Şimdi Ara

metal dedektörü ! (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar

quote:

Orjinalden alıntı: altay74
    şu yolladığım mfd hakkında kimsenin bi düşüncesi yokmu yahu :)),aslında yapıp bi denemek lazım,malzemeleri 10 ytl civarı tutuyor.

Öncelikle şunu söyleyim ben hiç bu tarz devreler yapmadım. Fakat şöyle bir düşüncem var
    Askeriyede mayın arama çalışmaları oluyor. Mayınlarda toprağın yüzeyinde. Adamlar niye butarz bir alantarama cihazıyla iki dakkada geniş bir alanı taramıyorlar? Neden 30cm çapında bir dedektör başlığıyla uğralıyorlar ya da adamlar maliyeti 10ytl olan bir cihazla niçin uğraşmıyorlarda VLF veya PI tarzı metal dedektörleri yapabilmek için yüzlerce lira harcıyorlar...Zaten benim bildiğim kadarıyla yüksek frekans toprağa işleyemez, topraktan yansır.Yanlışsam düzeltin benim nacizane düşüncem budur. Ayrıca birkaç dedektör firmasıyla da görüştüm adamlar kendileri bile bu cihazların komedi olduğunu söylüyorlar.

quote:

Orjinalden alıntı: mutsuz4
    slm arkadaşlar altay74 arkadasım bu alan tarama nasıl çalışır verdiğin linke baktım bi suru alet edavatı var onları nasıl temin edecegiz? bende hala delta ile ugrasıyorum.. yoku elinizde güzelbi lcd li bir dedektör seması onu yapalım...

Yakın zamanda deltapulse'nin tek taraflı pcb'si ni bitiriyorum. Üzerinde bir de lcd ekran takıyorum. Eskiden kullandığımız analog ibrenin görevini yapan skalamızı ve pilin gerilimini ekrandan devamlı izleyebileceksiniz. Az kaldı

Saygılar.

• cevaplar çin teşekkür ederim,zaten amaç fikir alışverişi idi ,,daha önceki yazılarımdada belirttiğim gibi ben çubuklara zaten pek inanmıyorum,ne insanlarla tanıştım,ağzına ne alırsa onu bulduğunu iddaa eden, hatta çakmağını ver sonra benim gözlerimi bağlada git saklan,senin nerde olduğunu bulayım vs :))) lazerli termal tabancalara milyarlar verenler vs......sorumdaki amaç bir elektronik mühendisinin özelliklede carl morelandın nasıl oluyorda garanti veriyor olması..kuru kuruya sadece çubukla birşey bulmanın mantığıda yok,zaten bulanada geotecte yanılmıyorsam para ödülü bile var.gömü durduğu yerden enerji çıkartacak değil,belki durduğu alanda manyetik alan sapması meydana getirebilir.bu devre toprağa belli bir frekans endüklüyor diye mantığını araştıralım dedim...zaten alan tarama cihazlarının üçkağıt olduğu bu sitede, içleri açılarak fotoğraflandırılmış.dedektör firmaları işlerine nasıl geliyorsa öyle konuşuyorlar,önce komedi derler,sonra satmaya başlayınca överler..peki ciddi bir firma olan alman okm nin biyonic 01 cihazına ne demeli,sizce budamı üçkağıt,,tees.com daki fiyatı 18 milyar 300 kusur milyon,yani sıfır araba parası :)), frekans yükseldikçe derine nufusu azalıyor bende böyle biliyorum fakat radar serilerinin frekansları çok yüksek yada ben öyle biliyorum.hangi frekans aralığı,ne kadar derine etki ediyor,bir grafik eğrisi vardır illa bir yerlerde,,bulan varsa yayınlarsa sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: cankur

