Şimdi Ara

Metro Turizm Kazasında 6 Kişi Öldü,35 Yaralı var (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
3.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: FursıonnMann

Metro'dan uzak Ulusoydan başka otobüse'de binmeyin.

İki önce olan kaza daha bu da sizin dediğiniz firmaya ait.

http://www.sondakika.com/haber/haber-nigde-de-yolcu-otobusu-devrildi-25-yarali-7503505/

Bu işin firması kalmadı artık,standartlara uyarak otobüsçü artık para kazanamıyor.Haliyle hep bir yerlerden kısılmaya çalışıyor sonucu da ortada. Bazı arkadaşlar firmayı dağıtmaktan bahsediyor dağıtsan ne olacak,başka bir isim altında yine bu insanlar çalışacaklar. Asgari ücret büyük para geçinilir,sorduğun zaman hükümet çok başarılı ekonomimiz uçtu diyenlere duyurulur yoksa kimse canını tehlikeye atmak istemez, otobüsçüler de biliyor tin tin 80 km ile gidip, 24 saat dinlendikten sonra araba kullanılması gerektiğini.

• 2. kaza sonra oluyor arkadaşlar.
  • Ayrıca şu konu da diyanet tarafından zahmet ederlerse acilen işlenmeli.

Ramazanda dikkat ederseniz dalgınlık, uyku nedeniyle yapılan kaza sayısında büyük artış yaşanıyor. Şehir içi dahil buna. Geçen sene gözümün önünde araç bariyerlere girdi uyuyup. Yaz aylarında 18 saat kadar oruç tutuluyor. geri kalan 6 saat içinde iftar, dinlenme , sahur, teraviye gidenler ibadetini yapıyor. Uyku gerçekten çok ciddi anlamda insanı sarsıyor bu dönemde. Dinimiz kolaylık dini , seferi olunabilir direksiyon başında uyuyup hem kendi hemde başkalarının canını riske atmaktansa. Neden hutbelerde saçma sapan konular anlatılıyor da böyle güncel ve önemli konular atlanıyor anlamıyor. Kimse açken uykum gelmiyor demesin insan fizyolojisi böyle kan şekeri düşünce uykun gelir ki zaten aç olmasan bile sahurdu , namazdı derken uyuyamıyor yeteri kadar insanlar.
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Bu nasil bi dikkatsizlik ya.ikiside metro firmasina ait otobusler bu tesaduf olamaz zaten kesinlikle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutck

Bu nasil bi dikkatsizlik ya.ikiside metro firmasina ait otobusler bu tesaduf olamaz zaten kesinlikle.

Büyük ihtimalle arkadan gelen şöför yorgunluktan gözü açık uyuyordu. Birnevi göz açık ama beyinin uykuda olması durumu. Bu yüzden de son ana kadar farkedemedi ilerde kaza olduğunu ki eğer ayık olsaydı farketmemesi imkansız çünki ortalık çakarlardan insanlardan geçilmiyor ortalık can pazarı.
  • Yok arkadas bayramda yola cikilmaz trafik canavari kayniyor yollar.olu sayisi 7 olmus malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasret62 -- 15 Temmuz 2015; 16:41:58 >
  • Şafak sökerken...

Metro Turizm Kazasında 6 Kişi Öldü,35 Yaralı var
  • lastikler frenler ne durumda acaba nerde denetleme bu kadar kaza yapan bir firmanın kaza sebepleri neden raporlanmıyor bütün sorumlular cezalandırılmalı
  • oneway O kullanıcısına yanıt
    Incelemede lastiklerde herhangi bi kusur bulunmamis kurallara uygun dis derinlikleri varmis.

• Bu tür olaylar dünyanın her yerinde olur. Ama sadece bizde bahane bulunur. Olay örtbas edilir. Sorumlular gereken cezayı almaz.ve hayat hiç bir şey olmamış gibi devam eder.

Bu gün eğer ekonomimiz,saglik ve eğitim sistemimiz gibi yaşam standartlarimizi etkileyen unsarlardardan memnun değilsek eger asıl sebep budur.ortbas etmek, ders alıp bir daha tekrar etmemesi için cabalamamak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi herkes kızıcakta bu firmalar tamam suçlu mu? Suçlu acaba kaç tanesinin şoförü ileri sürüş teknikleri eğitimi aldı? İşte ülkemizde sorun bu.Adamın mesleği şoförlükse ona göre eğitim alması lazım.Mesela pilot nasıl pilotaj okulunda eğitim alıyorsa şoförlerde sırf ehliyet ile kabul edilmemeli ona göre eğitim verilmeli.Mesleği şoförlük olan adam da ileri sürüş teknikleri dersi almalı firma bunu zorunlu kılsa çoğu kazadan kaçınılır.Öncelikle şoförler altındaki araçta can taşıdığını ve nasıl bir şeyi yönlendirdiklerini anlarlar.

