Şimdi Ara

metal dedektörü ! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.thunting.com/geotech/forums/forumdisplay.php?f=16 bu adres hammerhead ın forum adresi...takip etmek lazım.....
    http://www.thunting.com/cgi-bin/geotech/pages/common/index.pl?page=metdet&file=projects/hammerhead/index.dat buda hamerhead sitesi galiba adrteste n harfi çıkmamış..
    bu adreste çok metal dedektörü var ama pek etkili oldugunu düşünmüyorum....

• forumda önceki sayfalarda master hunter abimizin yazdıgı hammerhead hakkında bilgiler var onları takip et.R11 25 cm başlıkta 670 ohm olmalı.metal film kullan mümkünse.çap büyüyünce dirençde bi parça büyümesi iyi olabilir.ama 1k yı geçmez.R22 ve C16 da yok.onlar filtre görevinde.master hunter abi kullanmamış.bende kullanmadım bi sorun olmuyor.R22 yi kısa devre C16 yı açık devre bırak.birde kullanacagın 78L05 ve 79L05 e dikkat et kılıf farkından dolayı +5 volt elde edemeyebilirsin.onları yaptıktan sonra bir soruın yok...yani bacak baglantılarını degiştirmen gerekir

kolay gelsin.....
  • metin kardeş.istedigin bir işaret varsa bana yaz onu bulabilirsem göndereyim.....bilgisayar ortamında yok...şu anda...

kolay gelsin....
  • Sevgili arkadaşlar ben yazdığınız yazıları uzun süredir takip ediyorum. Delta pulse yi yaptım önceleri kırmızı let yanarken herhalde bir yerlerde kısa devbre mi yarattık sağlıklı çalışmamaya başladı. bir altın bileziği yaklaşık 40 cm den algıladı. bence iyi bir netice ayrıca devredeki devrenin kontrolunun yapıldığı söylenen tr0-1-2-3-4-5-6-7-8 gibi uçlar tam olarak ne işe yarıyor. ölçümler nasıl yapılması gerekiyor akımını mı ölçeceğiz gerilimini mi normal değerleri ne olmalı bilgisi olan varsa buraya yazsın. saygılar
  • O uçlar test noktaları. Buralara osülaskop ile bakacaksınız.

Tr2 , Tr3 , Tr4 , Tr5 de olması gereken sinyaller burada verilmiş.

Bu konuda bu sayfayı iyi incelemelisiniz:
    http://thunting.com/geotech/forums/showthread.php?t=8003

Kolay Gelsin.
  • Evet MASTER HUNTER abi dogru söylüyor hammerhead hakkında artık herşey açık ve net formda belirgin...

şu ayrım olayına deginmek istiyorum amatör olarak PI sistemler uygun....ayrım olayı mümkündür tabi...çünkü dedektörde,oluşan manyetik alana giren metal farklı etkiler yapıyor...bu devreler tarafından algılanıyor..
    tabiki her metalin manyetik geçirgenligi farklı ve bu yüzden farklı etkiler yapacaktır...bazı metallerin manyetik geçirgenligi topragınkine yakındır altının oldugu gibi...ama tam emin degilim bu geçirgenlik degerlerinden.... bu yüzden boş ortamda altını ayıran makina toprakta ayıramayabilir...yani hiç yokken altın sinyali verebilir.

neyse...PI sistemlerde bobinde bir anda uygulanan voltajın kesilmesiyle yükselen akımın sıfıra inerken ki egrisinde,manyetik alana metal girince biraz yükseliş vardır.bunu elbombacısı arkadaşımız formda göstermişti.benim merak ettigim gerçektende altın ve gümüşe bu kadar belirgin bir farkın olup olmadıgı..egerki varsa ayrım işi biraz kolaylaşıyor demektir...

birde master hunter abime bir sorum olacak...çıkışı bir ses sinyali olarak veren PI sistemli makinada ses sinyali degişimi her metal için aynımı...ses farkını kulagın algılaması zordur dbundan eminim ama bunu hassas bir osiloskopta görmek mümkünmü...eger öyleyse çok hassas bir filtre devresi ile frekansı bir aralıkta sabit tutabiliriz..

MASTER HUNTER abime teşekkürler.......

• quote:

Orjinalden alıntı: fehul

birde master hunter abime bir sorum olacak...çıkışı bir ses sinyali olarak veren PI sistemli makinada ses sinyali degişimi her metal için aynımı...ses farkını kulagın algılaması zordur dbundan eminim ama bunu hassas bir osiloskopta görmek mümkünmü...eger öyleyse çok hassas bir filtre devresi ile frekansı bir aralıkta sabit tutabiliriz..

MASTER HUNTER abime teşekkürler.......

Soruyu sayın MASTER HUNTER' e sormuşsunuz ama ben ukalalık edip bildiğim kadarı ile cevaplamaya çalışayım.

