Şimdi Ara

metal dedektörü ! (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

metal dedektörü !
  • quote:

Orjinalden alıntı: siberci7

selam altay74.. bu miner veya diğerlerinin yazılımları için araştırma yap bence. bunlara ulaştığında bizimlede paylaşırsan sevinirim.. kolay gelsin..

selam siberci7, hex dosyası mevcut,kısaca un var şeker var ,su var geriye bizlere pişirmesi kalıyor.burada mega serisi işlemci kullanılmış,programlama için avr studyoyu indirdim,daha kurmadım,zatende daha programlayıcı yapmadım,çünkü işlemcileri daha almadım ee sen ne yaptın şimdiye kadar dersen,ön araştırmaları bitti,bugünlerdede işlerimin arasına şıkıştırabilirsem pcb yi çıkartacağım..bu miner bayağı meşakatli olacak sanırım,hayırlısı..bu arada, burdada bu yolda yalnız gitmemek için bir iki arkadaş daha bana eşlik ederse zamandan tasarruf ederiz diye düşünüyorum.inşallah emeğimize değer sonucları.. herkese kolay gelsin.

• evet altay74 arkadaş,hex i 2 adet biliyorsundur.. bu miner in herşeyi var,ama ben bu almana güvenmediğim için hiç başlamadım. istersen başlayalım:)) belki yanlışlıkla doğru hex leri vermiştir. hele ayrımlısını verdiğini hiç zannetmiyorum.. çalışırsa buranın en güzel aletlerinden biri olur bu.. kolay gelsin..
  • selam siber7,bu miner4 ü,herhangi bir sebebten çalıştıramazsak özelliklede hex dosyalarından dolayı ,geriye doğru miner3 miner 2 miner 1 kodlarını deneriz,baktık bütün programlar yalnış verilmiş,bizde aynı kartı analog hale çeviririz,bu işi bana bırak ben hallederim..sonuçta elimizde ne malzeme kalır nede boşa giden emek..ama herşeyi açık açık veren biri neden hex kodlarını yalnış versin..ben bursadayım,dün birader istanbula gitti,listeyi verdim,vakit bulursa bugün karaköy civarına bakacak.gelişmelerden haber veririm.

herkese kolay gelsin
  • Arkadaşlar SİNİFFER XR 71 MİKRON ELEKTRONİK in smd malzemeler ile yapılmış
    dökümanı elimde mevcut talep olursa ilerleyen günlerde buraya ilave edebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TERMOSİS -- 7 Nisan 2007; 12:13:26 >
  • Merhaba arkadaşlar.

Bu aralar forumda hareketlenmeler görüyorum. Bu gerçekten gurur verici.

TERMOSİS arkadaşım yanılmıyorsam bahsettiğin devre bu olsa gerek:

http://mikes.front.ru/impdf/dpuls.pdf
    http://mikes.front.ru/impdf/deltapcb.pdf
    http://mikes.front.ru/str1_e.html

Bu devrenin baskı devresini çıkardım malzemelerin yüzde doksanını lehimledim. Zaman buldukça bitirmeye çalışıyorum.

http://img410.imageshack.us/img410/3899/dsc00271vg6.jpg
    http://img277.imageshack.us/img277/6507/dsc00272wg3.jpg
    http://img108.imageshack.us/img108/6386/dsc00273zw0.jpg
    http://img108.imageshack.us/img108/5904/dsc00274he8.jpg

Bitince performansı hakkında sizleri bilgilendiririm.
    Herkese çalışmalarında başarılar.

• El bombacı teşekkür ediyorum bahsettiğim devre bu idi.
  • Elbombacı teknolojitakibinde GS 4 ü yapacağını belirtiyorsun
    GS 4 ün ayırım özelliği var gibi gözüküyor.Ama mesafe bakımından hayal kırıklığı yaşarsınız.
    İşlerinizde kolaylıklar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TERMOSİS -- 7 Nisan 2007; 19:00:18 >
  • Selam

165 milisaniye oldukça uzun bir süre. Bu süre bobine hiç direnç bağlı değilken elde edilen eddy akımı sönme süresi mi? Eğer böyle ise biz dedektörümüzü maksimum 6hz de çalıştırabiliriz demek.

