Şimdi Ara

metal dedektörü ! (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    H. Veysel Güleryüz hocanın Kitabının kapak resmi olan devreyi yaptım. Kitapta bir metal parayı havada 1,5 mt, toprak altında 75 cm den algılar yazıyor. Fakat ben 15 cm den fazla algıladığını görmedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kuytucolpak
    Selam Arkadaşlar
    H. Veysel Güleryüz hocanın Kitabının kapak resmi olan devreyi yaptım. Kitapta bir metal parayı havada 1,5 mt, toprak altında 75 cm den algılar yazıyor. Fakat ben 15 cm den fazla algıladığını görmedim.

Emeğinize yazık olmuş. Keşke yapmadan önce forumumuzu biraz incleseydiniz...
  • slm elbombacı yukardaki msj ıma cevap vermedin? o verdiğin likte ki pbc doğru sanırım ? ilğin için teşekkrler
  • arkadaşlar ben fandy.front.ru adresinde (hepimizin bildiği clone-pi sitesi) kasıl ve akazu adında iki şema buldum çok iyi duruyorlar. ben bunları yapmayı düşünüyorum. ama şemalardaki j1 ve j2 nereye bağlanacak anlamadım bu arada siteyi ingilizceye çevirdim isteyen arkadaşlarla paylaşabilirim.
    birde bu devrelerden yapmak isteyen arkadaşlarla irtibata geçelim diyorum
    led yerine çıkışa bir lc bağlasak hani süper olurdu gibime geliyor

işte şemalar
    http://fandy.front.ru/KASIL_SCH.gif
    http://fandy.front.ru/AKA_ZU_SCH.gif

devrelerin yazılımlarıda var

• mutsuz4 kardeş mesajını farketmemişim kusura bakma

Devrede geçişleri yaptığına emin ol. Özellikle entegre altlarında gözden kaçırdığınız bir geçiş kalmasın. Bir de unutmadan tr serisi ölçüm noktalarının bazılarında da geçiş var. İlk baştadan da dediğim gibi alın linize AÇIK ŞEMAYI ve ölçü aletini, devrenizi baştan sona şemayı takip ederek ölçümünüzü yapın. Elinizdeki Açık şema %100 çalışıyor. Devrenizi açık şemaya göre birebir yaparsanız devrenizin çalışmaması için bir sebep yok.

Arama başlığına gelince; ben adsl kablosundan yapıyorum. 35 cm çapında başlık için 8'li adsl kablosundan 4 tur yani 32 tur sarıyorum. Videolarını teknolojiekibi'nden izleyebilirsiniz. İlle de bobin telinden tellerin genelde yanyana olması tavsiye edilir fakat PI dedektörlerde arama başlığında hassasşyet aranmadığıdnan dolayı üst üstede sarabilirsiniz ki ben de üst üste sarıyordum sorunsuz çalışıyordu.
    -------------

feridund arkadaşım bu devreden verim beklemeniz hakkında sizi şimdiden uyarayım. Hatta ben devrenin çalışıp çalışmayacağından da şüpheliyim ? Şimdi okuldan geldim kafam çorba gibi, devre sanki eksik... Bana üst baş aramak için kullanılan el dedektörleri gibi bişey gelsi...

• feridund arkadaşım verdiğin devrelerin her ikiside batarya veya akü şarj devresi.j1 ve j2 bataryaya bağlanıyor, artı ve eksi uçu.buda ingilizce link.başarılar.
    http://www.online-translator.com/url/tran_url.asp?lang=en&direction=re&template=General&transliterate=&autotranslate=on&url=http://fandy.front.ru/KASIL.htm
  • teşekkürler tkurt

bende bu nasıl dedektör diye ne kafa yordum ya bi bilsen :)))
  • slm elbombacı kusura bakama seninde basını agratıyorum. gecenin yarısından buyana delyatla ugrasıyorum
    bi türlü yapamadım bobine sinyal gidiyor bilğisayar ekranına yaklastırdıgımda ekranda dalğalanmayı görüyorum ve devamlı ses geliyo yani potlarla ayar yapamıyorum artık devamlı ötüyo ?? bilği verirsen sevinirim.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: delimi_akillimi

quote:

Orjinalden alıntı: mutsuz4

slm elbombacı kusura bakama seninde basını agratıyorum. gecenin yarısından buyana delyatla ugrasıyorum
    bi türlü yapamadım bobine sinyal gidiyor bilğisayar ekranına yaklastırdıgımda ekranda dalğalanmayı görüyorum ve devamlı ses geliyo yani potlarla ayar yapamıyorum artık devamlı ötüyo ?? bilği verirsen sevinirim.....

kardesım bunlar hıkaye ugrasma budedektorler calısmıyor gercekten ınan bana

mrb dostum ben elbombacıyla konustum calışıyo diyo ama ben calıştıramadım:) bobine kadar herşey normal bobin sinyal gönderiyo fakat değerlendirme devreleri iş yapmıyo anlamadım gitim? peki senin tavsiye edecegin bir devre veya delta hakkında bilğin varsa paylasırsan sevinirim teşşekürler....

