Şimdi Ara

metal dedektörü ! (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: okantex

jantdemirkan kardes
    bu ekranli kablo nedemk?
    icindeki aliminyum kaplamayi yai shield i mi kastediyon.yoksa 9. teli mi?
    9. telin zarari olur mu.yada aliminyumun.olur dersen teli cekip almayi deniyecem.
    saygilir.

Eğer kablonuz ekranlı (aliminyum folyolu) ise o kabloyu kullanmayın. Sadece dokuzuncu te varsa o teli boş bırakmayın. Ya çekip alın ya da dokuzuncu teli dokuzuncu sargı olarak kullanın. Yani bobininiz 8 tur yerine 9 tur olsun. Sargı sayısındaki bir-iki oynama PI dedektörlerde çok farketmiyor.
  • wantoux C23 200mikofarat aluminyum folyo sarılı kondanstörlerden,BSN304A yerine ben VN2222 kullanmıştım,gayet iyi çalışıyor.zaten ses ve ekran aydınlatması için kullanılıyorlar,her hangi bir mosfet tranzistör işini görür.diyer malzemeleri Farnellinone firmasının Türkiye temsilcisi Nel elektronik İstanbul yada Ankara'dan sipariş edebilirsin.siparişi telefonla yada email ile yapabilirsin,online sipariş için üye olmak gerekiyor galiba.ben clone pı-m ile tek parayı 20-25cm yakalıyorum,cd4066'yı adg444 ile değiştirmeyi düşünüyorum.clone'yi pek yapan yok benden başka iki kişi daha yaptı, bilgi ve deneyimlerini paylaşmaya pek kimse yok. sana başarılar dilerim.
  • Teşekkürler tkurt. Gerçektende Clonepi ile ilgilenen pek yok. Çoğu arkadaş dp ve x71 ile ilgileniyor sanırım. Büyük şehirlerden uzak olmak çok kötü. En basit elemanlar dahi bulunmuyor. Burada iki tane malzemeci var. Onlardada pek çeşit yok. ClonePI için LCD sordum adam hiç böyle birşey duymadığını söyledi. Mesela PIC programlayıc yapmak için ziff soket sordum duymamışlar. PIC18 serisini daha işitmemişler. Benim de elektronik bilgim pek az fakat bu işi yapan profosyonellerin bu hali çok fena... Bu arada ClonePI-2 ye baktınmı? Saygılar...
  • Bu arada ClonePI-2 için ADG444 yerine

ADG441, DG444, DG441, DG201, DG211

Kullanılabiliyormuş. DG serisini temin etmek daha kolay olabilir diye düşünüyorum.
  • evet clone 2'ye baktım, rus forumunuda takip ediyorum.illede agd444 kullanmayı düşünmüyorum diğerleride olabilir.önce clone pı-m'yi 25-30cm getireyim sonra clone 2'yide yapmayı düşünüyorum.fazla ilave malzeme gerekmiyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkurt -- 8 Mayıs 2007; 8:46:28 >
  • [simage]Arkadaşlar CAD-5 kablosunu kullandığınızda 8 kabloyu uçlarından parelelmi bağlıyorsunuz yoksa ayrı ayrı bağlayıp seri bağlantıyamı çeviriyorsunuz

Bobini normal emaye bakır telden yaptığınızda neyle sabitliyorsunuz yapıştırmak için silikonmu kullanıyorsunuz yoksa başka birşeymi?

