Şimdi Ara

Metallica ya oy verin :) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
0
Favori
3.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Chuck Schuldiner

quote:

Orjinalden alıntı: serdarS1

Gerçekten konu baya sapmış :)
    Ama yeri gelmişken bende birşey söylemek istiyorum. Ben böyle konu açtım ama benim için tartışmasız Metallica 1 numaradır. Kirk Hammet (yukarıdaki DH üye) hakkaten çok doğru bir söz söyledi bu da metalcilere güzel bir kapak oldu sanırım :)
    Metallica'nın yaptığı herşeye müzikal değerine değil, metal olup olmama değerine göre ölçüyoruz

Bana göre Metallica'da grup üyeleri ne batari, ne de gitar kullanmasını bilmiyor, yazdıkları şarkı sözleri diğerlerine nazaran çok anlamsız(aynı şekilde videolarda), kişisel olarak hiçbirini sevmem (zaten bu yüzden böyle konu açtım), hiçbir albümünde tüm parçalar güzel olmaz, alternatif rockçılarla mtv listelerine kendileri kabul ettirip medyayı kullanırlar(saysam bitmez).... Kısacası herşeyi eksi, ama nedendir bilmiyorum Metallica dinlerken ya ağlıyorum yada heyecandan kafamı duvarlara vuruyorum. Ama malesef yukarıda saydığım eksi yönleri sürekli metal dinleyen insanlar için çok önem taşıyor. Bu yüzden metallica hiçbir zaman metalciler için en iyisi olamaz. Oysa en zevkli müziği onlar yapar. Ben emin olun burada hepinizin dinlediği çoğu metal(ve rock) gruplarından en az 25-30 parça bilirim ama hiçbiri bana göre Metallica dan daha iyi değildir . İşte Metallcianın farkı burdadır. Kimse metallicayı çok albüm satıyor diye, yok çok meşhur diye övmesin, çünkü o medyayı kullanmasını bildikleri için öyledir. (Metallica çok meşhur oldu diye yoldan geçen dinliyor diye zavallı gitarist ve batarist metalci arkadaşlarımız klaslarını her yoldan geçenle bir göremeyecekleri için böyle metallicayı ezmeye çalışırlar... ) Metallicayı hiçbirşeyle övemezsin. Tek övebileceğin şey: Delirtici müzik yaptıklarıdır, Tek tavsiyem ise: Metallica dinlerken yanınızda bir doktor bulundurun...

Metallica'nınn müzikal açıdan çok güzel bir yönü yoktur.Sad But True'yu severim sadece.Bi de Wherever I May Roam tabi.Ama Metallica dinlenebilir bir grup.Bu yüzden popüler . Gerçekten de beşikteki çocuğa metal desen Metallica diyo. Bence metal açıdan objektif olarak mükemmel olan tek grup var o da Death.Şarkı sözleri , müzikal değerleri , Vokali(!). Chuck gibi bir dehanın önderliğindeki mükemmel grup sıfatı budur bence.Onun da popüler olamamasının nedeni Chuck'ın beyin tümörü nedeniyle aramızdan ayrılmış olmasıdır.Nur içinde yatsın.

Resmen fanlık yapmışsın he. Yahu nasıl müzikal yönden güzel yanı yok ya. Yuh sana iki tane küçük örnek Apocalyptica ve S&M konseri. Bir Call of Ktullu, To live is to die felan. Adamlar süper riffler yazdı zamanında. Hani yiğidi öldür hakkını yeme hesabı.

• :) o kadar olsun . ama şimdi bir gerçek var :) ben o kadar severim diyorum metallicayı ama genede , çoğu grup onlardan bu konuda çok çok daha iyi reddedemeyiz bunu. tabiki saydıkların öyledir ama az... çok çok daha iyi , profösyönellik açısından çok daha iyi(ve zor) şarkılar yapan gruplar daha çok .ama malesef o tanrısal müizk zevkine erişmek için daha çok kıvranmaları gerek.
  • Metallica'yı erişilmez,yüce,tanrı vs yapan nedir?

Ben anlayamadım hala baya büyük bi salak olmam gerek herhalde.Bu son metallica yorumum olacak.

Metallicanın grup üyelerini müzikal açıdan yerlere serecek kadar ne yeteneğe sahibiz ne de bir sıfat veya başarıya.

Sorun iyi ya da kötü çalmaları değil.

