Şimdi Ara

metal dedektörü ! (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elbombacı arkadaşım bir kaç bobin denedim 1 ytl ye 23 cm in üzerine çıkmadı.
    Son olarak bir kaç dirençde değişiklik yaptım sonuç daha kötü oldu.
  • durmaz kerdeşim devreyi tam olarak açık şemaya uygun olarak yaptım diyorsan sana ufak bir tavsiyede bulunacağım:

1) Noise potunu maksimum dirence al
    2)Gain potunu ortala
    3)TrsHold potunu ortala
    4)Sens potunu minumum dirence al
    5)Signal potunu daortala.

Eğer bu konumda cihaz ötüyorsa, susuncaya kadar tune butonuna kısa kısa bas bırak. Sustuktan sonra 3-5 saniye bekle ki cihaz bi kendine gelsin. Sonra da TrsHold potunu cihazdan ses gelinceye kadar oyna. Tam ses geldiği anda brak. Bu anı ne kadar hassas yakalarsan cihazın o kadar hassas çalışır.

Eğer cihazınız hiç ötmüyorsa veya da hiç susmuyorsa gain potuyla ayar yapın. sustuğu yerde bırakın. Sonra TrsHold potu ile ayara başlayın.

Unutmayın arkadalar her zaman en son ayarı TrsHold potu ile yapacağız. Bu ayar önemli.

Hayırlı günler.
  • Elbombacı kardeşim teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: elbombacı

durmaz kerdeşim devreyi tam olarak açık şemaya uygun olarak yaptım diyorsan sana ufak bir tavsiyede bulunacağım:

2)Gain potunu ortala
    3)TrsHold potunu ortala

Eğer bu konumda cihaz ötüyorsa, susuncaya kadar tune butonuna kısa kısa bas bırak. Sustuktan sonra 3-5 saniye bekle ki cihaz bi kendine gelsin. Sonra da TrsHold potunu cihazdan ses gelinceye kadar oyna. Tam ses geldiği anda brak. Bu anı ne kadar hassas yakalarsan cihazın o kadar hassas çalışır.

Eğer cihazınız hiç ötmüyorsa veya da hiç susmuyorsa gain potuyla ayar yapın. sustuğu yerde bırakın. Sonra TrsHold potu ile ayara başlayın.

Unutmayın arkadalar her zaman en son ayarı TrsHold potu ile yapacağız. Bu ayar önemli.

Hayırlı günler.

master hunterın dedıgı gıbı benım hummerhead devremde osılator potları kısaa devre sonra bırrr kaçç potttt daha kısa devre ıkıı tane pottan ayar yapıyoruz sonra yaptıgım ayar hemen kayboluyor hummmerheadda sonrada ennn önemlısı dedıgın thyrishold potu kısa devre sımdı aynı seyı bunda dıyebılıyormusun ennn sonn hummerheaddada thyrishold potunu ayarlıyacaksınız vede dısarda kalacakmı buuuu pott bence sıstem bundan aptallasmıyor senın yorumun nedır buuu konu hakkında pekıı dogrumu yaptık yanlısmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rahmetli_deli -- 28 Nisan 2007; 12:12:04 >

• quote:

Merhaba qölqe.aemen.

Devren frekans kayması mantığında çalışıyor. U1A da referans frekansta bir sinyal üretiliyor. U1B de de bobinin endüktansına bağlı değişken frekansta bir sinyal üretiliyor. Bobine metal yaklaştırıldığında bu frekans artıyor ya da azalıyor. U1C de referans sinyal ile değişken sinyal karşılaştırılıyor. Eğer ikisi arasında bir fark varsa buzzer ötüyor. Devrenin çalışma mantığı budur.

Gönderdiğiniz devre geliştirilecek tipte bir devre değil. Bu güvenlik görevlilerinin üst-baş aramada kullandıkları mini dedektörlerin devresi. Bu devreden performans beklemeyin. Daha fazla derinlik istiyorsanız birazdaha kompleks devrelerle boğuşmalısınız. Forumumuzu incelerseniz bu konuda detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin.

