Şimdi Ara

metal dedektörü ! (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    alet calisiyor
    evde oda kucuk heryerde metal oldugundan derinlik testi yapamiyorum.araba akusu ile denedim.ufak bisey alinca bahcede size test sonuclarini rapor ederim.
    yardimci olmak icin ugrasan tum arkadaslara tesekkurler.

sorun tr1 ve tr 8 deki baglantilari yapomamamdan kaynaklaniyormus.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wantoux

http://home.clara.net/saxons/bfosch.jpg
    devre şeması bu

http://home.clara.net/saxons/bfo.htm
    bu da tam link

Ben yapmayı düşünüyorum...

bu devreyi yapmıştım çalışıyor. ama asla uzak mesafeden almaz max.20-30 cm
    ayrıca yanlış anlaşılmasın sadece metal para için değil büyük nesneler de dahil
    çalışıyor ama bu devre işe yaramaz
    pulse inductiona devam edelim lütfen

• Tamam o zaman. Sizin tavsiyelerinize uyuyorum. Bana devre şeması kolay bir pi sistem linki verirseniz sevinirim
  • clone pi yapmaya değermi sizce? onun şemasını buldum
  • ???????
  • konu ile alakası yok. nick im ile bir sorun var da onun ile ilgili deneme mesajı. siz devam...

Forumda clone pi hakkında daha önce konuşulmuştu. Hatta geçen bi arkadaş video bile göndermişti. Forumumuzu incelerseniz ayrıntılı bilgilere ulaşabilrsiniz.

http://www.fandy.front.ru/ClonePI.htm
  • teşekkür ederim
  • bir haftadır yoktum,,tüm foruma merhaba..teknoloji olarak ömrünü tamamlamış sistemlerle ( bfo vb.) ve 15 20 senelik eski devrelerle boşuna uğraşıp vakit kaybetmenin alemi yok ,en azından çalışan devreyi alıp amacına uygun olarak kullanacaklar için diyorum.amaç hoby olarak uğraşıp vakit geçirmekse her türlü dedektörle uğraşılabilir tabiiki.ama biraz professonel düşünüyorsanız vede araziye çıkacaksanız muhakkak yaptığınız alete güvenmelisiniz,gözünüz kulağınız olacak yaptığınız dedektör..ben ilk olarak deltapulseyi yaptım,delta benim kulağım oldu fakat gözüm olamadı,zira mineralden aşırı etkileniyor,öttüğü yere bakıyorsunuz demir türevi maddeler çıkıyor,,hatta eski yapı tuğlalarına acayip ötüyor,zira mineralizezi çok yüksek eski bazı tuğlaların..ama şunu itiraf edeyim piyasadaki çoğu dedektörden çok daha iyi,örneğin garett 2500 dedektörün çok zor gördüğü metalleri şakır şakır buluyor,ne varki ayrıyım yok.dedektör yapacak arkadaşlar eğer kullanacaklarsa direk ayrım özelliği olan bir devre seçmeli..şu an deltayı bir kenara bıraktım miner 4 e ağırlık verdim,parçaları bekliyorum,pcb yi hazırladım,yakındada programlayıcıyı yapacağım.inşallah umduğumu bulurum..bulurda bu forumda herkes ile paylaşırım kısmetse ...herkese kolay gelsin..

• Arkadaşlar PI sistemler ile ilk defa uğraşacak arkadaşlar için bu devreyi önerebilirim, yapımı ve ayarlaması oldukça basit olmakla birlikte performansı yüksek bir dedektör. Kendim denediğim için tavsiye ediyorum.

metal dedektörü !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nahita -- 25 Nisan 2007; 14:27:30 >
  • Baskı devre ve yerleşim planı (Bu devre pdf olarak elimde var ancak savefile"de paylaşmayı başaramadım.)

