Şimdi Ara

Metro İnternet Yönetilebilir Switch Ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar şirkete metro internet bağlattık. İnternet hızı 10/10 şeklinde Türk Telekomun kurmuş olduğu switche kadar geliyor. Aynı şekilde buradan Berqnet Bq25 firewalle cihazına aktarıp ip adreslerini girerek internete çıkış sağlıyoruz. Firewall üzerinden direkt bağlanıp hız testi yaptığımız zaman 9,5 mbit download hızı alabiliyoruz. Ama firewalldan çıkan kabloyu switche bağlayıp ağa dağıtınca hız 4-6 mbit arasına düşüyor. Telekom ile görüştüğümüzde bize switch üzerinden hızı bölüştürmemiz gerektiğini cihazlardan ilk bağlananın hızı tamamen aldığını bu yüzden diğer cihazların internet hızı düştüğünü söylediler. Bizde HP J9980A 1820-24G 24Port Gigabit 2SFP yönetilebilir switch var ama switch arayüzüne bağlandığımızda bu işlemi yapabileceğimiz bir alan göremedik. Böyle bir sorunla daha önce karşılaşan veya nasıl çözebileceğimize dair önerisi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim

• Yardım edebilecek kimse yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ogranci

Yardım edebilecek kimse yok mu?

Selamlar ,

Metto Ethernet i Layer 2 bir switch üzerinden dağıtamazsınız. L3 bir cihazınız olmalı ki sizin zaten Berqnet Firewall cihazınız var .

MetroSW<--->BERQNET WAN bağlantı yapacaksınız. BERQNET LAN<-----> HP1820 Switche bağlantı yaparak bilgisayarlara kullandıracaksınız.

Networke dahil olunca internet hızını yavaşlıyor ise ağda bulunan interneti sömüren bilgisayar olabilir veya virus vb zararlı yazılımlar olabilir bilgisayarlarda. Firewall üzerinden hangi ipler ne kadar trafik yaratıyor görebilirsiniz.

Ancak konuyla ilgili çok tecrübeli değilseniz profesyonel destek almanızı tavsiye ederim.

• bağlantıyı önce firewall a ver ve firewaldan çıkış ver diğer kullanıcılara ve firewaldan bant kullanımları raporla bunu için kural yazman gerekebilir büyük ihtimalle ağında interneti sömüren bir cihaz var öncelikle onu tespit etmen lazım

eğer bunu yapamaassan tek tek cihaz kapatıp test yoluna gidebilirsin

• Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Fiber kablodan gelen internet Telekom switchine giriyor ve buradan bir numaralı porttan firewalla bağlanıyor. Firewall üzerinden ip ayarlarını yaptıktan sonra HPE 1820 model switch üzerinden ağa dağılıyor. Telekom ile görüştüğümüzde her bilgisayarın eşit olarak kullanabilmesi için vlan ayarlarının yapılmasını söylediler ama açıkcası internet üzerinde bununla ilgili pek açıklayıcı bir şey göremedim. Benim yapmak istediğim 6 kullanıcının bu interneti eşit olarak kullanabilmesini ağ üzerinde sağlayabilmek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.