MERHABA ELBOMBACI VE DİĞER ARKADAŞLAR..
    ELBOMBACI HATIRLARSAN GEÇEN GÜN BANA DEVREM HAKKINDA BİLGİ VERMİŞTİN. TEKRAR YARDIMLARINIZA İHTİYACIM VAR. METAL DEDEKTÖRÜ İLE İLGİLİ BİR SLAYT HAZIRLAMAM GEREKİYOR. VE BU SLAYT İÇİN UZUUUUUUUN VE GENİSŞ KAPSAMLI BİR BİLGİ METNİNE İHTİYACIM VAR. SİZLER BU İŞLE İLGİLENDİĞİNİZ İÇİN CEVAPLARINI KOLAYLIKLA VEREBİLİRSİNİZ. ŞU KONULARDA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ;
    1) METAL DEDEKTÖRÜ YAPARKEN KARŞILAŞILAN ZORLUKLAR VE SORUNLAR
    2) METAL DEDEKTÖRÜ KULLANIRKEN KARŞILAŞILAN ZORLUKLAR VE SORUNLAR
    3) ÖLÇÜM YAPARKEN KARŞILAŞILABİLECEK ZORLUKLAR

VE BUNUN BENZERİ KONULARDA KARŞILAŞILABİLECEK ZORLUKLAR HAKKINDA BENİM GENİŞ KAPSAMLI BİLGİYE İHTİYACIM VAR. BEN FORUMUNUZU İNCELEDİM VE BU KONULARDA BİRAZ BİLGİYE ULAŞTIM YALNIZ YETRLİ DEĞİL. SİZ DEDEKTÖRLERLE İÇİÇE OLDUĞUNUZ İÇİN BANA DAHA İYİ YARDIMCI OLABİLECEK KİŞİLERSİNİZ. YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
    LÜTFEEEEEEEEEEEEEEEEEEN
    BİRDE BENİM KARŞILAŞTIĞIM ÇOĞU DEDEKTÖR DEVRESİNDE CD4093 ADLI ENTEGRE KULLANILIYO. BUNUN ÖZEL Bİ SEBEBİ VARMI. DEĞİŞİK ENTEGRELERDE KULLANILABİLİR Mİ? CD4093 ENTEGRESİNİN ÖZELLİKLERİ NELER?
    HEPİNİZE KOLAY GELSİN
    MAİL ADRESİM ŞU;
    zevdali@mynet.com
    ben matematik öğ. bölümü öğrencisiyim. Aklınızda bulunsun, bende size yardımcı olabilirim

• cd4093 smıtt trıger ıccc yapısı nand kapılıdır entegrenın ıcınde 4tane boyle kapıdan vardır carpma ıslemı yapar j=a.b bırde ab uzerınde degıl vardır yanıı gıren sınyalı carparsın bırde tersını alırsın amaa bunun calısması sadece budur yanı
  • Merhaba

CD4093 Entegresinin özelliklerine bu linkten ulaşabilirsiniz:

http://cache.national.com/ds/CD/CD4093BC.pdf

Bu entegrenin içinde dört adet Schmitt Trigger özellikli, iki girişli NAND (VE DEĞİL) kapısı vardır. Bu entegrenin yerine aynı özelliğe sahip farklı entegreler de kullanılabilir. Schmitt Trigger özellikli kapı entegreleri devrelerde mantıksal hesaplamalardan daha çok, direnç, kondansatör veya kristal bağlanarak osilatör amaçlı kullanılmaktadırlar. Verdiğim linkte entegrenin katalog bilgilerine bakarsanız osilatör olarak kullanılması hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

1. Sorunuzun cevabını MASTER HUNTER önceki sayfalarda bişeyler yazmış. Onları tekrar okudumda MASTER HUNTER eklicek bişey bırakmamış. Eğer orada yazılanların haricinde kafanıza takılan bir soru varsa sorun, bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışırız.

2. Sorunuzun cevabını metal dedektörü kullanmakla alakam olmadığından ben cevaplayamıcam. Bu konuda size sayın MASTER HUNTER daha iyi yardımcı olacaktır.

