin bu adresi bi yanlışlık olmaz değil mi bu devreyi yaparsam ayrıca picli ve picsin basit devreler olursa gönderirseniz mailime sevinirim akadaşlar...
    http://www.thunting.com/cgi-bin/geotech/pages/common/index.pl?page=metdet&file=/projects/stuart2/index.dat
    samuelgs1905@mynet.com
  • kardeş devre çok o sitede....istemedigin kadar hemde...bu devre pic kontrollü ama ne diyeyim pek fazla iyi çalışmıyor...bakılacak olursa pic sadece pals üretiyor...pals genişliginin ayarlanması içinde DS1233 denen dallas firmasının bi malzemesi var..devrenin çalışmasına önemli bi katkısı olacagını düşünüyorum ama o parçayı bulup deneyemedim..DS1233 süz hiç iyi çalışmıyor...zaten sayfalarca verilmiş yazılımda bu malzeme için...sadece pals vermek için çok az bir kısmı yeterli yazılımın..ama yapmaya degermi bilemem...

görüşmek üzere kolay gelsin....
  • Selam,
    Uzun zamandır bu formu takip ediyorum, çoğu katılımcı iyi bir metal dedektörü yapma peşinde ancak çoğu kimse nasıl ayar yapılacağını tartışmıyor. Bildiğim kadarıyla en iyi sonuç için Osilaskop ile ayar yapmak gerekiyor. Ben EE T.Hunter'i yaptım. Hammerhead'ı yapacağım fakat ayarları beni korkutuyor. Elinde pc osilaskop şeması olan ve bunlar ile çalışan arkadaşlar varmı?
  • Devre çalışıyorsa sorun yok daha önce pic siz devre de yaptım amacım pic li bir devre yapıp onun yazılımını ve donanımını kendim geliştirmek çünkü piyasa da öyle pek fazla işe yarar devre de yok en iyisi bu diye düşünüyorum hem pic i de iyi öğrenmiş olurum hiç bir zararı olmaz diye düşünüyorum sen denedin değil mi denenmiş bir devre önemli başta hata çıkmamalı bu arada iyi değil derken ne demek istedin yani kötü yönleri neler....elinde işe yarar picli devre var mı bu arada ama denenmiş olmalı...
  • sipariş uzerine metal detektor yapiyorum isteyene fiyat vere bilirim kilo le mazeme bulunur şema isteyene vere bililim flash entegre 1 ytl.

kolay gelsin arkadaşlar
  • slm herkeze kolay gelsin...
    devre çalışıyor ama pek iyi sonuçlar alamazsın en azından DS1233 olmadan...aynı sitede GOLDPİC dedektör var tamamen pic e baglı...LCD ekranlı...ekranda bi kaç tane harf çıkıyor..lcd ekranlı diyerek güzel bir makinadır demek istemiyorum...ekranda bir harf çıkıyor ayarlıyorsun...başka bir harf çıkıyor..sonra aramaya geçiyorsun altın buldugunda bir harf daha ve ses sinyali olarak çıkışıda var galiba..toplam lcd de üç harf...ama altın için nasıl bir frekansta pals üreteceksin bilemiyorum...kafaya dikkat etmen lazım iyi bir sarım olması lazım...bir osiloskop belki işini kolaylaştırır...devredeki anolog dijital çevirici ile pic verileri yoromluyor..önce darbe üretip ADC nin dijital verilerine bak derim...

ha bu arada pic programını kendin yazmanı tavsiye ederim başkasının yazdıgı programı anlamak çok güç olur...ve bide asm nin yanı sıra microbasic micropascal veya micro c de yazmak herşeyden kolay..

birde EE T.Hunteri yapan arkadaşım 40 Khz kristali nereden buldun..biz çok aradık istanbuldanda arattık bulamadsık.saat kristalleri 32 Khz ama onu da kullanamadık çok küçüktü...

görüşmek üzere..

• EE hunter'i yaparken bende saat kristali kullandım 32 khz. Küçük olması problem çıkartmadı.
  • sony mehmet sana adresimi veriyorum benimle bağlantıya geçersen sevinirim hakann111@hotmail.com
  • arkadaşlar ben hammerhead'ı yaptım (bu arada master hunter ustaya yardımları için teşekkür ederim)ama bir sorun var benim dedektör ortamda metal yoken ikaz veriyor bobine metal yaklaşınca ikaz sesini kesiyor acaba bunun sebebi nedir? ve algılama mesafesi 10-15 cm falan (ortam hava ) bunun ayarları nasıl olacak potlar hakkında ne işe taradığını bilen varmı.(mesela derinlik için hangisi, hassiyet için hangisi kullanılıyor?bu konuda bilgisi olan varmı?
  • PULSE INDUCTION DEDEKTOR DEVRESİ BU SEMADA DAHA ONCE BOYLESİ VERİLMEDİ.İŞİNE GELİRSE YAPARSIN YADA YAPMAZSIN.BEN DENEMEYE FIRSATIM OLMADI.

http://www.oldradiobuilder.com/MDET.html

SİTEYİ GİRİN HERSEY VAR

BASKI DEVRE,ŞEMA,PARÇA LİSTESİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zooteknist2000 -- 19 Ağustos 2006; 15:16:37 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.