Şimdi Ara

metal dedektörü ! (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardes gecen gun 45 lik kafayi deniyordum buyuk aliminyum yuzaey (sandavic panel) 120 debn otuyordu.
    alettle 140 gomulu aliminyum gugume baktim onaada otuyor.
    yorumu sen yap.
  • arkadaslar ben metal dedektör icin bobin saracak plastik bir aperat ariyorum. neye sarabilirim. bu aperati hangi isimle isteyebilirim elektrikcilerden veya bobincilerden. veya bu aperatı nerden satın alabilirim? ayrica bu plastik aperatın özel bir adı var mı? varsa nedir..
    tkurt arkadasimizhttp://www.youtube.com/watch?v=FuEW5j2wp9A adresine clone pi icin bir video koymus.ordaki plastik aperat olabilir. bu aperatı nerden bulabilirim. yardımlarınız icin simdiden cok tesekkürler..
  • serkanonce arkadaşım bobin yapımı için persiglas kullandım,çok güzel oluyor fazla esneme yapmıyor.gerekli ölçüleri çizdikten sonra spiral taşı ile kesiyorum.bunun dışında fiberglas,ve tekstolit kullanabilirsin,tabi fazla kalın olmayacaklar.düz plastik levha'da olur ama çok esneme yapıyor,bunu son çare olarak yapabilirsin.başarılar.
  • Arkadaşlar başlık için kartondan güzel bir şablon hazırlayıp fiberglas ile yapabilirsiniz.
  • Sn durmaz,
    fiberglas başlık olayını biraz daha açıklayabilirmisin?
  • mrb kuytucolpak

Önce halka şeklinde içine tel sarabilecek biçimde dış yüzeyi açık olacak şablon yapın.
    Bu şablonun üzerine fiberglas ilacını sürüp elyafınıda üzerine serip tekrar ilaç sürüp kurumasını bekleyin
    daha sonra dış kısmındaki boşluğa teli sarıp aynı şekilde telin üzerinide kapatın bunu bir kaç kat yaparsanız sağlam bişey olur.

hdurmaz42@hotmail.com
  • Merhaba,
    Clone pi için (clone pi-m değil) 16f873A' ya hex dosyasını yükleyecem.bu hex dosyasıhttp://fandy.front.ru/ClonePI.htm adresinde yer alan CPI_PRG_16.zip içinde hex dosyası. bugün gün boyunca uğraştığım halde bu hex dosyasını yüklerken devamlı hata oluştu.acaba özel bir durum mu var? clone pi için 16F873A yüklemiş arkadaşlardan yardım bekliyorum. hex dosyasını yüklerken pic yükleme kartında ve programında yapılan işlemleri ayrıntılı bir biçimde anlatırlarsa çok sevinirim. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
    ayrıca tkurt arkadaşımıza teşekkür ederim,başlık için dediği yöntemleri uygulamaya çalışacağım..

Herkese iyi çalışmalar...

• Programlayıcı programından pic olarak 16f873a'yı, olmazsa 16f873'ü seçin. Yine hata verirse başka bir sorun var demektir. Programlayıcı kartınızı, prgramlayıcı programının verdiği hatayı ayrıntılı olarak gönderirseniz ona göre çözmler üretebiliriz.
  • Merhaba,
    Benim entegrem 16f873A. zaten clone pi icin bu entegre gerekli.http://fandy.front.ru/ClonePI.htm adresinde yer alan CPI_PRG_16.zip icindeki hex'i yüklemeye calistim.verification hatası veriyor. bir çok yolu denedik.elektronikcilerin tabiri ile kücük ve büyük makina tabiriyle ayrılan iki pic yükleme kartıyla da denedik olmadı.Hatta büyük yükleme makinada pic'in bacaklarını kartda yer alan önceden belirlenmiş noktalara lehimledik.. örnegin pic in 8. ci ve 19.cu bacagını yani pic'in gnd'lerini kartın üzerinde yer alan gnd'ye lehimledik.Bunun gibi bir kaç bacak daha lehimledik.. anlayacağınız bir çok yolu denedik olmadı.

