Şimdi Ara

metalurji ve malzeme mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben bu bölümü düşünüyorum büyük ihtimalle itü tutar fakat tutturamazsam sizce yıldız ı yazmalıyım. yıldız ve itü arası fark çok mu fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mg.ludwig -- 19 Haziran 2012; 11:43:42 >

• up
  • seneye kalmamak için yaz. Eğer bölümünü seven biriysen bölüme girdiğin zaman zaten çok hırslı çalışıp itüye geçebilme şansın var 1 seneni yakma bence illa itü diyerekten ama yok idealist isen yak tabi.
  • itü ile yıldız arasında bayağı fark var.itüde eğitim daha sert.yıldız son derece kalabalık ve onların sınavları bize göre daha kolay.ayrıca ingilizceleri berbattır.mühendislikte Türkiye'de bir numara İTÜ'dür.öyle üniversiteler arası geçiş yapmak çok kolay bir iş değil.birincisi çok çalışacaksın ikincisi şanslı olacaksın.İtü yıldızdan yatay geçiş öğrencisi alır ama her sene aynı sayıda almaz.her sene şartlar farklılaşır.üniversite değiştiririm bölüm değiştiririm demek biraz maceraya atılmak oluyor.birde geçiş yapamazsan buradan dönüş daha zor.iyi düşünmen lazım.
  • İtü olması senin için çok büyük avantajlar sağlayacak. Yıldız'a girersen eğer diğerlerinden sıyrılıp ön plana çıkmalısın. Geçiş yapıp 1 seneni yakmamış olursun. Not: Bölümü seviyorsan Yıldız'ı tercih et. Yoksa geçiş hüsran olabilir..
  • İtü olması senin için çok büyük avantajlar sağlayacak. Yıldız'a girersen eğer diğerlerinden sıyrılıp ön plana çıkmalısın. Geçiş yapıp 1 seneni yakmamış olursun. Not: Bölümü seviyorsan Yıldız'ı tercih et. Yoksa geçiş hüsran olabilir..
  • yıldız bu kadar arka planda mı? benim de yıldız olucak gibi, seneye bırakmak ve yıldıza girmek arasında kararsızım girmemek daha mı iyi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • milletin lafına aldırmayın Yıldız Metalurjinin sektörde etkinliği tartışılmaz Yıldız'dan çıkan mühendiste kötüyse bu ülkede zaten az olan sanayide kalmazdı.
  • kardeş bende yıldız teknik öğrencisiyim dediğiniz gibi sınavlarımız kolay değil , bölümümdende memnunum , bende sizin gibi (eğer baktıysanız ) itü nün çıkmış sınav sorularına baktım ve diyorumki itü nün sınavları kolay hadi gel burdan yak. böyle yorumlar bizleri bir yerlere getirmez . ingilizcemizinde kötü olduğunu düşünmüyorum . sınavlarımız akademik ingilizce ile hazırlanıyor bilmezsen zaten yapamıyorsun . ingilizce bir gereklilik sonuçta . kalabalıklık olarakta itü de öle çok tenha bir yer değil şimdi doğru konuşmak lazım .
  • Yıldız makinada okuyan 2 tane ev arkadaşım var.sınav sorularımızı karşılaştırdık ve bu sonuca vardık.Kalabalıklık için ise rastgele konuşmuyorum.açıp kontenjanlara bak görürsün.aynı zamanda yıldız da 2.öğretimde var.bu durum okulu iyice kalabalıklaştırıyor.yıldızın ingilizcesine gelince hazırlığın yaz okulunda bile geçemeyenleri yıldızın nasıl geçirdiğini iyi biliyorum.sen gel buradan yak.ben arkadaşa gerçekleri söylüyorum.duygusal yaklaşmıyorum.
  • Odtuyu kazanamiosan ituyle yildiz arasinda sektorde farklilik yasamazsin bi ayrim olmadigini gorursun bu sadece bazi ituculerin egolarini tatmin etme yolu o kadr yildizd dier universitelerde derslerden kalip bizde yaz okuluna gelenleride gorduk en onde ders dinleyip vasat notlarla hocalara yalvardiklainida o yuzden bu konu cok onemli deil ama bence metalurjiyi iii arastir derim iki arkdsim okuyo pek memnun deiller ayrica su bilinir ki yildiz lisans ogrencisi yetistirr itu yuksek lisans itunin yuksege aldigi yildizin 10 kati bu yuzden size yildizin lisansi kalabalik gelebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bu bölümü istiyorum marmara yada ytü geliyor ama bir bayan için nekadar uygundur yada hiç bayan varmıdır?
  • Kocaeli üni. metalurji müh bakımından yıldızdan daha iyi. İTÜ'ye girebilirsen gir. İdealist isen YTÜ'ye girme. Boş mühendis olarak çıkarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArkandayIM

Kocaeli üni. metalurji müh bakımından yıldızdan daha iyi. İTÜ'ye girebilirsen gir. İdealist isen YTÜ'ye girme. Boş mühendis olarak çıkarsın

