Şimdi Ara

Metro Turizm (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
5.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LsR

metroya binmem gidecegim yere traktörle giderim yinede binmem gerçi ikiside aynı gibi ya neyse

bu cümleye katılmasam da içindeki manaya tamamen katılıyorum
  • Sadece kuytu köşelere dandik muavin veriyorlar sanıyordum. Demek heryerde varmış bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihhilal

Sadece kuytu köşelere dandik muavin veriyorlar sanıyordum. Demek heryerde varmış bunlar.

maalesef
  • Kurumsal dolmuş şirketi.
  • Sen yazaneden almışsın onlar internet üzerinden geçmemişse başka bir yazanede satılmıştır başka firmalar bilerek çift bilet kesip birisini hostese alıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su anda ankara duzce otobusunde internetten aldigim bileti baskasina satmislar. Akilli davranip yazihaneden bileti kestirmistim de seslerini cikaramadilar.

Lanet olsun boyle firmaya, Allah belasini versin ki binmek zorunda kaldim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metro'yu savunacak falan değilim ama rezerve edilen bilet satılabilir. Bunu her firma bu şekilde yapıyor, burada yapılan hata sizi bu durum ile ilgili uyarmamaları. Adam nereden bilecek sizin geleceğinizi, belki önemli işi olan biri geldi bilet sordu sizin rezerviniz olduğu için bilet veremedi sizde bileti almaya gitmediniz? Sonuç?

Burada hata sizde
  • Hayır dostum, rezerve edilen bilet yarım saat öncesine kadar rezerve eden kişinindir. Otobüse 30 dakika kalana kadar bileti almazsa evet satilabilir. Ama daha öncesinden satılamaz satılirsa ayırtmanın ne manası kalır? :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mıcırr

Hayır dostum, rezerve edilen bilet yarım saat öncesine kadar rezerve eden kişinindir. Otobüse 30 dakika kalana kadar bileti almazsa evet satilabilir. Ama daha öncesinden satılamaz satılirsa ayırtmanın ne manası kalır? :)

Siz yarım saat diyorsunuz ama yoğun bir otogarda bunu böyle yaptığınızda sıkıntı yaşarsınız. Kaldı ki konu sahibi 2 saat sonra gittim diyor yani o şekilde bile satıcı haklı oluyor aslında esas nokta satıcının bilet satılabilir uyarısı yapmaması.

Ben her bilet alacağım diye rezerve ettiğimde bu uyarı yapılır.
  • METRO TURİZM

YOLCULARIN KENDİ AĞZINDAN ANLATILARI..

* yolda mazot bitti..

*şehirlerarası otobüsü belediye otobüsüne çevirmesi, ayakta yolcu alması. antalya'ya giderken adamlar yoldan yolcu alıyodu, ayakta götürüyolardı. ulan 7 yaşındaydım beynime nasıl işlediyse hâlâ unutamamışım.

*önceki yıl antalya'ya giderken soğuk üflemesi gereken klimanın sıcak üflemesi ve şoföre noluyor dediğimizde "ben mi bozdum allah tarafından bozuldu" dediğine şahit olduğum otobüs firması.

*saat 10'da hareket etmesi gereken otobüsü 9:45'te harekete geçiren ve buna tepki gösterildiğinde de gayet pişkin biçimde 'erken geleydiniz ablacım' cevabını veren zihniyet.

*muavinlerine -bakar mısınız- dendiğinde sadece sesin geldiği yöne bakıp işlerine devam etmeleri mesela

*gösterilen filmin ilk cd'si bitince muavinin başka bir filme ait ikinci cd'yi takmasına şahit olmak, kendisi bu konuda uyarıldığında ise "zaten sizden başka kimse seyretmiyor, idare edivirin" şeklinde azar işitmek...

* tesisten ayrılırken "hani zincir takacaktınız?" diye sorunca şoförün "abla bu havada tesiste zincir ne arar" diye savuşturmasından sonra, yüzümün bembeyaz kesildiğini gören o zamanlar otobüslerinde çalışan çakma sarışın hostesin "şekerim, hiç bir şey olmaz, biz bu yolları her gün böyle çıkıyoruz" diyerek yanağımdan bir makas alması..

*daha geçen gün otobanda ben 130 ile giderken yaklaşık 140 150 gibi bir süratle neredeyse üzerime çıkacak şekilde dibime kadar girerek selektör yaparak yol isteyen otobüslere sahip firmadır.

