Şimdi Ara

metal dedektörü ! (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar bu yeni tasarımım LCD li delta pulsenin eski halinden bir video. Sırasıyla bakır, aliminyum, yanlış bilmiyorsam krom, lehim teli ve demiri testettim.

http://www.youtube.com/watch?v=6l-UOFggl-4

Bu açılış

http://www.youtube.com/watch?v=KClJ-wvx6Wg

elbombaci@mynet.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 7 Mayıs 2007; 12:37:49 >

• sniffer xr6

metal dedektörü !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bci -- 21 Nisan 2007; 19:19:50 >
  • PLL METAL DEDKTÖRÜ AMA NE561B ENTEGRE BİLDİĞİM KADARI İLE TÜRKİYEDE YOK
  • elbombacı ellerine sağlık guzel calışma
  • Teşekkür ederim kral251.

Bu videoyu cihazı ilk yaptığım zamanlarda çekmiştim. Üstteki sayısal değer pili, yanında ki de eski deltapulsede skalanın görevini yapıyor. Cihazın bu halinde ufaktefek sorunlar yaşadığımdan dolayı şu anki halinde yazılımı neredeyse baştan yenileyerek sorunları hallettim. Yakın zamanda yeni halinin videosunu da yayınlıcam. İnşallah bir aksilik olmazsa lcdli deltapulse önümüzdeki ay biter diye tahmin ediyorum.

Birde önümüzdeki aylarda bunun dijital versiyonu geliyor. Noise, signal, sens, kazanç ve ses ayarlarını cihazın menüsüne girip ayarlayıp kaydedebilecekiniz. Cihazın üzerindeki pot sayısı bire düşecek.

Herkese çalışmalarında başarılar.

elbombaci@mynet.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: aykurtelektronik

SELAM ARKADAŞLAR BU SNIFFER XR6 HANGİ ÜLKENİN ÜRETİMİ BİLEN VARMI BU BANA ACİL LAZIM

sniffer ingiliz malı ingiliz üretimi bu arada malzeme listesine bir bakalım mail atıver sana zahmet ayrıca teşekkür ederiz yayınladığın makinenin şeması için herkese iyi çalışmalar...

isurek_2006@hotmail.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: elbombaci

Selam

Arkadaşlar bu yeni tasarımım LCD li delta pulsenin eski halinden bir video. Sırasıyla bakır, aliminyum, yanlış bilmiyorsam krom, lehim teli ve demiri testettim.

http://www.youtube.com/watch?v=6l-UOFggl-4

Bu açılış

http://www.youtube.com/watch?v=KClJ-wvx6Wg

Sayın elbombacı en kısa zamanda dedektörünü bekliyorum. Çalışmalarında başarılar.

• Aykurtelektronik bahsettiğin NE561 entegresi ile yapılmış bir metel dedektörü elektronik dünyası dergisinin çoooooook eski bir sayısında var şemasını burada yayınlayacağım fakat şu an bulamadım. Bu şema yanlış hatırlamıyorsam Elektor"dan çevrilmişti. PLL "faz kilitlemeli çevrim" mantığı ile çalışan bir entegre, ben bu entegreyi 7-8 sene önce aramıştım, ama bulamadım.
  • delta pulseyı yaptım 3cmm dedektorlerın sırası yaptıklarıma goree sırayla verıleı dusuyor kesın buuu tasarımcılar bızı kandırıyor devrelerdekı osılatorler 5cmden sonra sapıtıyor ınceee ayarın ıncesını yaptık olmadı abuk sabuk calısmalar oluyor benn artk bırısının yuzz yuzee buuu devrelerını calıstırdıgını gormeden aslaa yapmam
  • delta pulse e 12v bataryaya bagladim
    ilk acilista kapi gicirtisi sesi cıkıyor.bir daha baska ses gelmiyor .neden olabilir.
    listeden farkli olarak ırf 840 ,vu metre ,0.5W 8ohm hoparlor.
    deneme icin de 1200microhenrylik kucuk bir sargi kullandim.
    tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • buda benım dedektor resımlerı
    D:\www\Local\forum_donanimhaber_com\http\upfiles\buffer\727D29C3846E4E1AA19C60CCB310DB35.jpgD:\www\Local\forum_donanimhaber_com\http\upfiles\buffer\756880046C7C456EB720498119F00165.jpg

metal dedektörü !

metal dedektörü !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rahmetli_deli -- 22 Nisan 2007; 15:44:29 >
  • BCI KARDEŞ SNIFFER XR 6 TAM ŞEMASI VARMI SENDE BANA LAZIM HİÇ KABLO YOK ÜZERİNDE BİR KISMINI VERMİŞSSİİN DİĞER KISIMLARI VARMI YANİ KABLO BAĞLANTILARI LAZIM VARSA ELİN ZAHMET OLMASSA YAYINLARMISIN YADA E MAİL OLARAK ATARMISIN
  • YA ARKADAŞLAR E MAİL ATMASINI BİLMİYORUM YOLLADIĞIM DEVRE HAKKINDA BİLGİ İSTEYENLERE MSN DEN YOLLAYABİLİRİM
  • arkadaşlar bilmem bilirmisiniz.
    elo elector diye bir dergi vardı 1982 yıllarında aldığım. O dergide tca 945 ışık seviye disktriminatörü entegresi ile bir metal dedektör devresi vardı. O zamanlar yapmıştım bc 107 transistörü ile bir bir alan etkis i oluşturan bobinin oluşturduğu kat ve bu alanda metale karşı oluşan değişimleri değerlendirerek tca 945 entegresine gönderen cd 4017 ile bir kat vardı. O zamanlar bu devreyi yapmıştım. Tüm açıklamaları vardı. Ancak o dergi şu an bende değil. Ve inanırmısınız tüm açıklamalarına karşın devre çok mükemmel çalışıyordu. Üzerinde üç led vardı. Birinci led devamlı yanar. ikinci led metale yaklaşımı gösteriyor. Üçüncü led de metalim tam üzerinde olduğunuzu gösteriyordu. Bu devreyi bilen varmı acaba. Benim o zamanlar yaptığımda tek sorun dedektörün üç metre derinliği ölçtüğünü söylüyordu. Ama benim yaptığımda toprak altına koyduğum bir ütü yü 50 cm den algılamıştı. Ve aynı dediği gibi yakınlaştığında diğer led yanar metal üzearinde olduğunuzda üçüncü led yanardı. Bobinin ölçülerine kadar herşeyi vardı.
    Birde bu tca 945 entegresini izmirden bi arkardaşa o zaman lar sparişini verip 50 eski lirası verdiğimde bana entegreyi getirdi. Ama satın aldığı işyerindeki şahıs bu entegrenin o zamanki fiyatlarla 500 eski liraya olyanıda var demiş öyle söylemişti.Bende üç metre kapasitenin bu pahalı olan entegreye bağlı olduğunu düşünüp devreyi komple çöpe atmıştım.

uzun oldu kusurlar

• OKANTEK KARDEŞ BU CİHAZDAN BİR TANE ELİME GEÇTİ RESİMLERİNİ VE DEVRE RESMİNİ VERECEM ESKİ BİR MAL YALINIZ ADAM HERHALDE AÇLIĞI VARDI ÜZERİNDE HİÇ KABLO BIRAKMAMIŞ YEMİŞ KABLOLARINI YANİ ANLAYACAĞIN KABLO DENİLEN HÇBİR ŞEY YOK ÜZERİNDE
  • SNIFFER XR6

metal dedektörü !
  • SNIFFER XR6

metal dedektörü !
  • SNIFFER XR6

metal dedektörü !
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.