Şimdi Ara

METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN | PlayStation 4/Pro (2015) (220. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.570
Cevap
44
Favori
149.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stylerbb

Yorumları okudukça oyundan soğudum yav. Ps3 de başlayıp giriş bölümünden sonra devam etmediğim bir oyundu. Sıra gelmedi bir türlü. Pek açık dünya oyunu seven biri de değildim. Ps4 plus hediye verince dedim oynamalıyım. Giriş bölümünü tekrar oynayınca dedim ki çok iyi. Birkaç da görev yaptım. Şimdi bütün hevesimi yerle yeksan ettiniz

Oyna sen. Çok şeyler beklenen bir oyundu, çok şeyler olmayınca tepkiler çok büyük oldu. Orta ingilizce ile de rahat oynarsınız. Parasızlıktan mı ne ana karakterin sesini nadir duyuyoruz zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yorumları okudukça oyundan soğudum yav. Ps3 de başlayıp giriş bölümünden sonra devam etmediğim bir oyundu. Sıra gelmedi bir türlü. Pek açık dünya oyunu seven biri de değildim. Ps4 plus hediye verince dedim oynamalıyım. Giriş bölümünü tekrar oynayınca dedim ki çok iyi. Birkaç da görev yaptım. Şimdi bütün hevesimi yerle yeksan ettiniz

Oynamana bak sen. Oynanış var bu oyunda, hikaye yok gibi bir şey. Insanların nefret etmesinin sebebi bu. Çünkü ilk oyundan beri hikaye daima ön planda idi. Kaset ile sinematik ve telsiz konuşmalarındaki his verilemiyor. Görevleri kasetleri dinlemeden bile geçebiliyorsun. Oysa diger oyunlarda en azından önüne gelirdi. Diger taraftan müzik de yok çok akılda kalıcı, serinin diger oyunlarına göre. Ama online da oynayacagım diyorsan, evet. Zor biter bu oyun. Arkadaşların bahsettigi fob aslında zevkli. 50-70lvl arası fob sızması yapmak harbi zorluyor oyuncuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 21 Ekim 2017; 3:56:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Benefit

quote:

Oynamana bak sen. Oynanış var bu oyunda, hikaye yok gibi bir şey. Insanların nefret etmesinin sebebi bu. Çünkü ilk oyundan beri hikaye daima ön planda idi. Kaset ile sinematik ve telsiz konuşmalarındaki his verilemiyor. Görevleri kasetleri dinlemeden bile geçebiliyorsun. Oysa diger oyunlarda en azından önüne gelirdi. Diger taraftan müzik de yok çok akılda kalıcı, serinin diger oyunlarına göre. Ama online da oynayacagım diyorsan, evet. Zor biter bu oyun. Arkadaşların bahsettigi fob aslında zevkli. 50-70lvl arası fob sızması yapmak harbi zorluyor oyuncuyu.

MGS serisi her zaman uzun sinematikler ile harika ve aynı zamanda karışık bir hikaye anlatır. Karışık derken hala MGS2'in bazı yerlerini tartışanlar var, bir çözüme ulaşmışlar değil. Oyunun hikayesi aslında çok güzel fakat şöyle bir durum var ortada bu hikayenin ne kadar güzel olduğunu anlamak için tüm kasetleri dinlemeniz gerekiyor. Aynı zamanda önceki oyunlarda olduğu gibi uzun kaliteli sinematikler yok. MGS2, 3 ve 4'ün başından kalkamazken bunda o hissayat hiç yok. Aslında çok iyi sinematik olur bundan dediğiniz kasetler var ama yapmamışlar. Bunun sebebi zamanında 4 çıktığında herkes yüksek puanlar vermişti ama şimdi hikaye kötü diyenler o zaman bu ne ya film gibi tarzında tepkiler vermişti sanırım bu tepkilere bir tepki olarak böyle yaptılar.

