Şimdi Ara

**METRONET AKTİF ETHERNET FİBER KAMPANYASI** (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
3
Favori
9.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sadronis

Hangi bölgede kullandığınızı belirtirseniz o bölgede başka kullanan varsa onların yorumunu alabilirsiniz yada kullanmayı düşünen varsa onları kurtarmış olabilirsiniz.

İstanbul Tuzla ilçesinde ikamet ediyorum. Marmara bölgesi olarak geçicektir muhtemelen. Yeni hizmet te BPL hizmetimi bilgim yok. Ancak ben 2011 yılında aldığım hizmeti ancak 6-7 ay kullanabildim. inş 2 ay sonra taahütüm sona erecek. Amacım firmayı kötülemek değil, hizmetlerini düzeltmiş olabilirlermi bölgesel olarak bilemem ancak oturduğum bölgedeki komşularım hala şikayetçiler.
  • identic kullanıcısına yanıt
    Eğer modem hala elinizdeyse bir deneme yaparmısınız durum nedir, ne değildir öğrenelim :) Ben şuanda memnun bir şekilde kullanıyorum fakat sorunu olan kullanıcılara yardım etmek isterim tabiki.
  • Öncelikle yoğunluktan ötürü geç cevap verdiğim için özür dilerim.
    Sayın ertunc23, abone numaranızı bana pm gönderebilirseniz, yardımcı olacağım size.
    Sayın identic, sizde abone numaranızı yazarsanız yaşadığınız problem konusunda yardımcı olmaya çalışacağım. Firma şuanda BPL değil de, FTTB olarak hizmet vermektedir. Yaşanılan sıkıntılardan dolay BPL satışları, şuan için durdurulmuştur. Yanlızca yukarıdaki kampanyalar geçerlidir.

@ertunc23 @identic
  • metro net sitesinde herhangi bir bilği yada günceleme yok acaba beni yanlış yere bağladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekno moomce

metro net sitesinde herhangi bir bilği yada günceleme yok acaba beni yanlış yere bağladım

Güncelleme çalışmaları yapılmaktadır. Kampanya henüz web arayüzüne eklenmemiştir.
  • Detaylı inceleme: metronetmagduru

Metronet Ethernet için 5 gün önce yaptığım başvuru sonucunda bugün bağlantım sağlandı.

Binanın bodrumuna kadar gelen fiber hat, 20 portlu 3Com Baseline Plus Switch 2920 üzerinde sonlandırılmış. Su tesisatının yanından getirilen CAT6 kablo ile de daire içine kadar ethernet çekildi. Duvar delme gibi bir durum söz konusu değil. Telefon hattını kullanmadığım için onu çekip yerine CAT6 kablo prizden çıkarıldı. Ucuna da kendim daha önce kullandığım TP-Link Wireless AP + Switch bağlandı. Metronet tarafından verilen D-Link DIR-300 Wireless N 150 Homer Router ise olduğu gibi kutusunda kaldı.

Bağlantıdan hemen sonra internet kullanılabilir durumdaydı. Hemen bir hız testi yaptım tabii ki. Gözlerime inanamadım! 20 Mbps olarak abone olduğum bağlantı için 19.41 Mbps Download, 34.52 Mbps Upload hızı gördüm!

Ankara olduğum bir de dünyanın öbür ucu için aynı testi yapayım dedim. Washington DC için hız testi işe aşağıdaki gibi sonuçlandı.

Hiç de fena değil bence.

Garip bir durum oldu, BPL modem kullanırken aldığım IP aynen duruyor. Bu da, BPL bağlantısının da aynı hat üzerinden geldiği anlamına geliyor. MAC adresim değişmediği için Switch tarafından aynı IP adresi verilmiş. Yani BPL modem nedeniyle yaşadığım sıkıntıların hepsini aynen yaşayacağım.

Ancak aklıma takılan bir konu oldu, BPL modemim ne alemde acaba? Halen onunla bağlantı kurabilir miyim? Hemen denedim, maalesef o da halen çalışıyor.