metal dedektörü !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nahita -- 25 Nisan 2007; 14:28:02 >
  • paflagonya80 nin notu

en son yaptıgım delta devresi tık diye ses veriyo duruyo
    her tarafı denedim calısmıyor nedeni ne olabilir bu yaptıgım altıncı kartım
    matser huntere duyrulur
  • tşk durmaz arkadaşım bi bakiyim.556 ve rf740 cok ısınıyo sebebi ne olabilir
  • Normalde ısınmaması lazım kontrol ediniz.

hdurmaz42@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durmaz -- 24 Nisan 2007; 17:29:03 >
  • ARKADAŞLAR ŞU BENİM VERDİĞİM BOBİNİ OLMAYAN DEDEKTÖRÜN MODELİNİ VE MARASINI BULDUM Cscope 770d
  • olmuyor olmuyor olmuyor kardeşim yaaa alacam elime çekici yermisin yemezmisin devreye anasını satiim yetti bee
  • quote:

Orjinalden alıntı: paflagonya80

olmuyor olmuyor olmuyor kardeşim yaaa alacam elime çekici yermisin yemezmisin devreye anasını satiim yetti bee

yahu arkadaş ne bu şiddet bu celal sinirlerine hakim ol..eğer ters giden birşeyler varsa suç tamamen senin,devrenin suçu yokki öncelikle ısınan entegrenin neden ısındığını tespit et,,ters takılma,her hangi bir ayağında kısa devre vs..eğer sebebi bulurda hala çalışmazsa bu entegreyi bozmuş olabilirsin,yenisini tedarik et..yaptığın devreyi komple kontrol et sırasıyla,kısa devre yol,açık devre yol,ters takılmış eleman,yanlış yere monte olmuş eleman vb..en son ver besleme gerilimini entegre voltajlarını ölç,ölçü aletinde frekans kademesi varsa ırf 740 gain ayağında frekansı ölç,,kolay gelsin

• quote:

Orjinalden alıntı: paflagonya80

paflagonya80 nin notu

en son yaptıgım delta devresi tık diye ses veriyo duruyo
    her tarafı denedim calısmıyor nedeni ne olabilir bu yaptıgım altıncı kartım
    matser huntere duyrulur

üstat bravo buu devreler bızımle dalga gecıyor senın kadar bende ennazz 10tane devre yaptım elektronık bılgımızden kaynaklanan sorun olmadıgını dusunuorum cunku devreler cokk kısada mesafedende olsaa algılıyor sımdı dıyorsunuzkı bobınde sorun bobının bırebırr verılerını orjınal sekıde yapıyorum aynıı sımdı calıstıracak arkadaslar sızz kafanıza gore bobınmı yaptınız yoksa gercekten bılınen baska bıseymı varr hummehead buyuk cısımlere 40cmden yakalıyor amaa tekk para ıcın buuu soylendı dogrumudur sorun nerde sızce bobındemı bobınee baska nasıl bırr guzellık yapabılırız boyutunu kucutursek tarayacagı alan kısalır fakat mesafe derınlık artar cunkı frekans daha uzar buuu sıstem tıpkı fızıktekı tamm gölge yarı gölge olayı gıbı anlayan anlar dedıgımı

• durmaz arkadas tr11 dıyee ortası beyz olan mosfet yokkk bırde ters malzeme ıyıı bakk devrene
  • quote:

Orjinalden alıntı: nahita

Baskı devre ve yerleşim planı (Bu devre pdf olarak elimde var ancak savefile"de paylaşmayı başaramadım.)

metal dedektörü !

baskı devrenın tersı yokmu ütüü ilee basmak ıcın varsa yayınlarmısın bobın çapı kaca kacc kaclık telden bunuda soylemen gereklı neee gelıyorsa basımıza zaten bobınden dert gelıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rahmetli_deli -- 24 Nisan 2007; 19:32:03 >
  • ya rahmetli deli
    yazılarında bi acayiplikmi var banamı öyle geliyor
    tüm yazılarını takip ediyom hani kızacaksın belki ama
    harfleri niye ikişer üçer tane yazıyon
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.