Şimdi Ara

metal dedektörü ! (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • RAHMETLİ_DELİ KARDEŞ TAMAM ONUN İLE İLGİLİ YAPTIĞIM HER DÖKÜMANI DETAYLI OLARAK SİZİN İLE PAYLAŞACAĞIM BUGÜN HAZIRLARIM ORJİNAL BASKI DEVRENİN RESMİNİ ÇEKMİŞTİM ORDA BİLGİLERDE VAR BUGÜN MUTLAKA YAYINLARIM
  • aykurtelektronik arkadaş foruma hoşgeldin..bu tamir yaptığın dedektörün derinlik testlerini yaptınmı,ve hazırladığın devreye bobin deneyip çalıştırıp denedinmi.
  • aykut kardesım buuu dedektorun bugun hazırlarken pcbsını orjınal boyutta ütüü ilee yapacagımız birr şekilde çizeblirsen herkez için kolay olur vede montajda önemlı tabıkı eminimki dediğin gibiyse buuu cihaz kesin olmuş bill benn devrede gördüğüm kadarıyla spesieal birr malzeme yokk gibi picde degil devren galiba ayırımı sagladıgını demıstın dolayısıyla ilginç amaa denemeye deger dedıgın gıbıyse herkes beklıyordur senn yeterkı paylaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rahmetli_deli -- 18 Nisan 2007; 9:54:10 >
  • merhaba arkadaşlar.clone pı-m'nin vidyo görüntülerini şu linke koydum,ben izleyemiyorum bir bakın bakalım siz izleyebilecekmisiniz.eyer izleyebiliyorsanız cevap yazınki bende bileyim.herkese başarılar.
    http://www.youtube.com/watch?v=FuEW5j2wp9A
  • RAHMETLİ_DELİ KARDEŞİM CİHAZ AÇLIŞAN ORJİNAL İNGİLİZ MALI CİHAZIN OLDUĞU GİBİ KOPYASIDIR YANİ ÇALIŞAN PROFOSYONEL BİR CİHAZDIR KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE METALİ AYIRDIĞINA BEN EMİNİM ÇÜNKİ TAMİRİNİ YAPTIM VE KULLANICISI BANA GÖSTERDİ ÇALIŞTIDI DERİNLİĞİ KONUSUNDA BİLDİĞİM KADARI İLE BİR PARAYA 15 CM DEN ÖTÜYOR BUDA İYİ BİR MESAFEDİR
    YANİ ARKADAŞLAR CİHAZ PROFOSYONEL CİHAZIN KOPYASIDIR

•  metal dedektörü !

•  metal dedektörü !
  • Daha önce mcp3201 siparisi vermis olan arkadaslarin dikkatine;

Ben nel elektronikden mcp3201-CI/P siparisi verdim.devre semasinda en uygun buydu. siz hangi entegre siparisi vermistiniz.bilgilerinizi paylasirsaniz cok sevinirim.
  • ARKADAŞLAR bir türlü sesi alamıyorum sizce sebebi ne olabilir kafayı yicem valla capasatörler 100nf
  • su delta puls ses sebebi nedir amatör bir elektronikciyim arıza bulmakta zorlanıyorum kolay gelsin
    devre calışıyor ama ses gelmiyor bana kesin surdandır diyecek bir arkadaş yokmu calışmalarınızda kolay gelsin
  • tkurt kardeş video izleniyor, çalışman güzel olmuş. Pic"i programlayabilirsem bende deneme yapacağım inşaallah.
  • Aykurtelektronik arkadaş paylaşımın için çok teşekkürler.Devrenin orjinal ,çalışıyor ve metal ayrımlı olması önemli.Baskı devre çok güzel çıkmış ancak ;malzeme yerleşim planı ve malzeme listesi iyi anlaşılmıyor.Yeniden yükleyebilirsen açık şemayı çıkartıp devrenin çalışma prensibini anlayabiliriz.Sonrasında bobin fazla bir sorun teşkil etmez,bu forumda kendini geliştirmiş birçok arkadaş var gerisi çözümlenir diye düşünüyorum.
  • vidyoyu başka bilgisayarda denedim yükleme başarılı, çalışıyor.herkese başarılar.nahita arkadaşım senin mesajı görmemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkurt -- 18 Nisan 2007; 20:58:01 >
  • aykurt devrendekı malzemeler anlasılmıyor vede ancak buradakı arkadaslara yada bana gonderebılırsen ugrasabılırız eger sadece işşş bobıne geldıyse ondan sonra bıseyler yapılabılır karar senın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rahmetli_deli -- 18 Nisan 2007; 21:02:49 >
  • Herkese Merhabalar

aykurtelektronik arkadaşım paylaşımın için teşekkürler. Fakat kafama takılan bir nokta var:

