Şimdi Ara

metal dedektörü ! (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bobin çapı küçüldükçe mesafe kısalır,yakındaki metallere hassasiyet artar,,bobin çapı büyüdükçe mesafe dahada derine nüfüs eder fakat küçük metallere hassasiyet giderek azalır..bu yüzdendirki derin arama başlıklarının çapı büyük olur,50 cm2, 1m2, 2m2 vb.
  • hayır tamm tersı mercek dusun mercekten tekkısık kaynagını yanıı laserı dusun eger bırr noktadan gecıyorsa tekk ısık kaynagı kacc metrelerce ılerı gıdebılır egerkı genıs bırr mercekten yansıtırsan ısık dahada yayılır fakat mesafe kısalır senın dedıgın buyuk baslıklar asla kucuk metallere otmezler buyuk metallere oterler benım acıklamam kucuk metalla kucuk baslıkla daha ıyıı olur acıklması ıdıı
  • arkadaslar ınanın okadar zamanımı yedı bırde okadar masraf yaptım gercekten elını vıcdanına koyupta soyle tekk paraya gercekten 50cmı yakaldım şuuu dedektor devresı varmı nokta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rahmetli_deli -- 24 Nisan 2007; 21:16:03 >
  • Rahmetli kardeş.şikayetçi olduğun dedektör çalışmaları sabır ve emek ister.O kadar emek harcadım demişsin kaç yılını verdin.Çalışmalarında sana yardımcı olanlardan hiç söz etmiyorsun.Hiç olmazsa Master -Hunter ustaya sana yardımlarından dolayı bir teşekkür etseydin.Sana kolay gelsin.
  • Merhabalar

Arkadaşlar demin bir bobin sardım. 30 cm çapında, sekizli ADSL kablosu ile dört tur. Yani toplam 32 tur sarmış oldum. Bunu eski deltapulsede denedim. Performansı oldukça iyi. 1YTL yi 35 cm den kesik kesik, net olarak ta 30 cm den algılıyor. Bobin saracak olanlara tavsiye ederim.

Bu da izlemek isteyenlere videosu: (ses biraz az, yüksek sesle izleyin)
    http://www.youtube.com/watch?v=YY5U1qu8brs

Herkese hayırlı geceler.

Düzeltme: Yazım hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 24 Nisan 2007; 22:27:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: amatör.usta

Rahmetli kardeş.şikayetçi olduğun dedektör çalışmaları sabır ve emek ister.O kadar emek harcadım demişsin kaç yılını verdin.Çalışmalarında sana yardımcı olanlardan hiç söz etmiyorsun.Hiç olmazsa Master -Hunter ustaya sana yardımlarından dolayı bir teşekkür etseydin.Sana kolay gelsin.

amator usta bana faydası olan seylerın pesınden kosarım benn sonuc önemlıdır ustelık zaman tecrube bana kazandırdı bazı seylerı dedektorle ugrasırkens adece bana master hunter yardım etmeye calıstı fakat yaptıgı seyle yaptıgım seyy arasında bısey degımesdı senn daha ıyıı bılıyorsun mehmet abııı
  • quote:

Orjinalden alıntı: elbombacı

Merhabalar

Arkadaşlar demin bir bobin sardım. 30 cm çapında, sekizli ADSL kablosu ile dört tur. Yani toplam 32 tur sarmış oldum. Bunu eski deltapulsede denedim. Performansı oldukça iyi. 1YTL yi 35 cm den kesik kesik, net olarak ta 30 cm den algılıyor. Bobin saracak olanlara tavsiye ederim.

Bu da izlemek isteyenlere videosu: (ses biraz az, yüksek sesle izleyin)
    http://www.youtube.com/watch?v=YY5U1qu8brs

Herkese hayırlı geceler.

Düzeltme: Yazım hatası.

elbombacı calısman ıcın bravo sadece bunu demekle kalıyorum vede sunu demek ıstıyorum eger musaıtsen yarın yanı kafanın boss oldugu anda ısee benn hummerhead vede delta pulse ılee yanına gelıp senın yaptıgın testlerı yapmak ıstıyorum eger kendıne guvenıyorsan benn gelırım yarın hemen yada musaıt oldugun zaman gorelım eksıgımız yanlısımız nedır burda herkes bıseyler yapıyor onlarada faydalı olalalım nedıyorsun benn ızmıteyım senın yanına gelecegım uyarmı sadece evet deee meal atttt msn:matrax_41_3@hotmail.com sadece bunun olurlugunu cevapla yaaa eve deee yada hayırdeee

• Malesef rahmetli arkadaşım. Sen de biliyorsun ki senle ikimiz iyi anlaşamıyoruz. Bu bir gerçek. En iyisi sen kendi halinde takıl, ben de kendi halimde... İnan böylesi daha iyi.

Saygılarımla.
  • benn herkesle anlasamam dogru anlasttımmıda dostlugumdan vede dostlugundan kopamam bana kımse bosaa selam verıp alamaz dostlugu onemlıdır amaa msndekı yaptıkların sendende kaynaklana bazı seyler varr ıyıı dusun kendı kendıme asla sorun yapmam veeben vede baskası benım ıcın vede senın ıcın farkeden bısey degısmez benn dedektor konusunda halımden memnun degılım ıcınızde ızmıte kımm yakın arkadas varsa onunla bıre bırr gorusmeye hazırım dedıgı verılerı yakaladıysa tabıı
  •  metal dedektörü !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rahmetli_deli -- 24 Nisan 2007; 23:13:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: paflagonya80