3. Sorunuza oturup bişeyler yazmak gerçekten çok zor. Bu sorunuzda siz bir nokta hakkında bişey soracaksınız bizde biliyorsak cevaplayacağız. Çünkü ölçüm yaparken herkes illa bir zorlukla karşılaşmayabilir. Bunun için forumdan bir arkadaş: "Ben şu bölgede ölçüm yaparken sorun yaşadım, bu olayı nasıl çözeriz?" diye yazacak ki o bölegede sorun yaşamayan arkadaşlar yardımcı olacaklar. Siz de bu olayları takip ederek sorunuzun cevabını kendiniz çıkaracaksınız.Bu konuda bir zorluk yaşamayan birinin o konuda zorlukları anlatması çok zor. Aslında forumda da bu tarz konuşmalar çok oldu. Forumu dikkatli bir şekilde okursanız mutlaka bişeyler çıkacaktır.

Saygılar.

• quote:

Merhaba

CD4093 Entegresinin özelliklerine bu linkten ulaşabilirsiniz:

http://cache.national.com/ds/CD/CD4093BC.pdf

Bu entegrenin içinde dört adet Schmitt Trigger özellikli, iki girişli NAND (VE DEĞİL) kapısı vardır. Bu entegrenin yerine aynı özelliğe sahip farklı entegreler de kullanılabilir. Schmitt Trigger özellikli kapı entegreleri devrelerde mantıksal hesaplamalardan daha çok, direnç, kondansatör veya kristal bağlanarak osilatör amaçlı kullanılmaktadırlar. Verdiğim linkte entegrenin katalog bilgilerine bakarsanız osilatör olarak kullanılması hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

1. Sorunuzun cevabını MASTER HUNTER önceki sayfalarda bişeyler yazmış. Onları tekrar okudumda MASTER HUNTER eklicek bişey bırakmamış. Eğer orada yazılanların haricinde kafanıza takılan bir soru varsa sorun, bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışırız.

2. Sorunuzun cevabını metal dedektörü kullanmakla alakam olmadığından ben cevaplayamıcam. Bu konuda size sayın MASTER HUNTER daha iyi yardımcı olacaktır.

3. Sorunuza oturup bişeyler yazmak gerçekten çok zor. Bu sorunuzda siz bir nokta hakkında bişey soracaksınız bizde biliyorsak cevaplayacağız. Çünkü ölçüm yaparken herkes illa bir zorlukla karşılaşmayabilir. Bunun için forumdan bir arkadaş: "Ben şu bölgede ölçüm yaparken sorun yaşadım, bu olayı nasıl çözeriz?" diye yazacak ki o bölegede sorun yaşamayan arkadaşlar yardımcı olacaklar. Siz de bu olayları takip ederek sorunuzun cevabını kendiniz çıkaracaksınız.Bu konuda bir zorluk yaşamayan birinin o konuda zorlukları anlatması çok zor. Aslında forumda da bu tarz konuşmalar çok oldu. Forumu dikkatli bir şekilde okursanız mutlaka bişeyler çıkacaktır.

Saygılar.

devredekı osılasyonlar cıkan frekannslar devrenın bırrr muddetten algıalaması devrenın calısmıslıgını ıspat etmıstır sımdı ısee calısmalarımda 27turluk bobın yerıne aynı telden 63turrr sardım olay bırazda olsa degıstı derınlık sonrası ısee cokk ınce yaptıgım ıkıı pott uzerınden buuu ayarlar sema onunde varsa r43-r46 potları ıleee ınce ayar yapıyorum vede cokk azz bırr zaman sonra buuu yaptıgım ınce ayar kayıyor hemen dengesı vede derınlıgı degısıyor bunların sebebı neden vede nasıl gıbı bırrr sebepler ortaya cıkarabılır sımdı buuu devreye uygun olan bobını bulamadık vede devredekı gerı kalan butun potları kısaa devre ettık sonra master hunterın 49.9k olan metal fılım dırencıde kendısı takmıs sagolsun buuu dırenc ıleee oynama yapıldıgında devre tamamen boloke oluyor 50kdan daha yuksek bırr dırenc takıldıgında devre metalı bulduktan sonra susuyor sımdı dersek 49.9klık dırenc burada tamm ıyıı sonn kazanctamı calsıyor oradakı potun degerıde zaten 50k ıdıı vede master hunterın kendı calısmalarına gore yakaldıgı baska degerler varr buuu degerler dogru ısee bobını yanlıs yapıyoruz bobını zaten kendı semasından yapıyoruz dogrumudur egerkı devrede kısaa devre etmıyecegımız bırr malzamemmı olacak buuu tyrısold potu bence hıccc onenlı degıl hummerheadda vede kısa devre edılmemesının bırrr mantıgıda yokkk reset olayı tamamen harıka calsıyor amaa benım sıkıntım tamm derınlıkte olmaması senıı heppp dınledım senn ölcum yerlerınde bazı degerlerı okumak vede buuu degerlerı semaya goree yanı tpnoktalarına bakarak yakalaman gereklı sımdı surdan suuu dogru cıkıyor eger tpnoktalarındakı olculen degerler dogru degıl zaten dogru degılse master hunterın uyguladıgı yanlıs vede bobın dogru degıl semadakı verı yanlıs sımdı nedıyeceksınız bakalım bennmı yanlısım dıyeceksınız?

