Şimdi Ara

Metallica ya oy verin :) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
0
Favori
3.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: TroopeR

@vgroove

abi yanlıs anlama geyik yapıyoruz. alex senin takıldıgın yerlere gelmez herhalde, gelir ama birşeyler yazarsam ben buraya bir süre ugrayamam , 7 ile 14 gün falan

Mekana bağlı gibi bir şey mi söyliycektin

• Heavy Metal konseri için İngiltere'ye giden VGroove , konser çıkışı soluğu bir Rock bar da alır...Bütün gece headbang yapmanın verdiği sarsıntı ile birasını yudumlamaktadır...
    Unutmayacağı bir Judas konseri yaşamıştır VGroove...tam o geceden görüntüler kare kare gözünün önüne geldiğinde bir anda Rock bar ın kapısı açılır ve içeri giren kişi Rob'dan başkası değildir...

VGroove bir an rüyada olduğunu düşünür , ama Rob'un yanına gelip ''Oturabilir miyim yakışıklı ?'' demesiyle bir anda kendine gelir...

Hayatının müzikal sohbetini yapacağını sanan VGroove , aslında hayatının hatasını yapmak üzeredir...

Saatler ilerleyip , akrep geceyarısını gösterdiğinde sohbet çok farklı yerlere kaymıştır...Rob , Vgroove'a hayalindeki erkekten bahsetmektedir.Daha da kötüsü , o erkeğin fiziki ölçülerinin VGroove'a çok benzediğini söylemektedir...

VGroove kendi kendine ''Nan olm zaman kötü kolla ....tü diyerek ve barı terkeder...

Londra'nın arka sokakarında telaşlı adımlarla ilerleyen VGroove , yaklaşmakta olan bir kamyon sesi işitir.Bir de bakar ki , yanında duran kamyon C.OB. kamyonudur...

Kamyonun kapısı açılır.Yarıçıplak halde beliren C.O.B üyeleri , VGroove'a ''Heeey ! Come on Man !! '' diye seslenmektedirler...

VGroove , artık kurtaracak şansı olmadığını düşünür ve umudunu kaybeder....

Tam o sırada yırtıcı bir motorsiklet sesi gelir.VGroove ''Ulan kim bilir başımıza yine başımıza ne gelecek anasını satim...'' diye içinden geçirirken , yanlarında bir Harley Davidson durur.

Harley'in üzerindeki eleman Adrian Smith'den başkası değildir...

''Atla delikanlı'' der ve VGroove'u alarak oradan uzaklaşır...

VGroove Türkiye'ye döndüğünde ilk iş olarak , Arşivindeki bütün müzik gruplarını siler....bir grup hariç ; IRON MAIDEN !

Ne yazdım lan

• harbi ne yazdın ha

yanlız bu senaryoda adrian smith' in lastigi patlar yada ne bileyim bir aksilik olursa sonuc deri kıyafet ve kırbacla biter gibime geliyor ama iyi kurtarmıssın

bu arada metallica oy veren oldu mu ? konu nasıl kaydı oha

barı terk eden vgroove ucuz atlattık demektedir, hava kapalıdır bir londra klasigi olarak yagmur yagıyordur, artık parası kalmamıs olan vgroove "iyi lan hesabıda roba yasladık" diye hem seviniyor hemde kendini garip hissediyordur. yagmuru hissetmek için deri ceketini cıkartır sırtı ve omzu cok kotu agrımaktadır, yavas yavas yürür vgroove sadece sokak ısıkları ve bir iki evin televizyon ısıklarıyla aydınlanan kasvetli londra sokaklarında, o anda vgroove omzunda birşey hisseder, bir eldir bu bellidir hatta demirlerle süslenmiş bir eldiven oldugunu da anlamıştır omzuma batan cıkıntılardan arkasını döner ve rob halford'un o masum yüzünü görür, bitap görünmektedir rob yılların şaşalı yaşamı, uzun alın çizgilerinden ve gözlerinin derinliklerinden okunabilmektedir. o arada bir şimsek çarpar rob korkmuştur her zamanki gibi, çocuklugundan beri sevmez rob şimsekleri vrgoove da bunu bilir, rob kafasını vgroove' un gogsune yaslar ona sarılır, v rob' un kollarını bedeninde hisseder, mutludur o an küçüklügünden beri tanımak istedigi kişi için mi yoksa kendi için mi bilemez. gider bir merdivene otururlar robla kımıldamazlar dakikalarca sonra rob birden kafasını kaldırır v nin gözlerine bakar. v robun kafasını gittikçe daha yakına geldigini gorur, yaklasmaktadır. v elini kaldırır rob'un dudaklarına koyar hayır gibi kafasını saga sola sallar, ceketini giyer yagmur hafiflemiştir artık arkasını doner ve gider rain man...