Abartmayalım Sakarya Metalurji desen belki derim ama Kocaeli'nin kadrosu ortada Yıldız iyidir ne bu çekememezlik anlamadım
    dip not: Samsun mezunuyum Yıldız'la alakam yok.

katre291 @ Marmara kesinlikle önermiyorum kötü bir okul gerçekten kötü sadece ismi var içi bomboş. Bayana uygun mu bizim meslek bence değil imalat kısmında çok zor kadının çalışması ama arge, kalite kontrol için uygun olabilir hatta metalografik işlemleri kadınların daha iyi yaptığını söylerdi benim bir hocam

• Bir kere bu YTÜ lüleri anlamıyorum. Kendilerinin hep piyasada iyi mühendis olduklarını söylüyorlar. Ben de odtü de mühendislik okuyorum ve daha mezun olmadım. Onun için piyasa hakkında konuşamayacağım. Ancak mühendislik sadece piyasada teknik elemanlık yapmak değildir. Bu işin araştırmacısı-geliştirmecisi ve akademik hayatı var.

Bu bahsettim şeylerde onunuzun açık olması için öncelikle üniversitenizin uluslararası durumu iyi olacak.

Metallurgical and Materials Engineering, BS (metalurji ve malzeme mühendisliği alanında) sadece İTÜ ve ODTÜ 'nün ABET'leri var.

Peki ABET'e sahip olmak ne demek?
    - ABET akreditasyonu, uluslararası tanınırlığın yanı sıra eğitim kalitesinin Amerika’da akredite olan üniversitelerle denk olması ve verilen diplomanın tüm dünyada geçerli olması anlamına geliyor.

Yanisi
    - Benim, senin gibi ordan burdan duyma bilgilerle bu üniversitelere abet vermiyorlar. Herşeyini inceliyorlar(makalelerini, öğretim üyelerini, mezun ağını) ve amerikadan bir kurul gelip ders imkanlarına, ders içeriklerine ve laboratuarlara bakıyorlar. Yani bizim anlayamayacağımız-kavrayamayacağımız düzeyde bir değerlendirme yapıyorlar. Dolayısıyla bu kritere başvuranların sadece 3te 1 ine ABET veriliyor. Türkiye'de oran daha da az.

Tabi herşeyi ABET'e bağlamamak lazım. YTÜ'lü arkadaşlarımda var İTÜ'lü arkadaşlarımda var. İTÜ gördüğüm kadarıyla ingilizce'de YTÜ'den fersah fersah iyi.

Kendinize biz iyiyiz demeden önce tarafsız gözle bakmalısınız. Zamanında benim puanım neydi. Elimde olsa, imkanım olsa aslında nere giderdim vs vs. Buralara çok girmek istemiyorum çünkü yanlış yerlere çekeceksiniz. Tartışmaya gerek yok.

Mühendislik alanında
    - ODTÜ - İTÜ karşılaştırması olabilir, tartışılabilir bu zaten kabul edilir ama bir İTÜ - YTÜ - ODTÜ üçlemesi yapılamaz. YTÜ klasman olarak yer alamaz. KTÜ - YTÜ derseniz. Her türlü YTÜ derim. Kısacası YTÜ biraz arada kalan bir üniversite.

Düzeyler olarak gruplama yapacağım arasındaki sıralama alfabetik.(yanlış anlaşılmayayım) Mühendislik adıda konuşuyorum.

1.grup: Bilkent - Boğaziçi - İTÜ - Koç - ODTÜ - Sabancı
    2.grup: TOBB (bu da arada kalmış bir üniversite bence)
    3.grup: YTÜ-
    4.grup: KTU-Kocaeli-Sakarya-Bazı vakıf üniversiteleri
    vs vs

• quote:

Orijinalden alıntı: katre291

ben bu bölümü istiyorum marmara yada ytü geliyor ama bir bayan için nekadar uygundur yada hiç bayan varmıdır?

Kızlarda var bu bölümü okuyan ama çalışma alanları gayet ağır döküm fabrikalarını görmeni öneririm öncelikle türkiyede arge nin durumu ortada, o yüzden bu ülkede bilimsel çalışmak hayal olur benim görüşüm tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathCore. -- 27 Haziran 2012; 15:09:15 >
  • Teknoloji geliştikçe tabi bu ne kadar sürerse bilmiyorum ama işimkanı artmazmı acaba.. Çok kararsız kaldım ne yazsam diye inşaat Uludağ falan yada endüstri hiç bilmiyorum ama ytü metalurji için gitmek istiyorum....İst. İçin aslında...
  • birbirine yakın herhalde anadolu malzeme bilimi ve mühendisliği nasıldır
  • Malzeme mühendislerinin çoğu metal işi yapar yani aynı işi yaparız. Kendimde malzeme mühendisliği mezunuyum zaten bağlı olduğumuz odamız metalurji mühendisleri odası, ders içeriklerimiz seçmeli dersleri metal alırsan %80-90 aynı olur. temel dersler bire bir aynı sadece malzeme mühendisliğinde polimer, seramik, nanomalzeme dersleri var.
    Malzeme mühendisliği bölümü Gyte ve Anadolu haricinde okunmaz kadroları labları zayıf diğer okulların.
    Anadolu Malzeme mi? Sakarya Metalurji mi? dersen Sakarya derim çünkü sanayiye yönelik mühendis yetiştirirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4Metu7

