Şimdi Ara

metal dedektörü ! (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • altay ben izmitte oturuyorum. karaköy pasajına çoğu istanbulludan daha önce ulaşıyorum biraderinin haberlerini senin kadar merakla bekliyorum.. bu cuma bende gidebilirim. elimdeki malzeme listesi çok kabardı çünkü.. selamlar
  • selam siberci,bilader bazı parçaları temin etmiş,bazıları piyasada yokmuş,olmayanlar için emsaş elektroniğe sipariş geçmiş,10 gün içinde getireceklermiş,istersen sende telefon aç ,aynı elemanlardan sipariş geç.ama hangileri var hangisini aldı bende bilmiyorum,yarın akşam dönecek bursaya,o zaman belli olacak neler aldığı..ben sana emsaş elektroniğin sitesini yazayım,oradan irtibat numaralarından ulaşırsın..ama sanırım öncelikle bana fiyat bildirip onay alıp öyle getirecekler..bu konuda yarın akşam netleşir.haber veririm sana

link : http://www.emsaselektronik.com
  • selam siberci şimdi emsaştan bedri bey aradı,türkiyede olamayan parçaların fiyatları gelmiş,bende sana yazayım,istersen sende iletişim kur..tel serisi 2 adet entegre var,bunlar voltaj regülatörü ,fiyatları yüksek,birazdan devreyi inceleyip,başka bir şey uydurabilirmiyim diye bakacağım,ikisi 60 euro yaklaşık 115 ytl tutuyor..

tel3-2011 34 euro
    tel2-2421 26 euro
    atmega32 7 euro
    ad 8055 14 euro
    ads 7816 12 ytl
    lm 4040-2,5 3,5 euro bu refarans diyodu bir kaç tipi varmış onuda inceleyeceğim.
    sa5.0 oca karşılığı sanırım 1n 6267
  • slm TERMOSİS arkadaşım GS4 ün PCB sini tekrar yüklermisin... yapalım....
    saygılar....

yavuzvarli29@hotmail.com
  • tel-3 2011 ve tel-2 2421 dc dc konvertör ,bana ilk bakışta tel-3 yerine 7812 ,,tel-2 2421 +5v -5v için 7805 ve 7905 olur gibi gelsede kazın ayağı öyle değil. .zira devrede +24 volt ucu toprak hattı yapılmış,hal böyle olunca tel-3 ün 12 volt çıkışı toprak hattından 12 volt daha yüksek,buda demektirki bu konvertör aynı zamanda gerilim çoğaltıcı..tel-2 de toprak hattına göre +5volt ve -5 volt çıkışında.her neyse 115 ytl verip bu tel lere gerek yok basit bir düzenlemeyle iş halledilir,isteyen olursa çizip yollayayım nasıl olacağını,,aslında çizip yolluyacaktım fakat benden başka bu işe niyetli olan yok sanırım,kimse bir şey yazmıyor miner4 hakkında...sanırım bu kayıkta yalnız kürekçi benim,tek başına konuşmanında alemi yok !!

herkese başarılar...

• arkadaşlar devreyi bende inceledim ve bence o dc/dc convertorlere gerek yok.bu devrede sadece size opamp beslemeleri için +-5v gerekli onuda goldscan4 ün power devresini yapıp sizin devreye uyarlarsanız mükemmel çalışacagını sanıyorum.çalışmalarınızda başarılar.

• Orjinalden alıntı: jantemirkan

arkadaşlar devreyi bende inceledim ve bence o dc/dc convertorlere gerek yok.bu devrede sadece size opamp beslemeleri için +-5v gerekli onuda goldscan4 ün power devresini yapıp sizin devreye uyarlarsanız mükemmel çalışacagını sanıyorum.çalışmalarınızda başarılar.

hangi devreyi inceledin jantemirkan,ben miner 4 ten bahsediyorum,sen goldscandan bahsediyorsun,,yolladığın şemanın neresinde konvertör ( tel-2 ve tel-3 )varda gerek yok diyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altay74 -- 12 Nisan 2007; 11:56:10 >

• arkadaşlar bu siteyi uzun zamandır takip ediyorum gerçekten güzel calışmlr var calışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum ben delta puls yaptım ama ses gelmiyor ama devre calışıyor sebebi nedir yardımcı olursanız sevinirim amatör bir elektronikciyim sizce sebebi nedir kolay gelsin

• Buralarda geçişler varsa yapmalısınız. Bunlara dikkat ederek devrenizi baştan kontroledin.
    Kolay gelsin.
  • altay 74 bende miner 4 ten bahsediyorum.devreyi inceledim ve tel3 ve tel2 convertörlerini internette arattım ve tel3-2011 (10-30v giriş,5v çıkış veren 3w convertör),tel2-2421(18-36v giriş,+/-5v çıkış veren 2 w convertör).şimdi iş devreyi incelediginizde ne demek istedigimi anlamış olmanız gerek.verdigim devre zaten dc/dc convertörün açık şeması.gerisi sizin ustalıgınıza kalmış.işlerinizde başarılar kolay gele.
  • merhaba arkadaşlar.op amp.konusunda bilgiye ihtiyacım var.clone'deki U5C'nin yerine başka op amp takınca derinlik artıyormuş.elimde birki op amp var, dataşitlerinide buldum.derinligin artması için op amp'ta neye dikkat etmeliyim,hangi kriteri dikkate almalıyım.şimdiden teşekürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jantemirkan

altay 74 bende miner 4 ten bahsediyorum.devreyi inceledim ve tel3 ve tel2 convertörlerini internette arattım ve tel3-2011 (10-30v giriş,5v çıkış veren 3w convertör),tel2-2421(18-36v giriş,+/-5v çıkış veren 2 w convertör).şimdi iş devreyi incelediginizde ne demek istedigimi anlamış olmanız gerek.verdigim devre zaten dc/dc convertörün açık şeması.gerisi sizin ustalıgınıza kalmış.işlerinizde başarılar kolay gele.