Metronet’i arayıp durumu aktardım, “e tabi onu iptal etmek için talebinizi almamız gerekiyor” gibi bir cevap aldım. Yani aklıma gelmese ikisinin de faturasını ödemeye devam edecektim. Neyse işte hemen iptal talebi gönderdim, ancak bu ay kaçınılmaz olarak 2 ayrı fatura gelecekmiş. Ne kadar saçma bir durum olduğunu anlatmama gerek yok tabi.

Şimdilik durum gayet iyi görünüyor, inşallah bir sorun çıkmadan böyle de devam eder.

Hadi bakalım Metronet, bakalım şimdiye kadar yaşattıklarını affettirebilecek misin!

Edit: Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bu adamları! Yaşadığım sorunları buraya yazsam sığmaz! İsteyen ne kadar çok sorun yaşadığımı şurdan görebilir, işi gücü bıraktık blog dolduruyoruz: metronetmagduru.wordpress.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi algorian -- 18 Ocak 2014; 13:20:38 >

• Gothrak kullanıcısına yanıt
    Hocam birde şöyle bir şey daha var. Metronette 1Mb tarifeyle başladın diyelim sonra hızını yükseltmek istedin 10 mb çıktın. Buraya kadar sorun yok daha sonra hızını düşürmek istedin yazın mesala kullanmıyorsun tatile gidiyorsun az ödiyim diye düşürmek istediğinde gerçekleştiremiyosun bunu yapmıyolar böyle bir hakkımız yokmuş sözleşmede yazıyormuş :) 10 mb sonra aşağı inemiyosun. Ben öğrenciyim yazın memleketimdeki evime geldiğimde ttneti arayıp fibernet kotasıza geçiyorum. Okul açıldıgında yani memlekette olmadığım zamanlarda 12 gb kotalı pakete geçiyorum. ttneti övmüyorum onlardanda çok çektim ta ki siteye fibernet gelene kadar.

Edit: Bir arkadaşımız daha bağlatacaktı onların binada alt yapı yokmuş ama gelen satış temsilcileri bunu bilmiyorlardı ve eve gelip sözleşmeyi yapıp modemi bırakıp gittiler üç gün sonra hala bağlantı sağlanamayınca binada alt yapı olmadığı ortaya çıktı bıraktıkları modemi göndermelerini söylediler kargo parasınıda geçirdiler. Bu kadar sorumsuz bir firma. Bağlatacakların dikkatine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rock_starr -- 27 Haziran 2013; 14:13:38 >

• Şu paket yükseltme kısmı ile ilgili bişey söylemek istiyorum sadece :) Eğer kampanyalı aldıysanız düşük pakete geçemiyorsunuz kaldı ki bu bütün servis sağlayıcılarda aynı, eğer kampanya ile üye olunduysa alt ğakete geçiş kapalıdır. Eğer taahhüt, sözleşme bittiyse böyle bi hakkınız her daim vardır yok deniyorsa tüketici hakem heyetine başvurunuz.
  • Modem MAC adresleriniz değişmiştir. Çünkü BPL Modemler, 00:07:73:30:xx:xx diye gidiyor. Fakat size verilen Access Point in mac id kısmına bakarsanız farklı olduğunu göreceksiniz. Ip konusu ise, aynı IP atanmıştır. Çünkü dairenize daha önceden, fiberi Elektrik yoluyla çıkartıyoduk. Şimdi ise CAT6 kablo ile çıkartıyoruz. Sistemin işleyişi aynı fakat sadece daha kesintisiz bir hizmet alacaksınız. Kısacası modeminiz elektrik hatlarındaki dalgalanmalardan etkilenmeyecek te diyebiliriz :)
  • beyler bende metronet Ethernet için büğün başvuruda bulundum kullanan arkadaşlar hiç sorun yaşadılar mı ?
  • en çok oyunlardaki ping durumunu merak ediyorum.
  • beyler hiçmi kullanan yok metronet Ethernet i ?
  • Ben BPL kullanıyorum hocam, İzmir Karşıyaka Körfez Evlerinde ikamet etmekteyim ve İzmire yaptığım hız testlerinde 0 ping görmekteyim. BPL kullanmama rağmen 10/10MBit görmekte bir sıkıntı yaşamıyorum. Tabi siz ethernet kullanacağınız için çok daha kaliteli bir bağlantı sağlarsınız büyük ihtimalle.
  • Şu etherneti biraysel abonelere telekomun olduğu her yere verebilseler
  • siteye miteye veren firmalardan bi halt olmaz evlere veren yokmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadronis

Ben BPL kullanıyorum hocam, İzmir Karşıyaka Körfez Evlerinde ikamet etmekteyim ve İzmire yaptığım hız testlerinde 0 ping görmekteyim. BPL kullanmama rağmen 10/10MBit görmekte bir sıkıntı yaşamıyorum. Tabi siz ethernet kullanacağınız için çok daha kaliteli bir bağlantı sağlarsınız büyük ihtimalle.

Arkadaşın metronet çalışanı olduğu apaçık ortada , neymiş 0 ping varmış , her cevaba muhalefet olmalar , ah ahh bu forumda böyle reklamlar bitmedi bi türlüü
  • kalfatt kullanıcısına yanıt
    Gerçek Ad: Mete Berk Ergun
    Doğum Tarihi :25 Haziran 1994
    Okul: İzmir Ekonomi Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği

Eğer 1994 doğumlu ve üniversite mezunu olmadan kabul ediyorlarsa işe hemen başvurayım. Forumda 0 ping'e ait fotolarıda paylaşmıştım. Bütün yorumlarımı takip edip baktıysanız sorunlardanda bahsettim, ve reklam yapmak için bu hesap birazcık eski sanırım ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dehşetengiz

siteye miteye veren firmalardan bi halt olmaz evlere veren yokmu

Malum devir hesap devri 3 kuruşa 5 köfte peşinde tüm firmalar haliyle az yatırımla çok müşteri kapma yarışı içindeler.

Teşke bizim muhitede gelse ttnet çakma fiber kullanıyoruz başka seçenek olmadığından akk denen gavur eziyeti bir yana pingler rezil halde online oyun yalan oldu yalan.

Gerçi btk 3 maymunu oynadığı sürecede bu hizmet kalitesi artmaz.
  • Yorumları okuyor ve milletimize üzülüyorum. Ülkedeki genel yapılanma bu, kalitesiz hizmet verip yanlarına kalıyor. Tüketici Hakları Hakem Heyeti, BTK gibi yerlere neden başvurmuyorsunuz? Hakem Heyetine bi başvurun bakalım ne oluyor! Adamın ümüğünü sıkarlar; mahkemeler affetmiyor artık!

Marmara da BPL hizmeti sonlandırdıklarını söylüyorlar neden; çok şikayet geldi ve olmadı insanlar mağdur edildi. Bu mağduriyetin cezasını müşteri değil firma ödeyecek.
    Altyapın sağlam değilse, verdiğin hizmet her yerde düzgün çalışmayacaksa neden önce testini yapıp insanlara abonelik vermiyorsunuz? Yapılan yorumlara göre düzgün çalışması gereken yerlerde bile düzgün çalışmayan bir servis için insanlar cayma bedeli vb yıldırma taktikleriyle gözü korkutularak bir arkadaşın yazdığı gibi yukarıda kullanmıyorum ama faturasını ödüyorum durumuna geliyorlar.

Kimse kimseden vermediği hizmetin parasını alamaz. Cayma bedeli vs kaldırıldı. Artık sadece sözleşme kapsamı süresinde varsa indirimler geri ödeniyor. Bunun haricinde bir ödeme söz konusu bile değil.

Yani siz 24 ay sözleşme yaptınız. Bunun 3. ayında çıkmak istedeniz ödeyeceğiniz sadece varsa yararlandığınız indirimlerdir.

• Allah en kısa sürede batırır inşallah bu firmayı. Hakem heyetine başvuruyoruz sitemizdekilerle en yakın sürede...
     **METRONET AKTİF ETHERNET FİBER KAMPANYASI**

**METRONET AKTİF ETHERNET FİBER KAMPANYASI**

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CenTosT -- 26 Ekim 2013; 20:44:53 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.