• senbenım yorumlarını okumuyorsun galıba benn cokk devre yaptım 10tane felan budevreler maxımım 10cmden algılıyor vede devrede verılen ölcum degerlerı ıllee bırebır olan devrelerı yaptım sımdı benım bıldıgım busıstemde vlf olanları harıkadır cıftt bobınla calsıyor eger calısırsa burda yayınlayacagım dedektor nasılmıs
  • feridund arkadaşım yardımcı olabildiysek ne mutlu bana.
    mutsuz4 arkadaşım bobin konusunda sorun yaşıyorsan,bobine ekranlama yapma,folyoyu kısadevre yaparsan çalışmaz(tabi ekranlama yapıp yapmadığını bilmiyorum)daha sonra istersen yapabilirsin.benim sana tavsiye edebileceğim bobin,clone 2'de verilen bobini yap.daha önceki sayfalarda resminide bulabilirsin.ben en iyi sonucu bu bobinle yakaladım.herkese başarılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tkurt

feridund arkadaşım yardımcı olabildiysek ne mutlu bana.
    mutsuz4 arkadaşım bobin konusunda sorun yaşıyorsan,bobine ekranlama yapma,folyoyu kısadevre yaparsan çalışmaz(tabi ekranlama yapıp yapmadığını bilmiyorum)daha sonra istersen yapabilirsin.benim sana tavsiye edebileceğim bobin,clone 2'de verilen bobini yap.daha önceki sayfalarda resminide bulabilirsin.ben en iyi sonucu bu bobinle yakaladım.herkese başarılar.

kardesım senn neyıı yakaladın devre ilee ugrasırken nelerle karsılasıyorsun analtsana benn kabul ederım yanlısım burda dıye amaa asla ıkınsanızda budevreler boss calısmıyor yapmayın gozunuzu seveyım
  • Arkadaşlar Delta Pulse çalışıyor haksızlık yapmıyalım.
    Ben elektronikden fazla anlamam amatör olarak ilgileniyorum eğer ben bu cihazı yapıp çalıştırdıysam herkes çalıştırabilir.İlk yaptığım cihazda 1 ytl yi 25 cm den yakalamıştım son yaptığımda 1 ytl ye 35 cdm civarında tepki veriyor.Dikkatli bir şekilde yapıldığı takdirde çalışmaması için bir sebeb yok.

hdurmaz42@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durmaz -- 28 Mayıs 2007; 8:28:20 >
  • Mutsuz4,,
    Hangi baskı devre ile yaptın delta pulse"yi... Resmini çekip forumda yayınlayabilirmisin, belki yardımcı olabilirim... Eğer sprint layout ile yaptıysan benim daha önce verdiğim düzeltmeler ile devre gayet güzel çalışıyor.

Tkurt selam,
    Clone PI2 "nin bobinini Delta Pulse"de denedinmi?
    (Ben clonePI M"i yaptım fakat programlamayı yapamadığım için bekletiyorum.)
  • bende ıyıı anlıyorum elektrnıkten vede ıyıı anladıgımı dusundugum halde ölcumlerım bıraz kendı cabalarımın kendı tecrubelerımın dogrultusunda kendı ımkanlarım dogrultusunda yaptım calısmıyor eeeee sımdı sorun pildemı
  • selam,
    Arkadaşlar arama kafası için yada hava nüveli bobin sarımı için aşağıdaki linkte gördüğünüz hesaplamaları kullanabilirsiniz, ya da farklı çapta olup aynı mikrohenri değerine sahip bobin elde edebilirsiniz. Denedim gayet güzel sonuç veriyor.
    http://ta2kk.kulup.org/index.php?option=com_content&task=view&id=45&Itemid=34
  • Selam,
    Arkadaşlar daha önce delta pulse'da başarıya ulaşan arkadaşlar için toprak altı deneme yapanlar oldumu diye sormuştum, bir cevap alamadım. Aranızda havadaki bir cismin aynını toprak altında deneyipte kayda değer bir sonuç alan olduysa yazabilirmi lütfen?
  • mrb kuytucolpak

Toprakda denemedim fakat taş tuvardan etkilenmiyor.

hdurmaz74@hotmail.com
  • Merhaba nahita.
    clone 2'nin bobinini Delta Pulse"de denemedim.Delta Pulse yapmayı düşünüyorum,eğer denildiği gibi 1ytl'yi 35cm den yakalarsa, daha sonra bobinden sonraki opamp kısmını clone'ye uygulamayı düşünüyorum.işlerin yoğunluğundan pek uraşamıyorum.
    clone pı-m 18f252'yi programlarken negibi sorunla karşılaşıyorsun? yazarsan belki yardım edebilirim.
    herkese başarılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kuytucolpak

Selam,
    Arkadaşlar daha önce delta pulse'da başarıya ulaşan arkadaşlar için toprak altı deneme yapanlar oldumu diye sormuştum, bir cevap alamadım. Aranızda havadaki bir cismin aynını toprak altında deneyipte kayda değer bir sonuç alan olduysa yazabilirmi lütfen?

benim daha önce bizzat arazide yaptığım testleri yazmıştım,,dedektör evde, havada,duvarda vs. sağlıklı denenmez,ama iyi bir fikir verir,havadaki sonuçlara göre ne kadar sağlıklı olup olmadığı meydana çıkar..ben ,delta pulse'ye havada iyi not,,arazide orta not verdim :))
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.