Şimdi Ara

metal dedektörü ! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu adrese göndereceğin dosyayı zipleyip gönder. Gönderme işlemi sonunda dowload linkini kopyala buraya yapıştır

veya resim olarak forumda direk olarak görünsün istiyorsanhttp://www.imageshack.us/ adresine resmi gönder.Daha sonra direct link in yanındaki linki kopyala iki image arasına yapıştır. Örnek:

[simage]resiminlinki[/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 24 Temmuz 2006; 12:56:13 >

• Documents and Settings\term 3\Belgelerim\Resimlerim\PALS.bmp

ARKADAŞIM BEN KARAR VERDİM KENDİ DEDEKTORUMU KENDİM TASARLAYACAĞIM.SENCE YUKARIDAKİ
    BLOK ŞEMADA EKSİK VARMI.AYRICA YARDIMLARIN İÇİN TEŞEKKÜRLER.
  • http://www.hemenpaylas.com/download/1246389/PALS.bmp.html
    YANLIŞ YAPMIŞIM SANIRIM BU ŞEKİLDE OLACAK.
  • Hocam göremiyorum maalesef :(

İlk önce mantık anlaşılması açısından hazır devreleri yapıp üzerinde birtakım ölçümler yapıp mantığını İYİCE kavrayabilmek gerekiyor. Ben derim ki mesela en basitinden pals indiksiyon çalışan bir dedektör yap. Bütün her yerini ölç biç. Mantığını iyice kavradım diyinceye kadar bu devrelerle uğraş. Daha sonra kendi dedekörünü kendi kafana göre tasarlarsın zaten.

Mesela ben tabiiki bu konularada profesyonelim diyemem ama yaptığım dedektör devrelerinden çok şey öğrendim. İnanın tasarım aşamasında bu bilgiler okadar işinize yarıyor ki tahmin bile edemezsiniz.
  • Resima baktım. Biraz bana karışık geldi. Bir de şunu inceleyin isterseniz...

metal dedektörü !
  • BENDE DAHA ÖNCEDEN BAZI DEDEKTOR DEVRELERİ YAPTIM BAZILARI ÇALIŞTI BAZILARI ÇALIŞMADI.BAZILARI SÖYLENDİĞİ GİBİ ÇALIŞMADI ÇALIŞANLARDA ZATEN YETERİNCE VERİMLİ DEĞİLDİ.BENCE Bİ KERE VERİLEN DEVREDE ŞEMA KADAR BASKI DEVRENİN NASI BİŞİ OLDUĞU YERLEŞİM DÜZENİ KULLANILAN MALZEMENİN TOLARANSLARI HATTA KULLANILAN MALZEMENİN KALİTESİ (MESELA PİYASADA İKİ ÜÇ ÇEŞİT 2N3055 VAR BİRİ BİRİSİNİN YARI FİYATI.)BİLMEM IZDIRABIMI ANLATABİLDİMMİ.
    BENİM DEMEK İSTEDİĞİM EN AZINDAN KENDİ TASARIMIM OLURSA PARÇA SEÇİMİMİ YAPR GEREKTİĞİNDE HANGİSİNİ DEĞİŞTİRECEĞİMİ BİLİRİM.AYRICA ŞEMADA DEDEKTOR OLARAK NİTELENDİRİLEN YERDE FARK DEDEKTORU OLMASI GEREKİYOR HARHALDE DEĞİLMİ.ŞEMA İÇİN TEŞEKKURLER....
  • Merhaba
    Arkadaşlar,Goldpic3.0 ı yapan varmı aranızda uğraşmaya değer mi?
  • Arkadaşlar Goldpic3 ün baskı devresi varmı ? Çalışma mantığı diğer pi sistemler gibi mi , sadece program olayı mı var,Piclerle çalışan arkadaşımız varsa görüşelim. nihatmert654@hotmail.com