*su isterken korkuyorduk, kafayı gömecek gibi bakıyordu. metro turizm deyince aklıma gelen tek şey bu nemrut bacımızdı.

* şöför arkadaşların aslında ankara'ya gitmediğimizi ankaraya 50-60 km kala hatırlamaları...

* leş gibi ter kokusu, kusan bebekler ve koridorda duran ayakkabılardı.

*karlı bir günde, eski bolu dağı yolunda otobüsün dinlenme tesislerinden uzak bir yerde sekiz saat kadar mahsur kalması, otobüsteki su ve kek gibi gida maddelerin tükenmesi, yolcuların isyanı sonucu bir teyzenin trabzon ekmeğini ve hacdan getirdiği zemzem suyunu feda etmesi, sinirlerin gerilmesiyle muavinin yediği dayak.

*annem, babam ve tüm sülalemin ansızın ölüm haberini alayım. ve sadece kainatta metro turizm kalsın. gitmem cenazeyi kaldırmaya.

*2 tane muavin vardı. biri bana garajda inin diyen çok bilmiş, diğeri de şişman bi dallama. yanlış anlaşılmasın şişman diye aşağılamıyorum ama şişman muavin mi olur abicim ya? adam koridora sığmıyordu. gelip geçerken sürekli çarpıyor, götü göbeği sürte sürte geçmeye çalışıyor. bir şey de diyemiyorsun ki. kitap okuyorum sürekli dikkatimi oraya vermeyeyim diye. neyse pozantı'ya geldik sabah 6 mıydı neydi. mola verdik, oturduk kahvaltı yaptık, tekrar çıktık yola. susadım ben. o şişman olan muavinden su rica ettim,getirmedi. 2. kez söyledim yine getirmedi. en son dedim ki "su istemiştim ama unuttunuz sanırım, 1 bardak alabilir miyim?". bana verdiği cevap: "pozantı'nın suyu çok güzeldir, neden mola verdiğimizde orada içmedin ki sen?".

*bırakın ulusoy,kamil koç vs.. ile kıyaslamayı bir patnos itimat bile değil.

*şehirlerarası iett

* çaprazdaki 10 yaşlarındaki çocuk alien filmdeki yaratık gibi püskürterek kustu, o andaki muavin arkadaşın küfürlerini unutamam. "oolum insan gibi kussana hayvan gibi değil lan" dediğinde koptum ve bütün sinirim geçti.

*karışık meyve suyu istemeyiniz..

- her meyve suyundan biraz var ben karıştırırım olur size karışık meyve suyu

cevabını alabilirsiniz..

http://i.capsspot.com/s/30/5/1259083.gif

*aylardir kullanilmayan otobuste camin kenarliklarindan tek sira halinde hamam bocegi çıkıyor. bir çeşit kortej yürüyüşü sanirim.

*şoföre; "kaptan göstergende arıza mı var" diye sorduğumda da aldığım cevap; "hemşerum senin hau otirdiğun goltuklara, ne gada cins kokana karı varsa oturiyi, sonra da aman evladum çok hizli gitmeyesun diip duriyi, ula 90 la giderek yol mu biter da??"

* herkesin ölmeden önce en az bir kez yaşaması gereken çılgın bir deneyim bu!

*muavinin vereceği suyu almamazlık etmeyin. ısrarla almayacağım diyen adama 'bakın siz şimdi bunu alın, ben daha sonra çay falan getircem tekrar bardak getirmeyeyim' diyen muavin gördüm.

*yola bakarak olun zira şoför yolu şaşırabiliyor, hatay yerine gaziantep istikametine gidebiliyor,

*ızmir diye bindiğin otobüs silivri üzerinden tekirdağa sapıp malkara ve keşan da durup çanakkaleye devam edebiliyor.

