Şimdi Ara

metal dedektörü ! (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elbombacı kardeş sana mynet ten mesaj atmıştım ama derdimi sana burada da söylemek istedim xr 71 şemsındaki bağlantılar hakkında boştaki tr2 tr3 gibi bağlantıları nereye bağlnacak birde j1 123 nolu kısm var birde 100MKA YAZAN SİYAH YUVARLAK NEDİR ŞEMA AŞAĞIDA

http://www.md4u.ru/files/XR-71.pdf
  • merhaba

Mesajınızı mailimde yeni gördüm ben de hekes için yararlı olması açısından buradan cevap yazayım dedim.

tr serisi noktalar ölçüm noktalarıdır. Devreniz çalışmadığı taktirde bu noktalardan osilaskop yardımıyla ölçümler alarak devrenizde arıza takibi yapabilirsiniz. Devreniz bir yapışta çalışırsa bu noktalarla işiniz olmaz. Yani bu noktalara birşey takılımyor.

xr71 de otomatik tunning özelliğinin yanında bir de manual tunning özelliği de vardır. J1 yerine otomatik/manuel seçimini yapmak için bir anahtar takılmalıdır.

100uA yazan analog ampermetredir. 100uA skala diye de geçer. Metalşden alınan sinyalin büyklüğünü gösterir.

xr71 ile deltapulse arasnda manuel tunning özelliği dışında hiç bir fark yoktur. Bu özellikte zaten özellik sayılmaz. Size tavsiyem deltapulseyi yapın. hem pcb si hazır bulunmakta hem de forumda birçok arkadaş bu devreyi yapıp çalıştırdılar. Saygılar.

• aydınlattığın için teşekkür ederim kardeşim ayrıca bi sorum daha olacak merak ettiğim yaptığımız ve yapılan dedektörler de bobinden yayılan manyetik alan açık hava da ve toprak değişim gösteriyor olması açık hava da 1 m den algılayan bi dedektör aynı şeyi toprak içerisinden manyetik alan ın ulaşım naktası bir metreyi bulur mu
  • Topraktan toprağa değişir. Bazı topraklar mineral bakımından zengindir. Bu durumda dedektörünüzün bu minerallerden ektkilenmemesi için ayarlarıya oynamalısınız. Dün yazılan mesajları okursanız dün bu konuda bişeyler yazmıştık. İsterseniz bir gözatın

http://forum.donanimhaber.com/m_3925192/mpage_18/key_/tm.htm
  • elbombacı kardeş delta pulse yi inceledim bobin hakkaında tel çapı gibi bilgiler de yardımcı olrmusun bu bir metrekareyi geçkin başlık mı daha iyi olur yoksa 20-25 cm lik bobin çapı olan bir karkas üzerine sarmak mı iyi olur
  • Küçük metaller arayacaksanız küçük başlık sarın büyük metaller arayacaksanız büyük başlıklar yapın. Büyük başlıkla tek para arayamazsınız. Küçük başlıkla da 1.5 metrei geçemezsiniz. Forumun eski sayfalarında bobin sarımları hakkında uzun uzun konuşulmuştu.
  • Arkadaşlar daha önce verildimi bilmiyorum, bilgisayarımı karıştırırken XR71"in Isis ile yapılmış PCB" sini buldum. Bunu nereden aldığımı bilmiyorum onun için şuradan alıntıdır diyemiyorum.

http://www.savefile.com/files/863130
    http://www.savefile.com/files/863132
  • sal arkadaşlar... elbombacı bobin için güzelbi döküman hazırlıyacagım demiştin yardımcı olursan sevinirm..
    ben adsl kablosundan tut hepsini denetim nafile devremdemi problem var acaba 10 cm gecemedim ilk başlarda iyidi sonradan devre cozuttu yardımcı olursan sevinirim teşşekkürler...
  • elbombacı kardeş biliyorum sizi fazla meşgül ediyor olabilirim ama sizin bilgileriniz ve tecrübelerinize sahip bir başkasıyla daha karşılaşmadım benim bir kaç sorum olacak bu sıkıntılarımıda giderirseniz delta pulse yi yapmak için gerekli işlere başlayacağım öncelikle delta pulse şemasında ki;
    1-POT GİRİŞLERİ:GAIN,TRS HOLD,SIGNAL,SEND,TUNE,NOİSE PR1 bunların görevleri ve devre yapıldıktan sonra kutu dışında kalması gerekenler hangileri
    2-T4,T6,T7 transistörlerinin collektör beyz uçları direkt köprü bu doğru bir yöntemmi transistörün çalışmasına zarar verirmi
    3-T8 ve D10C nin 3.ayağından çıkan boştaki bağlantıya herhangi bir şey bağlanacak mı
    4-Akımı yüksek tutmak için 2 tane 6 v luk batarya seri bağlanması yeterli mi yoksa 4 tane kullanmanın yararı olurmu
    5-devrenin baskı devresini kendi elimle çizmek istiyorum bunun avantajı veya dez avantajı olur mu entegreler için entegre soketi kullanayım mı

