Şimdi Ara

Metallica ya oy verin :) (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
0
Favori
3.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yukarıda açıklamadan sen bunu mu anladın?

Ben de severim diyorum ilk çalışmalarını. Ben de To Live is To Die ile kendimden geçiyorum. MOP'un eski bir video kaydı var, oradan izlemek dha bir keyif verir.

Basit şarkılar işte, basit riff demişim; yani teknik basit ama şarkılar ruhlu. Ve dediğim şekilde de basit melodiler. Ve bu basit çalışmaların, kaliteli, ruhlu olduğunu yine vurgulamışım, yok illa laf sokmaya çalışacaksınız, rahat edeceksiniz.

(Tabi söylediklerim ilk zamanları için, son zamanlarındaki çalışmaları sevmiyorum -sözleri güzel, James de despot olacağına şarkı sözü yazarlığına devam etseydi daha güzel olurdu, herkes solosuz yapıyor biz de yapalım demekle olmuyor-)

Ekleme: Kaza birşey yaptığım yok, kaz hala aynı kaz ama siz anlamak istemiyorsunuz. Açıklamalarımı hep farklı yöne çekiyorsunuz.
    Klasikten, kemikten kastım, müzik listelerimizin başlarında olması idi, onu da yazdım.

Yok illa laf söyleyip rahat edin siz okumadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspci -- 4 Ekim 2008; 0:27:22 >

• Kur bi grup çok yakın arkadaşlarından basit riffle oluşturulmuş dediğin bi kaç parça yaz bak bakalım ne oluyor..o umutla böyle olurdu..
    bknz:

Böyle kolay kemik? albümler olsaydı ortalık kemikten geçilmezdi böyle baside indirgemekle ben çözdüm bu işi demek yanlış..Birçok kriter var..

• Metallica nın her parçasını nothing else metters veya diğer bazı semfonik parçaları kadar zevkle dinlemem fakat adamlar müziği yutmuş, ansiklopedi gibi birkaç tane müzik kitapları dahi varnota ve tabların bulunduğu. bazı parçaların klasik müzik altyapılı introlarına nasıl basit diyebiliriz ki olsa olsa dahice denir. Ruhda var. Zaten onun için unutulmuyorlar.
  • "Ruhda var. Zaten onun için unutulmuyorlar. "

Bunu diyorum ben de kaç sefer (ilk çalışmalar için).
  • quote:

Orjinalden alıntı: aspci

Basit şarkılar işte, basit riff demişim; yani teknik basit ama şarkılar ruhlu. Ve dediğim şekilde de basit melodiler. Ve bu basit çalışmaların, kaliteli, ruhlu olduğunu yine vurgulamışım, yok illa laf sokmaya çalışacaksınız, rahat edeceksiniz.

Basit dediğin rifflerle en kaliteli şarkılar ve albümler de yapabiliyorlar ama

quote:

Dream Theater'in her bir üyesi onlardan daha iyidir, ama Metallica coveri yaparlar; çünkü Metallica grup psikolojisini oturtmuştur

Bu cümleni hiç unutmayacağım

• Evet yapıyorlar dedim zaten. Yukarıda okumadın sanırım.

Neredeyse herkes müzisyen olabilir ama herkes bu kadar amatör ruhlu bir grup kuramaz. Psikoloji ile alakalıdır, unutmaman yararına olur.
  • quote:

"Ruhda var. Zaten onun için unutulmuyorlar. "

Bunu diyorum ben de kaç sefer (ilk çalışmalar için).

Onu demedin başta şimdi sonradan eklendi o .. Amatör ruhlu olmak başka, şarkıların "ruhlu" olması bambaşka şeyler
  • İlk albümlerin amatör ruhlu, verimli çalışmalar olduğunu vurguladım, her zaman da vurguluyorum. Metallica'yı da her zaman ikiye böler incelerim ve daha kaç sefer söylemem gerekiyor eski çalışmaları:)
    Bağlantılı şeyler aslında, öyle bambaşka şeyler değil. Amatör ruh, birlikteliği güçlü kılar. Güçlü bir toprakta da güçlü ürün çıkar. Bu güçlü ürün de müzikte ruhtur
  • quote:

Psikoloji ile alakalıdır, unutmaman yararına olur.