Forumun beşinci sayfasında osilaskop şekilleri göndermiştim. Linki :

http://forum.donanimhaber.com/m_3925192/mpage_5/key_/tm.htm

Bu ölçümleri ben orjinal deltapulse üzerinde yaptım. (söndürme direnci 2.2K) Bu şekillerde görüldüğü gibi sönme zamanı en uzun olan metaller gümüş, altın, demir gibi metaller. En fazla 300uS ye çıkmış.

Goldscanda da 1K lık bir söndürme direnci kullanılmış. Goldscanın sağlıklı bir şekilde metal ayrımı yapacağını zaten ümit etmiyorum. 4538 leri kullanarak faklı zamanlarda sinyali ölçerek metal ayrımı yapılmaya çalışılmış. Osilaskop şekillerinden de görüldüğü gibi bazı metaller neredeyse birbiriyle aynı.

• Bunlar çektiğim fotoğraflar:

Altın:
     metal dedektörü !

Bakır:
     metal dedektörü !

Demir:
     metal dedektörü !

Krom:
     metal dedektörü !

• Bu dosyaları forumun ilk başında musallim arkadaşımız göndermişti. Tekrar teşekkür ediyorum kendisine...

Bu linkteki dosyada farklı sistemlerdeki dedektörlerin çalışma prensipleri anlatılıyor:

http://www.savefile.com/files/616698

Bu linkte de en baştan bölüm bölüm anlatımlı bir PI sistendedektör yapımı var:

http://www.savefile.com/files/616714

• Elbombacı söylemek istediğim frekansı düşürmek değil.frekansı 6 hz ye çekersek
    audio devresinden ses duyamayız, duyulabilir bir ses elde edebilmemiz için frekans yine 100 hz de kalmalı
    fakat pulse zamanı kısaltılıp kesimde kalma zamanı yani dinleme zamanı uzatılmalıdır.555 li devrelerde bu imkansızdır 556 lı osilatörlerle yapılıyor delta pulsede olduğu gibi bununda sakıncaları var 4538 gibi yardımcı
    IC lere ihtiyaç duyuluyor.konunun özü şu PIC li devrelere yoğunlaşın.Benim PIC bilgim yok olsa hiç durmam.
    Bu işin piyasası insanı ihya eder.
  • Deltapulsenin darbe frekansı yaklaşık 150Hz. Bu da yaklaşık 6.7 mS (milisaniye) yapar. Deltapulsede darbe süresi 60uS ile 240uS (mikro saniye) arası ayarlı. Darbe zamanını kısaltmaktan bahsetmişsiniz. Biz burada darbeyi sıfıra indirsek bile maksimum 240uS kazanırız. 165ms boynca dinleme yapabilmemiz için darbeden sonra 165mS beklemektan başka bir çaremiz yok. Bu da yaklaşık 6hz civarında bir frekansta çalışmamızı gerektirir. Dedektörümüzün 6hz de çalışması audio devremizin ikaz sesinin duyulamıcak kadar düşük bir frekansta olacağı anlamına gelmez. Bizim ikaz devremiz basit bir gerilim frekans dünüştürücü devresidir. Yani dedektörümüzün darbe frekansı ile ikaz sesinin frekansı arasında bir bağlantı yoktur. Dedektörümüz 6hz de de çalıştırılabilir fakat bu kez dedektörü toprak yüzerinde çok yavaş gezdirmemiz gerekecektir.

Devrelerde pic kullanılmasının amacı sinyali bastırmadan değerlendirme yapmak değildir. Asıl amacı daha hassas bir zamanlama elde etmek ve kullanıcıya işitsel ikazın yanı sıra görsel bir ikaz da sunabilmektir. Analog devrelerde (hammerhead , deltapulse, xr71...) zamanlamalar RC devreleri ile ile elde edilmiştir. Picli devrelerde ise kristal üzerinden yazılımsal olarak çok hassas şekilde zamanlamalar elde edilebilir dolayısıyla bir pic 556 ve 4538 entegrelerinin yaptığı görevleri tekbaşına çok hassas bir şekilde yapabilir. Ayrıca sinyal üzerinde ölçüm yaparak bunları görsel veya işitsel şekilde daha rahat kullanıcıya sunabilir.

Saygılar.