betimlemeler nasıl ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TroopeR -- 2 Ekim 2008; 18:25:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: VGroove

Heavy Metal konseri için İngiltere'ye giden VGroove , konser çıkışı soluğu bir Rock bar da alır...Bütün gece headbang yapmanın verdiği sarsıntı ile birasını yudumlamaktadır...
    Unutmayacağı bir Judas konseri yaşamıştır VGroove...tam o geceden görüntüler kare kare gözünün önüne geldiğinde bir anda Rock bar ın kapısı açılır ve içeri giren kişi Rob'dan başkası değildir...

VGroove bir an rüyada olduğunu düşünür , ama Rob'un yanına gelip ''Oturabilir miyim yakışıklı ?'' demesiyle bir anda kendine gelir...

Hayatının müzikal sohbetini yapacağını sanan VGroove , aslında hayatının hatasını yapmak üzeredir...

Saatler ilerleyip , akrep geceyarısını gösterdiğinde sohbet çok farklı yerlere kaymıştır...Rob , Vgroove'a hayalindeki erkekten bahsetmektedir.Daha da kötüsü , o erkeğin fiziki ölçülerinin VGroove'a çok benzediğini söylemektedir...

VGroove kendi kendine ''Nan olm zaman kötü kolla ....tü diyerek ve barı terkeder...

Londra'nın arka sokakarında telaşlı adımlarla ilerleyen VGroove , yaklaşmakta olan bir kamyon sesi işitir.Bir de bakar ki , yanında duran kamyon C.OB. kamyonudur...

Kamyonun kapısı açılır.Yarıçıplak halde beliren C.O.B üyeleri , VGroove'a ''Heeey ! Come on Man !! '' diye seslenmektedirler...

VGroove , artık kurtaracak şansı olmadığını düşünür ve umudunu kaybeder....

Tam o sırada yırtıcı bir motorsiklet sesi gelir.VGroove ''Ulan kim bilir başımıza yine başımıza ne gelecek anasını satim...'' diye içinden geçirirken , yanlarında bir Harley Davidson durur.

Harley'in üzerindeki eleman Adrian Smith'den başkası değildir...

''Atla delikanlı'' der ve VGroove'u alarak oradan uzaklaşır...

VGroove Türkiye'ye döndüğünde ilk iş olarak , Arşivindeki bütün müzik gruplarını siler....bir grup hariç ; IRON MAIDEN !

Ne yazdım lan

O gelen Lemmy abimiz olsun.

• lemmy nerde delik bulursa doldurur Allah korusun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Crabeinmorn

lemmy nerde delik bulursa doldurur Allah korusun

auzuahuzauah
  • quote:

Orjinalden alıntı: demonchild

quote:

Orjinalden alıntı: Crabeinmorn

lemmy nerde delik bulursa doldurur Allah korusun

auzuahuzauah

asdasdsadd

Daha beter olur

• Yine bizim elemanlar yine patlamış bi konu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Out Of OrdeR

Yine bizim elemanlar yine patlamış bi konu...

Olay tamamen sapmış yalnız
  • müzigi bırakıyorum artık yazar olcam arkadaş daha yetenekliyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: TroopeR

müzigi bırakıyorum artık yazar olcam arkadaş daha yetenekliyim

Harbi o yazdığın hikayeden sonra iyi bir fantezi yazarı olabilirsin
  • Hikayeye biraz da flashback katalım değil mi ?

8 ay önce...

Bir internet forumunda , metallica hakkında bir konu açılmıştır.Konuya yorum yapan TroopeR , VGroove , Chuck Schuldiner , Crabeinmorn nickli üyeler forumda konuşulan konuyu bir hayli saptırmışlardır...

''Maiden senin , Manowar benim , Megadeth onun'' derken , VGroove adlı üye ''Hacı Judas'ı da bana kapatın...'' diye bir öneride bulunmuştur.

Aslen organizatör olan TroopeR , forum arkadaşının şaka amaçlı söylediği bu öneriyi ciddiye almıştır...Bu öneriyi organizasyon defterine not alan TroopeR , aylar sonra VGroove'a Londra'da unutamayacağı bir sürpriz yapacaktır.Fakat bu sürpriz , beklenmedik bir şekilde VGroove'un ruh sağlığını kaybetmesine sebep olacaktır...