Bir kere bu YTÜ lüleri anlamıyorum. Kendilerinin hep piyasada iyi mühendis olduklarını söylüyorlar. Ben de odtü de mühendislik okuyorum ve daha mezun olmadım. Onun için piyasa hakkında konuşamayacağım. Ancak mühendislik sadece piyasada teknik elemanlık yapmak değildir. Bu işin araştırmacısı-geliştirmecisi ve akademik hayatı var.

Bu bahsettim şeylerde onunuzun açık olması için öncelikle üniversitenizin uluslararası durumu iyi olacak.

Metallurgical and Materials Engineering, BS (metalurji ve malzeme mühendisliği alanında) sadece İTÜ ve ODTÜ 'nün ABET'leri var.

Peki ABET'e sahip olmak ne demek?
    - ABET akreditasyonu, uluslararası tanınırlığın yanı sıra eğitim kalitesinin Amerika’da akredite olan üniversitelerle denk olması ve verilen diplomanın tüm dünyada geçerli olması anlamına geliyor.

Yanisi
    - Benim, senin gibi ordan burdan duyma bilgilerle bu üniversitelere abet vermiyorlar. Herşeyini inceliyorlar(makalelerini, öğretim üyelerini, mezun ağını) ve amerikadan bir kurul gelip ders imkanlarına, ders içeriklerine ve laboratuarlara bakıyorlar. Yani bizim anlayamayacağımız-kavrayamayacağımız düzeyde bir değerlendirme yapıyorlar. Dolayısıyla bu kritere başvuranların sadece 3te 1 ine ABET veriliyor. Türkiye'de oran daha da az.

Tabi herşeyi ABET'e bağlamamak lazım. YTÜ'lü arkadaşlarımda var İTÜ'lü arkadaşlarımda var. İTÜ gördüğüm kadarıyla ingilizce'de YTÜ'den fersah fersah iyi.

Kendinize biz iyiyiz demeden önce tarafsız gözle bakmalısınız. Zamanında benim puanım neydi. Elimde olsa, imkanım olsa aslında nere giderdim vs vs. Buralara çok girmek istemiyorum çünkü yanlış yerlere çekeceksiniz. Tartışmaya gerek yok.

Mühendislik alanında
    - ODTÜ - İTÜ karşılaştırması olabilir, tartışılabilir bu zaten kabul edilir ama bir İTÜ - YTÜ - ODTÜ üçlemesi yapılamaz. YTÜ klasman olarak yer alamaz. KTÜ - YTÜ derseniz. Her türlü YTÜ derim. Kısacası YTÜ biraz arada kalan bir üniversite.

Düzeyler olarak gruplama yapacağım arasındaki sıralama alfabetik.(yanlış anlaşılmayayım) Mühendislik adıda konuşuyorum.

1.grup: Bilkent - Boğaziçi - İTÜ - Koç - ODTÜ - Sabancı
    2.grup: TOBB (bu da arada kalmış bir üniversite bence)
    3.grup: YTÜ-
    4.grup: KTU-Kocaeli-Sakarya-Bazı vakıf üniversiteleri
    vs vs

herkez yorum yapabilmek için üyee olmuş.Tüm dünyadan kastın nedir kardeşim dünyanın hiçbiryerinde diplomaya bakmazlar devlet kurumunda çalışmayacaksan.Bunu bir kere bil.

ben 4. sınıf öğrencisiyim bu bölümün dersleri nereye gidersen git zordur üstüne birde ingilizce alıyorsan dersleri çok daha zordur.
    öğrendiğin teorik bilgilerin ne işe yaradığını staj yaparken yada çalışırken üretim sıralamasından karşılaşılan sorunlardan anlıyorsun.
    çok geniş bir alana yayılı.bu üniversite yarıştırmalarınızı anlamıyorum üniversiteyi farklı yapan öğrencileridir.Mantıken öss de iyi paun almış öğrenci üniversitede başarılı olabilmektedir fakat ösym deki ezberci sistem malesef üniversitede işe yaramamakta öğrenciler uzatmalara oynamaya devam etmektedir.

Bölümden şupheniz olmasın iyi bir meslek ve okuması zor anlaması zor iş bulmasıda çok zordur.
    İmza mühendisi olmayacağınızın garantisi olan mühendislik.
    Universitede dersleri anlamadıysanız birşey olamayacağınız mühendislik.

şunuda söyleyim:deneyiminiz yoksa 1250 lira falandır maaşlar.Bu konu çok dönüyor burda 5 bin alanda vardır 10 bin alanda hiç bir yere kabul görmeyende.İyi çalışırsanız karşılığını fazlasıyla alacağınız meslek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.