Şimdi Ara

Metro Turizm Kazasında 6 Kişi Öldü,35 Yaralı var (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
3.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • haberi duyduğum an tv de kesin metrodur dedim öyle çıktı ama arkadaki otobüs kazada sorumlu değil gibi duruyor, hatta şoför iyi kurtardı falan dedi yolcuları, ayrıca kamilkoçun da aracı da kaza yapmış 1 ölü vardı ki kamilkoç bu konularda en iyi firmalardandır

açıkçası bilimsel ve mühendislik yanını tam bilemesem de son dönem özellikle mercedes otobüslerin aşırı dengesiz olduğunu düşünüyorum, leylek gibi araçlar sağa sola sallana sallana gidiyorlar en ufak bir sert direksiyon hamlesinde yan yatıyorlar, oysaki eski O303 O304 serileri ki artık tarihi eser olsa da ağırlık merkezinin daha aşağıda olmasından kolay kolay devrilmiyorlardı, tabi otobüs üreticilerinin ve turizm firmalarının parasal kaygıları işin içine girince daha fazla bagaj hacmi için otobüslerin altı bomboş bir kat üstüne de yolcu alınır hale geldi, frenleme yol tutuş vs sistemlerde çok büyük ilerlemeler yapılırken bu dengesizlik yüzünden otobüsler giderek daha da güvensiz hale geliyor

• Son zamanlarda pek duyulmuyordu otobüs kazaları.Ölenlere rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.
    Şunu söylemek istiyorum.Trafik kazasından sonrası dönem çok tehlikelidir.kaza mahalini sonradan farkedip ikincil kazalarda birçok kişi hayatını kaybetmiştir.Başınıza Allah korusun böyle bir durum gelirse yoldan ve kaza mahalinden uzak durmanızı tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metro turizm diye yazarak hedef göstermenizi kınıyorum. Her firmada olabilir bir olay bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herifi1 -- 16 Temmuz 2015; 1:44:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Allah rahmet eylesin...

Düşünüyorum da, arabam olmasına rağmen otobüse bindiğimiz oluyor, sadece yorulmayayim, uyurum diye hayal ederek biniyorum. Bu sırada canımızı emanet ediyoruz. Ancak şoför yorulmuş ve uyumuş oluyor... Ben bu firmayla bir kaç kez yolculuk yapma hatasına düştüm. Hiç biri bir diğerine benzemeyen standartlarda gittim - geldim. Otobüsünü alan kim olursa bu firmaya katılıyor anladığım kadarıyla. Firmanın kurumsal açıdan tek standardı otobüste yapıştırılmış amblemleri.

Kazada diğer yaralananlara acil şifalar.

Hocam dediğin gibi diğer firmalardan çok daha fazla otobüsü var hatlı minübüs gibi herbiri birbirinden farklı önüne gelen otobüsünü koyuyor 2 binden fazla diye biliyorum ben Yolculara Allah rahmet eylesin yakınlarına dayanacak güç versin İnşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: herifi1

Metro turizm diye yazarak hedef göstermenizi kınıyorum. Her firmada olabilir bir olay bu...

Her firmada bu kadar cok olmuyor ama kardeşim çalıştı bir ara otobüs lerin cogu sahislarin adam uyumadan baska sefere cikiyor diyordu

• herifi1 H kullanıcısına yanıt
    Neyi kınıyon ya metro bugune kadar 1623 kişinin ölümünden sorumlu bunumu kınıyorsun.
  • 2. Otobusun soforu cok hizli hatali bu konuda ama baya bi kisinin hayatini kurtardi helal olsun demeden gecemiycem

• quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Bir zamanlar Samsun'daki bir fabrikadan koliler gelirdi bana, Metro ile. Balıkesir garajında 5-6 saat beklediğim çok olmuştur. Çünkü ne zaman geleceği belli değildir. Olması gerekenden artı eksi 2-3 saat önce veya sonra gelebilirdi.

Ülke ülke değil ki...Muz cumhuriyeti. Bursa garajından ailemi yolcu ediyorum bazen. Vaktinde gidip gelen tek bir firma yok şu an. Kötüye doğru gitmiş bu işler. Saat 13.30 arabasına bilet almıştım geçen gün. Nilüfer T.'den... Tüm arabaları zincirleme olarak en az 1 saat rötarlı olduğu için her gelen otobüse gidip sormak zorundasın. Bu kadar beceriksizlik olur mu arkadaş! Terminal yönetimi neyin kafasında ayrıca? Vaktinde çıkmayan araca ceza yok mu?

İstanbul, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir gibi öenmli şehirleri bağlayan bir tren yok yahu!! Geçmişim hızlıyı, yavaş olanına razıyız. 80 yıldır bu ülkeyi düşmanlar yönetse bu kadar olmazdı. Bundan daha büyük kötülük yapmazlardı herhalde bize.