• quote:

durmaz kerdeşim devreyi tam olarak açık şemaya uygun olarak yaptım diyorsan sana ufak bir tavsiyede bulunacağım:

2)Gain potunu ortala
    3)TrsHold potunu ortala

Hayırlı günler.

-Elbombacı verdiğin bu kısa bilgi bile benim gibi dedektörünü yapıpda kullanmayı bilmeyen birçok arkadaşa eminim çok faydalı olmuştur. Delta Pulse"yi yaptım biraz kullanabiliyorum, Hammerhead"ıda yaptım ancak ayarlarından dolayı bir kenara attım kullanamıyorum.
    -Benim bu forumdaki herkesten bir isteğim var LÜTFEN DELTA PULSE KULLANIM ŞEKLİ VE ARAZİDE YAPILACAK İNCE VE AYARLARI HEPİMİZ İLE PAYLAŞIRMISINIZ. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

• ARKADAŞLAR BU SNİFFER XR6 HAKKINDA ŞEMA BULAN VARMI YADA ELİNDE ŞEMASI YADA AYNI CİHAZDAN OLAN VARMI YARDIM EDİN LÜTFEN
  • MASTER HANTER KARDEŞ ANLAŞILAN KAFAN BOZULMUŞ BAZI ŞEYLERE BOŞ VER TAKMA KAFANA YAHU OLUR BÖYLE ŞEYLER
  • master hunter abimiz çokk güzel açoklamalarda bulunmuşşun benn bile sana hatalı devre gönderdim senn transistörün ters takıldığını söyledin doğruluğuna katlıyorum şimdi bizim esasımıza göre hummerhead senn kendı deneme aşamasında kendi yöntemlerine göre çalışıyor dedin vede gerçekten benn deneyini görmediğim halde devrenin çalışma sesini duydum vede bana dediğin gibi şuanda senın devreni kendi bobbinimle 30cmden yakalatıyorum dedin birde benn zaten bende ilk çalışmamda buuu sizin yaptğınız çalışmayı yakaladım amaa buu çalışma düşünüldüğü gibi tamemn 5cmlil veri vermesi benim kendi bobinimle alakalı idii sonra kafeslemeyi sonjra güzel birrişş çıkarmak için iyii birrr bobin çıkarmayı düşündüm başardımda fakat gell gelelim testte tamm buuu bobini denerken eski aldğım veri ilee hiçç birr arasında değişiklil olmadı sizin dediğiniz terim doğru isee şuan kardeş senin devren ilee 25-30cmden yakalatıyorum fakat işş bizim denememize gelince tamm tersinin olması ortaya tekk birr mantık doğurur BOBİ,N buuu bobinin verisi kesin şemada yayınlanan bobinden farklı devrede anlatılan bobin ilee eminimki yakaladğınız tekk madeni para derinlik mesafesi 7-8cmi geçmiyecektir demekki bobin yada devrede ikisinden birinde birr hata varr sonralarda isee kendi yorumlarımla kendi çalışma bilgilerime göre bobini 63tur sarmayı düşündüm işlerin değiştini gördüm bunlar gerçek ince ayarına incesine kadar çalıştım evet 15-20cmden yakalam oluyor amaa 5-7saniye arasındaki buuu kalibre kayıyor vede devre sağır oluyor devrenin bünyesinde frekansın değiştini görüyorum çünkü kullandığımız pott çokk turlu değil vede sizin yaptığınız çalışmalara bakarak birde burda devrenin tamm anlamıyla çalışıp satıma sunmanız benim yaptığım vede milletin yaptığı devrelerin dışında gibi gelip beni hayretler içinde bırakıyor bakın kesinlikle yakaladığınız farklı birşey olur vede bunu kesinlikle paylaşmanızı dilemiyurum benn kendi sorunlarıma yanıyorum kendi sorunlarım şudur herkes burda buuu devrenn gayet