• slm arkadaşlar sizlerden benim bir istegim olacak biliyorum konumuzla fazla alakalı degil ama sizlerden bir istegim benim defineyi ararken bazı işaretler var bunların anlamlarnı nerden temin ede bilirm hangi internet sayfasından ücretsiz mail atarsanız sevinirim metin_06_1984@hotmail.com buraya bildirirseniz ssevinirim saygılarımla sadce işaretlerin anlamlarını teşekkürler şimdiden hepinize kolay gelsin
  • spectrum05
  • goldpic3.o devresi için yazılım oldukça zor...yazılımı yok ulaşamadık.biraz çabamız oldu ama tam net birşey çıkmadı.yani darbeyi verdigimizde şonuçlararı algılamak biraz zor.yani neye göre pic yazılımı yazacagımız yani...devre basit baskı devresi felan var.çizilmemiş ama ben çizmiştim baskı devresini.yazılım zor ve tabi ulaşmakta zor...
  • bide yazının tamamı çıkmamış...pic hakkında ne kadar bilgin var...anlatımında lcd ekrana bi kaç karakter çıkıyor..karakterleri çıkarmak kolayda digerleri zor gibi görünüyor..microbasicde yazmak biraz mantıklı ama ordanda birşey çıkaramadım...yazılım olmadan devre çalışmaz
  • Selam

6. sayfada bazı skop ölçümleri verdim. Bunlara bakarak darbe sonrası belli zaman aralıklarında adc okunur. Lcd ye yazılı mesaj veya sayısal veri veya veya grafiklerle bu değer gösterilir. Bu zaman aralıkları verdiğim skop ölçümlerini incelersiniz kolayca çıkarabilirsiniz.

elbombaci@mynet.com

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 25 Temmuz 2006; 18:16:20 >
  • merhaba arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum.Gördüğüm kadarıyla üyeler arasında oldukça güzel paylaşımlar ve bu benim çok hoşuma gitti bu yüzden hepinizi tebrik ederim.Bu arada Hammerhead adlı devre baya ilgimi çekti ve yapmayı düşünüyorum bu konuda sizlere bir kaç sorum olacak devrenin iki versiyonu var option 1 ve option 2 bu devrelerden hangisi daha verimli,devrede kullanılan bobin özellikleri nedir (iletken kesiti,sipir sayısı,bobin çapı)elinizde PCB çıktısı varmı? Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.İlginiz için şimdiden teşekkürler.
    evren1623@hotmail.com
  • Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim.Pic programından fazla anlamıyorum ama çok iyi bilen arkadaşlar var .Program işini onlarla birlikte yapmayı düşünüyorum.Pic ve lcd yi aldım bi şansımı deneyeceğim.Devre bana çok pratik göründü benzer şemaları rus sitelerinde görmüştüm ama onlar AT serisi pic ler kullanıyordu.
  • golpic3.0 devresi çok basit mantıkla çalışıyor.pic istenilen bir frekansta darbe üretiyor.bu frekans iyi ayarlanmalı ne kadar düşük olursa iyi olur.ama dikkat et fazla düşmesi bobinde biriken enerjinin sıfıra inmeden tekrarlanırsa çalışmayacaktır.ama bu devrede sinyali yükseltme yapılmamış.direk opampla intefre edilmiş.analog sinyal dijitale çevrilmiş ve pice aktarılmış.4 bitlik veri ilede lcd de yazı çıkıyor
    bu yazı yanlış hatırlamıyorsam harfti.çıkışları ölçmek için bir osiloskop çok iyi olur....

şimdiden kolay gelsin.yardım konusunda her zaman burdayım.mail adresimfehul@mynet.com
  • http://www.altin.avcisi.com/ bu sitede işaretler hakkında bişeyler var kapsamlı şeylerde var metin06tr22 kardeş bakarsan belki işe yarar
  • sayın evren kılıç...hammerhead devresinin açıklamasıwww.thuting.com adresinde etraflıca verilmiş.ama ingilizce.25 cm çap 0,40 lık emaye bakırtel ve 26 spir olacagı söylüyor.....etraflıca araştırman gerekiyor
  • sogol fehul kardeş ben onları buldumda başka işaretleri nerden bula bilirim bakarsan sevinirim saygılarımla msn ata bilirsin metin_06_1984@hotmail.com
  • Çok teşekkür ederim feruh kardeş yanlız verdiğiniz site adresinde bir problem var galiba birde R11 direncinin değeri nedir projede verilmemiş bu direncin değeri nedir (Hammerhead option 1)
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.