jantemirkan,sanırım ben anlatamadım,bu dc dc konvertörler klasik 7812 türevi değil,yani besleme gerilimi sadece belli bir gerilime düşürüp regüle eden entegreler değil..pozif voltaj veren için örnekliyorum ;giriş gerilimi diyelimki .0-20 volt olsun çıkış gerilimi +5 volt olsun..ölçüm noktası 0 ile +5v gerilimleri arasında,20+5=25 volt olacaktır.şekilli devre çizip buraya aktaracağım fakat ne yüklemeye kalksam dosya çok büyük deyip kabul edilmiyor.dosya 10kb de olsa aynı 400 kb olsada aynı hatayı veriyor.bakıyorum 900 kb dosya yükleyebilen bile var yahu..nedenini bilen varmıdır. herkese kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: tkurt

merhaba arkadaşlar.op amp.konusunda bilgiye ihtiyacım var.clone'deki U5C'nin yerine başka op amp takınca derinlik artıyormuş.elimde birki op amp var, dataşitlerinide buldum.derinligin artması için op amp'ta neye dikkat etmeliyim,hangi kriteri dikkate almalıyım.şimdiden teşekürler.

merhaba tkurt,,daha önce elbombacı arkadaş yazmıştı,nette ultra noise opamp diye aratırsan çok güzel, az gürültülü opamplar var..hatta bazılarının kullanım alanlarında metal dedectör diye belirtmişler.ideal opamp kazancı ve giriş empadansı en yüksek,gürültüsü en az ve kararlı olandır. herkese başarılar
  • Merhabalar

jantemirkan arkadaşın verdiği devre kapasitif bir dc-dc konvertör devresidir. Birde bunların trafoluları (izalasyonluları) var. Sizin bahsettiğiniz (tel3 ve tel2) elemanların içersinde de bu devreler tümleştirilmiştir.

Bu devrelerin çalışma mantığı kondansatörleri ilkönce şarj edip sonra da bu kondansatör üzerindeki gerilimleri kullanmaya dayanır. Trafolununki de bir darbe üreteci ile trafoya pals verip diğer taraftan izoleli bir gerilim elde etmektir.

Bu gerilim çevirici modüller oldukça pahalıdırlar. Bu yüzden Goldscan4 devresinde bu modülü kullanmak yerine modülün içindeki devreyi kullanmak tercih edilmiştir. Böylece konvertör kısmının maliyeti 2 ytl yi geçmemektedir.

Herkese çalışmalarında başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 12 Nisan 2007; 18:47:11 >
  • teşekür ederim altay74.elbombaci'nin yazdıklarını okumuştum,internettede arattım.elimde Hammerhead ve Goldscan 4'te kullanılan NE5534 var,bunu kullanmak istiyorum.ancak MASTER HUNTER bu op amp'ın yetersiz olduğunu yerine LF357j kullanın diyor,ve bu op amp düşük gürültülü değil.kafamın karıştığı nokta burası.burada şunu belirteyim kimseyi kimseyle polemie sokmak istemiyorum buna bende dahil.herkese başarılar.
  • selam altay. gerçekten pahalı bunlar.. bup314 te 40 milyon .. hala düşünüyorum....
  • evet altay en basiti 6 adet 6 voltluk akü gibime geliyor..
  • merhaba siberci,2 aküyü seri bağlayıp halledebiliriz,biri 24 voltluk,öteki 6 yada 12 voltluk..24 volt olandan bobini süren devreye vede,topraktan -5 volt için kullanacağız,diğerinide vcc 1 ve vcc2, +5 volt devresi için kullanabiliriz.bup 314 dü bende sipariş geçmedim çünkü bazı satıcıların listesinde var fiyatıda 7,5 dolar..lcd ekranı yeşil almış mavi istemiştim ama bulamamış,özdisandan 30 ytl,ebatıda gayet büyük geniş satır,güzel bişi..bulamadığım malzemeler 60 ytl tuttu ,sipariş geçtim emsaş getirecek.

bup 314 için tıkla burada 7,5 dolar yazıyor.. http://www.dorukan.com/elektronik_devre_elemanlari.aspx

burdada 10 dolar yazıyor http://www.int-el.com.tr/int-el%20parakende%20listesi.xls
    herkese kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altay74 -- 13 Nisan 2007; 13:58:21 >

• elbombaci arkadaşım baktığın için teşekkür ederim ama oralarda geçiş yok diğer arkadaşlarınkine baktım onlarda aynı ahmet abi yardım
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.