altay74 arkadaşım boşuna uğraşıp zaman kaybetme derim ben dediğin devre dahil bir sürü değişik versiyonlarını yaptım binlerce dolar verilip alınmış ticari, sözde alan tarama cihazları denemek için kullandım hiçbir tanesi işe yaramadı, bu gün bile çalışan alan tarama makinası henüz yok. 1988 yılında elime bir alan tarama cihazı geçti arızalıydı arızasını giderdim ve denedim sonuç fiyasko cihazın sahibide zaten yıllarca kullanıp ümidini yitirmiş birşey bulduğunu o da görmemiş, cihaz Carl'ın verdiği cihazın 555 entegresiyle yapılmış versiyonuydu, son olarak Radiestezi konusunu araştır bu tür cihazların elektronikle ilgisi yok. Tamamen beyin gücünü bir araç vasıtasıyla kullanmaya dayanıyor.
    Tavsiyem Geotech sitesinden Classic III diye arattır VLF bir cihaz, onu çok kişiler yaptı tabi bende sonuç güzel gerekli her türlü açıklama o sitede var, DeltaPulse ayırımsız ancak güzel makina bir amatör için yeterli 30 cm bir başlıkla 20 cm çapında bir metal tabağı yaklaşık 150 cm den çeken bir alet yetmezmi? kolay gelsin.

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim cankur,etrafımda çubukla birşey arayan arkadaşlarım var bir türlü ikna edemedim,hala kullanırlar,bari bu devreyi yapayımda işin içine azda olsa bi mantık girsin diye düşündüm,belki bu sayede bende gülmekten kurtulurum delta ayırımsız dediğin gibi amatörler için yeterli,ama amatörler için... herkese kolay gelsin.

• merhaba arkadaşlar,elbombacı kardeş ben delte pulsenin çift yönlü baskı devresini bitir dim asit çözeltisine atmadan önce eklemem gereken herhangi bir şey var mı diye sana sorayım dedim pcb de pil gerilimini 9v a düştüğünde yanan led li kısım ile 4700 mf lık kondansatör lerin olduğu kısım çizilmemiş bunları da devreye ilave edeceğiz değil mi!...
    Daha önceki yazılarında 10000 mf lık bi kondansatör bağlayın demiştin 10000mf ı bağlarsak
    2*4700 mf kondansatörleri sökecekmiyiz
    ayrıca pcb de herhangi bir eksik çizim yoktur heralde 555 in 2ile 6.ayağını birleştirdim başka bir eksik yer varmı
    senin yaptığın lcd li delta uygun uçlar çıkarsak olurmu daha sonra bunları ekleye bilmek için, bunun için gerekli bilgileri verebilir misin.
    iyilikyapan iyilik bulsun

• Selam.
    Dvrenin eğer teknolojiekibi.com'da verilen klasik pcb'sini yaptıysanız düşük gerilim gösterge ledi üzerinde mevcut. Ayrıca pcb de 2-6 arasındaki eksik bağlantının haricinde eksik bir çizim bulunmamakta. Siz hangi PCB'yi yaptınız?

Klasik pcb'de iki adet 4700uF'lık kondansatörlerin yeri bulunmamakta. Siz bunların yerine dışarıdan besleme girişine yakın bir şekilde 10000uF lık kondansatör bağlamalısınız. İsterseniz 10000uF yerne iki adet 4700 de takabilirsiniz farketmez.

Herkes devresine, tasarlayacağım LCD devresini söyleyeceğim noktalara bağlayarak deversini LCD'li hale getirip pilin gerilimini ve analog ibrenin görevini yapacak olan skalayı LCD ekran izleyebilecek. Zaten yazılımı bitti analog devresinde de iki direnç iki trimpot var o kadar. Denedikten sonra çalıştığına dair ufak bir video ilewww.teknolojiekibi.com da yayınlayacağım.

Ayrıca bu uyarı gifini niçin kullandığınızı anlamadım. Bir kusur işlediysek affola...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 7 Temmuz 2007; 22:21:21 >

• http://resim.donanimhaber.com/upload/forceddownload.asp?file=1;4392324
    ben bu adresteki pcb yi kullandım şemada 4700 mf lık kondansatör düşük pil gerilim led i var ama pcb yok
    uyarı gifi olduğunu farketmedim kusura bak ma ben parmak kaldıran bir çocuk misali koymuştum
  • Tamam dostum o zaman sorun yok