[Kartı yerleştirmek için fiyatı uygun metal (Alüminyum) kutuyu nerden temin ediyorsunuz? Profesyonel cihazlarda plastik kutu kullanmak hiç akılcı değil

Çift bobinli cihaz yapan arkadaşım varmı acaba aranızda en azından gönderme bobinini trafolu yapsak çıkıştan 50-60 volt alacak şekilde trafo sarımını 1'e 10 yapsakta bobini trafonun çıkış uçlarına bağlasak
    gönderme sinyali daha derinlere etki eder deneyen yada deneyebilecek arkadaşımız varmı yada empedans hesabını yapıp trafo ve yeni bobin spir sayısını çıkarabilecek (çünkü naci kanat abimiz tamir ettiği cihazlarda 50-60v. olduğundan bahsediyor yada arama esnasında ayaklarının karınclandığından ki 5v. 12v.bunu yapamaz birde ben hiç dedektör görmedim ilki yapacağım tesoro bandidoII uMax //parçalarını getirtiyorum// olacak trafoyu denemek istiyorum empedans hesabını çıkarabilirsek tabii...Ustaların ustalarından yardımlar bekliyorum yoksa deneme-yanılma bayağı bir zaman alır. Tekbaşına trafo yada bobin hesabı zor değil ama ikisi birleşince tecrübe istiyor bence

dedektor00@mynet.com

• selam elbombaci
    kardes millet dedektorlerde bobine aliminyum sargi sarinca sorun olmuyorda benim kablo ekranli ise niye sorun olsun diye aklima geliyor.
    hos onlarin aliminyum sarmasida garibime gideyor cunki hem giden sinyali etkiler hem geleni etkiler(izole etmeye calisir)
  • quote:

selam elbombaci
    kardes millet dedektorlerde bobine aliminyum sargi sarinca sorun olmuyorda benim kablo ekranli ise niye sorun olsun diye aklima geliyor.
    hos onlarin aliminyum sarmasida garibime gideyor cunki hem giden sinyali etkiler hem geleni etkiler(izole etmeye calisir)

Sebebini kendin yazmışsın. Ekranlama olayı PI mantığına aykırı.

quote:

Orjinalden alıntı: dedektor33

Arkadaşlar CAD-5 kablosunu kullandığınızda 8 kabloyu uçlarından parelelmi bağlıyorsunuz yoksa ayrı ayrı bağlayıp seri bağlantıyamı çeviriyorsunuz

Kablolar paralel değil seri olacak. Ayrıntılı bilgi için:

http://thunting.com/geotech/forums/showthread.php?t=8003&page=10

quote:

Bobini normal emaye bakır telden yaptığınızda neyle sabitliyorsunuz yapıştırmak için silikonmu kullanıyorsunuz yoksa başka birşeymi?

Slikonla da yapabilirsiniz kapı aralarını doldurmak amaçlı kullanılan köpüklerden de kullanabilirsiniz.

quote:

Kartı yerleştirmek için fiyatı uygun metal (Alüminyum) kutuyu nerden temin ediyorsunuz?

Karaköy taraflarında menevşehan iş hanında kutucular var. Buralardan istediğiniz çeşit kutuyu bulabilirsiniz.

quote:

Profesyonel cihazlarda plastik kutu kullanmak hiç akılcı değil

Sebep?

• okantex arkadaşım sorularının hepsine elbombacı cevap vermiş.dedigimiz gibi alüminyum olmayan cat-5 kablo kullanman gerekiyor.o çıplak telde sadece bu tip kablolarda var.ekransız olanlarda yok.ayrıca bobini 1mx1m yapacaksan 2 tur sar daha sonra uçları bir bobin oluşturacak şekilde seri baglamalısın.40cm lik bir bobin yapacaksan cat-5 kabloyu 3 tur sarmalısın.çalışmalarında başarılar.
  • quote:

]

[Kartı yerleştirmek için fiyatı uygun metal (Alüminyum) kutuyu nerden temin ediyorsunuz? Profesyonel cihazlarda plastik kutu kullanmak hiç akılcı değil