Bir dedektöre metali tutup tanıtıyor ve dedektör bu metalden başka bir metale sinyal vermiyor demişssiniz. Bir dedektörde böyle bir özelliğin olması için tutulan metalin manyetik özelliklerinin elektriksel karşılıklarını hafızasına alması gerekiyor. Ben verdiğiniz malzeme listesinde bir RAM veya bir mikrodenetleyici göremedim. Acaba bu karta monte edilen başka bir hafıza birimi var mı? Eğer yoksa cihaza metali tanıtma olayı bana saçma geldi açıkcası. Çalışmalarınızın sonucunu merakla bekliyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: veronn
    su delta puls ses sebebi nedir amatör bir elektronikciyim arıza bulmakta zorlanıyorum kolay gelsin
    devre calışıyor ama ses gelmiyor bana kesin surdandır diyecek bir arkadaş yokmu calışmalarınızda kolay gelsin

veronn arkadaşım buradan doğru kesin arıza şudur diyemeyiz fakat sık yapılan birkaç hata var:

Metal yaklaştırıldığında ibrede sapma oluyor mu? Oluyorsa:

1) 555 entegresinin PCB üzerinde 2 ve 6 nolu ayağını birbirine bağladınız mı?
    2) 555 entegresinin besleme pinine beslemenizin voltaj değeri neyse aynen geliyor mu?
    3) Delikiçi geçişlerde iletim durumu normal mi?

Benim size tavsiyem 555 devresi ufacık birşey. 10 dakika "AÇIK ŞEMAYA BAKARAK" devrenizi kontrol edin. Tek referansınız açıkşema olsun. Kesin çözüm budur.

Herkese çalışmalarında başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 18 Nisan 2007; 21:37:43 >

• serkanonce arkadaşım doğru siparişi vermişsin. bende nel'den mcp3201-CI/P sipariş etmiştim.başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkurt -- 19 Nisan 2007; 9:26:26 >
  • AELBOMBACI KARDEŞ BEN DEVREYİ İNCELEDİĞİMDE IP PULSE DEĞİL PULSE DEĞİL PİC DEĞİL BU ESKİ SİSTEMDE ÇALIŞAN YANİ DÜZ OSİLATÖRÜ OLAN VE METALE YAKLAŞTIĞINDA GENLİĞİ DEĞİŞEN TÜRDE BİR CİHAZ AMA ŞU BİR GERÇEK ESKİ SİTEMDE AYIRMA ÖZELLİĞİ YAPILABİLİR ODA HER METALİN KENDİNE ÖZGÜ YOLANAN SİNYALİ GERİ YOLLAMASI FARKLIDIR BUNU YAPAN FİR BURDAN YOLA ÇIKARAK OSİLATÖRÜN FREKANSINI DEĞİŞTİREREK SADECE O METALİN GERİ YANSITTIĞI SİNYALİ VERİR BUDA OLUR YAZIM BAŞTAN OKUSA İDİNİZ BEN BU DEVRENİN ÜZERİNDE DURMAMIN AMACI 1- BASİT VE SADE OLMASI 2 YAPIMI KOLAY OLMASI VE KULLANIMI ÇOK ÇOK BASİT OLMASI BEN BU CİHAZIN BOBİNİNİ BİLSE İDİM ŞU ANDA BU CİHAZI YAPAR VE SATARDIM ÇOK CİHAZ TAMİR ETTİM AMA BUNUN GİBİ GÖZLE GÖRÜLEN AYIRT ETME ÖZELLİĞİ OLAN AYIRT ETMEMDEKİ MAKSAT SADECE ARKADAŞIM SADECE O METALE ÖTÜYOR BAŞKA HİÇ BİR METALE ÖTMÜYOR O KADAR İLGİNÇ VE GÜZEL ÇALIŞMASI

