Şimdi Ara

metal dedektörü ! (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Clone pi'yi yapmış olanlardan acil yardım bekliyorum.. clone pi devre şemasında yer alan +BATT,Vdd,+Up,v+ değerleri ne oluyor? ayrıca çoğu yerde +Up kırmızı değerde gösterilerken sadece bi yerde (+Up,V+,Vdd ile birlikte) siyah gösteriliyor. (şekil üzerinde belirttim) Bunun bi anlamı var mı?
    şu an devreyi tamamladım yalnız buralara ne yapacağımı anlayamadım.. şekil üzerinde de anlayamadığım yerleri işaretledim.. tecrübesi olanlardan yardım bekliyorum.. mail adresim serkanoncem@gmail.com

• Ben sizde bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Delta pulse 45cm çaplı başlık ile, elektriksel gürültünün en az olduğu ortamlarda, havada (kısacası en uygun şartlarda) 1ytl'yi 45 (net 40cm) cm'den algılıyor. Biz cihazımızı sattığımız müşterilere standart koşullarda 35 cm diye derinliğini söylüyoruz. Çünkü herzaman uygun şartlarda çalışmak malesef mümkün değil. Hele 70cm yazmışsınız ki bunda mutlaka bir yalnışlık var. Master Hunter'in de benimle aynı şeyleri söyleyeceğini düşünüyorum.
  • oncelikle elbombacı ve master huntere slmlar. bu ustalardan ögrencek cok şey oldugunu belirteyim.. ben deltayı yaptım 1 defa çalışmadı ikinci defa yaptım bu sefer calıştı makine kesinlikle calısıyor ..bir tırnak makasını 30 cm cekyor tabi bunu ev ortamında yapıyorum heryer metal dolu belki bu yüzden böyle yapıyordur bilmiyorum ama en kısa zamanda acık alnada denecegim buraya bilgi yazarım ....
  • sn Elbombacı

Delta Pulse 30 cm başlıkla 1 ytl yi 35 cm den alıyordu daha sonra 1 m2 lik 0.45 lik telden 16 tur yaptım
    ev ortamı olduğu için hiç susmadı deneme yapamadım daha sonra tekrar küçük başlığı taktım fakat cihaz sapıttı ayar tutmuyor 1 ytl yi 35 cm den alıyordu 20 cm nin üstüne çıkmıyor.Büyük başlık cihaza zarar vermiş olabilirmi kesinlikle öncekinden eser yok.
  • Kardeş belki söndürme direncin (2k2) bozulmuş olabilir. O bölgedeki diyotları dirençleri kontrol et. Başka bişeye zarar gelmiş olamaz
  • Kardeş teşekkür ederim. 1 m2 lik başlık için dirençlerde değişiklik yapmam lazım mı.
  • Kardeş ben 8'li adsl kablosundan bir tur yapıyorum. (toplam sekiz tur) Bu durumda cihaz normal çalışıyor. Teknolojiekibinde bir arkadaş farklı bir direnç-bobin kombinasyonu denemiş bir gözat istersen

http://www.teknolojiekibi.com/viewtopic.php?t=967
  • Kampanya dedektör fiyatlarımızı görmek için tıklayın....

http://www.teknolojiekibi.com/viewforum.php?f=60

http://www.teknolojiekibi.com/viewtopic.php?t=1041

Dedektörler ve definecilik konusunda her türlü soru ve sorunlarınızı bizimle paylaşabilir, dedektör siparişi verebilirsiniz.

Direkt Hat: 0532 783 35 47

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MASTER HUNTER -- 25 Haziran 2007; 14:51:35 >

• Arkadaşlar yeni gelişmeler yok galiba
  • Arkadaşlar neredesiniz, hepiniz birdenmi araziye çıktınız......... Bari bişey bulsaydınız......
    Yoksa bu forum bir kişi içinmiydi????????????
    Durmaz kardeş, bu gönderdiklerim senin için, belki daha önce yayınlayan olmuştur ama bana denk gelmedi...
    Delta Pulsenin Sprint Layout ile çizilmiş baskı devresi, bu baskı devrede 2 ve 6 nolu ayaklarını ayrıca birleştirmeye gerek yok. (Alıntıdır.)
    Ayrıca Bandito Pulse adıyla "delta pulsenin aynısı" ingilizce kullanım kılavuzu (geotech.thunting.com )"dan alıntıdır.
    http://www.savefile.com/files/840074
    http://www.savefile.com/files/840078

• Yazmayı unuttum bu kullanım klavuzunu Türkçeye çeviren bi arkadaş olursa herkese çooook faydalı olacağından eminim....
    Ama sonradan kızıpta siteden silmek yok!!!!
  • yeni gelişmeler olacakta,malzeme tedarik etmeyi bilmeyen tedarikçiler yüzünden işlerimde yarım kaldı.direk kendim liste hazırlıyorum bir iki güne kalmaz şipariş geçerim yurtdışından..yurtdışında 2 euro olan entegreyi 27 ytl ye satmasını biliyorlar,istemediğim malzemenin yerine elimde bu vardı deyip başka malzeme yollarlar,sanki domates alıyoruz.sonrada ötekileri getiremedik diyip siparişi kapatıyorlar.sonrada eksik malzemelerle başbaşa kalıyorsunuz.en iyisi kendi işini kendin göreceksin...neyse şu deltapulseyi yapmaya değmez arkadaşlar,nedeni dedektör topraktaki mineralden çok etkileniyor,arazi için uygun değil.havada para arıyacaksanız çok uygun :))
  • Teşekkürler nahita
  • Merhaba arkadaşlar

İnşallah yakın zamanda yeni gelişmeler olacak. Vakitsizlikten dedektörlerle hiç ilgilenemiyordum. Sınavarım bitti şimdi biraz rahatladım.