• Elbombacı baştada belirtmiştim,yanlış hatırlamıyorsam diye şeklinde.
    PI anlatımını okuyunca matematiksel bir yanlış içinde olduğumu gördüm.
    Forumdaki bütün arkadaşlardan özür diliyor ve o mesajı siliyorum.
  • tekrar selam altay.. senin birader istanbuldan iyi haberler getirdimi acaba? parça sıkıntısı yoksa bende inşaata başlıycamda
  • slm arkadaşlar formu bayadır takip ediyorum hepinizi tebrik ediyorum. ben elektrik bölümü son sınıfı okuyorum ama elektronikle hobi olarak ilgileniyorum. TERMOSİS arkadaşım GS4 dün baskı devresini orjinal haliyle tekrar yükleyebilirmisin....hepinize saygılar...
  • slm arkadaşlar ben delta pulseyi yaptım bayadır uğraşıyom ben elektrik bölümü okuyom ama elektronikle uğraşmak benim hobim. fakat elektronikte kendim yeterli değilim. yardımlarınıza ihtiyacım var.

devremin resimlerini yüklüyom. çalışmasında sorun var. enerji verdiğimde üzerindeki led yanınıyo fakat ses gelmiyo. bataryaya uçları çekip dokunduruyom bu sefer ötüyo fakat doğru bir ötme değil. yani metali bobine yaklaştıdığımda hiç bir tepki alamıyorum....ben bobini 80cm çapında 0.4mm kablodan 50 tur sardım bobinde bir sorun olabilirmi...

yardımlarınıza şimdiden müteşekkirim..saygılar..

metal dedektörü !

metal dedektörü !

• merhaba arkadaşlar.şu an ayrım işini 15 cm'ye yükseltim.ırf840 kullanıyordum yerine orjinali irf740 taktım,R1-564om,R3-300om.20cm'den kesik kesik 15cm'den devamlı ses geliyor.basket bobin iyi değil,spiral sarımlı çapı küçük olmasına ramen daha iyi.R20-22k potansiyometre,R30-iptal.tel kesiti 0,7mm,1mm'lik tel kullanınca mesafe uzuyor fakat ayrım kalmıyor,o yüzden 0,7mm kullanıyorum.dirençleri değiştirmeye devam,birde C1yükselteyim bakalım ne olacak.herkese başarılar.
  • Kastamonu’daki köyümde ava çıkmadan önce Delta Pulse dedektör ile yapılan son kontrol ve ayarlamalar…

İlk fotoğraf : 1m2’lik arama başlığının yerden 50-60 cm kadar yukarı kaldırılıp yapılan ince ayarlar….
    İkinci fotoğraf: Dedektöre ince ayar verildikten sonra arama başlığının yavaşça toprak yüzeyine indirilmesi ve ava başlanması….(Tüm ayarlamalarda toplam geçen süre: 45 saniye)

Sonuç:
    Mükemmel………

Profesyonel Avcıların kullanacağı tek Dedektör: DELTA PULSE…

Delta Pulse dedektör Kolay kullanımı, sağlam yapısı ve üstün derinlik performansı sayesinde hayallerinizi gerçekleştirecek yegane dedektör….
    Tüm derinlik rekorlarını altüst eden DELTA PULSE define dedektörü şimdi sizin emrinizde…!

(Teknisyenler için Demonte Delta Pulse dedektör kiti satışımız devam etmektedir.)

Forumdonanimhaber üyesi definecilerine çok kısa bir süre için, çok cazip fiyatla…..

1m2 başlıkla yapılan en son derinlik istatistikleri: (Hassas ayar-Havada)

Tek para (2,5 cm çap) : 10 cm.
    10x10 cm ebatında metal levha : 110 cm..
    Kola Kutusu : 110 cm.
    25x25 cm ölçülerinde levha : 150 cm.
    50x50 cm ölçülerinde levha : 230 cm
    1x1M ölçülerinde levha : 310 cm.
    1X2M ölçülerinde levha : 370 cm..

metal dedektörü !

metal dedektörü !

Siparişleriniz için hemen arayın:

0532 783 35 47

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MASTER HUNTER -- 23 Temmuz 2007; 16:25:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: siberci7

tekrar selam altay.. senin birader istanbuldan iyi haberler getirdimi acaba? parça sıkıntısı yoksa bende inşaata başlıycamda

selam siberci,benim biladerin kendi işleri uzamış,ya yarın yada çarşamba bakacakmış karaköye,haber geldiği gibi yazacağım.sen araştırmaya fırsat bulabildinmi .. istanbuldamı oturuyorsun..sanırım şu an için ikimizden başka miner'e meraklı olan yok ..
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.