stabil gayet kararlı gayet istikrarlı vede kullanıma hhazır profosyonel devre gibi açıklamasını kendim olarak kesinlikle kabul etmiyorum kendi haysiyetim benn olarak dünüyorum bunu çünkü elektrnonik veri olarak sistemden birr cevap alabiliyorum bütün kalibre ayarlarını devrede kendi ölçümlerimle alabiliyorum vede devrede birazda olsa veri sonuç eşde etmiş oluyorum sonrası isee kendimi sizin yaptığınız devrelerle kıyaslamak istiyorum vede gerçten burda ikii tane doğru çıkıyor yaaa gerçektn benn hatalı birr işş çıkarıyorum yada çalıştırdım diyen arkadaşlar farklı seyler söylüyorlar tamamen karşı karşya gelip herr ikii tarafında devresine bakılıp denendikten sonra buuu olayın aydınlataılacağını düşünüyorum benn herr zaman kendime kimsenin güvenmediği kadar güveniyorum dedikki gelelim bize birr günn fırsat verin yaptığınız çalışmalara bakalım bizde hata varsa kabul edelimn yeni bişey öğrenmiş olalım benn derim şuuu bilgiyle bile kendime elektronikten anlamıyorum sınıfına kendimi koyabiliyorum fakat herr nee kadar öneri olduysa nee kadar püff noktası verildiysede devreden kesinlikle iyii veri şuuu şartlarla almak mümkün değil delta pulsede öyle hala diyorum çalıştığını bana ıspatlamak isteyen arkadaş varsa benn gelip tartşmaya vede bilgilerimizi paylaşmaya hazırım aaama neee kadar buuu açıklamada bulunduysam kötü karekter oldum benn diğer buuu devreyi yapacak olan arkadaşların kesinlikle buuuu devrelerden benn vei almadan yapmlarını tavsiye etmiyorum çümkü yaptığım 2-3kart hepsi monteli halde duruyor zamana maddiyata vede gözz nuruna yazık derim

• YAPTIN UĞRAŞTIN GELİŞTİRDİN SAYGI DUYUYORUM HELAL OLSUN NERDEN KIZDIN BİLMİYORUM AMA ANLADIĞIM KADARI İLE DEVRELERDE YANLIŞLIK YAPAN KİŞİLER BUNALTMIŞ SENİ BU TÜR ŞEYLER OLUR FAZLA DERT ETMEYECEKSİN AMA ŞUNUDA DÜŞÜN BİR ZAMANLAR SENDE ACEMİ İDİN VE AYNI HATALARI YAPMIŞSINDIR OLUR BÖYLE ŞEYLER KAFANA TAKMA
  • Sayın Master-Hunter,Allah sana sabır ve kolaylıklar versin,çok samimi dileğimdir.
  • slm arkadaşlar yaklşasık 2 aydır bende metal dedektöre takmış durumdayım ve iki aydır forum u inçeliyorum
    paylaştıklarınızdan dolayı MASTER HUNTER ve el_bombacı arkadasa tesekkür ediyorum.
    bende amatör olarak elektronikle cok ugrastım bende bu devrelerden birini yapmak istiyorum deltayı fakat
    kafama takılan bobin olayını bir türlü anlayamadım acaba bobin saraken videosu varmı bizimle paylaşırsanız cok memnun olurum şimdiden teşkkür ediyorum..
  • hala parça beklediğim miner4 natamam hali ve yanındaki ufak kartta avr programlayıcı.. herkes resim koyuyor,birde ben yollayayım dedim

metal dedektörü !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altay74 -- 1 Mayıs 2007; 17:37:57 >
  • buda hiçbir metal ve minerali affetmeyen ama herşeye rağmen çoğu dedektörden iyi olan emektar dedektörüm deltapulsenin araziye çıktığım hali..kullanan ben olduğum için potlara yazı yazmamıştım.