Oyunun konusu neredeyse yarısından sonra başlıyor ve etkileyici sinematik sayısı oldukça az. Eski oyunlarda kimin ne olduğunu, amacını sadece sinematikleri izleyerek anlardınız. Bu oyunda kötü adamın aslında kim olduğunu anlamak için bile uzun uzun kasetleri dinlemeniz gerekiyor. Yoksa bir sürü detayı kaçırıyorsunuz. Diğer oyunlarda size gerekli her bilgiyi verir üstüne ekstra bilgi için kasetleri dinlerdiniz bunda kasetleri dinlemeye mecbursunuz. Ben oyunu bitirdim, tüm kasetleri dinledim o yüzden hikayeyi çok beğeniyorum fakat eski oyunlara alışık insanlar, kasetleri dinlemeden bile her şeyi öğrendikleri için buna tepkililer. Oynanış da çok iyi hikaye de çok iyi ama oturup saatlerce kaset dinlemeniz gerekiyor.
  • stylerbb kullanıcısına yanıt
    Oynamaya değer. İndir oyna bence. Bura da ki mevzu eski mgs leri bilmemiz çok oynamamızla alakalı. Mgs 4 ü 5 6 defa bitirdim 3 ün sayısını hatırlamıyorum 2 yi çok sevmedim kahrolası raiden yüzünden onu geç 2 3 defa da onu bitirdim 1 i de 2 günde bir bitiriyordum herhalde hatta bir arkadaşım öğleden önce bir öğleden sonra bir defa daha bitiriyordu artık ezbere oynuyorduk. Mgs 1 in 3. Ek cd si vardı integral diye çoğu kişi bilmez efsane bir görev oyunuydu. Oyunu %105 bitiren eleman vardı :))) nasıl cırmalamadıysa ben %100 yapmıştım. İşin kötüsü şimdiki gibi ne trophy listesi anlatımı ne de youtube videosu vardı. Youtube yoktu zaten. Neyse işte o zamandan bu yana oyunla haşır neşir olana kötü geliyor. Yeni oynayan için o kadar kötü gelmez. Ama oyun da şöyle bir handikap var aynı görevin normal zor ultra zor şeklinde tekrarı var. Mgs 4 ün sinematik olması film izliyoruz kardeşim denmesinin haklı bir tarafı var ama ben şahsen çok beğeniyorum. Ps3 ü aldığımda ilk oyunu kutulu mgs4 aldım diski taktım koca bluray i installing yapıyor cihaz bizim snake olmuş old snake kahraman ihtiyarlamış bir hüzün çöktü bana oyun install oluyor snake sigara yakıyor. Mezarlık introsu ve sahnesi oyun tarihinin bence efsane sahnesidir hele o müzik yokmu insanın içini kazıyıp atan. Neyse ben de yaşlanıyorum kojima da. beraber yaşlanıyoruz işte. Bütün mevzu bu. 4 ten sonra hep beraber bittik. Şimdiki nesil pek böyle oyun sevmiyor sanırım gelecekte de bu tarz hikayesi derin oyunlar yapılmayacak. Kojima gibi kafasının bir kısmı kırık adam çok zor gelir. Gelse de oyunu yaptırırlar mı bilmem.

• 2K kullanıcısına yanıt
    En güzel hikaye bile sunuş sekli kötü ise, sönük kalır. Bu oyunda da durum bu bence. Kasetleri dinlemek kişiye bırakıldıgından dinlemedigin halde bir sürü görev yapabiliyorsun. Ilk açılış sinematiklerinden sonra sürekli görevlerle geçiyor. Sinematik girsin diye dua ediyorsun. :) Bu bizim kojima-san'dan bekledigimiz degildi. Bu bir hayal kırıklıgı. Bu arada, ilk çıktıgında eleştirdigimde bazı arkadaşlar da sizin gibi; " 4. Oyunda da çok sinematik vardı, diyorlardı." şeklinde konuşmuşlardı. Tamam da, bu seride asla kısa sinematikli mgs oyunu olmadı ki dostum. 4 digerlerine oranla fazla uzundu, ki beni o da sıkmamıştı. :)

Bir kaç şey daha demek gerekirse, boss savaşı yok, görevler birbirinin tekrarı ve komiktir; 2. kısımda 1.kısımdaki görevlerin zorlukları artırılmış hali var. Hem de aynı sinematikler ile. Ben şaka yapmıyorum, oyunu ilk oynarken bug var sandım. Çünkü daha önce sinematik tekrarı hiçbir mgs oyununda görmedim. :)

Bunlara ragmen oyun, oyun olarak güzel. Üslere sızma, fob görevleri, silah çeşitliligi, yagma sistemi, adam toplama,tankları balonlayıp üsse yollama gibi. Silah modifiyesi de ayrıca hoş. Oynanış üzerine çok gidilmiş. Ben hala oynuyorum. Keyifli. Bu sebeple."çöp" denilebilecek bir yapım oldugunu düşünmüyorum.

• Oyunda ara video girince aglıyorum resmen sevincten, karakterler zaten beyin özürlü konuşmuyorlar.