NEDEN müzik yapıyorlar ve NASIL yapıyorlar.

Şu 2 soruma cevap veince metallica sevmeyenlerin sebepleri çok kolay anlaşılıyor.

Ben metallicanın AJFO albümünü deli gibi severim ancak grubu sevmiyorum işte.

NEDEN ve NASIL sorularını sorup cevaplarını almam bana yetiyorda artıyor işte.

Bu arada siz burda boşboş oturcağınıza roman yazın dh metal topluluğu

Yanlız sizdeki bu abazan topluluğunda farklı potansiyeller var uzak durun benden Taylan özellikle sen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marophat -- 3 Ekim 2008; 0:52:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Kirk Hammet

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: serdarS1

Gerçekten konu baya sapmış :)
    Ama yeri gelmişken bende birşey söylemek istiyorum. Ben böyle konu açtım ama benim için tartışmasız Metallica 1 numaradır. Kirk Hammet (yukarıdaki DH üye) hakkaten çok doğru bir söz söyledi bu da metalcilere güzel bir kapak oldu sanırım :)
    Metallica'nın yaptığı herşeye müzikal değerine değil, metal olup olmama değerine göre ölçüyoruz

Bana göre Metallica'da grup üyeleri ne batari, ne de gitar kullanmasını bilmiyor, yazdıkları şarkı sözleri diğerlerine nazaran çok anlamsız(aynı şekilde videolarda), kişisel olarak hiçbirini sevmem (zaten bu yüzden böyle konu açtım), hiçbir albümünde tüm parçalar güzel olmaz, alternatif rockçılarla mtv listelerine kendileri kabul ettirip medyayı kullanırlar(saysam bitmez).... Kısacası herşeyi eksi, ama nedendir bilmiyorum Metallica dinlerken ya ağlıyorum yada heyecandan kafamı duvarlara vuruyorum. Ama malesef yukarıda saydığım eksi yönleri sürekli metal dinleyen insanlar için çok önem taşıyor. Bu yüzden metallica hiçbir zaman metalciler için en iyisi olamaz. Oysa en zevkli müziği onlar yapar. Ben emin olun burada hepinizin dinlediği çoğu metal(ve rock) gruplarından en az 25-30 parça bilirim ama hiçbiri bana göre Metallica dan daha iyi değildir . İşte Metallcianın farkı burdadır. Kimse metallicayı çok albüm satıyor diye, yok çok meşhur diye övmesin, çünkü o medyayı kullanmasını bildikleri için öyledir. (Metallica çok meşhur oldu diye yoldan geçen dinliyor diye zavallı gitarist ve batarist metalci arkadaşlarımız klaslarını her yoldan geçenle bir göremeyecekleri için böyle metallicayı ezmeye çalışırlar... ) Metallicayı hiçbirşeyle övemezsin. Tek övebileceğin şey: Delirtici müzik yaptıklarıdır, Tek tavsiyem ise: Metallica dinlerken yanınızda bir doktor bulundurun...

Metallica'nınn müzikal açıdan çok güzel bir yönü yoktur.Sad But True'yu severim sadece.Bi de Wherever I May Roam tabi.Ama Metallica dinlenebilir bir grup.Bu yüzden popüler . Gerçekten de beşikteki çocuğa metal desen Metallica diyo. Bence metal açıdan objektif olarak mükemmel olan tek grup var o da Death.Şarkı sözleri , müzikal değerleri , Vokali(!). Chuck gibi bir dehanın önderliğindeki mükemmel grup sıfatı budur bence.Onun da popüler olamamasının nedeni Chuck'ın beyin tümörü nedeniyle aramızdan ayrılmış olmasıdır.Nur içinde yatsın.

Resmen fanlık yapmışsın he. Yahu nasıl müzikal yönden güzel yanı yok ya. Yuh sana iki tane küçük örnek Apocalyptica ve S&M konseri. Bir Call of Ktullu, To live is to die felan. Adamlar süper riffler yazdı zamanında. Hani yiğidi öldür hakkını yeme hesabı.

Zaten belirli güzel şarkıları olduğunu herkes biliyo.Ama ben sadece Metallica'nın yüceltilcek bir yanı olmadığını düşünüyorum.Adamlar tanrı falan değiller.