Kesinlikle katılıyorum ulaşım çok yetersiz.Avrupadaki ülkelerin sistemi çok iyi bu konuda özellikle almanya.Tren,Metro ne ararsan var ve sehirler arasıda hepsi bir biriyle bağlantılı.Yıl 2015 ve istanbulda hala çoğu yerde metro,tramvay gibi alternatif taşıma olanakları yok.Hannoverden örnek verirsem 500 bin nüfusu olan bir şehir ve okadar çok ulaşım imkanı varki heryere çok hızlı ve rahat şekilde ulaşıyorsun.

• Kamilkoç gibi büyük bir firma da geçen sene şoförü veya aracın sahibi (ARTIK HER KİM DÜŞÜNMÜŞSE) kullandıkları Travego'ya on numara yağ koymuştu yol ortasında araba alev topuna dönmüş, Yolcular son anda kurtulmuş. Şimdi Bu şoför veya araç sahibinin yaptığı bir hata yüzünden tüm kamilkoç çalışanlarını mı hedef göstermeliyiz veya kötülemeliyiz? Bu üzücü olay sonrası Metro turizme demediğini bırakmayan, firma çalışanlarına resmen cani , katil, insan düşmanı gözüyle bakanlar büyük bir yanlış yapıyor. Firmada çalışan her insanı kötülemek her insana aynı gözle bakıp kulaktan dolma bilgilerle saçma senaryolar üzerinden insanları zor durumda bırakmakta yanlıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Pueblo Unido -- 16 Temmuz 2015; 2:49:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

haberi duyduğum an tv de kesin metrodur dedim öyle çıktı ama arkadaki otobüs kazada sorumlu değil gibi duruyor, hatta şoför iyi kurtardı falan dedi yolcuları, ayrıca kamilkoçun da aracı da kaza yapmış 1 ölü vardı ki kamilkoç bu konularda en iyi firmalardandır

açıkçası bilimsel ve mühendislik yanını tam bilemesem de son dönem özellikle mercedes otobüslerin aşırı dengesiz olduğunu düşünüyorum, leylek gibi araçlar sağa sola sallana sallana gidiyorlar en ufak bir sert direksiyon hamlesinde yan yatıyorlar, oysaki eski O303 O304 serileri ki artık tarihi eser olsa da ağırlık merkezinin daha aşağıda olmasından kolay kolay devrilmiyorlardı, tabi otobüs üreticilerinin ve turizm firmalarının parasal kaygıları işin içine girince daha fazla bagaj hacmi için otobüslerin altı bomboş bir kat üstüne de yolcu alınır hale geldi, frenleme yol tutuş vs sistemlerde çok büyük ilerlemeler yapılırken bu dengesizlik yüzünden otobüsler giderek daha da güvensiz hale geliyor

Mercedes-Benz ile ne ilgisi var bunun? Neoplan Starliner, Setra TopClass 500 HDH modelleri de bir Mercedes-Benz Travego 15 veya 17 ile aynı yükselikte. Yaklaşık 3,9 - 4 metre arasındalar. Bu yüksekliklere sahip başka modeller de var. EvoBus GmbH, MAN AG gibi firmalar mühendislik kısımlarını düşünüyorlar, rahat olabilirsin.

Mühendislikten ziyade yolların durumu ve şoförlerin eğitim süreçleri tartışılmalı. Zira kazaların sebebi mühendislik hataları değil, kişisel ve çevresel etmenler.

• geçen de bizi bozuk otobüsle taşımıştı bunlar bile bile sonra da yolda kalınca herif üstüme yürüdü laf edince kasap bunlar insan kasabı zaten sahibi de belli ortak iş yaptığı x partili bakan da belli x nedir acaba çok zor bi soru olmasa gerek
  • ne desek boş
     Metro Turizm Kazasında 6 Kişi Öldü,35 Yaralı var

• Kaza fotograflarini gorme imkanimiz var mi bulamadim twitter da... Ölenlerin kaza sonrasi goruntuleri yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kenshi

Kaza fotograflarini gorme imkanimiz var mi bulamadim twitter da... Ölenlerin kaza sonrasi goruntuleri yani.

Hocam neden boyle birsey istediginize anlam veremedim fakat eksi sozlukte parcalanmis kaza sonrasi ceset fotograflari var.

• quote:

Orijinalden alıntı: herifi1

Metro turizm diye yazarak hedef göstermenizi kınıyorum. Her firmada olabilir bir olay bu...

https://pbs.twimg.com/media/CJ972PiVAAAm73P.jpg
    Buyrun istatistikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FenTeach -- 16 Temmuz 2015; 5:24:38 >
  • bana ve aileme yapılan saygısızlıktan ve kabaca, ahlaksızca tavırlarından dolayı asla kendisini tercih etmediğim firmadır. Sadece google aramaları bile size firma hakkında çok geniş bilgi verir. Aile akrabanızı sevdiklerinizi bindirirken biraz daha seçici olalım, belki bu görseller aklınızda kalır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kenshi

Kaza fotograflarini gorme imkanimiz var mi bulamadim twitter da... Ölenlerin kaza sonrasi goruntuleri yani.

