Şimdi Ara

Metro 2033 'Oyun optimize edilemiyor' hatası. Nvidia Geforce Experience

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Görseli yükledim arkadaşlar. Sorunum açık, internette bir arama yaptım fakat bulamadım. Optimize için sistem gereksinimleri yeterli. Zaten diğer oyunlarda böyle bir hata almıyorum. Sadece Metro 2033'de bu hatayı veriyor.

Sistem
    İşlemci: i5
    Ram: 6gb
    Ekran kartı: Nvidia 645m 128bit 2Gb
    Hdd: 500 gb- yarısından çoğu boş

PC: Lenovo z500

Böyle bir hatayla daha önce karşılaşan var mıdır?

oyun 2010 yapımı olmasına rağmen Yüksek ayarlarda kimi zaman 20 FPSlere düşüyor ki bu can sıkıcı.

görsel:

• Oyuna normal gir grafik ayarla kafana gore son çık oyun listesini guncelle sorun kalmiyacaktir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

Oyuna normal gir grafik ayarla kafana gore son çık oyun listesini guncelle sorun kalmiyacaktir

Zaten önceden girip kafama göre ayarladım, bu aklıma gelmişti yani. Sorun bundan kaynaklı değil malesef. Yabancı forumlar da dahil konuyla alakalı herhangi bir şey bulamadım. Diğer oyunlarım gayet de optimize ediliyor bir tek bunda sorun var.

Şimdilik oyunu kendim optimize ettim diyebilirim. Oyunun kendi benchmark'ı var, ordan deneye deneye kalite-performans ayarını yaptım. En az 25 FPS olmasını baz alarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SefaTarim35 -- 17 Ocak 2014; 7:40:26 >
  • O ekran kartıyla detayı fazla acamazsin fps çok düşer detayları kıs ve dx9 ile oynarsan sorun kalmayacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 17 Ocak 2014; 8:12:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nVidia Geforce Experience sürümün güncel mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

O ekran kartıyla detayı fazla acamazsin fps çok düşer detayları kıs ve dx9 ile oynarsan sorun kalmayacaktır

dx10
    genel grafik yüksek
    nvidia physx açık
    en düşük 24 fps alıyorum o da en can alıcı sahnelerde.

performans iyi, kötü değil. benim anlamadığım şey neden optimize etmediği. optimize etmesi için gerekli olan sistem gereksinimlerine sahibim.

geforce experience sürümüm de güncel. zaten otomatik güncelleme açık, kendisi güncelliyor otomatik.

bu arada aklıma gelen bir detayı ekleyeyim. beta driver'ları indir seçeneği bende işaretli. yani son sürüm beta driver kurulu şuan. ondan kaynaklı olabilir mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SefaTarim35 -- 18 Ocak 2014; 21:06:17 >
  • Geforce experienceyi program ekle/kaldırdan silin.Sonrasında nvidia sayfasından 1.8.1 sürümünü indirerek tekrar kurun sorununuz çözülecektir.Tamamen program hatası çoğu kişide varmış en azından nvidia forumlarında gördüm buna benzer durumları.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nvidia GeForce Now [ANA KONU]
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur88

Geforce experienceyi program ekle/kaldırdan silin.Sonrasında nvidia sayfasından 1.8.1 sürümünü indirerek tekrar kurun sorununuz çözülecektir.Tamamen program hatası çoğu kişide varmış en azından nvidia forumlarında gördüm buna benzer durumları.

evet haklısınız. mesajınızı okumadan önce nvidia forumlarına bir göz gezdirdim bu sorun herkeste var. zaten geforce experience programına 10 kere tıklayınca anca açılıyor. bir sorun olduğu aşikar. tekrardan yüklemeyi deneyeyim bi. teşekkürler...
  • sorun devam ediyor. neyse artık halletmelerini bekleyeceğiz.
  • SefaTarim35 S kullanıcısına yanıt
    bu kart ile kasmadan bu ayarlarda oynayabiliyormusunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasa9080

bu kart ile kasmadan bu ayarlarda oynayabiliyormusunuz ?

gt 645m'yi neden küçümsüyorsunuz ki? :) oyunun kendi benchmark'ı ile test yapıp deneme-yanılma yoluyla optimum ayarı kendim buldum. benchmark'daki en can alıcı çatışma ve yoğun ışıltılı sahnelerde en düşük 24 fps'yi gördüm ve o ayarları kaydettim.

görsellere bakabilirsiniz;

ayarlar şöyle:
    PhysX açık

dx10
    çözünürlük full
    antiA: AAA
    doku filtreleme: 16x

bu da kendi benchmark sonucu(en düşük fps3 dediğine bakmayın siz, o testin ilk açılışında öyle oluyor. 24'ün altında düşmedi en can alıcı sahnede. Nvidia PsyhX'i kapatınca en düşük 27 fps falan oluyor ama 3 fps için vazgeçmiyorum ben:

neyse, diyeceğim o ki ortalama 30 fps ile gayet akıcı oynuyorum yukardaki ayarlar ile. benim merak ettiği şey, geforce experience düzelince kendisi hangi optimum ayarları önerecek. bekliyorum bakalım.

iyiymiş :D
    konu hortlayacak ama ben aynı sorunu komik bi şekilde çözdüm. şöyle: geforce experience'ın tercihler kısmından dili ingilizce yaptım ve düzeldi :D eğer hala aynı sorun varsa bir deneyin derim.

kesin sonuç verip vermeyeceğini bilemiyorum, umarım işinize yarar.
  • Quälgeist Q kullanıcısına yanıt
    dili değiştirdim olmadı
    GE kaldırdım kurdum olmadı
    Diabloyu kaldırıp kurmadım üşeniyorum
    oyun orjinal :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadistica -- 10 Mart 2017; 20:0:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.