metal dedektörü !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altay74 -- 1 Mayıs 2007; 18:04:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: rahmetli_deli

quote:

Orjinalden alıntı: amatör.usta

Sayın Master-Hunter,Allah sana sabır ve kolaylıklar versin,çok samimi dileğimdir.
    dilek dılerken hangı ağaca çapıt bağladınız

yahu okudukça hala gülüyorum.
  • kımse ağlamadıkı zaten buumesaja senn delta pulseyı çalıstırdınmı bızım burdakı elektronık malzemeler bozuk cıkıyor galıba calısmadı hıcc bırı cunku

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rahmetli_deli -- 1 Mayıs 2007; 20:49:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: rahmetli_deli

kımse ağlamadıkı zaten buumesaja senn delta pulseyı çalıstırdınmı bızım burdakı elektronık malzemeler bozuk cıkıyor galıba calısmadı hıcc bırı cunku

senden başkada kimse üstüne alınmadı zaten cevabını belki sen üstüne alınarak sert bir şekilde yazdın, ama bana çok zekice yapılmış bir espri gibi geldi ve hala gülüyorum neyse defalarca yazdım gene yazayım,,delta çalıştı ama benim isteklerime cevap vermedi,sen dedektör yapıp satacakmısın,hobby olarakmı uğraşıyorsun,yoksa yapıp kullanacakmısın,,eğer kullanacaksan delta pulse uygun bir dedektör değil,çünkü her metale sinyal veriyor,mineralden aşırı etkileniyor,,ben kafadan bunları sallamıyorum arazide bizzat yaşadığım sorunlar,ALLAHIN dağında kuş uçmaz kervan geçmez misali olan yerlerde bile çivi tel vs. çıkıyor..ama çoğu dedektörden kat ve kat üstün çalışıyor..ben genede en azından ayırım özelliği olan bir dedektörle uğraş,vakit ve emek kaybetme derim kullanacaksan tabii..bu forum ağırlıklı olarak delta pulse üstüne döndü,ben miner yapalım dedim,kimseden ses çıkmadı,,siber adlı arkadaş, tamam yapalım dedi,bi dahada ondanda ses çıkmadı..burda kimseden bir yardım beklentim yok,zaten tek başıma yapıyorum,mesleğim elektronik ve bu işten ekmek yiyorum.,teklifteki amacım bir kaç kişiyle aynı zamanda başlarsak çıkacak sorunları paylaşımla daha kolay yok ederdik,malzeme,tasarım ,program,ekran,tuş takımı vs...kimseden ses çıkmayınca bende yapmaya başladım..neyse kimsenin ilgisini çekmeyen bir devre hakkında tek başıma konuşmamında aleminin olmadığınında farkındayım,bu yüzden artık foruma katılmayıda düşünmüyorum,biter ve sağlıklı çalışırsa belki burda sonuçları yazarım.o da belki !!!burda sende takdir edersinki seninle pek kimse anlaşamıyor,sebebi altta kalmayışın vede hırçın yazı uslubun,gel biraz daha olumlu ve ılımlı ol,yaptığın devre çalışmıyor diye suçluyu burda ve devrede arama,deltapulseyi sadece bizler değil yabancılarda yapıyor ve kullanıyor,hatta kutulayıp 2000 kusur eurodan satıyorlar ,bana bu devrenin maliyeti sanırım en fazla 100 ytl oldu ,,miner ayarındaki ekranlı bir dedektör maliyetide bana taş çatlasa 250 ytl olsun,onun satış fiyatıda sanırım 4500,5000 euro civarlarında,yazık günah milletçe soyuluyoruz...neyse işim var daha sonra devam ederim.. herkese kolay gelsin..

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.