Şimdi Ara

metal dedektörü ! (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: durmaz

Arkadaşlar Sprint Layout de yapılmış yerleşim planı bu kesinlikle doğru.

/>

Layout dosyasını gönderirseniz sitemizede yayınlayabiliriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nahita

DELTA PULSE"Yİ SPRİNT LAYOUT BASKI DEVRESİ İLE YAPMAYIN BASKI DEVRE HATALARLA DOLU...........

Teknoloji ekibide yanlış baskı devreyi vermiş anlaşılan denememiş. Çalıştıramayanlar arasında bu baskı devreyi kullanan arkadaşlar;
    1: C16 Kondansatörünü plaketin üst kısmındaki yola lehimlemeyin burada bağlantı olmayacak,
    2: zener diyotun ve vd7 diyotunun yönü ters,
    3: Eğer R33 direnci plaketin üstündeki yola lehimli ise bununda üst yoldan bağlantısını kaldırın.

altay74 söylediklerini bende destekliyorum, form paylaşım formu.

ilginiz için teşekkürler arkadaşlar. zener diyotun yönü ters demisin hangisi 8.2 var birde 9v1 var hangisi acaba şmdiden teşşürler
  • slm arkadaşlar
    delta pulse yapımı için tavsiyeleriniz varmı vede mesafesi ne kadar vhf li sisteme göre, örnek bi cisimle deneyeniniz var mı? son olarakta ekranlama olayı nasıl ? var mı yada, ben vhf makinemde karbon ekranlama yaptım... bobin capı tavsiyeniz ne? simdiden tşk ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektro_NICK -- 21 Mayıs 2007; 21:20:13 >
  • sayın üstad elbombacı,
    siz tesero bandido ıı yi yaptınız mı ben gecen sene yapmıştım 25cm den parayı alıyor sizce iyi bi mesafemi orginal entegreleri bulamadım tlc 272 filan kullandım. O seklinde yanlışları varmış 2 kart yaptım bu yüzden, yanlışlarını buldum ugraştım baya anlayacagınız. İyi bi şekilde yok bulunmuyor osilaskobum olsa kendim yapacagım işten zaman buldukca ama...
  • Merhaba

Deltapulse derinlik bakımından piyasadaki birçok dedektörden daha iyi. Forumda daha önceden deltapulse hakkında çok konuşuldu. Çalışması esnasında test videoları da forumda mevcut. 1YTL yi 40cmden algılayabiliyor. PI dedektörlerde ekranlama yapılmıyor. Bobin çapı tek para arıyacaksanız 35 cm, büyük cisim arıyacaksanız ve işiniz derinlerdeyse 1 metrekare dir. Malesef bahsettiğinz dedektörü yapmadım. İlgi alanım sadece PI dedektörler.

videolar ve delta pulse hakkında dökümanlara kısa zamanda ulaşmak isterseniz sitemizi inceleyebilirsiniz.

www.teknolojiekibi.com

herkese hayırlı akşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 21 Mayıs 2007; 22:13:33 >

• Tşk ederim üstadım. Çalışmalarında başarılar
  • nedense bende delta pulse vede hummerhead çalışmadı okadar konustuk okadar ınsanlara gonderdık alet dandik kardeşim okadarda dedim yüzzyüze görüşelim bendemi sorun sizdemi varr diyee
  • quote:

Orjinalden alıntı: mutsuz4

quote:

Orjinalden alıntı: nahita

DELTA PULSE"Yİ SPRİNT LAYOUT BASKI DEVRESİ İLE YAPMAYIN BASKI DEVRE HATALARLA DOLU...........

Teknoloji ekibide yanlış baskı devreyi vermiş anlaşılan denememiş. Çalıştıramayanlar arasında bu baskı devreyi kullanan arkadaşlar;
    1: C16 Kondansatörünü plaketin üst kısmındaki yola lehimlemeyin burada bağlantı olmayacak,
    2: zener diyotun ve vd7 diyotunun yönü ters,
    3: Eğer R33 direnci plaketin üstündeki yola lehimli ise bununda üst yoldan bağlantısını kaldırın.

altay74 söylediklerini bende destekliyorum, form paylaşım formu.

ilginiz için teşekkürler arkadaşlar. zener diyotun yönü ters demisin hangisi 8.2 var birde 9v1 var hangisi acaba şmdiden teşşürler

Mutsuz4 vd14 yani 8v2 ters bağlanmış...

AYRICA R11 VE C11"İ ( IC4"ÜN 4 NOLU AYAĞINDAN GELEN BAKIR YOL) YİNE PLAKETİN ÜST TARAFINDAKİ BAKIR YOLA LEHİMLEYİN....... (yani -E "ye bağlantısı yapılmış olacak)

• ELBOMBACI selam,
    siten güzel olmuş arada senide ziyaret ediyoruz.

Bu 35 cm'lik bobinin sarım sayısı ve tel kesiti nedir, bilgilendirirsen hepimize faydalı olur.
    Şimdiden teşekkürler.