Hocam görüntü rahatsız edici olabilir;

quote:

https://twitter.com/CaglarGonul23/status/621143126342828032/photo/1

Metro Turizmde bildiğim kadarıyla iş şöyle yürüyor;

Bugün eli yüzü düzgün bir sıfır otobüs nereden baksanız 500-600 bin TL. Metro Turizm de şöyle yapıyor, yatırım yapmaya niyetli kişilere kendisi otobüs alıp, atıyorum "60 bin peşin ver, ayda 10 bin TL'den 4 sene öde. Araban benim için çalışsın, yolcunu ben bulacağım bana %15 de komisyon ver, araba senin olacak tüm giderlerini de sen karşılayacaksın, 4 senelik sözleşmemiz bitene kadar benle çalışırsın sonra araba senin olur ne yaparsan yaparsın" şeklinde yatırımcıya veriyor.
    Adam da önce peşinat bağlıyor sonra otobüsü işletmeye başlıyor. Esasında karlı gibi dursa da iş maalesef gider kalemi çok fazla.
    Öncelikle sezon, bayram ve asker zamanları paket dolsa da sezon haricinde boş gider gelirsiniz. E hem sözleşme var hem para bağlamışsınız bu işten ayrılamıyorsunuz da. Basitçe gider kalemlerine değinirsem;

Öncelikle %15 zaten firmaya vereceksiniz. İstanbul - Eskişehir arası 40 liradan 30 tane, yani 1200 liralık bilet sattıysanız 180 lirası direk firmaya gidecek. Üstelik gelir vergisi de vereceksiniz. Yanlış bilmiyorsam bu da %20. Hangisi önce hesaplanıyor (Firmaya giden para sanırım otobüsün gelir vergisine girmiyor, devlet firmadan alıyor o gelir vergisini, emin değilim) 1020 liranın %20'si de 204 lira yapar. Yani 824 lira size kalacak. Bi 100 lira kadar da ikram ve host için para ödeyeceksiniz. Kaldı 724 lira. Otobüs trafiğe takılmazsa 26 litre filan tüketiyor 100 km'de, 330 km'lik yolda 85 litre mazot yakarsınız. 3.80'den Eurodizel alırsanız 326 lira mazot yakarsınız. Zaten size 724 lira kalacaktı, 398 liraya düştük. Bu paranın içerisinden de aylığa vurarak sigorta, vergi, 3 şoförün maaşı, otobüs bakımı, muhtelif hasarlar (Cam kırılması v.b) gibi masrafları düşüyorsunuz. E bir de firmaya otobüsün taksitini ödeyeceksiniz. Her ay eksiye girmeye başlıyorsunuz. Bayramda, yoğun dönemde biraz kazanıyorsunuz ama sezon harici resmen zararına git gel yapıyorsunuz. E bu işi de bırakamıyorsunuz. Çareyi kaplama lastik, ucuz yakıt, fazladan sefer gibi yöntemlerde buluyorsunuz. Yoksa kesinlikle kâr yok. Düşünsenize 600 bin lira bağladığınız, ekmek teknesi dediğiniz arabanın deposuna 10 numara yağ koymak, yanması riskini göze almak sizce keyfi olabilir mi? Şurada 20 bin lira verdiğimiz arabaya bile yakıt konusunda bu kadar seçici davranıyoruz biliyorsunuz ki...

• Yonetim kurulu texas gibi yemedikleri halt yok. Acisi masumdan cikiyor.

• Ben bayram zamanından değil , normal zamanlardaki durumdan bahsediyorum .Ki geçmişte bu hatta çok otobüs yolculuğu yapardım. Bu sene Bursa'ya yerleştiğim için farkı görebiliyorum. Terminal cıvıtmış sanırım.

Evet , sizinle aynı fikirdeyim . İlk yıllardan sonra ülkede demiryolları bilerek geride bırakılmış. Bir sürü kamyon ve otobüs fabrikası açılmış olması da bunun bir göstergesi zaten. Daha önce de yazmıştım forumda... Balıkesir'den Erzurum'a trenle gitmiştim bir tarihte. Ankara garında 6 saat beklemiştim. Sanki gidilmesin diye yapılmış bir ayarlama varmış gibi. Balıkesir Tokat yolculuğu yapmak isteyen olursa bir araştırsın... Da vinci şifresi gibi bir formülü var.

Bandırma-İzmir seferi ise var halâ sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.