Rob'un , konser çıkışı VGroove ile barda buluşturan kişi TroopeR'dır...Ama olayların gidişatının böyle olacağını , TroopeR bile hesaba katmamıştır...

8 Ay sonra...

Akli dengesini yitiren VGroove , müzikten tamamen uzaklaşmıştır...Kaldığı tek göz odada , hayatla irtibatını koparmış , kendiyle yüzleşmektedir.
    Artık intikam peşindedir.Bundan sonraki hayatını , TroopeR'ı bulup yaşadıklarının hesabını sormaya adamıştır.

(Devamı senden TroopeR)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VGroove -- 3 Ekim 2008; 22:20:40 >

• Hikayenize biraz ara vererek bir kaç şey söylemek istiyorum.
    Yukarıda bazı arkadaşlar Metallica ve Iron Maiden'ı kıyaslamışlar. Arkadaşım, Lars Ulrich hep konuşmalarında Iron Maiden fanı olduğunu ve konserlerine hala gittiğini söyler. Siz hala adamları karşılaştırıyorsunuz. Metallica daha geçen Iron Maiden cover'ı yaptı. Önemli olan albüm satışı değildir. Şuanda Metal yapan Iron Maiden o yüzden Metal camiasında daha çok tanınır. 1997'den beri Metallica'ya karşı büyük bir anti topluluk oluştu. Yani haklılar aslında. Adamlar öyle bir albüm yapıyorlar ki. Billboard'a birinci listeden giriyorlar. Albüm satışları ivmesini hiç düşürmüyor. Tüm konserlerin hepsi full dolu. Metallica'nın altın dönemi. Herkes Black Albüm II bekliyor. O zamanlar internette fazla yaygın olmadığı için kimse bilgide alamıyorlar. İnsanlar şoka uğruyorlar. New Metallica, hepsinin saçları kesilmiş, çok değişmişler. Metal albüm yapmamışlar ama yine de hayatlarında ilk defa başka birşey deneyip başaralı çıkmak zor olmasa gerek. Iron Maiden, Judas Priest, Slayer, Motörhead felan deneyemezler bunu. Bu bir gerçektir ki. Metallica'nın dünya çapında daha fazla bilinmesi. Herkesin benimseyebileceği albümler yapması. En son albümüne bakın. Adamlar internet sitelerine albümü koymalarına rağmen. 1milyon barajını geçiyorlar. Bu zamanda 1 milyon yapmak çok zor bir iş. Artık internet çağındayız. Bu arada o grupta olması kötü biliyorum. Bakarsanız ilk oylamalarda orada AC/DC'de vardı. Şimdi o da mı balon grup oldu. Bizim sorunumuz şu;
    Metallica'nın yaptığı herşeye müzikal değerine değil, metal olup olmama değerine göre ölçüyoruz.
    Herneyse son bir kaç şey daha diyim bitiriyim. Metallica'nın son albümü bir köprü albümüdür. Biz artık olgunlaştık. Biz bir aileyiz. Elimizden herşey gelir. Eğer bizi beğenmiyorsanız bu trenden inebilirsiniz diyorlar. Mantıklı bakarsak MoP gibi bir albüm yapmış adamlar. Yine bir MoP2 yapamaz mı? Önümüzde ki günlerde göreceğiz.

• @Kirk Hammet

Kim metallicaya balon grup dedi ? Bunu demek büyük popo ister..Sevmemek ayrıdır ama ulan bunlar çok balon be çok şişiriyorlar metallicayı demek ayrıdır..
  • @chuck