• Konuyu ne hale getirdiniz be helal
  • quote:

Zaten belirli güzel şarkıları olduğunu herkes biliyo.Ama ben sadece Metallica'nın yüceltilcek bir yanı olmadığını düşünüyorum.Adamlar tanrı falan değiller.

kesinlikle
    hadi bi master of puppets yada one eşsiz parçalardır ama birkaç parçası iyi diye, birkaç şeyde başarılı diye bu onları tanrı yapmaz, yapamaz. yapacak olursa bi slayer'ın, helloween'ın, black sabbath'ın, judas priest'in (ki adamlar "metal gods" lakabını aldılar), mötorhead'in vs gibi metal müziğin ataları, yaratıcıları grupların hakkını yemiş olursun.

birde şu yönden bakın, ustalar nedense hiç gidişatını bozmadı, mesela bir judas priest nasıl başladıysa öyle devam ediyor, motörhead nasıl başladıysa öyle devam ediyor. peki metallica niye değiştirmek zorunda kaldı? bence en basit cevabı; artık yapamıyorlar!! yaptıkları müziğin hakkını veremiyorlar! bana göre onlar müzik/sanat peşinde değil, para/şöhret/popülarite peşindeler. buna ihtiyaç duyuyolarki değişim yapma çabasındalar. metallica ilk başladığı gibi devam etseydi ne olacaktıki? gözdenmi düşecekti? paramı kazanamayacaktı? hayır, aksine "işte grup bu, işte müzik yapan adamlar bunlar" diye gösterilecekti, adı en iyiler diyince söylenecekti. şimdi noldu, herkesin ağzında aynı söz, nerde master of puppets albümü, nerde black albüm..

• İlk önce Metallica'nın neden Load gibi bir albüm yaptığını açıklığa kavuşturalım. Bob Rock adlı TBA'nın prodüktörü James'in kafasına Hard Rock, Country gibi fikirler sokmuştur. James'de buna heveslenip yeni birşeyler yapmak istemiştir. Para diyorsunuzda. Son albümü internette yayınlanmıştır. Daha fazla para isteyen biri bunu yapar mı? Şöhret diyorsunuzda. TBA albümünde zaten en büyük dönemleriydi. 90'ların en iyi Metal albümüydü. Şan diyorsunuzda. TBA dünya çapında en çok satmış Heavy Metal albümüdür. Çoğu Metal grupları toplamda tüm albümleri o kadar satmıştır. Size göre Load metal olmayabilir. Ama bir Rock albümü olarak cidden hakkını verecek şekilde süper yapmışlardır. Eğer Load'a kötü albüm diyorsanız bence müzik dinlemeyi bir bırakın isterseniz. Neden kötü albüm diyorsunuz? Çünkü siz metalcisiniz. Metalciler sadece metal dinlerler. Metal grupları sadece metal albümü yaparlar. Metallica'nın farkı herşeyin en iyisinden yapabilir olmaları.
    NOT: AC/DC Back in Black çoğu yerde Rock albümü geçtiği için en çok satan dedim. Yoksa AC/DC'nin yerinde gözümüz yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alper -- 3 Ekim 2008; 1:40:29 >

• Aylar sonra Greenhell konuyu gösterdi sağolsun, yeni bir müzik zırtlamasında yine buradayım
    Lütfen paçaları sıvayınız, sabaha da meydanı yıkayınız.

Metallica'nın AJFA, RTL gibi güzel albümleri vardır, hala da severek dinleriz ama eski Metallica'yı. St.Anger, DM yaparak MTV grubu değil. MTV dediğin yayın organı zaten popüler müzik yayını yapar, tarzı budur.

Motörhead gibi devlerle Metallica karşılaştırılmış. Metal müziğin amacı para kazanmak değildir, iyi müzik zaten para kazandırır. Motörhead'in böyle bir kaygısı olmadı. Judas, adamlar hala ilk zamanlarındaki gibi müzik yapıyor. Sert ve cesur.

Peki metalde popüler öğeler var mı? karılar kızlar, gelin lolipop yalatayım anam (50Cent- Candy Shop) tarzındaki söylemlerden ziyade, bir savaşın yaşattıklarından bahseder, ya dünyanın gittiği yönden, ya da insanlıktan bahseder. Popüler öğe var mı, yok. Peki MTV'de işi ne? Paraları mı bitti bunların o kadar konserden sonra, yoksa yok abi illa biz saçları kestirip başka yola mı sapıcaz dediler? Bu ironik durum Metallica'ya yakışmadı, yakışmıyor.
    SKOM belgeselini seyretmeden St.Anger ve DM albümleri hakkında da fazla bilgi sahibi olmadan konuşmayalım bence
    Metallica bir piyasa albümü yapmıştır, Lars grubun ve müziğin ağzına sıçmıştır, Rob grubun maymunu olmuştur (Cliff ile Jason'u nasıl arıyor insan...), Kirk hala ezik çocuktur (neyse ki son albümde biraz solo atmış), James'de ses gitmiş, neyse ki şarkı sözü yazarlığı kalmış.