Benim sardığım küçük çaplı bobin 25cm çapında 0,40"lık telden 28 sarım yüzüğü 15 cm"den algılıyor.
  • Selam,

ben 30-35 cm çapında, 8'li ADSL kablosundan 4 tur sarıyorum. İki ucunu da içindeki 8'li teller seri olacak şekilde birbirine bağlayarak 32 turluk bir başlık elde ediyorum.
    http://www.teknolojiekibi.com/viewtopic.php?t=665 Burada bu başlığa ait videoyu izleyebilirsiniz. (en üstteki video)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 22 Mayıs 2007; 13:09:23 >
  • harıkada olmuss bombacı mülayım amaa needense bızım dedektor calısmıyor neee sorunu varkıı neden boylee yaparkı anlamadık gıttı yarın kadıkoyde olacagım tekrardan gorussek benn bırr yerr bıraksam baksan neeee sorunu varr nedenboylee
  • Selam,
    Arkadaşlar Delta pulse yapan arkadaşlar arasında toprak altındaki cisimler için mesafe ölçümü yapan oldumu aranızda? Olduysa eğer, kuru topraktan kaç cm derinlikten metalleri algılayabildiği hakkında bilgi verebilirmisiniz?
  • slm
    ya arkadaşlar sekildeki bazı tr lerin birleşecegi eşi yok burasını anlayamadım.inş. 2 hafta sonra sınavlar var sonra bismillah dicem cift yönlü kartı filan sipariş ediyorum.Yada eagleden yeni bir baskı devre cıkartacagım bunuda paylaşacagım yapım secenegi cogalsın
    kibb kolay gelsin
  • nahita teşşekkür ederim su an devrenin malzemelerini yerleştriryorum sanırım hafta sonuna bitniş olur..
    elbombacı bu adsl kablosu verimli gözüküyor fakat daha değişik bişeyler yapılamaz mı.? birde sana şunu sorayım bu deltaya nasıl lcd ekran koydun bzimle paylaşa bilirmsin? birde telsizler hakkında bilgin varmı özel konusa bilirmiyiz???
  • quote:

nahita teşşekkür ederim su an devrenin malzemelerini yerleştriryorum sanırım hafta sonuna bitniş olur..
    elbombacı bu adsl kablosu verimli gözüküyor fakat daha değişik bişeyler yapılamaz mı.? birde sana şunu sorayım bu deltaya nasıl lcd ekran koydun bzimle paylaşa bilirmsin? birde telsizler hakkında bilgin varmı özel konusa bilirmiyiz???

Daha değişik bişeyler tabiiki yapılabilir. Bunu yazdığınıza göre aklınızda farklı bişeyler olmalı? Deltaya lcd ekleme mantığını forumun eski sayfalarında şekilli olarak anlattım:

http://forum.donanimhaber.com/m_3925192/mpage_5/key_/tm.htm

Telsizler hakkında malesef detaylı bilgiye sahip değilim. Yine de özelden konuşmak isterseniz msn 'e beklerim. Adresim imzamda...

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 22 Mayıs 2007; 23:19:00 >

• slm ekbobbacı sonunda benim delta bitti :)) ama devamlı ses veriyorur bobini doğru dürüs yapmadığımdanmı acaba devamlı ötüyo? yoksa baska bi nedenimi var? pot lar faln sağlam ton ses ayar faln yapabiliyorum bu konu hakkında bilği verirsen sevinirim şimdiden teşşekürler hadi hayırlısıyla bitirelimde hafta sonu ava cıkalım:))
  • gerçekten delta pulse vede hummerheadlarda genel birsorun varr gibi bendede sorunu bitmek bilmiyor budevrelerin birisi desinki gönder bakalım çalıştıranlar varda gerçekten bravo amaa çalışmaması bizle alakalı değil aynı devreyi orjinal birebir kopye yaptım herşeyi aynı sonuç 3cmm buda yaptıklarım arasında 10cu dedektör (çalışmayan)
  • quote:

slm ekbobbacı sonunda benim delta bitti :)) ama devamlı ses veriyorur bobini doğru dürüs yapmadığımdanmı acaba devamlı ötüyo? yoksa baska bi nedenimi var? pot lar faln sağlam ton ses ayar faln yapabiliyorum bu konu hakkında bilği verirsen sevinirim şimdiden teşşekürler hadi hayırlısıyla bitirelimde hafta sonu ava cıkalım:))

Merhaba
    Devrenizi açık şeme ile birebir şekilde yaptıysanız ayarlarını yaptığınız taktirde çalışacaktır. Delta Pulse'nin ayarlarına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
    http://www.teknolojiekibi.com/viewforum.php?f=57&sid=fb318f7b5993842ebc7bcd7e43a1c2ea
    Eğer ayarları yaptığınız halde çalışmıyorsa devrenizde sorun var demektir. Elinizde%100 çalışan bir açık şema var. Devrenizin AÇIK ŞEMAYA BAKARAK baştan sona kontrolünü yapın.
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 25 Mayıs 2007; 0:35:19 >

• elbombacı senin verdigin bu linktekihttp://www.teknolojiekibi.com/viewtopic.php?t=659 devre pcb ye göre yaptım hersey ona göre. ses alıyorum senin videolarda izlediğim sesin aynısı fakat benimki potlarla oynayınca sesin sidedi ve tzi değisiyo metal falan yaklastıgında bi değişiklik yok yani:)) devamlı cal cal oyna misali:)) bakalım verdiğin linkteki ayarları yapıp tekrar denicem saat gec oldu yarın işe gidecegim inşallah yarın gece devam ederim ta bobbin kafamı tırmalıyo güzelbi bobin yapamadım yarın bi bobinajcıya gidip 30 metre bi tel alayım güzelbir bobin yapayım:)) bobin yaparken dikkat etmem gereken neler var? bobinler üst üste gelebilirmi ? bi zararı olurmu yada nasıl ypmalıyım bilği verirsen sevinirim teşşekürler şimdiden....

• Nihayet 2. Delta pulse yide yaptım cihaz çalışıyor formalite icabı 30 cm çapında 0.35 lik telden 33 tur sardım
    1 ytl yi 35 cm civarlarında algılıyor. Orta boydaki bir çaydanlığı 120-130 cm den algılıyor (havada) tek sorun tune tuşu biraz görevini yapmıyor gibi cihazın resmini ve videosunu isteyen olursa eklerim.

hdurmaz42@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durmaz -- 25 Mayıs 2007; 10:23:45 >
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.