harbi bir demet tiyatrodaki feriştah ablaya döndük lan

@vgroove

gece sessizdi, v yatagında uzanıyordu her zamanki gibi. havada garip bir sogukluk vardı o gece, pencerenin demirlerinden içeri sızıp yüzüne vuran ışık sert hatlarını iyice ortaya cıkarıyordu, en azgın köpeklerin bile korkacagı sertlik vurmuştu yüzüne, bu görüntüyü pekiştiren şey rob tarafından yanagına konulan kırmızı ruj lekesi çıkmayınca kullandıgı kezzapın iziydi. şimsek gecenin sessizligini yararcasına gürledi, dışarda bir gölge görür gibi oldu v. hemen yatagından kalkıp sadece pencereden sızan ışıkla aydınlanan oda da saga sola çarparak cama kadar ilerledi. sonra arada dinlenmek ve düşünmek için oturdugu sandalyenin üstüne çıktı. tüm heybeti ve uzun saçlarıyla dışarda bir adam duruyordu, yüzü seçilmiyordu ama orda biri vardı buna emindi. yabancı yaklaşıyordu, o yaklaştıkça hem heybeti büyüyor hemde çirkin yüzü belirginleşiyordu. v bir süre gözlerine, kalbine, ö görüntüye inanamadı. bu lemmy' idi, buldugu her deligi kapatmakla ünlenen lemmy kanlı canlı karşısındaydı. iyice yakına geldi, ikiside konuşmuyordu. elini cebine attı lemmy, eski püskü bir paltosu vardı üstünde içinden bir küçük bir şişe ile büyük kare seklinde madde cıkardı, madde seffaf bir poset ile sarılıydı. bunları küçük pencerenin parmaklıkları arasında geçirerek v nin yüzünün 5 cm ötesine koydu. "K" dedi ve gitti. v konusamıyordu, bırakın konuşmayı düşenemiyordu olayı anlıyamıyordu bile. madde ile kovanozu içeri aldı. kavonuzun içi seffaf bir sıvı ile doluydu. neydi acaba bu sıvı sadece bir su mu yoksa başka birşey mi bilmiyordu. elindeki şeylerle düşünmeye başladı v ne olabilirdi bunlar ve ona neden verilmişti ? saatler geçiyordu, aylardır hiç geçmeyen saatler şimdi çok hızlı geçiyordu. gardiyanlar arada bir yemek bırakıyordu ama o umursamıyordu bile elindeki şeylerle 2 gün düşündü ve olayı çözdü. çok basitti tabi neden düşünememişti bunu daha önce ? K potasyum demekti, yani alkali metaldi yani su ile kolayca tepkime verip patlayabilirdi. kavonuzu aldı bu su bu büyüklükte bir potasyum için çok azdı. o anda gozune tuvalet ilişti. önündeki bir kaç gün boyunca v çaktırmadan duvarın hemen bitişigindeki tuvaletin deligini büyütme ile geçirdi yeterli büyüklüge ulaştıgında ise potasyumu suya attı. bir an inanılmaz bir gürültü ile tuvalet parçalandı lagım fıskırmaya başlamıştı, v nin her tarafı pislik oldu fakat işte olmuştu. duvar delinmişti, bagırarak duvara dogru koşmaya başladı v aslında duvara degil özgürlügüne dogru kosmaya başlamıştı ve şimdi bir görevi vardı.

evet sıra sizde betimlemelerime bakın be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TroopeR -- 2 Ekim 2008; 23:57:10 >

• @ Trop

Üstad o sodyum değil miydi ?

Edit: Potasyum daha güzel patlıyormuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi дltuğ -- 3 Ekim 2008; 0:01:22 >
  • potasyumda patlar hatta sodyumdan çok daha aktif bir metaldir hava ile bile tepkimeye girebilir

fransiyum falan yazcaktım yada organik kimyaya girip tri nitro toluen (tnt) ama baglayamadım
  • Gerçekten konu baya sapmış :)
    Ama yeri gelmişken bende birşey söylemek istiyorum. Ben böyle konu açtım ama benim için tartışmasız Metallica 1 numaradır. Kirk Hammet (yukarıdaki DH üye) hakkaten çok doğru bir söz söyledi bu da metalcilere güzel bir kapak oldu sanırım :)
    Metallica'nın yaptığı herşeye müzikal değerine değil, metal olup olmama değerine göre ölçüyoruz

Bana göre Metallica'da grup üyeleri ne batari, ne de gitar kullanmasını bilmiyor, yazdıkları şarkı sözleri diğerlerine nazaran çok anlamsız(aynı şekilde videolarda), kişisel olarak hiçbirini sevmem (zaten bu yüzden böyle konu açtım), hiçbir albümünde tüm parçalar güzel olmaz, alternatif rockçılarla mtv listelerine kendileri kabul ettirip medyayı kullanırlar(saysam bitmez).... Kısacası herşeyi eksi, ama nedendir bilmiyorum Metallica dinlerken ya ağlıyorum yada heyecandan kafamı duvarlara vuruyorum. Ama malesef yukarıda saydığım eksi yönleri sürekli metal dinleyen insanlar için çok önem taşıyor. Bu yüzden metallica hiçbir zaman metalciler için en iyisi olamaz. Oysa en zevkli müziği onlar yapar. Ben emin olun burada hepinizin dinlediği çoğu metal(ve rock) gruplarından en az 25-30 parça bilirim ama hiçbiri bana göre Metallica dan daha iyi değildir . İşte Metallcianın farkı burdadır. Kimse metallicayı çok albüm satıyor diye, yok çok meşhur diye övmesin, çünkü o medyayı kullanmasını bildikleri için öyledir. (Metallica çok meşhur oldu diye yoldan geçen dinliyor diye zavallı gitarist ve batarist metalci arkadaşlarımız klaslarını her yoldan geçenle bir göremeyecekleri için böyle metallicayı ezmeye çalışırlar... ) Metallicayı hiçbirşeyle övemezsin. Tek övebileceğin şey: Delirtici müzik yaptıklarıdır, Tek tavsiyem ise: Metallica dinlerken yanınızda bir doktor bulundurun...