Zaman buldukça klasik deltapulse nin tek taraflı dip ve ufaltılmış smd elemanlı baskı devresini çiziyom. Yakın zamanda bitirim inşallah.

Geotechte herkes bandido yu övüyor. Bir ara bu cihazı yapıp bunada da deltapulse gibi lcd takmayı düşünüyorum. Şeması üzerinde gerekli değişikliği yaptım. Yazılımını da yapıp eğer performans alabilirsem sizlerle paylaşırım.

Klasik deltapulse üzerinde ufak eklemeler yaptım. Yine üzerinde 2x16 karakter LCD'si var. Üst satırda pilin gerilimini, metalden alınan sinyalin gerilimini gösteren sayısal göstegeler var alt satıda da metalden alınan sinyalin genliğini yatık bar şeklinde uzayıp kısalan bir göstergemiz var. Yakın zamanda şemasını ve yazılımını yayınlınlıacağım.

Metalden alınan sinyalin şeklini ekranında gösteren LCD'li deltapulse de baya baya gelişti. Bitmesine az kaldı yakın zamanda şu anki halinin videolarını yayınlarım.

Gelişmeleriwww.teknolojiekibi.com 'dan takip edebilirsiniz. Artık bu başlıkta herhangi bir döküman paylaşımda bulunmayacağım. Çünki kötü niyetli kişiler ve bu kişilerin niyetini anlamayıp bu kişilerle muhattap olan kişiler yüzünden bizlerin iyi niyeti yok olup gidiyor. Ama yine de teknik konularda sorularınıza bildiğim kadarıyla yardımcı olmayaçalışacağım. Buralardayım yani :)

Herkese çalışmalarında başarılar.

• herkese selam. epeydir yoktum, bir ara bulgaristanla romanya sınırı arasında sıkıştım.. ne o taraf ne bu taraf beni almadı..:) maldan anlıyorlar herhalde:) neyse.. altay miner ne oldu.. yazını okuyunca malzeme sıkıntısı çektiğini düşündüm..
  • bu siteye bir şeyler oldu.eskisi gibi değil.önceleri bir şeyleri paylaşırdık şimdi öylemi?
    birileri geliyor çarkın arasına çomak sokuyor.arkadaşlar paylaşmanın tadını çıkaralım.
    bu mutluluğu her zaman yaşayalım.paylaşmayı sevenlere saygı ve sevgilerimle
  • altay74 kardeş senin şöyle güzel çalışan ve parçaları Türkiyede bulunan
    bir devren varsa bu sitede bizlerle paylaşırsan çok mutlu olacağım.ben
    gerçekten bunu istiyorum.hammer headı ve delta pulseyi bende çalıştırdım.
    benin pek fazla elektronik bilgim yok ama iyi şema takip ederim.
    eğer elinde bizimde yapabileceğimiz bir devre ver ise burada bizlerle
    paylaşmanı canı gnülden isterim.parça meselesine gelince dediklerinize
    katılıyorum.zahmetlerin için şimdiden teşekkür ederim.
    kolaygelsin.
  • merhaba nalaban,elimde en detaylı bilgi, şu minere ömrüm yeterse olacak :))hali hazırda sağlıklı çalışan bir devre elimde yok,olanlarda zaten bu forumda detaylı bir şekilde var..zaten sende onları yapmışsın.çoğu arkadaş bu dedektörlerden memnun,tabii araziye çıkmadıkları için :)) ben bol bol çivi,kiremit topladım,minarel uzmanı oldum ,toprak bilgim bayağı arttı :))üstüne basa basa söylüyorum,ayırım olmayan dedektör vakit kaybı,,sevgili siber7,nerelerdesin yahu bir gittin pir gittin,malzeme sıkıntısı çektiğim doğru,en son dac 7611 de takılı kaldım,baktım olmuyor,farnellden ne var ne yoksa hepsini şipariş olarak hazırladım,stk 500 programlayıcı dahil,tel-2 tel-3 vs ne varsa fazla fazla alsam dahi 200 euro tutuyor.malzemeler geldiği takdirde yapmak isteyen arkadaşlara gönderebilirim.bu forumdan bir arkadaş bana özel mesaj atmıştı ,daha önce bu parçaları aldığını ve elinde olduğunu söylemişti,onada defalarca yazdım ama oda fos çıktı... neyse herkese kolay gelsin.

• Altay74 selam, ClonePI2" yi inceledinmi, ayrım olayı bu dedektördede var ve sanırım bulunamayacak parçası yok. Ben clone PI-M ayrımsız versiyonu yaptım, dedektörün hassasiyeti fena değil. Tek para için çok iyi diyebilirim. Şimdi Pic18f252"yi şipariş veriyorum, ayrımlı versiyonuda deneyeceğim..
    Daha sonra Clone PI-2"yi yapmayı düşünüyorum, kısmet olursa... Bu dedektör ile uğraşan var ise paylaşımlarını bekliyorum. Herkese kolay gelsin.
    Forumu unutmayalım lütfen..
  • slm arkadaşlar biraz aradan sonra tekrar burdayım bende deltayı bitirip cıktım araziye nerdeyse devamlı öttü minerallerden cok etkileniyor bende bıraktım başka bir dedektör yapayım diyorum bende ... nihata clon pi-m tek parada gayet ii demişsin? biraz bilği verimisn?? eger önerirsen onu yapayım??? başka önerisi olan arkadaş varmı???? şimdiden teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.