Ben ilk deltapulse'yi yaptığımda bu pcbyi yapmıştım. Baştan sona elimle çizmiştim. Dediğiniz gibi bu pcb'de düşük gerilim gösterge ledi bulunmamakta. Bu devreyi artık siz harici olarak yapacaksınız. Büyük kondansatörler de yine aynen besleme girşine yakın bir şekilde dışarından bağlanacak. Kolay gelsin
  • elbombacı kardeş beslemeye yakın yerde yer kalmadı aşağılarda bir yere hat çekip bağlasak bir zararı olurmu
  • Biraz kalın kablo ile taşırsanız sorun olmaz. Ama yine de olabildiğince yakın tutmaya çalışın.
    Saygılar.
  • ayrıca yaptığımız başlıktan devreye gelen ara kabloyu ne tür bi kablo kullanalım anten kablosu veya önerebileceğin başka kablolar var mı
  • quote:

MEZARTAŞI : Dün altında olan çimenler , bugün üstünde yeşerdi. Ey yolcu anla ki ; şu toprak , günahtan gayri her şeyi örter!...

Konuyla bir alakası yok affola. Senin şu imza felaket etkiledi. Kıllarım tüylerim diken diken be Şarhoşluktandır. Saygılar.
  • slm arkadaşlar bu devre hakkında yorum yapa bilirmisiniz hex dosyası falan var acaba iş yaprmı??
    [img=http://img259.imageshack.us/img259/4820/metall201kx6.th.jpg]
  • Merhaba arkadaşlar EMFAD ve SHS ler hakkında bilginiz var mı şu siteyi incelediniz mi veriler ne kadar doğru?

http://www.sutreasure.com/dedektor.html
  • merhaba elbombacı kardeş ben delta pulse nin çift yüzlü baskı devresini çıkardım lehimleme işlemine başladım ancak daha önce hiç çift yüzlü lehimle me yapmamıştım bu çok zor direkt olarakta lehimleme yapmak istemiyorum entegreleri ,direnç kondansatörler kolay ama entegre soketlerini lehimlemek çok zor bu yüzden tek tarflı baskı devre çıkartmak istiyorum sen sanırım tek taraflı pcb hazırlıyordun bitirdiysen bizimlede paylaşırmısın....
  • elbombacı kardeş bir de daha öceki konularda bahsetmişsin ama ben tam nasıl olduğunu anlamadım bobin sarar ken adsl kablosun dan mesala 4 tur attım 32 tur yapar demişsin bu adsl kablosundaki kablolar birbirine parelel nasıl 4 tur atınca 8 tane kablo ile 4 tur atmış olmazmısın bunu biraz açıklayabilir misin
    ayrıca senin yaptığın delta pulse için en iyi küçük başlık hangisi çapı ne kadar yaptın ve bobinleri yanyana düzgün sarmakla hepsini biryerde sarmak arassında bir fark olur mu......
    çünkü daha önce karşılaştığım bir dedektör devresinde 17 cm karkas üzerine 0,35 lik telden 35 tur yanyana diyordu avantajı veya dezavantajı olur mu bunun...
  • merhaba arkadaşlar sonunda başardım. yaptığım dedektör bir santim çapındaki bir metal parayı bir metre otuz santimden çekiyor. ama ne yazıkki yüksek energie harcadığı için büyük bir aküye ihtiyaç duyuyorum. o yüzden kullanımı biraz zahmetli. Heinrich Ölmerch' in ufki magnetik salınım dalgalarının uzanımı sistemine göre çalışan bu dedktör, nASA TARAFINDAN gezegenlerin iç yapılarını analiz eden cihazların kaba bir kopyesinden başka bir şey değil. Yani ilkel bir cihaz, kısacası energie düşmanı. Sevgi ve saygılarımla, bütün arkadaşlara başarılar dilerim[
  • SELAM DEDEKTÖRCÜ ARKADAŞ

SENİN ÇALIŞTIRMİŞ OLDUĞUN CİHAZIN SEMASINI BİZLERLE PAYLAŞIRSAN ÇOK MEMNUN OLURUZ.

SEVGİ VE SAYGILARIMLA

borazhuseyin@hotmail.com.
  • ewet dedektörcü kardeş nalaban a katılıyrum dedektör 1 cm karleik parayı 1 metre üstünden çekiyorsa günde bi akü yü boşaltsın önemli değil şemayı bizlerle paylaşırsan seviniriz...[
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.