• quote:

Orjinalden alıntı: serdarS1

Gerçekten konu baya sapmış :)
    Ama yeri gelmişken bende birşey söylemek istiyorum. Ben böyle konu açtım ama benim için tartışmasız Metallica 1 numaradır. Kirk Hammet (yukarıdaki DH üye) hakkaten çok doğru bir söz söyledi bu da metalcilere güzel bir kapak oldu sanırım :)
    Metallica'nın yaptığı herşeye müzikal değerine değil, metal olup olmama değerine göre ölçüyoruz

Bana göre Metallica'da grup üyeleri ne batari, ne de gitar kullanmasını bilmiyor, yazdıkları şarkı sözleri diğerlerine nazaran çok anlamsız(aynı şekilde videolarda), kişisel olarak hiçbirini sevmem (zaten bu yüzden böyle konu açtım), hiçbir albümünde tüm parçalar güzel olmaz, alternatif rockçılarla mtv listelerine kendileri kabul ettirip medyayı kullanırlar(saysam bitmez).... Kısacası herşeyi eksi, ama nedendir bilmiyorum Metallica dinlerken ya ağlıyorum yada heyecandan kafamı duvarlara vuruyorum. Ama malesef yukarıda saydığım eksi yönleri sürekli metal dinleyen insanlar için çok önem taşıyor. Bu yüzden metallica hiçbir zaman metalciler için en iyisi olamaz. Oysa en zevkli müziği onlar yapar. Ben emin olun burada hepinizin dinlediği çoğu metal(ve rock) gruplarından en az 25-30 parça bilirim ama hiçbiri bana göre Metallica dan daha iyi değildir . İşte Metallcianın farkı burdadır. Kimse metallicayı çok albüm satıyor diye, yok çok meşhur diye övmesin, çünkü o medyayı kullanmasını bildikleri için öyledir. (Metallica çok meşhur oldu diye yoldan geçen dinliyor diye zavallı gitarist ve batarist metalci arkadaşlarımız klaslarını her yoldan geçenle bir göremeyecekleri için böyle metallicayı ezmeye çalışırlar... ) Metallicayı hiçbirşeyle övemezsin. Tek övebileceğin şey: Delirtici müzik yaptıklarıdır, Tek tavsiyem ise: Metallica dinlerken yanınızda bir doktor bulundurun...

Metallica'nınn müzikal açıdan çok güzel bir yönü yoktur.Sad But True'yu severim sadece.Bi de Wherever I May Roam tabi.Ama Metallica dinlenebilir bir grup.Bu yüzden popüler . Gerçekten de beşikteki çocuğa metal desen Metallica diyo. Bence metal açıdan objektif olarak mükemmel olan tek grup var o da Death.Şarkı sözleri , müzikal değerleri , Vokali(!). Chuck gibi bir dehanın önderliğindeki mükemmel grup sıfatı budur bence.Onun da popüler olamamasının nedeni Chuck'ın beyin tümörü nedeniyle aramızdan ayrılmış olmasıdır.Nur içinde yatsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Shred -- 3 Ekim 2008; 0:14:36 >

• Death sevilmezmi :) çok müthiştir ! zaten en iyiler arasındandır. ama bence metallicaya erişememiştir. ama sadece metal türü ile bakarsak tabiki metallicadan öndedir !

Chuck Schuldiner doğru birşey söyledin . bunun sebebi nedir bilmiyorum ama metallcianın çok kitleye ulaşma sebebi medayı kullanmaları dışında , herkesin çok kolay ısınabileceği (alışabileceği) parçalar yapmasıdır. Belki de bu yaptığı müziğin basitliğinden (zaten herşeyleri basit :) ) kaynaklanır ama nedense o müzik Tanrısal grup olmalarına sebep olmuştur.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.