Judas, Maiden falan filan öyle her yerde söylemeyin, ya emonun biri laf atar katil olursun; ya da ortamda dinleyememekten ölürsün.

• Yahu rock metal tartışması yapmayın be, Rock bir anadaldır, metal onun alt dalıdır.
    Blues de dinleriz nu metal harici her tür metal ve rock u da dinleriz.
    John Mayall, Yavuz Çetin falan dinle biraz gitar gör derim ben.

Metallica eğer o amatör ruhunu kaybetmemiş olsa idi bu tarz durumlara düşmezdi.
  • vay aspci geri dönmüş döktürmüş gene

onu bırakın, benim yazılar nasıl yazar olcam büyüyünce
  • @aspci
    İnsanlar Rock ve Metal'i ayırdıkları için görmelerini istedim. Çünkü çoğu kişi ben metalciyim der. İki, üç baba grup dinler. Sonra alır eline klavyeyi başlar bazı gruplara çamur atmaya. Şimdi Iron Maiden Load gibi bir albüm yapabilir mi? Akıllarının ucundan bile geçirmezler. Metallica'da o cesaret vardı. Yenilik suç mu oluyor o zaman? Ovvv Metallica davayı sattı. Ovvv Metallica Tokio Hotel ile aynı listede. Ovvv Metallica blablabla. Şu aralar moda oldu Metallica'ya çamur atmak zaten. 3 haftadır Billboard'da birinci sırada albüm. Herkes albüme bayılmış.(Profesyonel kesim) Hala burada DM'ye bile laf atılıyor.
  • Değişim suç değil ama değişimin sebepleri suç olarak görülebilir bu kadar basit birşeyi anlamıyorsun ya da anlamazlıktan geliyorsun(uz).

Maiden'ınıda metallicaylan kıyaslamayı bırakın yahu aklınızımı yitirdiniz?

Ayrıyetten DM albümü abartılacak kadar yi bir albüm değil.Direk davuldan ofsayt giriyor.Dahada sebep saymayayım buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marophat -- 3 Ekim 2008; 1:52:38 >
  • aspci hacum döktürmüş yine, helal hacu

trooper; boşver sen yazarlığı, brutal vokal lazımmı onu söyle
  • Metalci değiliz metal dinleyicisiyiz. Aradaki farkı yapabiliyorsan ne ala.
    Metal keskin, sapkın, düşüncesiz, aptal muhafazakar duruşları reddeder.
    Iron Maiden'in Load yapmasına gerek yoktu. Albümlere bakarsan hepsi aynı değildir.
    Hatta Slayer dinliyorsanız, albümleri çok farklıdır ama hiçbiri de Slayer çizgisinin, markasının, kimliğinin önüne geçmemiş, bozmamıştır.

Aynı şey Pentagram'da da geçerli.

Tokyo Hotel'i bilmiyorum ama aynı listede olması demek ki çok kötü ki hepinizin ağzına takılmış
    Sen aileni değiştiriyor musun? En fazla çevreni değiştirirsin ama ailen yanındadır, ama Metallica ailesini değiştirmeyi tercih etti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kirk Hammet

@aspci
    İnsanlar Rock ve Metal'i ayırdıkları için görmelerini istedim. Çünkü çoğu kişi ben metalciyim der. İki, üç baba grup dinler. Sonra alır eline klavyeyi başlar bazı gruplara çamur atmaya. Şimdi Iron Maiden Load gibi bir albüm yapabilir mi? Akıllarının ucundan bile geçirmezler. Metallica'da o cesaret vardı. Yenilik suç mu oluyor o zaman? Ovvv Metallica davayı sattı. Ovvv Metallica Tokio Hotel ile aynı listede. Ovvv Metallica blablabla. Şu aralar moda oldu Metallica'ya çamur atmak zaten. 3 haftadır Billboard'da birinci sırada albüm. Herkes albüme bayılmış.(Profesyonel kesim) Hala burada DM'ye bile laf atılıyor.

maiden' nın load yapmamasının nedeni, büzük eksikligi degil. tarz meselesi. billboard' u da kıstas olarak almanı geceye baglıyorum geçiyorum. birde ilk iki albumunde punk esintileri içeren maiden ile şimdiki maiden' na aynı deme ayıp oluyor.