Acaba fandy.front.ru adresinde yer alan başka bir hex dosyasını yüklesem olur mu? CLONE-PI yi yapan arkadaşlar,siz hangi pic'i kullandınız ve hangi hex dosyasını pic'e yüklediniz.ACIL YARDIM.!! bu konu hakkında bilgisi olan arkadaslar serkanoncem@gmail.com veya serkanonce@hotmail.com msn adresinden benimle irtibata geçebilirlerse sevinirim..

Herkese iyi çalışmalar..

• Merhaba arkadaşlar,clone pi metal dedektörünün ilk ayağını tamamladım.pic'deki sorunları hallettim.şimdi başlık için yani bobin için derin araştırmalar içerisindeyim.clone pi için (clone pi-m değil) başlık yapanlar, yaptıkları bobinin sarım sayılarını vs gibi özellikleri burada bizlerle paylaşırsa çok sevinirim.

Herkese iyi çalışmalar..
  • Arkadaşlar 1ytl yi 35-40cm dedektörle bulurken bobini 1ytl nin üzerinden geçirme hızınız nasıl. oldukça yavaşmı, normalmi, çok hızlımı geçiriyorsunuz. Ben nokta müh. bir dedektörü arazide kullanmıştım. dedektörün malzemeyi bulması için bobini oldukça yavaş geçirmem gerekiyordu. hatta 1-2 defa üzerinden geçiriyordum.

siz bobini malzemenin üzerinden geçirirken anında cevap alabiliyormusunuz.?

kolay gelsin çalışmalarınızda başarılar....
  • Test sonucu

5x10 cm ebadında metali yeni kazdığım bir yere gömdüm havada algıladığı mesafe ile toprakta algıladığı arasında fark göremedim.30 cm başlıkla denenmiştir.

hdurmaz42@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durmaz -- 7 Haziran 2007; 9:14:51 >
  • Selam,
    Arkadaşlar BFO sistemde osilatör bobini yerine aynı henri değerinde olmak üzere aynı ya da farklı çapta bir arama bobini daha kullansak ve bunları belli bir aralıkta arama başlığına monte etsek nasıl olur sizce? Böylelikle hem farklı toprağın kapasite etkisinden kurtulmuş, hem de arama alanımızı genişletmiş olmazmıyız? Aranızda böyle birşey deneyen oldumu hiç?
  • slm arkadaşlar ilk basta elbombacıya cook tessekür ediyorum sonunda deltam bitti... bobinimden dolayı 5 cm den algılıyo 30 cm lik bir metali güzelbi bobin yamak istiyorum fakat bu konuda bilğim yok bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden ilğinenen arkadaşlara teşşekür ederim..
  • sayın Durmaz
    Max. kaç cm derinlikte denedin, 5x10 cm metali 50 cm den filan algılıyor mu?
  • mrb kuytucolpak

ben bu denemeyi toprakla hava arasındaki farkı görmek için yaptım ölçmedim ama 50 cm rahat gelir.

hdurmaz42@hotmail.com
  • mutsuz kardes
    bobinden dolayi o kadar kisa mesafeye dusmemesi lazim algilamanin.
    derinn arama icin istiyorsan olcuyyu
    1mm telden 110*110 kare yap.12-16 tur arasi olur.
    20cap a 30 tur 0.60mm tel de olur
    45cm cap a 30 tur 0.80mm tel de olur
    kafana gore takil
    hassasiyet o kadar cok degismez.
    umarim bu olculerle mutlu olursun.
    elinde adsl kablon varsa aliminyumsuzlardan.onlarla da yapabilirsin
  • Selam,
    Arkadaşlar elinde delta pulse için tek yönlü baskı devre şeması olan varsa paylaşıma açabilirmi,
    şimdiden teşekkür ederim..
  • goldscan pcb

metal dedektörü !
  • Herkeze slm ve başarılar arkadaşlar.Master hunter kardeşim ben osmaniyeden ibrahim dedektör almıştım hatırlarsın dedektörün başlını kardeşim kaybetmiş telefonuda bulamadım HEMOOY@hotmail.com adresinden e-mail den TEL no atarsan sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.