• Ben de size katılıyorum zaten, önceki oyunlarda dediğim gibi kaset dinlemeden her şeye hakim oluyordunuz. İnsanların alıştığı, MGS'den bekledikleri bu değildi sanırım Kojima oyunu yaparken önceki oyunlara gelen tepkiler yüzünden böyle yaptı ya da Konami ile araları o zamandan beri bozuktu ondan dolayı uğraşamadı. Ben de kaset ya da metin okumayı RPG oyunlar dışında iyi bir konu anlatım tekniği olarak görmüyorum fakat artık her oyun sanırım kolaya geldiği için bunu kullanıyor. Örneğin Evil Within'de NG+da topladıklarınız değişiyor ve konuyu daha iyi anlıyordunuz. İyi bir teknik olmasa bile mecbur alıştık artık.

Biraz öyle anlaşılmış sanırım ama kasette var siz dinleseydiniz hikaye güzel şeklinde değil eskiden beri MGS'de buna alışmadığımızı söylemeye çalışmıştım. Dediğiniz gibi sonuçta oynadığımız, gördüğümüz bizi ilgilendiriyor ve MGS'de ayrıca kaset dinlemek konuyu anlamak için geçerli değildi. Destiny oyununda da eğer oyundan çıkıp sitesine girerseniz konu ile ilgili bilgiler var ama oyundan çıktıktan sonra bana sunulan bilgiyi ben ne yapayım.

İkinci kısmın tekrar bölümleri olmasından daha çok yukarıda arkadaşın dediği gibi karakterin konuşmaması beni sinir etmişti. Karakterin konuşmaması da açıklanıyor ama sonuçta ben oyun boyunca sessiz adamla oynamışım sonunda mantıklı bir cevabı var diye benim saatlerce sessiz bir karakterle oynadığım gerçiğini değiştirmiyor.
  • Bu oyunu MGS olarak kabul etmeden oynarsak gayet güzel bence.
  • Uncharted 4 deki zevk heyacanı verıcek bir oyunmudur kendileri acaba ? Yksa sıkıcı mı?

• Arkadaşlar L2 yani aim tuşuna basınca kendi kendine ileri yürümeye başlıyo nasıl engellicem bunu bütün ayarları denedim bulamadım yardımcı olur musunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dyabala84

Uncharted 4 deki zevk heyacanı verıcek bir oyunmudur kendileri acaba ? Yksa sıkıcı mı?

Bana sorarsan unc. Kenara atarsın bunu atamazsın. Sonu yok online kısmın zira. :)

• quote:

Uncharted 4 deki zevk heyacanı verıcek bir oyunmudur kendileri acaba ? Yksa sıkıcı mı?

%1'ini bile vermez ilk hastaneden kaçış bölümü hariç.

• Blackkk kullanıcısına yanıt
    İlk defa böyle birşey duyuyorum.

Bunun tuşlar ile alakası yok.

Uncharted 4 ile 20 saate yakın metal gear ile 100 saate yakın keyifli vakit geçirdim. İkisi de güzel.

• Oyunun %100 bitmesine az kaldi son 22 hayvanin pesindeyim

Oyun 97de kupalar 97de

• İlk kez bu oyunu oynadım plus sayesinde, senaryodan pek bir şey anlamadım.
  • quote:

Açık dünya ya kaydığı için ilk oyunlarla pek bir alakası yok ama yinede zevk açısından Uncharted serisinden alınan zevki verir. Benim için şu da var, Uncharted in 4 oyununu da bitirdim ama hiçbirini ikinci defa oynamam ama bunu 3. Defa oynarım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu çok zevk alarak oynuyordum ta ki Traitor's Caravan görevine kadar. 4 tane skull var günlerdir deniyorum ölmüyor yok. Tamamen soğudum oyundan silcem. Ne gerek var bu kadar zorlamaya

• Fortescue kullanıcısına yanıt
    O görevlerde çok hızlı olacaksın seni farkettikleri anda topuklayacaksın o görevlerin bir de exreme zorluk derecesi var ileride işkence gibi tanka biniyorsun katana kılıcıyla tankı pert ediyorlar. Kojimanın dünyası işte

• Fortescue kullanıcısına yanıt
    Sanırım tam kamyona binince Skullların etrafında bittiği görevden bahsediyorsun. Aslında o görevde Skull askerlerini yenmek kolay. Askerler çıkar çıkmaz zırhlı bir aracı ele geçirip sürekli geniş bir çember çizecek şekilde dönerken zırhlı aracın topuyla bu tiplere sıkarsan görevi geçersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fortescue

Oyunu çok zevk alarak oynuyordum ta ki Traitor's Caravan görevine kadar. 4 tane skull var günlerdir deniyorum ölmüyor yok. Tamamen soğudum oyundan silcem. Ne gerek var bu kadar zorlamaya

Arkadaşların dedigine ek olarak ; Brennan 46 ismindeki sniper ile kolayca indirebilirsin skullları. 2 kafadan vuruşta ölmesi lazım. (6. Seviyede)

• 
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.