Şimdi asıl konu şu bu kazaların kaçında kabin dağılmış ya da kabine ciddi bir zarar gelmiş.Hiçbirinde değil mi? Ben şundan eminim ki bu araçlardaki yolcular emniyet kemerlerini taksa 1 tane bile ölü olmazdı.

Firmaya suçlu ama firmadan daha suçlu biri varsa kendi eminyeti düşünmeyip o kemeri takmayan yolcudur.

• Eşim İstanbuldan Ankara'ya gelirken benden habersiz mertro turizmden bilet almış. Otobüs 1 saat geç kalkmasına rağmen Ankaraya yarım saat erken gelmişti. Eşim yoldayken durumu farkedip gerekli yerlere şikayetimizi yapmamıza rağmen hiç bir önlem alınmadı. Neyseki sağ salim ulaştı.

Bedava deseler, üzerine para verseler, hayatta tercih etmem.

• Metro turizm de otobuslerin bir cogu şahıs otobusu bu sebeptenmidir bilmiyorum ama kurallara uymuyorlar. Insanlik deseniz sıfır...Kamil koc da bu sekilde şahıs otobusu bir cogu. Nilufer turizm gibi tamami kurumsal firmalar tercih edilmeli diye dusunuyorum. Şahıs on numara yagda koyar, daha cok tur atmak icin hizlida gider ama kurumsal firma soforleri daha dikkatli oluyor. Sonucta kendilerine fazla kazandircak bir durum yok ve calisma saatleri tatil gunleri belli. Disina cikmiyorlar.

• firma'nın sahibi galip öztürk diye bir arkadaş. daha önce cinayete azmettirmek v.b suçlardan müebbet hapse mahkum olup her nasılsa sonrasında yargıtayda beraat etti.

twitter sayfasına bakıp neden beraat ettiğini rahatlıkla anlayabilirsiniz.
  • Otobüslerde kemer zorunlu olmalı. Herkes kemerini takmadan hareket etmemeli. Kemer takılması halinde bazı canlar kurtulabilirdi.

Ayrıca bu ve bunu gibi firmalara çok ciddi cezalar verilmeli. Güzelim ülkemde nerdeeeee ceza verilecek....

• Sehirlere arası yollarda Allah ne verdiyse basiyorlar, dedem de otobüscuydu gazenfer bilgede otobüsü vardı bilen bilir, bir kere kaza yaptı kimse ölmedi ama otobüsü sattı ayrıldı.

• Bir zamanlar Samsun'daki bir fabrikadan koliler gelirdi bana, Metro ile. Balıkesir garajında 5-6 saat beklediğim çok olmuştur. Çünkü ne zaman geleceği belli değildir. Olması gerekenden artı eksi 2-3 saat önce veya sonra gelebilirdi.

Ülke ülke değil ki...Muz cumhuriyeti. Bursa garajından ailemi yolcu ediyorum bazen. Vaktinde gidip gelen tek bir firma yok şu an. Kötüye doğru gitmiş bu işler. Saat 13.30 arabasına bilet almıştım geçen gün. Nilüfer T.'den... Tüm arabaları zincirleme olarak en az 1 saat rötarlı olduğu için her gelen otobüse gidip sormak zorundasın. Bu kadar beceriksizlik olur mu arkadaş! Terminal yönetimi neyin kafasında ayrıca? Vaktinde çıkmayan araca ceza yok mu?

İstanbul, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir gibi öenmli şehirleri bağlayan bir tren yok yahu!! Geçmişim hızlıyı, yavaş olanına razıyız. 80 yıldır bu ülkeyi düşmanlar yönetse bu kadar olmazdı. Bundan daha büyük kötülük yapmazlardı herhalde bize.

• bu saatten bu firmanın otobüsüne binen ağır gerizekalıdır, isteyen alınabilir. daha fazlasını da söylerdim ama ceza almak istemiyorum.

hiç "daha ucuz, herkes zengin değil" felsefesi de yapmasın kimse, 20 lira canından önemli değil.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.