isteklerim biraz fazla oldu ama beni aydınlatırsan sevinirim buarada sim neydi elbombacı kardeş

• arkadaşlar bende abimin bi on sene önce aldığı HOBBY 2000 adlı bir dedektör var dedektör açık havada metale ötüyor anolg göstergesi var gösterge metalin ne tür olduğu hakkında açık havada yaklaşık olarak doğru gösteriyor demir ise ibre sona kadar sapıyor iron bölgesine altın ise gold bölgesine kadar sapıyor ama toprak içinde bir şeye ötmüyor toprağa 1 karışa bir anahtar gmüyorum onu bulmuyor veya ben kullanamıyorum höpörlerden belli bir ses devamlı geliyor toprağa yaklaştırdın mı ses kesiliyor acaba bunun başlığını değiştirsek bi işe yarar mı ayrıca başlıktan yaklaşık bir kaç tane uç geliyor vede bu dedektörün hangi tip dedektör olduğunu nasıl anlayacağız aşağıda dedektörün görünüşü var
    http://www.teesmax.com/emSITE.ASP?O=7&T1=40

• 1)
    -Gain kazanç potudur. Opampın kazancını arttırır azaltır. Derinlikle direkt olarak ilgilidir.
    -TRS Hold eşik değerini ayarlar. Metalden alınan sinyalin hangi seviyeyi aştıktan sonra ses vermesini ayarlamamızı sağlar.
    -Signal palsten sonra ilk örnek alma zamanını ayarlamımızı sağlar. (önceki sayfalarda ayrıntılı bilgi mevcut)
    -Sens ikinci örnek alma zamanını ayarlar. (önceki sayfalarda ayrıntılı bilgi mevcut)
    -Noise pals sırasında darbe genişliğini ayarlar.Direkt derinlik ile alakalıdır.
    -Tune butonu ise cihazın bulunduğu ortama uyum sağlaması için kullanılır.
    -PR1 trimpotu gönderme frekansını ayarlıyor. PI sistemlerde frekans seçiminin pek önemi yoktur.
    Delta Pulsenin nasıl kullanıma hazırlanacağı hakkında bilgilerehttp://www.teknolojiekibi.com/viewtopic.php?t=753 adresinden ulaşabilirsiniz.

2) Açık şemada hiç bir hata yoktur.
    3) O noktaya 100uA (mikro amper) analog gösterge bağlanacak. Piyasada skala diye de geçer. Örnek resimler için:http://www.teknolojiekibi.com/viewtopic.php?t=724

4) Pilinizi cihazınızın çekeceği akımdam düşük tutmayın. Aksi taktirde beslemenizde çökmeler oluşacaktır. Ayrıca besleme girişine paralel 10000uF değerinde tampon kondansatör bağlamalısınız. Pil geriliminiz 12V olacaktır. 10 amperlik pil de bağlasanız 10000 amperlik pil de bağlasanız cihaz çekeceği kadar akım çeker. Ama akım değeri cihazın çektiği akımdan düşük olmamalıdır. Ben 12V 2.3ah akü kullanıyorum.

5) Hayır baskıdevreyi ister kendiniz çizin ister hazırını kullanın farketmez. Soketler sorun çıkarmaz.

Bir devrenin ne sistem çalıştığını anlayabilmek için ilk önce çalışma sistemlerini tanımak gerekir. www.teknolojiekibi.com sitemizde dedektör sistemlerinin çalışma prensibi hakkında detaylı dökümanlar mevcuttur. Kolay gelsin.