Çift bobinli cihaz yapan arkadaşım varmı acaba aranızda en azından gönderme bobinini trafolu yapsak çıkıştan 50-60 volt alacak şekilde trafo sarımını 1'e 10 yapsakta bobini trafonun çıkış uçlarına bağlasak
    gönderme sinyali daha derinlere etki eder deneyen yada deneyebilecek arkadaşımız varmı yada empedans
    dedektor00@mynet.com

ben şahsen her zaman plastik kutudan yanayım,zira metal bulucu devre yapıyoruz,arama başlığının dedektörün kendi kutusuna sinyal vermesi ihtimali bile hoş olmaz,birisi bana bir arama başlığının sapını vermişti,sapın ilk 15 cm i,plastik kalan kısmı ise metaldi,deltapulsede kullanamadım acayip ötüyordu,gerisini siz düşünün..
    trafo olayına gelirsek hiç bir enerji kayıpsız başka bir enerjiye çevrilemez,yani trafoyu hiç bir değişiklik yapmadan devreye koymanın mantığı yok..öyle olsaydı 1'e 10 değil 1'e 100 sarardık,daha derine inerdik
    tamam sarımla voltajı arttırabiliriz,fakat bu seferde akımdan taviz veririz.
    bu tür şeylerle vakit kaybetme bence

• siberci merhaba,,piyasada tanesi 40 ytl olan bup 314 ten iki adedi 24 ytl ye sipariş verdim dorukan ticaretten,,istersen ordan al sende, 12 tl ye geliyor yahu
  • Delta Pulse yapmak için tereddütlü olan arkadaşlar varsa ben yaptım ve 1ytl yi 35 cm den görüyor.
    Güzel bir cihaz tavsiye ederim
  • Arkadaşım nasıl bir bobin sardığını açıklıyabilirmisin.
  • bu cat5 kablolarin hepsi standart mi.yani 25 awg mi oluyor.
    cunki bu deger0.45mm ye denk geliyormus. ve buyuk kafalarda 0.7 -1mm arasi kablo kullanmak gerek miyıor mu?
    malum cap arttıkca direc ddusecek. yoksa fazla miktarda kaablo sardigimizcen epey yukselmis olan direncimiz bize akim dususu olarak geri donecek.
    buna ne diyorsunuz.

ben 60*150 dikdortgen kafa yapıyorum suan.
    buyuk kafalard delta icin tavsiye edeceginiz bir induktance deger araligi varmi ,tabi buna bobin direcinide ekleyebilirsiniz.
  • Arkadaşlara çok teşekkür ederim deneyimlerini ve bilgilerini aktardıkları için. Yabancı siteleride araştırıyorum arkadaşların isimlerini oralarda da görüyorum heryerden vızır vızır bilgi topluyorlar ve dağıtıyorlar.Araştırmacı ruhunu yakalamışız ne güzel gördükçe seviniyorum üretime az kaldı demekki :)

sinyalleri trafo üzerinden yükselttiğimizde genlik artırılmış oluyor dolayısıyla alınan sinyalin genlik ölçümü ve faz farkı gibi değerleri almak daha da kolaylaşır

Dışarıdan sinyal alıp onu yükseltip işleyen devreler manyetik olsun RF olsun ya kutusu metal yada kartın bazı yerleri hep ekranlı ben hep öyle gördüm çünkü sinyalin harmoniği vardır diğer sinyallerin bastırılması ve ekranlanması gerekir Tesoro Bandido VLF devreleri 11 Khz civarında çalışıyor. Hatta bazı dedektörlerin uzaydaki uzun dalga Radyo sinyallerini alıp ondaki değişiklikleri inceleyerek maden yerini tesbit ettiği yazıyor 11 Khz'te 1Khz'e göre bolca harmonik bulunur

Aşağıdaki resimde gözüken iyon algılama mantığının yapılabilirliği varmı ilgilenen arkadaşlar ben teoriyi tam algılayamadım. Bu tür cihazlarda testlereden yeterli sonuç alamadıklarını yazmışlar ama serbest elektron iyon herneyse yazın sıcak günlerinde yoğunlaşır ve oluşur. İyonların miktarı fazlalaşınca bulunduğu yeri terk eder dolayısiyla cihaz her zaman ölçüm yapamaz tabi teori doğruysa aynı noktayı farklı zamanlarda test etmek gerekir, bence uğraşmaya değer enazından işe yaramadığını görmüş oluruz ilgilenen arkadaşlardan bilgi lütfen

dedektor00@mynet.com

metal dedektörü !

metal dedektörü !