Dream Theater'in Metallica coverı yapması, grup psikolojini oturtmasından değil, albümlerinin ve şarkılarının kalitesi olmasından dolayıdır.

quote:

Orjinalden alıntı: дltuğ

Kur bi grup çok yakın arkadaşlarından basit riffle oluşturulmuş dediğin bi kaç parça yaz bak bakalım ne oluyor..o umutla böyle olurdu..
    http://www.youtube.com/watch?v=Xb7upcSh66Q

Video tam bomba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 4 Ekim 2008; 1:01:42 >

• Kaliteli olmasının yanında grubun durumu da önemli. Metallica markasını iyi oluşturmuş olmasaydı kimsenin haberi olmazdı, (misal DT cover yapmazdı).
  • quote:

Metallica markasını iyi oluşturmuş olmasaydı

cover yapma sebebini "Metallica grup psikolojisini oturtmuştur"diyorken şimdi de Markasını iyi oluşturması diyorsun. Neyse, doğruyu söylemişsin sonunda.
  • Eğer sağlam bir temelde olmasalardı (psikoloji bu noktada önemli), marka oluşturamazlardı. Daha doğrusu iyi bir marka oluşturamazlardı, kötü bir marka da markasızlıktan kötüdür.
    Metallica marka olduğu için bu kadar seviliyor ama markası ve parası artık müziğinin önünde.
  • Sağlam temel oluşturmaları için birçok etken vardır. Ama sen DT'nin cover yapmasını bile grup psikolojine bağlıyorsun. DT'nin Metallica şarkılarını coverlaması DT'yi asla küçültmez. DT, zaten en çok saygı duyulan ve sevilen gruplardan birisidir.

Şöyle yorumlamaya hiç de gerek yok.

quote:

Dream Theater'in her bir üyesi onlardan daha iyidir, ama Metallica coveri yaparlar; çünkü Metallica grup psikolojisini oturtmuştur
  • DT'yi çok severim, onu küçümsemedim; Metallica'nın durumundan bahsettim.
    Cover yapmak küçültmez, Metallica'nın da cover albümü var ve coverler orjinalinden daha fazla etki bıraktı.

Psikolojinin açıklamasını yaptım yukarıda, önemli bir nokta psikoloji.
  • Metallica mesela Bob Seger'in Turn the Page şarkısını yorumlamıştır. Bence harika cover olmuş. Beğenmeyen de olabilir tabii. x bir grup, başka bir grubun şarkısını yorumlamıştır. İyi ya da kötü eleştiriler okudum ama bir grubun(Dream Theater) başka bir grubun şarkısını cover yapma nedeni olarak, grubun(Metallica) psikolojinin oturmuş olması örneğini ilk defa duyuyorum. Sen bana gelmiş hala psikoloji diyorsun.
  • Turn the Page, Thin Lizzy'nin Whiskey In The Jar vs güzel coverlardır. (Thin Lizzy'nin kaydı da güzeldir.)

Evet psikoloji diyorum.
  • Ben de sana kolay gelsin diyorum o zaman. Dediğim gibi

quote:

şu yorumunu unutmayacağım.
  • Siz hala metallica yok son zamanlarda mtv ile takılıyor yok şu yok bu ile uğraşıyorsunuz çok komik :) Ya metallica yukarıda son mesajlarda tartışıladığı gibi kaliteli metal veya rock müzik yapmıyor. Bu yüzden metalciler beğenmiyor. Fakat olaya bir de müziğin ne kadar zevk verdiğinden bakmayı deneyin. Metallicanın belli başlı çok iyi parçaları vardır onlar dışındaki şarkıla çok çok zevk vermez. Fakat judas gibi çok kaliteli bateri ve gitar kullanan sanatçılar birleşip ne kadar da zevksiz müzik yapsa(ki zevksiz demiyorum süper müzik yapıyorlar) beğenilir. Bu böyledir bunu kimse reddedemez. Yani kısacası şöyle diyim en basit haliyle : Judas grubundakiler metallica nın one parçasını çalsalardı (kendi stilleriyle,baştan cover değil) çok çok daha beğenilecekti. Neden ? çünkü gitar ve bateri müthiş kullanılmış olacaktı. Bu birazda şuna benziyor: Çok sanatsal bir şiir vardır, birde insana sadece zevk veren serbest şiir vardır. Serbest şiirler hiçbir zaman çok okumuş kişiler tarafından en iyi şiir olamaz(onları ağlatsa bile). Oysa çoğu sanatı içeren bir şiir her zaman beğeni toplar. Buda yaklaşık tartışılan konuya benziyor. Mertallica sizi ağlatsada, heyecandan kriz geçirmenize sebeb olacak müzikte yapsalar hiçbir zaman judas gibilerin önünde tutmayacaksınız. Bu kadsar basit ve bundan adım gibi eminim.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.