tşk durmaz arkadaşım bi bakiyim.556 ve rf740 cok ısınıyo sebebi ne olabilir

benim de aynı sorun başıma geldi.556 nın soketini lehimlerken 4 ve 5 nolu bacaklar kısa devre olmuş
    oraya bir bak istersen
  • YAHU ARKADAŞLAR BİR PARAYA METAL DEDEKTÖRÜNÜN ÖTECEĞİ MESAFE BELLİDİR EN FAZLA 15 20 30 CM DİR ORDAN YUKARISINI GEÇİREMEZSSİNİZ BOŞUNA UĞRAŞMAYIN ZATEN O MESAFELERDE ÖTÜYORSA İYİ BİR ALGILAMA MESAFESİDİR HEM BİR PARA İÇİN 50 40 CM DEN ÖTSÜN BULSUN SEN ŞİMDİ BİR PARA İÇİN OKADAR DERİNLİĞİ KAZACAKMISIN BU SEFER DİYECEKSİNKİ YAHU BİR UFAK METAL İÇİN BUKADAR DERİNLİK KAZILIRMII BAKIN ARKADAŞLAR ŞÖYLE ESKİYE DOĞRU GİDELİM BİR İNSANIN BİR KÜP ALTINI OLSUN VE BU KÜP ALTINI OKADAR HIZLI VE KISA ZAMANDA GÖMMESİ LAZIMKİ KİMSE GÖRMESİN BİR İNSAN HIZLI VE KUVVETLİ OLDUĞUNU VAR SAYARSAK HIZLI BİR ŞEKİLDE NE KADAR DERİN BİR ÇUKUR KAZAR EN FAZLA BİZ HESAPLADIK 70 80 CM GEÇMİYOR YANİ YAPTIĞINIZ CİHAZLARIN DERİNLİKLERİ NORMAL BENCE

• rehmetli-deli daha önce verdiğim şemanın tamamı burada,

http://www.savefile.com/files/668833

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nahita -- 25 Nisan 2007; 14:41:14 >
  • Arkadaşlar daha önceki yazıda verdiğim devre ile ilgili bobin ölçülerini yanlış vermişim herkesten özür dilerim.
    Doğru hali aşağıdadır. Herkese kolay gelsin.

Çap : 19 cm
    Tur : 21 tur
    Tel Kesiti : 0,40
  • bu topik baya hararetlenmiş gibi
    arkadaşlar bu kadar bilgisi olan eğitimi olan arkadaşlar var niye kendiniz bir şema çıkaramıyorsunuz.
    Bakıyorum bazı arkadaşlar gerçekten bu işin okulunu okumuş ellerinde malzemeleri var. Programlama kartları falan.
    hesap kitaptan formullerdende anlıyorlar. Piyasada belli bir mertebeye gelmiş tecrübeleride var
    bir çok şemayı inceleyip, bir devre kendiniz yapamazmısınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

bu topik baya hararetlenmiş gibi
    arkadaşlar bu kadar bilgisi olan eğitimi olan arkadaşlar var niye kendiniz bir şema çıkaramıyorsunuz.
    Bakıyorum bazı arkadaşlar gerçekten bu işin okulunu okumuş ellerinde malzemeleri var. Programlama kartları falan.
    hesap kitaptan formullerdende anlıyorlar. Piyasada belli bir mertebeye gelmiş tecrübeleride var
    bir çok şemayı inceleyip, bir devre kendiniz yapamazmısınız.

buu konuşman herkes için gecerli vede herkesın kendıne gore bılgısı varr eger entegrenın vede transıtorun orda neee maksatlı oldugunu anlıyorsa buuu ınsan azzz bıseyde olsa mantık yurutur anlamında amaa soyle bısey varr devre yapamıyormusunuz tasarlıyamıyormusunuz dıyee benn elektrıkte ııııyı oldugumu dusunuyorum kımm nederse desın fakat surda vede benn neee yazıkkı hala bırr verımlı devre yapamadım yapamdılarda herkesın yaptıgı 30cm felan bırazda buu arakdasların calısmaları tıtızlık vede ekonımı malıyet bızz bobın bılee deneyemıyoruz yerr zaman ekonomı kısıtlı

• bir resmin ayna görüntüsünüm elde etmek için ( ütü ile plakaya basarken gerekli olabilir) irfanView denen resim editörü ile resim dosyasını açıp menülerden Image > Horizontal flip i seçip resmi kaydetmeniz yeterli.

irfanViewin linki aşağıda
    www.***.com/IrfanView/3000-2192-10021962.html?part=dl-IrfanView&subj=dl&tag=button

*** yerine download olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: rahmetli_deli

arkadasım ilkk başta belırleyecein ilkk diyotu entegrenın oraya bağlı tl062nın 7nolu ayağına bağlı olan ıkıı tane dıyotu bırını ters bırını duzz bağla sonra diger ucuu boşta olan diyotun artı ucuna 5.6kyı bağla dıger dıyotunda dolayısıyla eksi ucuu boşta kalacak orayada 56kyı bağla sonra butun ayarları kontrol ett bakalım sess duyabılırmusun sımdıye kadar 5cmee kadar ilerledim 4senemi verırırsem kesın 50cmee yaklasırım

rahmetli_deli ne yazdığını anlayamıyorum.bize saygın yoksa Türk'çeye saygından olsun düzgün yazsan.bize gösterdiğin saygıdan fazlasını bizden beklemiyorsun herhalde.topik çok iyi gidiyor katletme lütfen.sana başarılar diliyorum.

• arkadaşlar pdf dosyalarındaki pcb leri print alırken aynalamayı bir türlü beceremedim. çokta gerekli.. bilen varsa tarif edebilirmi lütfen..
  • altay, miner nasıl gidiyor. geçen hafta emsaştaydım. miner in parçalarını sorduğumda bu parçalar için bursadan bile sipariş aldığını söyledi.
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.