• cat5 ten ekrani soktum.
    60*100 dikdortgen kafa yaptim.
    16 tur.860uH .
    logar kapagini havada 180den aliyor.
    ama topraktaki 140 ta gomulu gogumu ki gugum tersine gomulu ve aliminyum dur.almiyor..
    lorenz 45 lik kafa ile almisti.vede el yapimi iki kafali dedektorle noktalanmisti.
    benim delta niye almadi dersiniz.
    bu hedefi almak icin nasil bir kafa yapmaliyoim.
    hedefin yakininda 2m kadar.lgar kapagi var .ondan etkileniyor ama hedefi bulamiyor.
  • quote:

cat5 ten ekrani soktum.
    60*100 dikdortgen kafa yaptim.
    16 tur.860uH .
    logar kapagini havada 180den aliyor.
    ama topraktaki 140 ta gomulu gogumu ki gugum tersine gomulu ve aliminyum dur.almiyor..
    lorenz 45 lik kafa ile almisti.vede el yapimi iki kafali dedektorle noktalanmisti.
    benim delta niye almadi dersiniz.
    bu hedefi almak icin nasil bir kafa yapmaliyoim.
    hedefin yakininda 2m kadar.lgar kapagi var .ondan etkileniyor ama hedefi bulamiyor.

endüktansı endüktans metreylemi ölçtün,yoksa hesap kitapmı yaptın..biraz yüksek gibi geldi bana,cat5 kabloyu iki tur attın sanırım,bir turunu sök öyle bir dene,sökülecek gibi değilse sargıları iki iki paralel yap sonrada seri yap hepsini,endüktansın yarıya düşmesi lazım.birde diğer metallerle dene,çünkü aliminyuma biraz daha sağır oluyor dedektörler.iyi çalışmalar..

• usa li GAry adinda bi arkadasin sitesindeki hesap makinasina hesaplattim.
    neye cok olsun ki
    110*110 kafada 16tur sa makina onu 836uH heasapli yor.
    bende
    60 *100 kafada 840 yaptım.
    tamam kucuk kafalarada 300-700uH arasi da
    bi arkadas 75cm halahoopla 18 tur 1mm lıktelden yaptı.1 lt lik kabi 140 demisti.
    simdi benimki hem sargi turu hemde boyut olarak bunlarin arsinda kaliyor.
    tek olay 26awg adsl cat5 kulllanmam sanirim.
    direnci olcmem gerek .
    capa bakilirsa direnci 1/4 dusurebilirim. buda iki kat derinlik artisimi dememk ti .yanlis hatirlamiyorsam
  • yanlis hatirladim sanirim .64 kat artinca derinlikte 2 kat artis oluyordu.yine biyerlerde sorun var demek.
    teklif ve oneriler lutfen

bu arada birazda sanat

www.acavus.com

guzel resimleri var.masa ustunde hos duruyor
  • bi tarihlerde izmir fuarında dedektör reyonu görmüştüm. Sene 1996 da.
    Öyle altın maltın demir alimunyum ayırmıyor. Ama nasıldı biliyormusunuz. kumlu humuslu toprakta 12 metre yer altı, çakıllı taşlı toprakta 6 metre yeraltını görüp oradaki metalin 12 inç likit ekranda şeklini çiziyordu.
    zaten şekli görünce ne olduğunu anlarsınız. değilmi.çanak çömlek vazı teneke vs. içi altın dolu küp
    yıl 2007. bence biraz teknolojiyi geriden takip ediyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.