• herkese merhaba,arkadaşlar ben oldum olası çubuklara inanmam,vede kullananlara gülerdim,fakat geotech te elektronik mühendisi carl morelandın yaptığı ( hammerhead ı tasarlayan kişi )..GARANTİ bile verdiği mfd için ne düşünüyorsunuz,ilgilenen oldumu.toprağa altın ve gümüş için ayrı ayrı frekanslar veriyor,sonrada arama yapıyorsunuz.üstelik yaklaşık 10 mile kadar sinyalin gittiğini,etkin tarama alanınınsa 1-3 mil arası derinliğin ise 100- 200 feet olduğunu vede dip not olarak tespit edilen noktanın mutlaka dedektörlede kontrol edilmesini zira sadece laboratarda tespit edilecek altın zerrecikleri olabileceğini dip not olarak yazmış..

http://geotech.thunting.com/cgi-bin/pages/common/index.pl?page=lrl&file=/projects/mfd1/index.dat

metal dedektörü !

• altay74 ün semasını beğendim o güzel bence onu seçmelisin
  • merhabalar
    elbombacı bizde metadek 2 dedektör var fakat ayarları bir türlü kullanamıyoruz
    özellikle hava ve toprak ayarlarını bize yardımcı olurmusun
    ayrıca yeni bir makina almak istiyoruz
    düşüncemiz garret 2500 almak ne düşünüyorsun
  • selam arkadaşlar metadec 2 hakkın da birşey bilen varsa cevap yazarmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: oldwood

merhabalar
    elbombacı bizde metadek 2 dedektör var fakat ayarları bir türlü kullanamıyoruz
    özellikle hava ve toprak ayarlarını bize yardımcı olurmusun
    ayrıca yeni bir makina almak istiyoruz
    düşüncemiz garret 2500 almak ne düşünüyorsun

merhaba

malesef ben piyasadaki dedektrler hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. size yanlış bilgi vermek istemem. aramızda onlarca dedektör kullanmış arkadaşlar var. mesajınızı görürlerse size yardımcı olacaklardır.

Dedektör almaya gideceğiniz zaman çok dikkatli olun. Birkaç yerden okuduğum kadarıyla test sırasında bazı firmalar dedektörü uzaktan kumanda ile istediği gibi öttürebiliyormuş veya tes ettğiniz metalin üzerine ufak bir rezonans devresi koyarak o metali dedektörün uzaktan görmesini sağlayabiliyorlarmış. Dikkatli olun.

• şu yolladığım mfd hakkında kimsenin bi düşüncesi yokmu yahu :)),aslında yapıp bi denemek lazım,malzemeleri 10 ytl civarı tutuyor.
  • slm arkadaşlar altay74 arkadasım bu alan tarama nasıl çalışır verdiğin linke baktım bi suru alet edavatı var onları nasıl temin edecegiz? bende hala delta ile ugrasıyorum.. yoku elinizde güzelbi lcd li bir dedektör seması onu yapalım...
  • aslında bir sürü alet edavatı yok,devreyi yapıyorsun ,toprağa iki adet çubuğu sokup veriyorsun frekansı,sonrada çubuklarla alanı tarıyorsun,ama ne derece çalışıyor bende bilmem.yapıp denemek lazım,,ben yapan varmı diye merak ettim,yoksada zaten bir zaman sonra yapar denerim.
  • altay74 arkadaşım boşuna uğraşıp zaman kaybetme derim ben dediğin devre dahil bir sürü değişik versiyonlarını yaptım binlerce dolar verilip alınmış ticari, sözde alan tarama cihazları denemek için kullandım hiçbir tanesi işe yaramadı, bu gün bile çalışan alan tarama makinası henüz yok. 1988 yılında elime bir alan tarama cihazı geçti arızalıydı arızasını giderdim ve denedim sonuç fiyasko cihazın sahibide zaten yıllarca kullanıp ümidini yitirmiş birşey bulduğunu o da görmemiş, cihaz Carl'ın verdiği cihazın 555 entegresiyle yapılmış versiyonuydu, son olarak Radiestezi konusunu araştır bu tür cihazların elektronikle ilgisi yok. Tamamen beyin gücünü bir araç vasıtasıyla kullanmaya dayanıyor.
    Tavsiyem Geotech sitesinden Classic III diye arattır VLF bir cihaz, onu çok kişiler yaptı tabi bende sonuç güzel gerekli her türlü açıklama o sitede var, DeltaPulse ayırımsız ancak güzel makina bir amatör için yeterli 30 cm bir başlıkla 20 cm çapında bir metal tabağı yaklaşık 150 cm den çeken bir alet yetmezmi? kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.