*- niye calkalıyosunuz kolayı
    + tam karışsın diye abi

-BİTTİ-

• Arkadaşlar konuyu inşallah doğru yere açmışımdır

konu şu Metro Suit ile yolculuk yapacağım

1-bu otobüslerin koltuk arkasında ekran varmı

2-bu ekranlara usb takarak film izlenebiliyormu

3-son soru çözünürlük-720x576
    codec- x264
    ses codec-Aac
    uzantı- mp4 yada mkv

yukarıda belirttiğim şartlara sahip bir filmi otobüsün ekranında izleyebilirmiyim

lütfen bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: multisongohan

Arkadaşlar konuyu inşallah doğru yere açmışımdır

codec- x264
    ses codec-Aac
    uzantı- mp4 yada mkv

yukarıda belirttiğim şartlara sahip bir filmi otobüsün ekranında izleyebilirmiyim

koltukların arkasında tabletler var, hatta pek çoğunda usb girişi de var, fakat o girişler sarj için, yani ben beceremedim telefonu tablete bağlamayı,

bağlasaydım tabletteki tüm filmleri çekecektim telefona ama olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THECERN -- 28 Ekim 2016; 15:43:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• adamlar ücretsiz kamşat hizmeti veriyor yinede yaranamıyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: THECERN

quote:

codec- x264
    ses codec-Aac
    uzantı- mp4 yada mkv

koltukların arkasında tabletler var, hatta pek çoğunda usb girişi de var, fakat o girişler sarj için, yani ben beceremedim telefonu tablete bağlamayı,

yani usb den film izlenmiyormu ben metronun suite aracında gideceğim fark edermi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: THECERN

quote:

codec- x264
    ses codec-Aac
    uzantı- mp4 yada mkv

yani usb den film izlenmiyormu ben metronun suite aracında gideceğim fark edermi

hocam araçtan araca fark edebilir,

ben bindiğim araçlarda görmedim, 2sinde denedim (biri suit) onlar da da olmadı,

ama sizde deneyin, belki şansınıza denk gelir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• anlaşıldı teşekkür ederim
  • Yüze ayran servisli şirket .bir kere bindim kısa mesafe diye muavin yoktu herkes kendi içeceğini dolaptan gidip alıyodu
  • İlk yolculuğumda mecburi Metro Turizmi seçmek zorunda kalmıştım ve büyük bir ön yargı taşıyordum :) Yolculuk edene kadar:

1) Servis şubeden alıyor ve otobüse bineceğim otogara götürüyor. Bir yolcu için bile geliyor, yaşadım.
    2) 2+1'de tekli koltukta seyahat ediyorum her zaman. Oldukça geniş.
    3) Seyahatlerim boyunca WiFi, Tablet, USB den yararlandım. (Tablette yaklaşık 40 Kanal ve onlarca film bulunmakta)
    4) Bir kez ikram yapılıyor. Soğuk içecekler, çay ve kahve hizmeti bulunmakta. +Kek ve Tuzlu yiyecek bulunmakta. Bazen muavin koltukları gezip su veriyor.
    5) Şoför ve Muavinlerin davranışlarını nasıl buldun diye merak edenler varsa: Serviste birkaç kere şoförle muhabbet ettim, güler yüzlü. Otobüs şoförü ve muavinleri aynı şekilde. Son yolculuğumda şoför telefonla konuşuyordu, bir bayan uyarmıştı. Şoförün verdiği cevap ''Bir şey olmaz abla'' gibisinden olmuştu. Es geçmemek gerek.

Bir DHli olarak
     Metro Turizm

En arkanın bir önü
     Metro Turizm

• Bizim millet zaten sever metro gibi firmayı. binlerce şikayet olmasına rağmen tercih edilmesi ülkedeki vatandaşlarımızın hiç bir hizmeti haketmediğinin göstergesidir. Binmeyin bindirmeyin çeki düzen versinler kendilerine. kesinlikle para kazandırmam böyle bir kuruma. Hele muavin olayından sonra binmem bindirmem yakınlarımı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dersimli62f -- 28 Ekim 2016; 16:48:18 >
  • Bende Sakaryada okuyorum. Her hafta İstanbula gidip gelirim yani 6-7 ay gibi bir süre ve şuan 3. sınıfım. 1 kere yolda kaldık onda da yarım saat sonra arkadaki otobüs geldi bindik gittik. Ondan başkada bir sorun bile yaşamadım.

Sakarya-İstanbul arası her saat başı otobüs var. Birde Salarya Vib diye bi firmanın var. Otogara servisi olan 2 firma var öbürünün sakaryaya otobüsü yok.

Bu kadar önplanda ve sorunlu olmasının nedeni çok fazla hizmet vermesi ve bunu takip edememesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 28 Ekim 2016; 17:00:11 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.