• EVET İŞ SADECE VE SADECE BABİNE GELDİ BOBİNİ YAPAMADIM ÇÜNKİ KAFAYI SAHİBİ SÖKTÜRMEDİİİ ÖYLECE DEVRE ELİMDE KALDI DEVRENİN HER TARAFINI YAPMIŞTIM RESMİNİ VERDİĞİM DEVREDE POT LARI VE FETİ YOKTUR ODA DAHA İYİ MAL ZEME LİSTESİNİ BİLGİSAYARA ÇEKİP VERE BİLİRMİYİM BİLMİ YORUM ÇÜNKİ BELLİ ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ DESTEKLEMİYOR UĞRAŞTIM AMA BU KADAR OLDU AMA GEREKİR PAİNTTE DÜZENLEYİP VERECEM E MAİL ADRESİM aykurtelektronik@hotmail.com EKLEYECEK OLAN ARKADAŞLAR VARSA EKLEYEBİLİR

• DELTA PULSE DEDEKTÖR DEMONTE KİT……
    HEMEN MONTELE…!! HEMEN AVA ÇIK….!!

metal dedektörü !

· Montaja hazır 1M2’lik bobin…………
    · Tüm elektronik elemanlar……
    · Adım adım tüm yapım aşamasının anlatıldığı 6 sayfalık yapım ve dedektör kullanım klavuzu…
    · Yüzde yüz çalışma garantili………
    · 1 Watt çıkış katı (ücretsiz)…….
    · Sınırsız teknik destek……..
    · Max. 3,5 Metre algılama….

Bir definecinin tüm beklentilerine cevap verebilen üstün derinlik performansı kanıtlanmış Delta Pulse dedektör şimdi size çok yakın..…..Birkaç saat içinde montajınızı bitirip hemen ava çıkabileceksiniz...Delta dedektörle define ararken “Tam istediğim gibi dedektör” dediğinizi duyar gibiyiz. ”Hangi dedektörü yapsam emeğim ve param boşa gitmez?” diye düşünenler için... “Şu marka dedektörü mü alsam, bu markayı mı alsam?” karmaşasına artık son verin.… İşte emeğinizi boşa çıkarmayacak dedektör…. Delta dedektörü mutlaka görün… Mutlaka deneyin... Vazgeçemeyeceksiniz………..

Forumdonanimhaber teknisyenlerine 1M2 hazır başlıklı Delta Pulse demonte kit her şey dahil fiyatı sadece : 150 YTL….(2007 yaz sezonu boyunca geçerlidir.)

(Monte Delta Pulse kart satışlarımız sürmektedir..)

Msn ve mail:

mhunter@mynet.com

sms
    0539 219 65 72

• Devre düz osilatörli derken neyi kastettiniz anlayamadım.

Devreniz BFO sistem çalışıyorsa:
    Arama başlığına "EŞİT MESAFEDE" farklı metaller yaklaştırırsanız dağişken osilatörün frekansı faklı yönlerde ve oranlarda değişir. Fakat bu olay her metali arama başlığına eit mesafede tuttuğunuzda olur. Referans bir osilatörle bu frekansı karşılaştırıp eşit mesafede duran metalleri belki tanımlayabilirsiniz. Ama biliyorsunuz ki toprakta her metal yüzeye aynı mesafede olacak diye bir kaide yok. Bundan dolayı farklı mesafelerdeki aynı metaller bobinin endüktansını farklı oranda kaydırlar. Bu dafrekansın farklı oranda kayması demektir. Yada şöyle tarif edecek olursak bir metal mesafeye göre onlarca metalin gösterdiği etkiyi gösterebilir. Toprağın altında kimse metalin yüzeye ne kadar derinlikte olduğunu bilemez.

2)Devrenizde metale göre genlik değişiyor demişsiniz. Yine aynı şekilde bir metali bobine yaklaştırıp uzaklaştırınca aynı metal farklı genliikte sinyaller oluşturur. Bu da benzer bir metalle farklı mesafelerde aynı genliği rahatlıkla yaklayabilirsiniz. Bu da dolayısıyla yine metallerin karışması demek.

Demek istediğim şu: Devreniz ne sistem çalışırsa çalışsın PI, BFO, IB, VLF. Bu sistemlerde metali tanıtıp sadece o tanıtılan metale sinyal verecek dedektörün yapılabileceğini düşünmüyorum. Eğer devreniz hiç kimse tarafından bilinmeyen bir sistemle çalışıyorsa ona diyecek bişeyim yok. Yeni birşeyler öğrenmeyi her zaman isterim.

Yazılarınızı tabiiki en başından okudum. Fakat benim mantığıma bu olay ters geliyor.Devrenizin açık şeması olsaydı tahminler yerine şema üzerinde konuşurduk. Çalışmalarınızın sonucunı merakla bekliyorum.

Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.