@greenhell

yok grup yok ki brutalci olsun

klavyeci lazım olursa seni cagırcam, yarı profesyonel klavyeci hatırlıyorum videolarını

• quote:

Orjinalden alıntı: TroopeR

vay aspci geri dönmüş döktürmüş gene

onu bırakın, benim yazılar nasıl yazar olcam büyüyünce

Olm sana açalım bir yayınevi ne dersin
    />

Brutal dedin aklıma angela geldi, kil vit pavır, daay daaaaaaay böhrgöööörgh höhrörörürrböhür.

• Bende Slayer, Iron Maiden, Judas Priest, Motörhead, Pantera... dinlerim. Bu liste uzar gider. Hepsi eşsizdir. Hiçbiri birbiri ile karşılaştırılamaz. Ama Metallica'ya gelince hemen herkes birşeyler yazar. Yukarıda ki Iron Maiden Load yapması yazım müzik türünü değiştirmesi anlamındaydı. Hoş karşılanır mı? Hayır. Metallica'da da karşılanmadı. Ama zamanla sevildi. Demek istediğim önemli olan müzikal yönü. Biliyorum St. Anger kötü bir albümdü. Ama o durumda kim bir albüm yapabilirdi ki? Death Magnetic adamlar yavaş yavaş geri geliyorlar. DM albümü ahım şahım bir albüm değil. Ama yerden yere vurulacak bir albüm hiç değil. Lafım sana değil. Hani Metallica'ya laf atınca Metal müzik hakkında birşeyler bildiğini sananlarda. Bende isterdim TBA'dan sonra bir TBA II ama yapmadılar. Yine de yaptıkları müziğe saygımı hiç yitirmedim. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.
    Ekleme:
    @TroopeR
    Iron Maiden hep aynı gitti demiyorum. Ama Iron Maiden'daki değişim ile Metallica'da ki değişim bir değil onu anlatmaya çalıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alper -- 3 Ekim 2008; 2:07:50 >

• bilmiyorum ama feriştah alba gibi yazmaya devam edersem ancak bulvarda köşe yazarı olurum

"FantaziroopeR"
  • quote:

Orjinalden alıntı: TroopeR

maiden' nın load yapmamasının nedeni, büzük eksikligi degil. tarz meselesi. billboard' u da kıstas olarak almanı geceye baglıyorum geçiyorum. birde ilk iki albumunde punk esintileri içeren maiden ile şimdiki maiden' na aynı deme ayıp oluyor.

@greenhell

yok grup yok ki brutalci olsun

klavyeci lazım olursa seni cagırcam, yarı profesyonel klavyeci hatırlıyorum videolarını

benmi klavyeciyim trooper hayırdır ne içtin ben ne anlarım klavyeden falan ses biraz kalında brutal yaparız diye söylemiştim gerçi aspcinin dediği gibi, brutal diyince nedense ilk aklıma encıla ablamız geliyor

• Che'nin purosunun hürmetine yapma feriştah

Ben Metallica'ya güvenmiyorum artık, dediğim belirli albümleri dinliyor, yenileri yok sayıyorum. Düşünceye aykırı bir kere şu anki yapısı.
    Grupların müzikal değişimine yukarıda değindik. St. Anger de de DM de de davul denen bir enstrüman kullanıldığını ben sanmıyorum, belki teneke olabilir. Bu kadar kötü bir davul tonu olamaz.
    Ayrıca DM'de bazı kayıtları dikkatli dinlerseniz, ritmin kaçtığını görürsünüz. (Hangi şarkı şu an ismen bilmiyorum, eylülün başında dinlemiştim)

Değişim bir değilse neden Iron, Load yapmadı dedin?

Eğer Metallica mesela bir Slayer gibi markasının önüne geçmesine izin vermeseydi, bu durumda olmazdı. Slayer de değişim geçiriyor ama bu tarz durumlara düşmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspci -- 3 Ekim 2008; 2:14:44 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.