Bizim yaptığımız dedektölerde farklı metallede alınan ses aynı. Metal, arama bobinine ne kadar yakınsa sesin frekansı da o kadar ince. Bu durum tüm metaller için aynı. Yani bizim dedektörlerde bu yöntemle metal ayrımı yapamayız.
    Fakat bazı dedektörlerde bahsettiğiniz özellik var. Darbe sonrası, zamanlama devreleri vasıtasıyla farklı zamanlarda ölçümler alınıyor. Böylelikle farklı metallerde farklı tonlarda ses üretiyor. Tabi özellikleri birbirine çok benzeyen metallerde bu da pek bir işe yaramıyor. Burdaki amaç gözün cihaza bağımlılığını ortadan kaldırmak.

Önceki sayfalarda verdiğim osilaskop şekillerini çizerken belki biraz kaydırmış olabilirm. Elimde şu an hazır cihazım kalmadı. İlk fırsatta bu ölçümleri osilaskoptan fotoğraf makinasıyla çekip buraya ekliyeceğim.

elbombaci@mynet.com

Saygılar.

• MASTER HUNTER arkadaşın yazılarını okureken gerçektem mest oluyorum. Öyle tatlı tatlı anlatıyorki helal olsun yazınız çok aydınlatıcı olmuş Sizden de bu beklenirdi.forumun lokomotifisiniz bir geliyosunuz pir geliyosunuz siznle şahsende tanışmak isterimhammurheadde iyi devre ama ben delta pulseye gecmeyi düşünüyorum. bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum tavsiye edermisiniz.
  • Merhaba arkadaşlar ben hammerhead option 1 adlı devreyi yapıyorum kartı falan hazırladım mlz. alacağım fakat devrede 11 adet potansiyometre verilmiş ama bunların hangileri pot hangileri trimpot bu konuda bana bilgi verebilirmisiniz
  • soruyu ön panele kaç tane pot çıkarmalıyım ve bunlar hangileridir şeklinde sorsan zannımca daha fonksiyonel olur gerisinin trimpot olacağıda otomatikman anlaşılır. zira ön panelin konumu da çok önemlidir.
    ön panele en az iki en çok on bir pot yani tamamını çıkarabilirsin.vaktim çok dar onun için soruna kısa ve şifreli bir cevap vericem sen formülü çöz.osilatör katlarındakileri çıkar gerisi kalsın.
  • ha paflagonyanın sorusunu geçtik. Aceleden tam çıkarken farkettim. Daha öncede dediğim gibi isteyen istediğini makinayı yapabilir. Belki yanılıyorum ama konu hakkında şöyle bir düşüncem var, o da şu ki delta pulse yapan adam hammerheadi ıslık çala çala yapar, ama hammerheade yapamayan delta pulseyi yaparken en hafif tabiriyle "söylene söylene" yapar ve delta pulseyide çalıştırabileceğini çok zannetmem. Kişisel düşüncem bu benim. Dediğim gibi belki de yanılıyorum. Dene bakalım ne olacak.........Ama madem bu işlere meraklısın delta pulseyi de çalıştıramazsan hevesin kırılabilir bu işten soğuyabilirsin.......
    lokomotif meselesine gelince, benim hiçbir zaman böyle bir amacım ve hedefim yok.... olamaz da zaten..... dolayısıyla böyle bir şeyi kabul etmiyorum. forumda lokomotif değil en son vagon olabilirsek bu bize yeter.
    Görüşmek üzere..........
  • arkadaşlar bi konuyu merak ediyorum.kulagıma akustik metal dedektörleri diye birşey gelmişti.topragın altına gönederilen ses sinyalinin metaller tarafından yansıtılması veya sogurulması prensibine dayalı...
    bu konu hakkında bilgisi olan varmı....daha dogrusu böyle birşey varmı...

herkeze kolay gelsin....
  • slm benimde bu konularda bir çalışmalarım vardır sizinle yazışmak isterim. bu konu üzerinde yardımımızveya katkımız olursa yardımcı oluruz. bora2005@nettemail.com
  • Merhaba... Yardımlaşmayı ve paylaşımlarımızı bu forumda yapalım.... Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 4 Ağustos 2006; 15:32:20 >
  • arkadaşlar şu pd3200 ü iyice kafaya taktım ama programı demo vermeleri iyice kafamı bozdu bunun fuul programını nasıl temin edebilirim veya bu programı yapmak mümkünmü önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim http://www.pulsediscriminator.com/index_files/demosoft.htm
    PULSEDISCRIMINATOR DEMO SOFTWARE
  • Programı yazmak biraz kasar. Hele bir de programı belli bir donanıma göre yazacaksan daha da kasar.....Belki adamlar programı asm de yamışlarsa hex dosyasını asm ye çeviren programlar var. Bunlarla demo programın asm dosyasını elde edip bu demo programı geliştirmek biraz daha mantıklı.
  • Bir iki fotoğraf verelim... Cihazların kasası aynı şekilde başlılar farklı...iç yapısı da biraz farklı elbette....
    Bu makinayı yakın bir zaman önce bir müşterime sattım..

metal dedektörü !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MASTER HUNTER -- 6 Ağustos 2006; 14:36:23 >
  •  metal dedektörü !
  •  metal dedektörü !
  • merhaba arkadaşlar ben hammerhead optıon 1 devresini yaptım ama ses potunu yakıyor ama 555 entegresini sökünce sorun kalkıyor sizce bunun sebebi ne olabilir?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.